Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Reikien paikkaaminen kitarassa
1
nurmikko1
28.07.2013 20:34:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaahan taas tyhmälle :). Sain juuri käsiini Tokain LC-85:n, johon aiempi omistaja oli vaihtanut mikeiksi Duncanin P-Railit ja niiden puolitusta varten asentanut erilliset potikat kitaran bodyyn. Haluaisin vaihtaa mikit ja ottaa ne ylimääräiset potikat pois, jolloin bodyyn jää tietenkin kaksi reikää. Olisko kenelläkään hyviä kikkoja, miten reiät sais paikattua? Voiko hommaa hoitaa itse jotenkin näppärästi, vai pitääkö viedä jollekkin "ammattilaiselle paikattavaksi"?
 
Tuolta tavoittaa 050 435 1423
JaaGeRMaisTeR
28.07.2013 20:41:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nurmikko1: Kertokaahan taas tyhmälle :). Sain juuri käsiini Tokain LC-85:n, johon aiempi omistaja oli vaihtanut mikeiksi Duncanin P-Railit ja niiden puolitusta varten asentanut erilliset potikat kitaran bodyyn. Haluaisin vaihtaa mikit ja ottaa ne ylimääräiset potikat pois, jolloin bodyyn jää tietenkin kaksi reikää. Olisko kenelläkään hyviä kikkoja, miten reiät sais paikattua? Voiko hommaa hoitaa itse jotenkin näppärästi, vai pitääkö viedä jollekkin "ammattilaiselle paikattavaksi"?
 
Vie ammattilaiselle. Voihan ne itekkin paikata. Tietenki tulos on varmasti aivan kauhea, mutta jollei se haittaa.
 
*Maailma on potta*
Mandarax
28.07.2013 20:46:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarra on perinteikäs sekä edullinen paikkausväline ;)
Sellaisia pieniä muovisia kalustetulppia saa erikokoisia, riippuu siis minkä kokoista koloa löytyy ja mikä on kitaran väritys (perusmusta / burstivärit jne..)
 
Jos ne pitäisi oikein vimosen päälle oikein häivyttää niin menee rungon pintamaalaus/lakkaus uusiksi, ammattilaisella maksaa pinnasta/väristä riippuen jokusesta satasesta tonniin ja ylikin.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Old Joe
28.07.2013 21:45:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisko kytkimille käyttöä? Halpa konsti peittää reikiä.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta ethän sinä sitä tiedä.
Jeszse
28.07.2013 21:54:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä fiksuin ratkasu olis jättää siihen ne potikat vaikka niitä ei sähköihin kytkiskään, ihan niinku ulkonäön kannalta, mut miten vaan.
 
Jari "Vittuku on hienot kattopaneelit" Kurki ja soitinyhtye Ramin Kivekset: The Jasser Arafats
LaMotta
28.07.2013 22:00:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tapitus ja epoksiliima. Sen jälkeen pitäisi vielä tehdä värjäys ja muu fiksaus. Maksanee ammattilaisen tekemänä helposti pari hunttia?
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
elsewhere
29.07.2013 12:27:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalliiksi tulee. Itse poistin Bigsby-viritelmän sunburstista telecasterista ja jäihän siihen runkoon neljä rumaa reikää, mutta lopulta päätin jättää ne siihen, koska korjaaminen olisi tullut todella kalliiksi ja lopputulos ei kuitenkaan olisi ollut täydellinen. Tuovat luonnetta kitaraan, sanovat :D
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Groke
29.07.2013 23:16:14 (muokattu 29.07.2013 23:17:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä siis on Tokain versio Les Paulista, jossa kait on normaalisti ne tutut neljä potikkaa, aivan kuten orkkiksessakin. Paitsi että nyt siinä onkin reiät yhteensä kuudelle potikalle? Eli ilmeisestikin on ollut kaksi portaatonta puolitusta?
 
Yksi mahdollisuus olisi ollut käyttää vaikkapa tälläistä 4 kytkentää mahdollistavaa ratkaisua, jolloin lisäreikiä ei olisi tarvinnut tehdä: http://www.seymourduncan.com/produc … es/triple-shot-mou/triple_shot_swi/
Tai ehkäpä tuollainen olikin, mutta sittemmin on vaihdettu alkuperäiset kehikot takaisin?
 
Tai olisi voinut käyttää yhtä yhteistä, tai kahta erillistä perinteistä kytkintä. Tai yhtä koaksiaalista potikkaa.
Tai yhtä tai kahta Push-Push -potikkaa, jolloin lisäreikiä ei olisi tarvinnut tehdä. Mutta ilmeisestikin säädön portaattomuus tuntui tärkeämmältä seikalta.
 
Gibsonin oma ratkaisu on käyttää joissain tuoreemmissa malleissaan Push/Pull-potikoita puolitukseen. Siis täysin normaalisti toimivat potikat + ylös/alas liikuttamalla puolitukset päälle/pois.
Jolloin ulospäin ei näy mitään lisäkytkimiä tai potikoita. Mutta nythän ne ylimääräiset reiät on siis jo tehty... :-p
 

 
Old Joe: Olisko kytkimille käyttöä? Halpa konsti peittää reikiä.
 
Tosiaan. Ja niitä on varsin monennäköistä, väristä ja kokoista olemassa. Ja niille erilaisia nuppeja ja hattuja suuresta muovisesta chicken switchistä aina metalliseen pääkalloon. Tai vaikka joku pieni, hillitty ja sen värinen, ettei se pistä liiaksi silmään.
 
Päätyipä lopulta tekemään aivan mitä hyvänsä, on aina kuitenkin mahdollista kokeilla ensin vaikkapa sen uuden humpparin puolitusta, rinnankytkettyä humpparia tms.
Erilaisia humpparin kytkentöjähän on teoriassa 6 kpl. Ja miksei jopa käytännössäkin, varsinkin jos on kyse tallahumpparista, jonka kelat eivät ole symmetrisiä. Jolloin jopa 6-way rotary switchille löytyisi käyttöä, ainakin kokeiluvaiheen ajaksi. Eli tälviisii: http://hermeticoguitar.blogspot.fi/2012/08/wiring-diy-part-07.html
 
Keloiltaan symmetrisen kaulahumpparin kohdalla kolme käyttökelpoista & selvästi toisistaan eroavaa vaihtoehtoa lienee monen mielestä lähempänä totuutta. Eli kumman tahansa kelan puolitus (soundiero on olemassa, mutta pieni) + samassa vaiheessa olevat humpparikytkennät (identtiset ja vierekkäiset kelat kumoavat vastavaiheessa toisensa turhankin tehokkaasti, mitä tosin konkalla voi jossain määrin lieventää).
Tällöin 3-asentoinen kytkin riiittäisi. Tai 2-asentoinen, jos ei tuota välimallin rinnankytkentääkään koe tarvitsevansa.
 
Oma pilkunviilauksen ja hifistelyn aste loppupeleissä vaikuttaa, että missä se merkittävän soundieron raja kulloinkin menee. Tosin vaikeahan se äänitteistäkään on aina sanoa varmaksi edes sitäkään, että onko käytetty yksikelaista vaiko humpparia.
 

 
Myös mikkien välillä on mahdollista tehdä vaiheenkääntö (esim. Brian Maymaista nasaalia soolosoundia haettaessa) tai laittaa ne keskenään sarjaan/rinnan. Eksoottisempiakin löytyy, kuten erilaiset Varitone-tyyppiset viritykset, joilla saadaan syviä ja teräviä kuoppia vasteeseen (notch filter). Eihän niitä kytkentöjä kuitenkaan ole koskaan pakko käyttää.
 
Mahdolliselle tulevalle ostajalle toimivat namiskat olisivat todennäköisesti kuitenkin mieluisammat, kuin vain kaksi epäilyttävää reikää bodyssa. Joita ei ehkä kannata ammattilaisella korjauttaa (viimeisen päälle paikkaus, hionta, uudelleenmaalaus ja lakkaus), ellei ko. instrumentilla sitten ole tunnearvoa sen verran.
 
Aktiivielektroniikka on sitten oma lukunsa, silloin saa vaikkapa portaattomasti säädettävän midboostin jälkiasennettua, kuten Claptonin stratossa.
 

 
Jeszse: Mun mielestä fiksuin ratkasu olis jättää siihen ne potikat vaikka niitä ei sähköihin kytkiskään, ihan niinku ulkonäön kannalta, mut miten vaan.
 
Ja vaikuttaahan se heti pro-meiningiltä, kun on pari lisänappia, joista sitten aina sanoo kysyjille epäilyttävästi virnuillen, että eiväthän ne tee yhtään mitään.
Tai sitten voi kehittää jonkun eeppisen tarinan jostain intialaisen sähkösitaristin ihmekytkennöistä, keitetyistä potikoista yms. niin, että se tarina on jokaisen kysyjän kohdalla aina mahdollisimman erilainen. :-)
 
Toimimattomia potikoita on jopa tuhansia euroja maksavissa merkkikitaroissa. Esim. Gibsonin Angus Young SG:ssä on ne tyypilliset neljä potikkaa. Mutta tonet on kuitenkin kokonaan ohitettu. Tai ainakin siinä kalleimmassa Custom Shopin versiossa on, jossa siis on erikoiskapea vaahterakaula.
Siis sen sijaan, että olisivat käyttäneet vaikkapa No Load -potikoita tms. Sillä juuri em. tavalla Anguskin on itse alunperin soundiaan hitusen kirkastanut.
 
JaaGeRMaisTeR
29.07.2013 23:34:35 (muokattu 29.07.2013 23:36:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On/mod/off kytkin.. kytkimellä saa kaikki muut ohitettua ja ääni lähtee suoraan mikeiltä -> volumen ja tonen kautta -> täys mykkä.. sellanen olis kätevä kytkin olla lisänä :) Se on toinen tarina tulisko sitä ikinä käytettyä.
 
E: Sekava.. tein muutoksia
 
*Maailma on potta*
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti