Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä kitara miehelle?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
poja
21.07.2013 22:41:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miehelle olisi tarkoitus ostaa joululahjaksi oikeasti hyvä kitara. Taloudesta löytyy basso ja kaksi kitaraa joista toinen on Jackson merkkinen. Muiden merkkejä en muista. Sitten löytyy "kaappi". Haluaisin ostaa miehelle sähkökitaran, eikös sitä kuitenkin voi soittaa myös ilman kaappia eli ei tarvitse koko naapuruston kuunnella soittoa? Onko tuo Jackson hyvä merkki, kannattaisiko pitäytyä siinä vai onko jotain parempia merkkejä? Kitaran pitäisi olla paitsi hyvä myös kaunis, koska haluaisin ostaa siihen seinäkiinnikkeen ja laittaa sen sitten vaikka olkkarin seinälle. Tuo Jacksonin kiss tyylinen muotoilu ei kyllä kauheasti innosta ja tuo jo löytyvä on juuri tuollanen teräväkulmainen. Kivijalkakaupassa hinnat tuntuvat olevan kalliimpia kuin netissä, kannattaako kitara kuitenkin ehkä tilata ulkomailta? Olen ajoissa liikkeellä joten sen kai voi periaatteessa tilata mistä päin maailmaa tahansa. Hintaa saisi olla jotain 2000e kieppeillä ja haussa siis oikeasti joku helmi. Hjelp!
 
JuSu
21.07.2013 23:07:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poja:Hintaa saisi olla jotain 2000e kieppeillä ja haussa siis oikeasti joku helmi. Hjelp!
 
Tuon hintaista kitaraa ei kannata eikä voi ostaa toiselle. Sulla on n. 0,001 prosentin mahdollisuus, että osuu mieleinen. Tuon hintaluokan kitara pitää jo olla just eikä melkein, eikä sitä voi tietää kukaan muu kuin miehesi.
 
Ajatuksesi on toki todella kaunis ja hieno, mutta käytännössä tulee harmia, jos yrität yllärinä hankkia.
 
Lahjakortti tai jotain sellaista. Oikeesti.
 
JuSu
Muovinen
21.07.2013 23:13:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä budjetti!
 
Nyt pitäis varmaan kartoittaa että minkälaista musiikkia ukkosi pääasiassa soittelee. Ja jos vahvistinta ei ole tarkoitus käyttää, niin onko ylipäänsä mitään mieltä ostaa sähkökitaraa? 2000 eurolla saadaan kyllä varmaan myös jonkinlainen vahvistin ympättyä pakettiin, varsinkin jos käytetyt eivät ole poissuljettu juttu.
 
Jonkinlainen kompromissi voisi olla esim. hyvä avokoppainen sähkis (soipi akustisesti kovemmin kuin lankkukitara) ja sille vaikkapa Yamahan THR kaveriksi kotisoittoihin. Puoliakkarit on kommeita eli kyllä kehtaa seinällä roikottaa ja THR oikeinkin nätisti sisustukseen istuva pikku pömpeli.
Karhukoira74
21.07.2013 23:17:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihanata rolotusta.
 
-So many assholes, so few bullets-
poja
21.07.2013 23:18:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota mietinkin että onko jotain muuta vaihtoehtoa kuin sähkökitara jos ei tuota kaappia käytä, mutta mielen tuli vain akustinen. Niitäkin varmaan tosin löytyy ihan hienoja, itellä vain tulee mieleen ne yläasteen musatunnin perusakustiset :D
 
Raskaampaa musiikkia tuo soitteli bändiakoina, mutta kaikki menee näin "vanhoilla päivillä" ja omaksi sekä lasten iloksi soittelee nykyään. Kitara olisi siis lähinnä oikeasti lahja ja jotain kivaa eikä niinkään tule aktiviiseen bändisoitteluun.
 
J.Nikkanen
21.07.2013 23:21:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi järkevintä keskustella asiasta ja vaikka taluttaa tämä lahjan saaja koesoittelemaan eri vaihtoehtoja, vaikkapa siinä hetki ennen kaupan tekoa!
 
Ei nyt selvinnyt että minkä verran on soittovuosia takana, mutta usealle kitaristille tärkeitä tekijöitä ovat kaulan muoto, otelaudan kaarevuus ja skaala sekä tietysti kitaran bodyn muoto sekä väritys.
 
Itse en tämänmoista lahjaa haluaisi juurikin siitä syystä että on olemassa liian monta asiaa mitkä pitäisi osata ottaa huomioon ostohetkellä. Vaikka meikeläisen emäntä on saanut ihan tarpeeksi kuunnella analyysejä joko passiivisena kuuntelijana kun vauhkoan kaverille puhelimitse tai ihan sitten kun ollaan keskusteltu noista perheen muutamasta akustisesta joita hän soittaa, ei hän pystyisi ostamaan minulle juuri sitä oikeata yksilöä kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Se kun on vaan mahdotonta.
 
poja
21.07.2013 23:24:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Tuo Jackson on muuten malliltaan Jackson ps-3. Onkohan tuosta jotain parempaa versiota?
Ja soitellut tuo on ihan yläasteelta saakka ja nyt 30+.
 
Gabe
21.07.2013 23:28:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän ei voi sanoa muuta hyvää neuvoa kuin tuo lahjakortti. Toinen hyvä idea voisi olla lahjakortti jollekin kotimaiselle rakentajalle. Varmasti miehesi ilahtuu kun sanot että menepäs soitinrakentajalle käymään, saat suunnitella juuri sopivan kitaran itsellesi.
poja
21.07.2013 23:32:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lahjakortti on kyllä ihan varteenotettava vaihtoehto. Onko muuten jotain suosikkimallia tai merkkiä "mättöbändien" parissa. Yksi vaihtoehto olisi ostaa joku kitara mitä joku hänen lempibändi käyttää/suosii, vai onko huono idea? Kun lähinnä tuo kitara möllöttäisi tuossa seinällä, en usko että hän sillä joka päivä soittelisi.
 
poja
21.07.2013 23:34:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se olisi tavallaan sen lahjan idea, että se olisi sellainen vähän spesiaalimpi kitara. Mutta kun en vain tiedä mikä se juju voisi olla. Sen kyllä tiedän että ostin sitten satasen tai tonnin kitaran niin onnellinen hän siitä olisi joka tapauksessa.
 
JuSu
21.07.2013 23:35:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Varmasti miehesi ilahtuu kun sanot että menepäs soitinrakentajalle käymään, saat suunnitella juuri sopivan kitaran itsellesi.
 
Nyt varauksella. Jos harrastus ei ole kovin aktiivista kautta kamaorientoitunutta (kuten vaikuttaa), ei kaverilla välttämättä ole kovinkaan tarkkaa haisua siitä, millaisen kitaran haluaisi, eikä välttämättä intoa/kykyä/mahdollisuutta sitä selvittääkään.
 
Tässäkin on siis mahdollisuus mennä metsään pahasti, tulee vajailla lähtötiedoilla teetettyä parin tonnin kitara, joka ei sitten miellytäkään. Customin myyminen on myös tuskallista ja vaikeaa. Helpompi käydä kaupassa kokeilemassa mieleinen.
 
Ja jos lähestulkoon mieleinen löytyy, mutta jotain siinä haluaisi heti jotain muuttaa, niin sittenhän sen voi teettää, eikö vain?
 
JuSu
poja
21.07.2013 23:35:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ostan lahjakortin niin ostanko kivijalkakauppaan vai johonkin nettikauppaan? Jos nettikauppaan niin mihin? Täällä suunnalla kivijalkakaupoista mieleen tulee Järvenpää, sitten ei taida muita ollakkaan.
 
JuSu
21.07.2013 23:39:15 (muokattu 21.07.2013 23:39:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poja: Jos ostan lahjakortin niin ostanko kivijalkakauppaan vai johonkin nettikauppaan? Jos nettikauppaan niin mihin? Täällä suunnalla kivijalkakaupoista mieleen tulee Järvenpää, sitten ei taida muita ollakkaan.
 
Paras lahjakortti: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=12559555
 
Käy missä vaan. =)
 
Pari juttua vielä... Parin tonnin kitaraa ei kyllä kannata hankkia, jos sitä soitellaan satunnaisesti kerran, pari viikossa. Se on vaan vääryys hienoa instrumettia kohtaan, eritoten jos miehesi tulee yhtälailla onnelliseksi satasen, parin soittimesta.
 
Tämä toki on vain mun mielipide, mutta menee rahat hukkaan siinä seinällä roikottaessa.
 
JuSu
poja
21.07.2013 23:41:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

:D
No ei nyt ehkä satasen, mutta haluaisin ostaa hieman kalliimman kuin millä on aikaisemmin soitellut. Ja hieno pitää olla! :)
 
Muovinen
21.07.2013 23:42:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lahjakortti on hyvä pointti, mutta ei minusta ole mitään väärää ostaa parin tonnin kepukkaa vaikka sillä ei joka hetki soittaiskaan. Siinä on oma juttunsa, että nimenomaan oma vaimo on sen ostanut, se on arvokas ja tuossa se nyt roikkuu kaikkien ihailtavana. Ei rahan käyttäminen ja kitaroiden ostaminen ole aina niin vakavaa :)
JuSu
21.07.2013 23:43:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poja: :D
No ei nyt ehkä satasen, mutta haluaisin ostaa hieman kalliimman kuin millä on aikaisemmin soitellut. Ja hieno pitää olla! :)

 
Edelleen, lahjakortti. Saa just sellaisen kuin haluaa. Ja jos ei halua kallista, niin menkää sitten vaikka yhdessä reissuun loppurahoilla, tai ostakaa uusi pesukone tai jotain.
 
Oikeesti, ei kannata ostaa kallista kitaraa vain siksi, että haluaa kalliin kitaran ostaa. Kyllä sille pitää olla tilausta.
 
JuSu
J.Nikkanen
21.07.2013 23:45:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Oikeesti, ei kannata ostaa kallista kitaraa vain siksi, että haluaa kalliin kitaran ostaa. Kyllä sille pitää olla tilausta.
 
JuSu

 
Olen kyllä samoilla linjoilla. Soitettavan seinäkarkin saa jo tuosta 400-800 egelin hintaluokasta.
 
JuSu
21.07.2013 23:47:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muovinen: Lahjakortti on hyvä pointti, mutta ei minusta ole mitään väärää ostaa parin tonnin kepukkaa vaikka sillä ei joka hetki soittaiskaan. Siinä on oma juttunsa, että nimenomaan oma vaimo on sen ostanut, se on arvokas ja tuossa se nyt roikkuu kaikkien ihailtavana. Ei rahan käyttäminen ja kitaroiden ostaminen ole aina niin vakavaa :)
 
Kyllä mulle parin tonnin käyttäminen niin, että kohde olisi voinut olla paljonkin paremmin harkittu, on vähän aikalisän paikka.
 
Vaikka se olisi kuinka vaimolta saatu, niin vi.... harmittaisi katsella sitä kallista kitaraa siinä seinällä, jos se ei olisi myös mieleinen soittaa.
 
Mutta kukin tavallaan toki.
 
JuSu
Jucciz
21.07.2013 23:50:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaraa ei ikinä kannata ostaa sokkona toiselle - jos tämä lahjan saaja siis on oikeasti soittaja. Nää on niin makuasioita ja henkilökohtaisia juttuja, että käytännössä ainut järkevä vaihtoehto on just lahjakortti - tai ylipäätään lupa, että "joo, saat ostaa sen ja sen hintaisen kitaran". Se tuntuu kyllä ihan yhtä paljon lahjalta, usko pois. :)
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
poja
21.07.2013 23:51:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yks vaihtoehto olis laittaa sen vanhan bändin kaverit vähän kyselemään, vai onko tuo nyt sitten niin ettei hän kokeilematta voi tietää itsekään?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti