Muusikoiden.net
18.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Amfisound guitars
1 2
loverman85
01.08.2013 12:04:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jauzaa!
 
kaamee amfisoundbuumi iskeny meikäapinalle kun lueskellu netin läpeensä kyseisen puulaakin review-tekstejä (mainittakoon notta tooodella vähän löysin mitään moittimisen sijaa näistä peleistä). ja hinnastokin plärätty/sovitettu, ei tule kun about 3500€ maksamaan, plus kosmeettiset ominaisuudet siihen päälle..pari tiedustelua siis asiaan liittyen:
 
mikä on näkemyksenne, tänä päivänä kun nuo hinnat on noussu niin onko edelleen rahan väärti? varmasti ammattitaidolla valmistettu, siitä ei ole kyse, mutta onhan tuo niin hemmetin moinen mälli rahaa laittaa menemään. en ole ammattimuusikko vaikka sormet onkin kohtuullisen hyvin harjaantuneet. soitan paljon, ja laadun ja tatsin päälle löytyy ymmärrystä.
 
jostakin löysin moitteita seppämiesten ohuiden kaulojen rakentelusta, lopputuote on kuulemma ollut mallia jousipyssy. itse pidän jokseenkin ohuesta kaulasta, kaikenlaisia pelejä on tullut kokeiltua mutta nyt muutamien vuosien jälkeen palasin ibanezin jäätelötikkukaulaan, sopii vaan niin hemmetin hyvin näihin naisellisiin kätösiin
 
kaikenkaikkiaan kiinnostaa omat kokemukset, näkemykset, vertailut, varotuksen sanat, kaikki aiheeseen liittyvä millä saan ruokittua tätä gasia vielä veronpalautuksiin asti
 
ville paananen
Jeszse
01.08.2013 12:06:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boom: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=37045&o=0&#p457353
 
Itekki piti teettää keihäs Amfilla, ku työt alko, mutta täysin vituikshan se talouden suunnittelu meni.
 
Jari "Vittuku on hienot kattopaneelit" Kurki ja soitinyhtye Ramin Kivekset: The Jasser Arafats
Decadetroll
01.08.2013 12:11:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se, onko kitara 3500+ euron arvoinen, on lienee ihan henkilökohtainen kysymys. Oletko valmis maksamaan niin paljon kitarasta? Onko speksit ihan 100% varmat, ettei sitten ala harmittamaan jokin ratkaisu jonka speksasit? Oletko katsellut muita kuin amfisoundeja?
 
Onhan noissa varmaan elinikäinen takuu alkuperäiselle ostajalle, eli jos siitä jousipyssy tulee sinusta johtumattomista syistä, niin eiköhän se asia korjaudu kun ottaa yhteyttä amfiin.
 
Tälläisiä ajatuksia näin äkikseltään tulee mieleen, kun kyse on todella kalliista ns. premium-tuotteesta, joka tehdään juuri sinulle. Itse ainakin haluaisin tuollaisen rahasumman sijoittaessa olla varma, että aion viihtyä ko. kepin äärellä vuodesta toiseen ja haluaisin speksata millilleen oikein kaiken, ettei sitten ala ärsyttämään jokin piirre (kaulan profiili, nauhojen koot, rungon muoto jne. Mikit, rautaosat jne. voi yleensä vaihtaa suhteellisen vaivattomasti, jos mieli muuttuu noiden suhteen.) ja kitarasta tule sellainen kallis seinäkoriste, joka jää vaikkapa ibanezin jalkoihin aina, kun nappaan jonkin kitaran seinältä soittoon.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. goatpit.weebly.com
loverman85
01.08.2013 13:12:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo, kovin en ole vielä tarkkoja specsejä katsonu mutta näpit tietää mikä on hyvä. toive on notta jos aivan paikan päälle pääsis ja sielä ois mahkua kenties jopa testata mikä on mukavimman tuntunen, mutta aika liki näitä iban kaulamittoja varmastikin mennään. paljon on miettimistä vielä ennenkun varsinainen päätös tulee tehtyä. itellä ei juuri minkäänmoista kokemusta o noiden puiden ja mikkien yhdistelyistä, poislukien se mikä omassa korvassa on kuulostanu hyvältä mut eiköhän ne siellä tiedä miten tällaset hommat menee parhaiten. jonninverran nyt vaan omatoimista tiedonkeruuta ja kokemuskyselyitä niin kyllä kaikki valottuu tarkemmin
 
polte on todellakin sen verta kova notta jos vaan rahoitus jostakin järjestyy niin eiköhän sinne tule yhteyksissä oltua. RAN-kitarat on toinen mihin oon yrittäny tutustua näin netissä, niilläkin on kyl mahtavia pelejä ja kaikkeen voinee itse vaikuttaa. mutta vähän epäröintiä herättänyt kun ihmisten kertomuksissa puhellaan esim. väärillä raudoilla varustettuna saapunutta (ei hyvitystä), tiedottamisen puuttumisesta virheen ilmetes, sekä siitä miten tarkasti pitää itse pystyä määrittämään kaikkikaikkiKAIKKI. se ei tällain kokemattomana herätä rohkasua, siksi ois plussaa jos pääsis ite paikanpäälle ilman mtn kielimuureja.
 
täältä löytyy kivasti juttua aiheista. kaikki vaan tuppaa olemaan muutaman vuoden takaa niin aaattelin josko aikain saatossa kitaristikansa olis enemmissä määrin tutustunu ja muodostanu näkemyksiä, etenkin tosta amfisoundista. terveisin GAS, on tää kallis harrastus
 
Mandarax
01.08.2013 13:18:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran pitää kompata edellisiä puheenvuoroja, että useamman kiloeuron panostus soittimeen ja sen lopputuloksen vertaaminen jonkinlaiseen omaan hinta/laatu -taulukkoon on aina soittoniekan oma subjektiivinen käsitys. Aloittaja on kuitenkin hyvinkin tietoinen kyseisen customin teettämisen kustannuksista joten ehkäpä tästä ei tarvitse vääntää sen enempää (tuolta voi halutessaan seurata keskustelua aiheesta "mun 100€ squju on parempi kun sun 5000€ customi": http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185192&co=660 )
 
Lyhykäisesti vastattuna kysymykseen: Amfisoundin customi on joka euron arvoinen.
 
Itselläni on tällä hetkellä kolme Amfin tuotosta aktiivikäytössä (yhdestä kuva profiilini omissa kuvissa) ja ne kaikki ovat erittäin päteviä sekä soittimina että käsityön malliesimerkkeinä. Mitä noihin ohuiden kaulojen vääntyilyihin tulee niin enpä ole itse törmännyt kyllä vastaavanlaisiin moitteisiin - saattaa toki olla sen saman henkilön mietteitä jonka kaverit ja tutut tuppaavat hankkimaan ropelikaulaisia Gibsoneita ja viimeistelemättömiä sekä kokolailla luokattomia customeita... ;)
Omissa Amfeissa kahdessa on erittäin ohuet kaulaprofiilit joissa ei ole kyllä ollut mitään vikaa (toinen on 10v vanha ja toinen n.vuoden, kolmannessa vähän tuhdimpi - vaikkakin kuulunee ainakin rootsimiehen räpylässä kategoriaan "ohut" sekin). Amfisound käyttää myös kitaroissaan kaksitoimista kaularautaa joten täällä Suomen haasteellisissa sääoloissakin säätäminen on helppoa. Ropeli/viallinen puu ei varmasti pääse edes työpöydälle asti kyseisellä pajalla.
 
Ei tämä nyt varmasti ainakaan sitä sinun GASia hillitse, mutta pakko sanoa, että jos customia kaipaat niin Amfisoundilla ei kyllä voi mennä metsään..!
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
mpekkanen
01.08.2013 14:19:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta oli kyse sitten ihan mistä tahansa kitarafirmasta josta on teettämässä custom kitaraa niin maksoi se mitä tahansa niin jos ei varmuudella tiedä mitä on tilaamassa niin kannattaa jättää koko homma väliin.
 
Tässä ei ole minkäänlainen tarkoitus mollata Amfisoundia, Ruokangasta tai vaikka Lottosen kitaroita.
Kuitenkin ostaa minkä tahansa kitaran niin sen pitäisi olla juuri sellainen mikä istuu käteen ja on kaikinpuolin omien toiveiden mukaan tehty. Näiltä rakentajilta ja monelta muulta saa kyllä mitä tilaa.
 
Kitaran pitäisi kyllä olla ihan omaan käteen sopiva vaikka se olisi ihan tavallinen rivikeppi sieltä lähimmästä kivijalka myymälästä,mutta saahan sitä toki jokainen ostaa mitä haluaa. Tämä asia on nyt muutenkin tässä hieman toinen kun puhutaan custom soittimista.
 
Jos kuitenkin tilaa tällaisen todella custom kitaran ja se on juuri yhdelle ihmiselle tehty niin kannattaa muistaa ,että vaikka se olisi maksanut 4000 niin siitä ei välttämättä saa niitä rahoja takaisin jos sitä on jo seuraavalla viikolla myymässä eteenpäin.
Kannattaa miettiä hyvin tarkkaan mitä siihen kitaraan ihan oikeasti tarvitsee ,vaikka sitä ei olisi koskaan myymässäkään.
Tosin jos haluaa custom soittimen niin sen jälleen myyntiarvoa ei ihan kauheasti kannata miettiä koska tappiota niistä yleensä tulee. Se on sitten eriasia jos säilytät sitä soitinta 30 tai 40 vuotta ja myyt sitten sen pois niin voit ehkä päästä jopa voitolle.
 
Jos se oma Ibanez on kaulaltaan hyvä ja haluat sellaisen, niin ota soitin mukaan ja menet sinne Amfisoundiin. Kyllä sieltä tulee sellainen kitara minkä tilaat.
 
Laulava Kylätohtori
01.08.2013 14:26:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Näiltä rakentajilta ja monelta muulta saa kyllä mitä tilaa... Kyllä sieltä tulee sellainen kitara minkä tilaat...
 
Jep. Tämä on customin hyvä ja huono puoli. Hyvä, jos tiedät, mitä haluat, mutta huono, jos et tiedä. Ja jos kitara ei miellytäkään, niin katse peiliin ja miettimään, että tuliko speksattua oikein. Ja kuten sanoit niin siitä, kun alat myymään uutta kitaraasi, niin takkiin tulee varmasti ja paljon.
 
Yleensäkin customeissa on tärkeintä, että todella tietää, mitä haluaa, koska jos ei tiedä, niin ei voi onnistua. Mutta toisaalta itse mestareilta saa hyviä neuvoja ja aina voi käyttää toista kitaraa tjm. referenssinä. Ja jos rakentajalla sattuu olemaan mahdollisuus kokeilla eri vaihtoehtoja, niin epäonnistumisen mahdollisuus pienenee.
 
Itseä vähän jännitti Bluetonen kanssa, että miten speksaus onnistui, mutta onnistuihan se Harryn avustuksella loistavasti...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
loverman85
01.08.2013 14:50:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tarkkaa mietintää todellakin, enmä tätä minään hetken mielijohteena ole pannut aluille vaikka välillä vähän enemmän kuumottaakin. ja siitähän tietenkin lähdetään ettei sitä jälleenmyyntiin olla ostamassa vaan ihan omaan ilotteluun. ja toivon mukaan ihan työkaluksikin, saa nähdä mihin hommat potkii nykysen bändin kanssa
 
mpekkanen
01.08.2013 14:56:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Jep. Tämä on customin hyvä ja huono puoli. Hyvä, jos tiedät, mitä haluat, mutta huono, jos et tiedä. Ja jos kitara ei miellytäkään, niin katse peiliin ja miettimään, että tuliko speksattua oikein. Ja kuten sanoit niin siitä, kun alat myymään uutta kitaraasi, niin takkiin tulee varmasti ja paljon.
 
Yleensäkin customeissa on tärkeintä, että todella tietää, mitä haluaa, koska jos ei tiedä, niin ei voi onnistua. Mutta toisaalta itse mestareilta saa hyviä neuvoja ja aina voi käyttää toista kitaraa tjm. referenssinä. Ja jos rakentajalla sattuu olemaan mahdollisuus kokeilla eri vaihtoehtoja, niin epäonnistumisen mahdollisuus pienenee.
 
Itseä vähän jännitti Bluetonen kanssa, että miten speksaus onnistui, mutta onnistuihan se Harryn avustuksella loistavasti...

 
Kyllä tämä juttu on juurikin näin. Olipa sitten kyseessä kitara tai vahvistin niin kyllä se rakentaja osaa myös kertoa monenkinlaisia asioita joita ei välttämättä tiedä tai ei ole tullut otettua huomioon. Siksi ainakin itse suosittelisin käyntiä tämän rakentajan luona. Se voi olla reissuna jo muutenkin mukava ja oppii varmasti monia uusia asioita soittimista.
 
Kuitenkin kun vaikka tuota toria katsoo ja siellä myytäviä soittimia niin kyllä tulee pakostakin mieleen ,että aika monet ovat ostaneet sen custom soittimen ehkä hieman liian aikaisin vai miksi siellä on koko ajan esim.Ruokankaan ja Amfisoundin kitaroita myytävänä. Ei ne siellä varmastikkaan siksi ole myytävänä ,että ne olisivat jotenkin huonoja.
 
Toki jokainen saa ostaa ja myydä ihan mitä haluavat. Itse olisin kuitenkin sitä mieltä ,ettei kalliita custom kitaroita tai vahvistimia kannata hommata jos niille ei ole käyttöä tai ei muuten olla varmoja siitä että ne ovat itselle juuri ne oikeat kamat.
 
Ikävä tosi asia on kuitenkin se ,etteivät parhaatkaan soittimet ja laitteet korvaa mahdollista huonoa tai keskinkertaista soittoa. Joskus voisi olla siis parempi satsata siihen treenaamiseen kuin jatkuvaan soittimien vaihtoon.
 
Laitan kuitenkin vielä uudestaan, että jokainen voi hommata omilla rahoillaan ihan sellaiset soittopelit kuin haluaa ja ne päätökset kannattaisi tehdä ihan tarpeen ja kokemuksen mukaan. Aina ei täältä kyselemällä saa itselle sitä parasta neuvoa ,vaikka kaikki sitä parhaansa mukaan haluaisivat antaakkin.
 
Custom soitin on parhaimmillaan jopa halvempi kuin ostaa parin tonnin kitara jota myydään ja vaihdetaan joka puolenvuoden välein ja siihen on aina vaihdettu kaikki mikit jne...
 
Ehkäpä tässä jokainen joutuu jonkinlaisen oppirahan maksamaan.
 
Laulava Kylätohtori
01.08.2013 15:03:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Ikävä tosi asia on kuitenkin se ,etteivät parhaatkaan soittimet ja laitteet korvaa mahdollista huonoa tai keskinkertaista soittoa. Joskus voisi olla siis parempi satsata siihen treenaamiseen kuin jatkuvaan soittimien vaihtoon..
 
Itse näkisin, että kallis putkivahvistin voi olla pettymys ja jopa "huonompi" kuin se vanha vähemmän dynaaminen säristin. Kallis putkari vaatii usein soittajalta paljon enemmän, koska dynamiikkaa löytyy, vehje toistaa armottomasti myös kaikki virheet, eikä se soikkaan itsestään. Joutuu harjoittelemaan, että kuulostaa edes yhtä hyvältä (soiton osalta) kuin ennen sillä halpisvahvarilla. Tässä kohtaa vahvistin tuomitaan helposti virheellisesti huonoksi, vaikka 'vika' onkin ihan muualla.
 
Tosin sitten, kun siihen kunnon vahvistimeen tottuu, niin paluuta entiseen ei yksinkertaisesti enää ole...
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
charvette
01.08.2013 15:24:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teetin aikoinaan Ala-Kuhan Jussilla Minibirdin kaikilla hienouksilla - reunalistat otelaudassa etc. Ja hänellä oli hinnoittelu sekä laatu kohdallaan. Ko. luuttu sai sittemmin antaa tilaa tuuballe (s-tanan kallis ostos..) mutta tänäpäivänä rimputan Nevalaisen Snakerilla eli kyllä ainakin oma veri on vetänyt kotomaisen käsityön puoleen. Toki löytyy Fenderiä ja Steinbergeriä etc. mutta tuo Matin luomus saa eniten kyytiä...
 
Gabe
01.08.2013 16:08:39 (muokattu 01.08.2013 16:09:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Itse näkisin, että kallis putkivahvistin voi olla pettymys ja jopa "huonompi" kuin se vanha vähemmän dynaaminen säristin. Kallis putkari vaatii usein soittajalta paljon enemmän, koska dynamiikkaa löytyy, vehje toistaa armottomasti myös kaikki virheet, eikä se soikkaan itsestään. Joutuu harjoittelemaan, että kuulostaa edes yhtä hyvältä (soiton osalta) kuin ennen sillä halpisvahvarilla. Tässä kohtaa vahvistin tuomitaan helposti virheellisesti huonoksi, vaikka 'vika' onkin ihan muualla.
 
Tosin sitten, kun siihen kunnon vahvistimeen tottuu, niin paluuta entiseen ei yksinkertaisesti enää ole...

 
Kyllä ne asialliset kamat vaativat nimenomaan niiden käytön opettelua. Parhaimmillaanhan ne vain kannustavat hiomaan sitä omaa soittoa, pieni vaivannäkö palkitaan kyllä lopulta.
 
Olen kyllä mpekkasen kanssa samaa mieltä siinä että custom soitinta tai vahvistinta ei kannata tilata liian hätäisesti. Kannattaa ihan rauhassa perehtyä hetki aiheeseen ja keskustella sen rakentajan kanssa. Hyvä rakentaja sanoo kyllä jos suunnitelma alkaa näyttämään epäilyttävältä, näin ainakin omien kokemuksieni perusteella. :)
mpekkanen
01.08.2013 16:23:44 (muokattu 01.08.2013 16:26:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Itse näkisin, että kallis putkivahvistin voi olla pettymys ja jopa "huonompi" kuin se vanha vähemmän dynaaminen säristin. Kallis putkari vaatii usein soittajalta paljon enemmän, koska dynamiikkaa löytyy, vehje toistaa armottomasti myös kaikki virheet, eikä se soikkaan itsestään. Joutuu harjoittelemaan, että kuulostaa edes yhtä hyvältä (soiton osalta) kuin ennen sillä halpisvahvarilla. Tässä kohtaa vahvistin tuomitaan helposti virheellisesti huonoksi, vaikka 'vika' onkin ihan muualla.
 
Tosin sitten, kun siihen kunnon vahvistimeen tottuu, niin paluuta entiseen ei yksinkertaisesti enää ole...

 
Minusta kaikkien kitaroiden ja vahvareiden kanssa ollaan aina tietyssä kompromissi tilanteessa. Siis jos haluaa vehkeet joilla onnistuu kaikenlainen soitto niin yleensä kitara kuin vahvistinkaan ei taivu bluesista kirkonpolttometalliin.
 
Joku hyvä slide soundi voi löytyä melko huonostakin kitarasta ja siihen voi vahvariksi käydä ihan toisenlainen vahvistin kuin millä soitetaan vaikka rautalanka musiikkia.
 
Itse olisin ainakin aikoinani säästänyt rahaa jos olisin kitarat osannut säätää kunnolla ja soittaa niillä sellaista musiikkia kuin mihin ne oli tehty. Sitten kun homma ei toiminut niin tuli kitara vaihdettua "parempaan" vaikka siinä edellisessä ei ehkä mitään vikaa ollutkaan.
 
Siinä mielessä asiat ovat nykyään paljon paremmin kuin vaikka 80-luvulla että halpoja kitaroita ja vahvistimia saa ihan toisella lailla kuin silloin. Soittimia on myös niitä laadukkaampiakin paljon helpommin tarjolla kuin koskaan aikaisemmin, että jos jotain haluaa niin sitä on jonkinlainen mahdollisuus päästä jopa kokeilemaan.
 
Eli oli kyseessä sitten vahvistin tai kitara niin voi käydä monenlaisia vehkeitä testaamassa, että tietää minkälaisen haluaa jos sitä custom laitetta on ostamassa.
Jos siis custom kitara tai vahvistin ei jostain syystä ole sitä mitä on halunnut niin siitä ei voi kyllä syyttää kuin itseään.
80-luvulla custom Jacksoneita myytiin vaikka niitä malleja ei Suomessa ihan kauheasti valmiina missään ollutkaan. Nykyään on siis helpompi saada kaulojen profiileista ja mikeistä selvää jos haluaa.
 
Jos joku asuu jossain sellaisessa paikassa missä ei ole lähellä liikettä jossa voisi erilaisia soittimia kokeilla niin kannattaa varmaan silloin lähteä reissuun vaikka pääkaupunki seudulle ja kokeilla ihan ajan kanssa vehkeitä. Jos tätä reissua ei viitsi/jaksa tehdä ja siitä huolimatta ostaa kalliin soittimen niin se on kyllä peiliin katsomisen paikka jos kitara tai vahvistin ei olekkaan sitä mitä oli alkujaan ajatellut.
 
Tsugu Way
01.08.2013 17:04:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin kamppailen vähän aloittajan tapaisen "ongelman" kanssa. Ens keväänä olen ajatellut ja haaveillut hankkivani "sen lopullisen unelmakitaran". Raha tuolloin pystyn sijoittamaan ehkä 2000-3500 euroa. Amfisound on ollut minullakin mielessä yhtenä vaihtoehtona. Niinkuin tuolla aiemmin on tullut esille, niin heidän tuotteensa on taatusti joka euron arvoinen. Mutta mutta mitä tehdä - itsellä on ainakin kolme vaihtoehtoa, joiden välillä pohdiskelen seuraavasti:
 
1. Amfisound
+ taatusti hyvälaatuinen elinikäinen omien toiveiden mukaan tehty kitara!
- Entä jos ei tiedäkään 100% mitä haluaa, tai mieli muuttuu vuoden päästä
- Jälleenmyyntiarvo taitaa olla ostohintaan nähden kuitenkin alhainen?
 
2. Aito vintagekitara 30-40 vuoden takaa
+ Aitoa historian havinaa
+ jälleenmyyntihinta pysyy, tai jopa nousee
- Onko soitettavuus kuitenkaan huippuluokkaa?
- Uskaltaako keikoilla kuskata mukana?
 
3. Fender Custom Shop
+ Soitettavuus, hienous ja reliikeissä historianhavina
- Ei taida edes miinuksia olla (tai korkea hinta?)
 
Blues is allright!
mpekkanen
01.08.2013 18:12:29 (muokattu 01.08.2013 20:51:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu Way: Itsekin kamppailen vähän aloittajan tapaisen "ongelman" kanssa. Ens keväänä olen ajatellut ja haaveillut hankkivani "sen lopullisen unelmakitaran". Raha tuolloin pystyn sijoittamaan ehkä 2000-3500 euroa. Amfisound on ollut minullakin mielessä yhtenä vaihtoehtona. Niinkuin tuolla aiemmin on tullut esille, niin heidän tuotteensa on taatusti joka euron arvoinen. Mutta mutta mitä tehdä - itsellä on ainakin kolme vaihtoehtoa, joiden välillä pohdiskelen seuraavasti:
 
1. Amfisound
+ taatusti hyvälaatuinen elinikäinen omien toiveiden mukaan tehty kitara!
- Entä jos ei tiedäkään 100% mitä haluaa, tai mieli muuttuu vuoden päästä
- Jälleenmyyntiarvo taitaa olla ostohintaan nähden kuitenkin alhainen?
 
2. Aito vintagekitara 30-40 vuoden takaa
+ Aitoa historian havinaa
+ jälleenmyyntihinta pysyy, tai jopa nousee
- Onko soitettavuus kuitenkaan huippuluokkaa?
- Uskaltaako keikoilla kuskata mukana?
 
3. Fender Custom Shop
+ Soitettavuus, hienous ja reliikeissä historianhavina
- Ei taida edes miinuksia olla (tai korkea hinta?)

 
En haluaisi ottaa kantaa mihinkä näistä vaihtoehdoista päädyt ,mutta jos kitaralla tullaan keikkailemaan niin kyllä niitä keikkailun jälkiä tuppaa tulemaan aina. Minusta kuitenkin jos kitara on enemmän keikka kitara niin silloin ehkä tuo aito vintage kitara 30-40 vuoden takaa ei ole se paras ratkaisu. Paremman Custom "fenderin" voi teettää täällä Suomessa jos haluaa rahoilleen enemmän vastinetta kuin ,että ostaisi sen oikean Fenderin Custom Shop kitaran. Kitarasta ei tarvitse maksaa tulleja ja voi rakentajan kanssa puhua ihan Suomea niin ainakin tulee asiat ymmärrettyä oikein mitä halutaan.
 
Soitinrakentajan luona voi myös käydä mikä on minusta iso plussa ja eikös Ruokangas anna kitaroilleen elinikäisen takuun esim.
 
Jos mietit kotimaista käsityöta ja vaihtoehdot ovat perinteisissä Fendereissä niin onkohan Amfisound silloin paras paikka teettää se oma kitara?
Varmasti heiltäkin saa ihan stratoja ja telejä,mutta niitä tekee kyllä moni muukin seppä/paja täällä Suomessa.
 
Jos keikka soittimen tärkeimpiä ominaisuuksia on se mitä lavassa lukee niin silloin kannattaa varmaan hommata ihan joku perusmalli vaikka Fenderiltä ja soittaa keikat sillä.
En tiedä onko siinä sitten paljoa järkeä jos kotiin ostaa hyvän ja arvokkaan soittimen ,mutta sillä ei uskalla soittaa millään keikoilla kun on niin arvokas. keikat sitten soittaa jollain halvalla vehkeellä.
 
Ei ole minusta järkeä,mutta jokainen tehkööt niinkuin parhaaksi näkee.
 
kannattaisikohan vielä miettiä koko kitara ostosta ,koska olisi hyvä että se olisi kaikin puolin sellainen että se on toiveittesi mukainen. Myös sellainen että sillä voi soittaa muuallakin kuin kotona.
 
Mieti vielä hieman ,mitä oikeasti tarvitset. Se olisi minun neuvo ja joku muu voi antaa toisenlaisen.
 
Mandarax
01.08.2013 19:05:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen:En tiedä onko siinä sitten paljoa järkeä jos kotiin ostaa hyvän ja arvokkaan soittimen ,mutta sillä ei uskalla soittaa millään keikoilla kun on niin arvokas. keikat sitten soittaa jollain halvalla vehkeellä.
 
Tämä on muuten yksi hyvä pointti jota itsekin pähkäilin aikanaan ja tulin lopulta johtopäätökseen, että mikä tahansa kitara jonka ostan pitää olla myös sellainen jolla voi lähteä keikoille. Varkausasiat ei niinkään huoleta - sitä varten on vakuutukset - mutta kyllähän se riipaisee aina kun arvosoittimeen ne ensimmäiset skraadut ilmaantuu keikoilla. Itse olen koittanut ottaa sellaisen asenteen, että sota-arvet kuuluvat asiaan eivätkä ne soittimen sointiin vaikuta vaikka mahdollinen jälleenmyyntiarvo laskisikin. En vain voisi perustella itselleni kalliin kitaran ostoa jos sitä ei voisi sataprosenttisesti käyttää sen käyttötarkoitukseen.
 
Minun mielestäni kannattaa ostaa just niin kallis kitara kun perstasku kestää, paljon tyhmempäänkin sitä tulee rahojansa muutoin torpattua (esim joku ihan "perus" auto jossa useammankin customkepin hinta pölähtää taivaan tuuliin kun sen kaupan pihalta pöräyttää ensi kertaa liikenteeseen)
Makuasioita, sano.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
AngieRainbow
01.08.2013 19:14:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mandarax: Tämä on muuten yksi hyvä pointti jota itsekin pähkäilin aikanaan ja tulin lopulta johtopäätökseen, että mikä tahansa kitara jonka ostan pitää olla myös sellainen jolla voi lähteä keikoille. Varkausasiat ei niinkään huoleta - sitä varten on vakuutukset - mutta kyllähän se riipaisee aina kun arvosoittimeen ne ensimmäiset skraadut ilmaantuu keikoilla. Itse olen koittanut ottaa sellaisen asenteen, että sota-arvet kuuluvat asiaan eivätkä ne soittimen sointiin vaikuta vaikka mahdollinen jälleenmyyntiarvo laskisikin. En vain voisi perustella itselleni kalliin kitaran ostoa jos sitä ei voisi sataprosenttisesti käyttää sen käyttötarkoitukseen.
 
Minun mielestäni kannattaa ostaa just niin kallis kitara kun perstasku kestää, paljon tyhmempäänkin sitä tulee rahojansa muutoin torpattua (esim joku ihan "perus" auto jossa useammankin customkepin hinta pölähtää taivaan tuuliin kun sen kaupan pihalta pöräyttää ensi kertaa liikenteeseen)
Makuasioita, sano.

 
Pitäkstä aikaa tuli painettu + nappia. Kyllä minäkin näkisin, etä kannattaa ostaa niin hyvä kitara, kun on varaa. Totta on kuitenkin myös se, että en ole kalleinta kitaraani, eli Gibson LP R9:ä vienyt yhdellekään keikalle. Treenikämpillä se on totta kai mukana. Toisaalta viimeisin keikkani oli joulukuussa :D Se tuli soitettua jollain halvalla Fenderin CS Startolla, mikä on jo myyty.
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
Tsugu Way
01.08.2013 20:57:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: En haluaisi ottaa kantaa mihinkä näistä vaihtoehdoista päädyt
 
Jos mietit kotimaista käsityöta ja vaihtoehdot ovat perinteisissä Fendereissä niin onkohan Amfisound silloin paras paikka teettää se oma kitara?
 
Mieti vielä hieman ,mitä oikeasti tarvitset. Se olisi minun neuvo ja joku muu voi antaa toisenlaisen.

 
Juu, ei siinä mitään - hyviä neuvoja. Mietttiä pitää vielä kovasti mihin päädyn. Sen vaan tiedän nyt, että ensi vuonna hankin Täydellisen - ja viimesen päälle upean stratocasterin!
 
Ja ton Amfisoundin otin esille, koska se on aika lähellä, oon siellä käynyt, paria niitten loistavaa kitaraa kokeillu ja tämä on Amfisound-ketju :-)
 
Blues is allright!
Gabe
01.08.2013 21:07:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu Way: Juu, ei siinä mitään - hyviä neuvoja. Mietttiä pitää vielä kovasti mihin päädyn. Sen vaan tiedän nyt, että ensi vuonna hankin Täydellisen - ja viimesen päälle upean stratocasterin!
 
Ja ton Amfisoundin otin esille, koska se on aika lähellä, oon siellä käynyt, paria niitten loistavaa kitaraa kokeillu ja tämä on Amfisound-ketju :-)

 
Finlandia Instruments ja Korpi Instruments kannattaa myös ottaa harkintaan jos haet tuollaista perinteisempää keppiä. Aurora Guitarsistakin olen kuullut hyvää. Onneksi meillä on täällä paljon hyviä rakentajia.
mpekkanen
01.08.2013 21:17:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu Way: Juu, ei siinä mitään - hyviä neuvoja. Mietttiä pitää vielä kovasti mihin päädyn. Sen vaan tiedän nyt, että ensi vuonna hankin Täydellisen - ja viimesen päälle upean stratocasterin!
 
Ja ton Amfisoundin otin esille, koska se on aika lähellä, oon siellä käynyt, paria niitten loistavaa kitaraa kokeillu ja tämä on Amfisound-ketju :-)

 
Totta turiset tämä on Amfisound ketju. Amfisound on kyllä enemmän tunnettu raskaamman musiikin ystäville tehdyistä kitaroista,mutta kuten jo aikaisemmin kirjoitin niin kyllä heiltä hyvä strato varmasti valmistuu. Sitä en epäile yhtään.
 
Se on tietysti hyvä asia jos Amfisound sijaitsee lähellä niin voit siellä käydä vaikka kesken kitaran valmistumista ja minusta on hyvä asia se että kannattaa kotimaista käsityötä. Se ei nimittäin ole ollenkaan huonoa verrattuna mihinkä tahansa maailmalla tehtyihin soittimiin.
 
Vielä tuohon asiaan lisäisin muutaman seikan jos ja kun kitarasta on tulossa vuosikymmeniä mukana oleva uskollinen soitin.
kannattaa miettiä esim. sitä että kullatut metalliosat eivät kiillä kymmenen vuoden päästä samalla lailla kuin uutena ja jos pintakäsittelyksi haluaa jonkun grafiikan niin niihin tuppaa helpommin kyllästymään kuin ihan normaaleihin väreihin tai että kitarassa olisi vaikka joku loimukansi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti