Muusikoiden.net
15.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fenderin Stratoa hankkimassa!
1 2 3
jii.haanpaa
18.06.2013 13:23:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: meni.
olkoon nättiä, mutta tavallinen tasasyinen on paljon parempi.

 
Täällä vedetään tuplasti tuurilla: oman kokoelman stabiileimmat kitarat, kaulat mukaan luettuna ovat '96 CS-fenderi linnunsilmäkaulalla ja Gibsonin R8. Kitarat asuvat oloissa, joissa kosteus% ja lämpötila vaihtelevat vuodenaikojen mukaan varsin radikaalisti. Verrokkina esimerkiksi reilu parikymppinen amerikan standardistrato, jota saisi ruuvata (jos jaksaisi) useamman kertaa vuodessa.
 
Varmasti tätä kirjoittaessani fenderi meni solmuun ja kipsonista tippui lapa lattialle...kopkop :)
 
Mitenkäs muuten nuo ongelmakaulat. Menevätkö ne soirolle ns. heti vai voiko prosessi ottaa oman aikansa? Näin yhtäkkiseltään voisi maallikkona kuvitella, että vääntöherkkä kaula ei suoraa päivää näe koskaan.
 
aristoteles666
18.06.2013 20:00:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: Täällä vedetään tuplasti tuurilla: oman kokoelman stabiileimmat kitarat, kaulat mukaan luettuna ovat '96 CS-fenderi linnunsilmäkaulalla ja Gibsonin R8. Kitarat asuvat oloissa, joissa kosteus% ja lämpötila vaihtelevat vuodenaikojen mukaan varsin radikaalisti. Verrokkina esimerkiksi reilu parikymppinen amerikan standardistrato, jota saisi ruuvata (jos jaksaisi) useamman kertaa vuodessa.
 
Varmasti tätä kirjoittaessani fenderi meni solmuun ja kipsonista tippui lapa lattialle...kopkop :)
 
Mitenkäs muuten nuo ongelmakaulat. Menevätkö ne soirolle ns. heti vai voiko prosessi ottaa oman aikansa? Näin yhtäkkiseltään voisi maallikkona kuvitella, että vääntöherkkä kaula ei suoraa päivää näe koskaan.

 
vaikea sanoa, koska ne oli viallisisa heti kun laukun aukaisi, mutta täällä ne meni vain enemmän vinoon.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
jii.haanpaa
18.06.2013 20:06:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: vaikea sanoa, koska ne oli viallisisa heti kun laukun aukaisi, mutta täällä ne meni vain enemmän vinoon.
 
Tätä juuri arvailinkin. Hätäisempi kaveri saattaisi vetää nippuun johtopäätöksen, että jos linnunsilmävaahterasta veistelty kaula onkin laukkua aukaistaessa suora, niin se on suora myös huomenna. Tai 20 vuoden päästä. Jne.
 
blues guitar
18.06.2013 20:35:56 (muokattu 18.06.2013 20:36:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: Tätä juuri arvailinkin. Hätäisempi kaveri saattaisi vetää nippuun johtopäätöksen, että jos linnunsilmävaahterasta veistelty kaula onkin laukkua aukaistaessa suora, niin se on suora myös huomenna. Tai 20 vuoden päästä. Jne.
 
Tällaiseen johtopäätökseen olisin itsekin taipuvainen uskomaan. Kyllä se viallinen kaula näyttää oireensa jo uutena, jos se on parikin vuotta täällä pohjolan ilmastossa tullut toimeen, niin tuskin se enää siitä mihinkään kieroilee.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Rämppy
18.06.2013 22:40:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekan talven yli jos kestää, niin todennäköisesti pysyy jatkossakin kaula suorana. Tosin kyllä yllätyksiä on tullut useammankin vuoden kuluttua joko propellina tai esim. notkona 12.-15. nauhojen kohdalla tai kumpareena 2.-5. nauhojen kohdalla. Tai sitten kaularaudan säätövarat loppuu kesken. Yksilöllisiähän nuo kaulat ovat ja riippuu myös säilytysolosuhteista.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Kimmo72
18.06.2013 23:55:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helou! Lainaan härskisti ketjua kun se tässä sopivasti roikkuu.
Omistin siis joskus tällaisen mehikon Straton
http://www.thomann.de/fi/fender_fmtstratmncsb_egitarre.htm
Joo, sitä ei enää ole siellä, mutta tossa oli omaan kouraan todella hyvän kokoinen/oloinen kaula. Kysymys kuuluukin, mistä löytyisi tiedot ton kaulan paksuudesta ja profiilista ym. kun haluttais ostaa vähän parempi strato jossa tuollainen, tai edes sinnepäin oleva kaula?
Malli siis linkissä mainittu (kirjainyhdistelmä hirviö) Fender FMTStratMNCSB
Googlella löytyi vain tänne viittaavia linkkejä.
 
Kiitos.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Epsu!
19.06.2013 00:56:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Mitäs sanoisit seuraavanlaisesta ehdotuksesta. käyt kokeilemassa mahdollisimman monia kitaroita ja myöskin erimerkkisiä.
 
Sitten ajattelet mitä kaikkea siinä kitarassa pitäisi olla että se on hyvä. Sen jälkeen otat yhteyttä soitinrakentajiin ja kerrot suunnitelmastasi. 1000-1500 eurolla saa jo Suomalaisen käsityö kitaran joka on siis ihan perinteinen strato tai tele . Ei kuitenkaan ihan kaikilta rakentajailta. Hintaan vaikuttaa siis kaikki helmiäis koristeet ,kullatut osat ja viimeistelyt joilla voi jo hintaa laskea kun valitsee edullisemmat ja soitin ei kärsi soundillisesti yhtään.
 
Soittimia kun teettää soitinrakentajilla niin niissä menee aika usein 3-6 kuukauteen. jos siis pystyt maksamaan tonnin heti ja sovitte ,että kitara olisi vaikka jouluksi valmis niin varmasti sen lopun saa siksi säästetyksi. Soitat sen ajan sillä Squierilla kun kitara valmistuu. Näin voit valita millaiset mikit siihen haluat ,puuosat ja kaulan profiilin. Kannattaa jutella rakentajan kanssa ja kertoa mitä soundia haet ja mihin tarkoitukseen se tulee. Soitinrakentajat tietävät kyllä neuvoa jos on mielessä joku sellainen ratkaisu mikä ei ole hyvä siihen mitä haet ja maksaa vain ylimääräistä. Soitinrakentajat tietävät myös monesti mitkä mikit ovat hyvät mihinkäkin tarkoitukseen ja ovatko ne hintansa arvoisia. Itse olen joskus päätynyt edullisempaan vaihtoehtoon kun juttelin rakentajan kanssa millainen mikki siihen oli hakusalla.
 
Tämä olisi neuvoni ja näin saat kaikista parhaimman soittimen kun mietit tarkasti mitä siihen todella tarvitset. Siksi kannattaa käydä kokeilemassa useita kitaroita jotta niistä löytyvät ominaisuudet osaisit sitten kertoa sille soitinrakentajalle.

 
No eipä tuokaan ihan mahdottomalta kuulosta. Täytyy sanoa, että ei kyllä tullut edes mieleen tällainen vaihtoehto. Saisipa sitten kerralla juuri sellaisen kun itse tahtoo. Kiitos vinkistä, laitanpa mietintämyssyn päähän!
 
mpekkanen
19.06.2013 02:46:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epsu!: No eipä tuokaan ihan mahdottomalta kuulosta. Täytyy sanoa, että ei kyllä tullut edes mieleen tällainen vaihtoehto. Saisipa sitten kerralla juuri sellaisen kun itse tahtoo. Kiitos vinkistä, laitanpa mietintämyssyn päähän!
 
Yleensä tilaus soittimista maksetaan noin 20 prosenttia riippuu hieman merkistä kun se tilataan. Jos oletetaan että kitarasi maksaisi 1500 euroa ja haluaisit sen jouluksi niin jos tilatessa maksaisi 900 ja joka kuukausi satasen niin se olisi sitten siinä. Voihan sen lopun 600 maksaa varmasti kerrallakin.
 
Minusta kannattaa kuitenkin tehdä heti kerralla hyvä soitin ja säästää sellaisista jutuista jotka eivät vaikuta soundiin. näistä jo mainitsinkin. Aina ei ole kalleimmat mikit kaikkein parhaimmat ratkaisut ja kromatut metalliosat ovat kullattuja edullisemmat. Myös se vaikuttaa millaisen otelaudan ja otelautamerkit haluaa. jos haluaa helmiäisestä jonkun köynnös kuvion niin takuulla tuo hintaan lisää ,mutta normaalit dotit taas ovat edullisempi ratkaisu. Sanoisin myös ettei otelautaa kannata reunustaa koska joskus tehtävä nauhojen vaihto on paljon kalliimpi ja sellainen kitara on muutenkin arvokkaampi rakentaa.
 
Metalliosien laadukkuudessa ei kannata säästää ja soitinrakentajan kanssa kannattaa neuvotella mitkä pintakäsittelyt maksavat mitäkin. Ei niissä ihan kauheita eroja ole minkävärisen haluaa jos hinnasta puhutaan. Enemmän varmaan vaikuttaa kaulan lakkaus tai öljy/vaha käsittely. Maku asia mistä tykkää. Lakattu ei toisaalta tummu ihan niin nopeasti ,mutta maksaa ehkä hieman enemmän.
 
Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä ja saisit hyvän kitaran. On muuten halvempi tapa ostaa kerralla kunnollinen kuin vaihtaaa parinkuukauden välein mikkejä tai vaihtaa koko kitara ja maksaa aina väliä parempaan. Myöskään niiden vanhojen soittimien myyminen ja vaihtaminen ei mene ihan aina niinkuin elokuvissa.
 
Jos puhutaan perus stratocasterista niin luulisin sen saavan tuohon hintaluokkaan ja se ei kovinkaan paljoa heitä siitä minkä värinen se on tai mitkä puut tai mikit siihen laittaa. Jos vielä kävisikin niin, että se soitin maksaisi parisataa enemmän niin eipä tuokaan ole kovin paljoa jos sen jakaa sille puolelle vuodella esimerkiksi. Laukkun voi ostaa vaikka jälkeenpäin. Kunhan muistaa pitää kitaraa hyvin siihen asti. Se on kuitenkin aika iso juttu ,että saat kitaran joka on kaulaa myöten tehty juuri sinun näppejäsi varten ja saat siitä juuri sellaiset soundit kuin haluat. Kitaran jota ei tarvitse myydä.
 
Ei muuta kuin alat kokeilemaan erilaisia kauloja ja kitaroita ja pistät korvan taakse mikä on hyvää missäkin ja soittelet rakentajille ja kysyt mitä tulisi kyseinen peli maksamaan.
 
mattim
19.06.2013 04:06:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epävirtuoosi: Tähän pakko heittää pakollinen Tokai. Itse vietin puoli vuotta etsien ja testaillen eri fenkkuja, mutta tuntuma oli jotenkin parempi japsitokaissa ja se satiinilakattu kaula hitusen paksummalla profiililla sai saman tien tekemään ostopäätöksen. Kannattaa ainakin kokeilla vaikka sitten ihan vertailukohtana. Eihän siinä samaa mojoa ole kuin fenderissä, mutta se modern c profiili jota yleensä niihin tungetaan ei oikein napannut.
 
Mistä löysit Japsitokain paksummalla kaulalla ?
 
.
aristoteles666
19.06.2013 06:25:49 (muokattu 19.06.2013 08:25:06)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: Tätä juuri arvailinkin. Hätäisempi kaveri saattaisi vetää nippuun johtopäätöksen, että jos linnunsilmävaahterasta veistelty kaula onkin laukkua aukaistaessa suora, niin se on suora myös huomenna. Tai 20 vuoden päästä. Jne.
 
silloin on hätäinen, kitarat notkuu valmistajan varastossa eri aikoja vaikka ne olisi custom shopista ennen kuin ne lähetetään kenelle ikinä, eli jos tulee nopeasti, kaula voi hyvin olla suora ja alkaa vasta vääntyä täällä.
 
muutenkin loimuvaahtera se kunnon ongelma oli, ei linnunsilmä vaahtera ollut niin paha.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Epävirtuoosi
19.06.2013 08:21:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Mistä löysit Japsitokain paksummalla kaulalla ?
 
Musamaailmasta vuosi sitten.
 
Laulava Kylätohtori
19.06.2013 11:03:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Mistä löysit Japsitokain paksummalla kaulalla ?
 
Eipä tuota omaa 'White Beautyakaan' voi ohutkaulaiseksi sanoa. Satiinikaulainen AST-50 ostettu Musamaailmasta tammi-helmikuussa 2012.
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
rheinone
19.06.2013 14:34:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mist sitä tietää, vaik American Deluxekin lähtis tonnilla torilta.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=765206
 
"There's plenty good money to be made, by supplying the army with the tools of the trade."
-Hexa-
19.06.2013 15:02:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/fender_70_classic_strat.htm
 
Tuollanen on itsellä tällä hetkellä tosin duncanit(http://www.thomann.de/fi/seymour_duncan_sssl_4t.htm) vaihdoin runko ja kaulapuolelle.
 
Kaikin puolin olen ollut tyytyväinen ja ei ole myöskään hinnalla pilattu. Rokkipoliisit imekööt jo valmiiksi lerssiä vaikkei jenkki olekkaan, niin kyllä on silti yksi parhaista kitaroista mitä olen koskaan omistanut.
 
Pihalla asteli KAKSI NORSUA SAATANA
zapateados
19.06.2013 15:35:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rheinone: Mist sitä tietää, vaik American Deluxekin lähtis tonnilla torilta.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=765206

 
Noin 1000-1100e pitäisi olla käypä myyntiarvo, riippuen tietty kunnosta, tms... Hintavertailuna; Kitarapajalla on 2004 vuoden musta Deluxe 990e ja 2005 vuoden cherryburst Deluxe 1190e.
 
"Ain't nobody now can play the blues that I play" - Junior Kimbrough
neevus
17.08.2013 20:39:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä liittyykö yhtään aiheeseen muttamutta, ostin tammikuussa ensimmäisen ns "kunnon kitaran" fenderin jenkki standardi straton ja olen ollut ihan älyttömän tyytyväinen, tosin kitara pääsi vasta silloin oikeuksiinsa kun vaihdoin trankku vahvistimen putkipeliin. Suosittelen ameriikan fenderiä. :)
 
mattim
17.08.2013 21:40:10 (muokattu 17.08.2013 21:41:21)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Eipä tuota omaa 'White Beautyakaan' voi ohutkaulaiseksi sanoa. Satiinikaulainen AST-50 ostettu Musamaailmasta tammi-helmikuussa 2012.
 
Mulla on noi ATE ja AST musamaailman mallit käsillä ja eivät ne isoja ole. Isolla tarkoitan tuumanpaksuista.
 
.
LaMotta
17.08.2013 21:41:18 (muokattu 17.08.2013 21:44:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stratocastereita nuo ovat niin mexicolaiset kuin usalaiset. Eipä se siitä muuksi muutu. Olen omistanut kumpaisiakin.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
jumara
17.08.2013 23:14:00 (muokattu 17.08.2013 23:16:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Mulla on noi ATE ja AST musamaailman mallit käsillä ja eivät ne isoja ole. Isolla tarkoitan tuumanpaksuista.
 
Useamman Tokai Japsi-straton omistavana/-neena voin yhtyä siihen, että eipä nuo kovin paksukaulaisia ole. Paitsi yhä omistuksessa oleva 2004 AST-50 GS ("Golden Sunburst" eli 2-tone sunburst), jossa on enemmän "55-57" -kaulaprofiili eli selkeästi paksumpi ja radiuskin on enempi vintage. Mahtisoitin ja mahtiklangi, mutta selkeästi enemmän vaatii töitä kuin 60-lukuisilla spekseillä varustetut sukulaisensa.
 
Alkuperäiseen kysymykseen pari sanaa. Fenderin Mexico-strato on tunnetun merkin halpissoitin, joka ei sisällä mitään kovin laadukasta ainesosaa, ellei sellaiseksi luokittele F-logoa.
 
Mikit ovat halpoja ja tummasoundisia keraamisilla magneeteilla varustettuja, puut ovat ihan ok mutta usein tukkoon maalattuja, virittimet modernia bulkkia ja runko kustannussäästösyistä läpikoverrettua jotta samaan sapluunaan saadaan tehtyä halvalla erilaisia mikitysvaihtoehtoja. Ei mitään halpisscheiBea sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta hädin tuskin keskinkertainen esitys. Positiivista on mielestäni melko miellyttävä kaula.
 
Joku sanoisi, että hyvä alusta modauksille, mutta jälkiasennusosiinkin menee sen verran fyrkkaa, että valmiiksi hyvän saa samalla rahalla. Esim. Tokain TST-sarjan stratot ovat pari sataa kalliimpia, mutta huomattavasti laadukkaampia ja perinnetietoisempia - löytyy (uudistetut, liekö enää Gotohin valmistamat?) Alnico-mikit vakiona, hyvälaatuinen talla, kluson-virittimet, SSS-routtaus ja nykyään jopa F-tyylin lapa. Tuli tuollainen kotiutettua vähän aikaa sitten ja taitaa olla aika lähellä viimeinen strato, jonka tarviin. Upea laitos.
 
"Jengillä on käynyt joku arvostelukyvyn joukkomurha." -Steen1
jmihatsu
17.08.2013 23:28:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä oli juuri vastaavanlainen ongelma käsillä. Kiersin Seinäjoella 3 liikettä ja testasin mm. Tokain ast-50, g&l usa legacyn, roadwornin, classic player's 50 ja specialin.
Kotiin lähti lopulta classic player 50's, värinä shoreline gold. Oli esittelykappale, sain hintaan 690€. Olen tyytyväinen, toimii mulla.
 
Joskus ehkä vielä opin soittamaan?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti