Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall dsl 100 ja humina
1
rumpali-isti
24.06.2013 00:23:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seuraavanlainen ongelma vaivaa:
 
Marsun dsl 100 vahvistin pitää ärsyttävää huminaa. Humina ilmenee heti kun stand-by -kytkimen lyö on-asentoon, eikä huminaan vaikuta vahvistimen volume-, tai gain-tasot, eivätkä mitkään muutkaan säädöt. Humina ilmenee samanlaisena riippumatta äänen voimakkuuksista tai siitä, onko kitara kytketty vahvistimeen. En ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota asiaan, koska on tullut soiteltua aina melko kovilla volumeilla ja huminan huomaa vain pienemmillä äänenvoimakkuuden tasoilla, koska kovemmilla volilla humina peittyy. Pääteputkina on C-logoiset svetlanat (EL34), jotka edellinen omistaja on vaihtanut alkuperäisten tilalle. Kyseisillä putkilla on soitettu käsitykseni mukaan kohtalaisen vähän aikaa.
 
Osaisiko kukaan kertoa ratkaisua ongelmaan? Alkaa tulla jo harmaita hiuksia..
 
ReBeat
24.06.2013 00:59:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on sen vahvistimen ominaisuus. Ei johdu putkista. Googlaa vaikka "marshall dsl100 hum". Monenlaista fiksailua ovat näköjään kokeilleet niihin mutta vaikuttaa olevan todella vaikea tapaus.
 
rumpali-isti
24.06.2013 05:09:37 (muokattu 24.06.2013 05:11:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei... Paljon kiitoksia vastauksesta. Eli on vain siis asia jonka kanssa tulee elää...? Noh, ratkaisuna sitten vain kääntää sitä volapotikkaa sen verta että peittyy huminat! :D Muuta vikaa kun ei vahvistimessa ole, päinvastoin on helvetin hyväsaundinen peli... Eipä tuo kerrostaloyksiöön ja makuuhuonevolumeille oikein muutenkaan ole omiaan.
 
Laulava Kylätohtori
24.06.2013 09:48:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rumpali-isti: Okei... Paljon kiitoksia vastauksesta. Eli on vain siis asia jonka kanssa tulee elää...? Noh, ratkaisuna sitten vain kääntää sitä volapotikkaa sen verta että peittyy huminat! :D Muuta vikaa kun ei vahvistimessa ole, päinvastoin on helvetin hyväsaundinen peli... Eipä tuo kerrostaloyksiöön ja makuuhuonevolumeille oikein muutenkaan ole omiaan.
 
Lisää volumea, on sitä tullut autojakin "korjattu" sillä tavoin... ;)
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
H.Corruption
07.07.2013 14:42:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos yleismittarin käyttö on hallussa, kannattaa tarkistaa bias-mittauspisteistä (3-napainen liitin pääteputkien takana) biasointi ja balanssi.
 
Mittarin tulisi näyttää 90mV per puoli, Marshallin ohje.
Hurinaa voi kokeilla hillitä pienentämällä toisen puolen biasointia hieman, en muista enää kumpaa trimmeriä piti säätää. Tämä auttoi pienentämään pohjahurinaa ainakin omassa TSL100:ssa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti