Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: One Hour Guitar Method
1 2 3
RKoo
26.06.2013 09:30:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tämä suomalainen uutuus jo täälläpäin tuttu?
 
www.onehourmethod.com / App Storesta One Hour Guitar Method -
 
Aivan nerokas apu sointujen opetteluun ja muuhunkin otelaudan hahmottamiseen juurisävelten ja niiden mukaan määräytyvien intervallien paikkojen avulla.
 
Tällä systeemillä sointujen opettelu on helppoa, ja ennenkaikkea se on täysin uniikki tapa hahmottaa otelauta.
 
Parasta tässä metodissa on mielestäni se, että mitään tällä opittua ei oikeastaan voi unohtaa vaan metodi ruokkii itse itseään ja mitä enemmän tällä jaksaa sointuja / arpeggioita rakennella, sitä laajemmin otelauta "aukeaa".
 
Kuulostaa hehkutukselta, ja sitä se onkin - itse sain muinoin käsiini tämän edeltäjän, Only Complete - kirjasen ja sitä on kiittäminen todella paljosta, suosittelen todella lämpimästi tätä uuttakin versiota!
 
Laulava Kylätohtori
26.06.2013 11:02:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Höh, eikö tota saa Samsungiin ollenkaan?
 
Gyl sunkka maar oikke met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Decadetroll
26.06.2013 11:14:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Höh, eikö tota saa Samsungiin ollenkaan?
 
Olishan se nyt liikaa vaadittu, että androidille (ja vaikka badalle ja wintoosallekkin!) sais moisen ohjelman.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. goatpit.weebly.com
Arkka
26.06.2013 17:43:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho. Just aattelin vähän tuon tapasen ite vääntää (jonku selainversion tosin vaan) ja löytykin jo ja vieläpä Suomesta. Kaikki on aina tehty jo damn :)
 
Kivointahan noiden opettelu on ihan kitaralla, mutta nää mobiilijutut tietty on siitä hyviä, että voi harrastaa missä vaan.
 
Ibanez RH
31.10.2013 21:47:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Apsin teko ei ole ilmaista. Heti kun alkaa vähänkään näyttämään, että on kanttia, niin Anroid versio tulee. Sillävälin koitan Droidikäyttäjille väsätä kotisivulle kamaa. Siellä on nyt 16 minuuttia videota, josta saa kyllä aika hyvän käsityksen mistä on kyse.
 
crockett
01.11.2013 06:40:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä ohjelma, voin suositella! Eikä tainnut maksaa kuin muutaman euron, ei kantsi miettii enää, osta!
 
Ibanez RH
04.11.2013 20:06:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OneHour Droid
Hei
Moni on pyytänyt Androidversiota.
Olen vuodattanut OneHour metodiin sydänvereni, 60 000€ ja 2,5 vuoden vapaa-ajat josta erityisesti on kärsinyt soittaminen. Nyt tilanne on se, että toistaiseksi applikaatio vie enemmän kuin tuo, joten joudun lisäämään ylitöitä kustantaakseni yritystoiminnan. Satasen mainostus tuo parhaimmillaan neljäkymppiä takaisin. Android versio tulee heti kun kassavirta (kassapuro) kääntää suuntaa. Eli yritystoimintaa jatketaan niin kauan kuin rahat riittävät. Jos haluatte Android-version, käykää kotisivulla, vilkaiskaa videoita, tykätkää, tilatkaa ja jakakaa, erityisesti ulkomaisille kavereillenne. Kirjautukaa iTunesiin ja tehkää käyttäjäarvio mieluiten englanniksi. Kotisivun onehourmethod.com videoista D-shape, A-shape etc (16 minuuttia) selviää jutun perusidea aika hyvin myös Droid käyttäjille. Siellä on myös versio Mistystä. Soitto ei nyt ole p.n hääviä, mutta uskoisin, että sovitukseni on kohtalainen. Lisää videoita, lähinnä chord melody style sovituksia tulee jos joskus ehdin tekemään muutakin kuin yrittää f.ng markkinoida. Alla väläys mitä voisi vielä tulla:
 
The information on chord progression would be invaluable for anyone trying to understand the compositional logic behind most popular music of the last 50 years: starting from the most basic I IV V progression, you progress through the possibilities of all seven diatonic chords and into the dark and mysterious world of substitution.
Adrian Clark, in Guitarist December '94.
 
Voiko kukaan sanoa noin kauniisti oppikirjasta.
 
Ibanez RH
09.11.2013 07:58:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
OneHour Guitar Chord Method on ilmainen AppStoressa kolme päivää: 9-11/11. Ladatkaa, arvioikaa, mieluiten englanniksi, käykää kotisivulla, tilatkaa, tykätkää, jakakaa, niin ehkä androidversiokin tulee.
 
Celeb
09.11.2013 08:33:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tämän sovelluksen pari päivää sitten. Tutoriaali oli liian pitkä ja en tiedä pystyikö sitä skippaamaan mitenkään. Jos skippaaminen ei vielä ole mahdollista, niin sellainen olisi hyvä lisätä vaikka ihan sen takia, että jos sovelluksen asentaa uudelleen niin joutuu jälleen napsuttelemaan tutoriaalin läpi. Laitan arvostelua App Storeen kun olen saanut kunnolla käytettyä sovellusta.
 
Ibanez RH
09.11.2013 16:40:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei Suurkiitos.
 
Palaute on kullanarvoista. Tutoriaalin pituus on kompromissi. Jos tutoriaalia ei läpikäy, niin vasta-alkaja ei pääse jyvälle. Pitemmälle ehtineelle tutoriaali on turhan pitkä, mutta uskoisin, että mielenkiintoinen. Vaikeus on, että yritän opettaa vasta-alkajaa ja ammattilaista samalla ohjelmalla. Se on sen heikkous, mutta jossain määrin myös vahvuus. Menetelmää ei voi oppia "puoliksi". Skippaamismahdollisuus on aiottu lisätä niin, että jos ei ole mennyt tiettyä minimimäärää (n. viidesosa) tutorialia läpi, niin pystyy kyllä skippaamaan, mutta tulee huomautuslappu niin kauan kunnes tutorialia on tarpeeksi tehty.
 
Tutoriaalista pääsee pois ensimmäisen harjotuksen puolivälistä, mielestäni D7sus4 kohdalta eli noin tusinan soinnun jälkeen, mutta sitä ei ole korostettu, ettei vasta-alkaja mene liian nopeasti soinnunrakennusosioon. Pitää varmasti miettiä tätä. (Toisaalta tyttärentyttäreni teki ensimmäisen osion eli D-soinnut noin 15 minuutissa ollessaan iältään 18 kk, ei 18 v, eli harjoitus on liiankin helppo, sen voi tehdä, vaikka ei todella ymmärräkään mistä on kyse.)
 
Lähipäivinä tulee uusi updeittaus, jossa on vain vähäisiä muutoksia, niitä tuskin huomaa, mutta juuri näissä asioissa tulee seuraavaan varsinaiseen updateen muutoksia. Hankaluus on ollut se, että sensijaan, että olisin kuluttanut aikani kehitystyöhön, niin viimeinen 6 kk on mennyt markkinointiyrityksiin. Eli tuhannet kiitokset palauttestasi. Erityisesti se, mitkä asiat on "huonosti" tehty ja ottaa päähän ja voisi tehdä paremmin, on kullanarvoista tietoa ja otetaan huomioon. Anna tulla niin paljon palautetta kuin energiasi riittää ennenkuin "lyttäät" arviossa. Kokeilepa muuten osiota "practice building chords" (muutetaan "test what you have learned") Nappulan "new user" varmaan poistan, koska se nollaa tehdyt harjoitukset ja joutuu näpyttelemään läpi taas. Ajatuksena oli, että voi näyttää kaverille, joka joutuu käymään alusta läpi. Se ehkä oli huono idea. Palautteen antaminen tätä kautta on siitä hyvä, että se antaa julkisuutta kun pitää ketjua aktiivisena, joten mielellään juuri näin, mutta palautetta voi antaa myös osoitteeseen onehourmethod@gmail.com. varsinkin jos haluaa h-koht vastauksia.
 
Toivon, että saisin muiltakin käyttäjiltä parannusehdotuksia. Kaikki otetaan huomioon ja monia varmaan toteutetaan, mutta kompromissejakin joudutaan tekemään. Kehuja on toki hyvä saada (varsinkin käyttäjäarvioissa), mutta moitteet ovat monikertaisesti arvokkaampia, mutta mielellään ei arvioon, vaan ensin palautteena, jolloin niitä voi korjata.
 
vulgaar
10.11.2013 11:50:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri latailin omaan luuriin tämän, nopeasti selailin tutoriaalin läpi mutta kun ehdin niin pitää paremman perehtymisen jälkeen heittää kommenttia tänne. Joka tapauksessa suht usein matkustavana tämän tyyppiset mobiiliappsit käytännöllisiä kun haluaa käyttää bussissa ja junissa istumisen tehokkaaseen aivotreeniin
 
"Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's just impossible to kill the bastard."
Ibanez RH
10.11.2013 17:20:55 (muokattu 10.11.2013 17:22:36)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Ainut vaan, että aivovoimisteluna ei ole kovin haastava. Antaa vihjeen liian nopeasti välkyttämällä intervalleja, pitää säätää progressiivisesti hidastuvaksi. Mutta kun tutoriaalin olet käynyt läpi, niin mene nappulasta "practice chord building" (Muutan nimen sopivammaksi: " Test what you have learned"). Siinä joutuu hieman miettimään, mutta ei sekään ole kovin vaikea. Yksi pyrkimys on, että nousee kiinnostus musiikinteoriaan: e=mc2 eli teoriaosasto on lyhyt mutta kattava.
 
Jos sitten pidät, niin arvioi AppStoreen, jos et pidä, niin älä hiisku mitään :) Totta puhuen kaikki negatiivinen, mitä löydät, niin kirjoita tänne tai kotipostiin onehourmethod@gmail.com ensin. Mieluummin ehkä tänne, niin saadaan aikaan keskustelu asioista, joita voisin tehdä eri tavalla. Olen avoin ehdotuksille.
Mikäli käy suunnitelmien mukaan, niin korjauksia tehdään ja samoin lisäominaisuuksia, kuin myös eri alustoille.
 
Kukaan ei tarvitse "kaikkia" sointuja, mutta on hauska tietää, homma on yllättävän helppoa. Mieliharrastukseni on bongailla kitaralehdistä huippuammattilaisten mokia soinnun nimeämisessä. Joka lehdestä löytyy joka numerosta.
 
R. Hiltunen
 
askomiko
10.11.2013 20:22:07 (muokattu 10.11.2013 20:24:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En saa iPod touchilla oikein pelaamaan, tekstit ei kai mahdu ruutuun?
 
Näkyy sininen laatikko jossa:
"You have to go through this little rehearsal before you can use this method.
 
Don't worry, it takes only -tämä rivi näkyy enää puoliksi.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Ibanez RH
11.11.2013 16:39:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhoilla kamoilla on ollut vaikeuksia. Ootko päivittäny käyttiksen? Lähetän viestin koodarille. Anna emailosoitteesi mun osoitteeseni niin voi vastatakin.
 
varakeef
12.11.2013 12:02:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mukava ominaisuus olisi jos juurisävelen voisi vaihtaa sen jälkeen, kun sävelet on paikoilleen asetellut. Saman sävelyhdistelmän nimihän voi vaihtua kertakaikkiaan toiseksi juurisävelestä riippuen. Ja saman soinnun teho kappaleessa ratkaisee, mikä se itse asiassa on.
 
Onko kyseesä C6 vai Am/C, Gm+5 vai Es/G jne.
 
Ohjelma on tästä syystä myös ikäänkuin huijattavissa, jotenkin sain D pohjasävelestä rakenneltua tavallisen G7:n jota ohjelma nasevasti kutsuu nimikkeellä Dm6add11(G)/G.
 
Ehkä siinä pitäisi olla joku naseva kyltti "tunnetaan myös yksinkertaisemmin nimillä..."
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Ibanez RH
16.11.2013 19:16:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu. Tuo on todo listalla ensimmäisenä. Mutta itseä ärsyttää Guitar Toolkitissä se, että se automaattisesti vaihtaa juurisävelen todennäköisimpään, eli C9 ilman juurisäveltä on tietenkin todennäköisimmin Em7-5. Mutta jos ajatellaan funktiota, niin se ei ole ollenkaan sama asia. Tarkoitus on toteuttaa muutos niin, että kun teet C9 soinnun ja tiputatkin juurisävelen pois, niin se ehdottaa myös vaihtoehtoja Em7-5, Gm6/E ja Bb6-5/E. Mutta koodaamisen kannalta tämä ei ole ihan helposti toteutettavissa nimenomaan soinnuissa jossa on jätetty juurisävel pois. Toolkitkään ei sitä osaa. Ja kun se vie työtä, niin se vie myös rahaa. Tämä on ylivoimaisesti kallein harrastukseni ja pelimerkit on aikalailla kulutettu. Ideoita ohjelman kehittämiseen on paljon ja kaikki toteitetaan jos resurssit antavat myöten. However, vaikka myönteiset palautteet ovat lämmittäviä, niin moitteet ja kehitysehdotukset ovat arvokkaampia, joten kiitos kirjoituksestasi toiveesi on huomioitu kyllä jo tekovaiheessa, mutta pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin tässä vaiheessa nykyiseen ratkaisuun. Yksi ajatus oli, että jos on niin pitkällä, että pohtii näitä asioita, niin vastaus annettuna tarjottimella on hyödyttömämpi kuin itse pohtiminen. Ehkäpä laiha selitys, mutta koko ohjelman filosofiahan ei ole antaa valmiita sointuja, sitä varten on satoja applikaatioita AppStoressa, vaan tämähän ei anna oikeastaan yhtään valmista sointua (no, olkoon, viisi). Todo listalla on myös sointuprogressio-osio, josta on kirjoitettu:
 
The information on chord progression would be invaluable for anyone trying to understand the compositional logic behind most popular music of the last 50 years: starting from the most basic I IV V progression, you progress through the possibilities of all seven diatonic chords and into the dark and mysterious world of substitution.
Adrian Clark, in Guitarist December '94.
 
Ibanez RH
05.03.2014 21:11:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Nyt appi on muutaman päivän ilmainen. Uusi päivitys tulee oian, mutta vain vähäisin parannuksin. Isompi update ehkä myöhemmin.
 
RH
 
The Oath
05.03.2014 22:05:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Milloin tämä tulee Androidille?
 
hollstro
06.03.2014 09:01:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tämä appis, ostin aikoinaan storesta. Erinomainen. Tutorialia myöten. Kyllä siinä ainakin mulla vähän yli tunti menee kun noi jutut opettelee kitaran kanssa, vaikka perusasiat on olleet hanskassa jo pitkään.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Ibanez RH
07.03.2014 08:48:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Oath: Milloin tämä tulee Androidille?
 
Pientä toivetta on, että ehkä joskus. Työmäärää just arvioidaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti