Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mallintavaa metallikäyttöön
1
MarcM
04.06.2013 14:06:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Haussa olisi mallintava laite linjaan äänitystä varten. Haen nimenomaan tuhdimpaa metallisaundia, eli toimivat hi-gainit saisi löytyä. Mikähän olisi se purkki jolla kannattaisi lähteä liikenteeseen? Saisi toimia samalla interfacena, mutta erillinen USB-interfacekin löytyy kyllä tarvittaessa hyllystä.
 
Hintaluokka saisi olla jotain 100-200 €, halvemmatkin käy, samoin käytetyt. Vanhempien juttujen perusteella esim. Line6 Pod xt:ssä on raskaampaan metalliin sopivat saundit, hinnat pyörii käytetyissä reilun 100 € paikkeilla. Mahtaako tuolla tehdä mitään nykypäivänä, vai onko jotain tuoreempaa, sopivaa laitetta? Esim. Line6:n uudemmat vehkeet.
 
-Hexa-
04.06.2013 14:31:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarcM: Tervehdys!
 
Haussa olisi mallintava laite linjaan äänitystä varten. eli toimivat hi-gainit saisi löytyä. mutta erillinen USB-interfacekin löytyy kyllä tarvittaessa hyllystä.

Hintaluokka saisi olla jotain 100-200 €

 
Nuitten jälkeen itse taipuisin ostaan plugareita, jos tosiaankin tulee pelkkään äänitys käyttöön?
 
http://www.youtube.com/watch?v=L6PHzkPjH7c
 
Pihalla asteli KAKSI NORSUA SAATANA
Krice
04.06.2013 14:40:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarcM: Mahtaako tuolla tehdä mitään nykypäivänä, vai onko jotain tuoreempaa, sopivaa laitetta?
 
Zoom G3 tai G3X jos tarvitsee polkimen.
 
Boogierooster
04.06.2013 14:45:11 (muokattu 04.06.2013 14:45:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen erittäin tyytyväinen omaan Yamaha THR 10:iini. Varsinkin tietokoneen kanssa toimii loistavasti yhteen.
 
THR:stä on vähän aikaa sitten tullut myös metallimusiikkiin viritetty versio THR 10X. Esiintyy videolla http://youtu.be/zV6Bfb_ZtNM?t=1m14s
 
Miltä vaikuttaa?
 
E: Uutena hinta 300€, käytettynä n. 200€.
 
Decadetroll
04.06.2013 16:01:25 (muokattu 04.06.2013 16:01:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseltä ääni podeille. X3 on hyvä metallisaundeissa. Live jos haluaa wah/volumepedaalin.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. goatpit.weebly.com
sarkain
04.06.2013 16:29:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackstarin ID-sarja voisi olla myös sopiva vaihtoehto. Pienempiwattista versiotakin löytyy, jos lähinnä nauhotuskäyttöön katselee. Kaappimallinukset yms löytyy, sekä hieman harhaanjohtavasti nimetty "true valve power"-ominaisuus. K.o. systeemi mallintaa pääteputkien dynamiikkaa ja soundimaailmaa. Soundeja löytyy kyllä metallikäyttöön asti.
 
PODit yms sen johdannaiset toki ajavat asiansa oikein hyvin kotikäytössä. Varsinkin, kun niistä osaa kaivaa hyvää soundia ulos. Nauhotuskäytössä myös ilmaiset VST-plugarit toimivat näppärästi. Näistä voisi mainita mm. Poulinin vahvarimallinnukset.
 
MarcM
04.06.2013 23:48:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastauksista, tuli mukavasti eri vaihtoehtoja. Taidan ottaa ensin kokeiluun podin, niitä tuntuu liikkuvan kohtuuhintaan käytettynä. Tuo X3:n hinta pomppaa liian korkealle, mutta xt:tä ja xt liveä tuntuu liikkuvan kohtuuhintaan käytettynä.
 
Noihin plugarisäröihin en ole juurikaan aiemmin perehtynyt, ainoastaan jotain ilmaisia kaappimallinnoksia käyttänyt. Kiinnostaisikin tietää, miten niitä käytännössä käytetään. Tarkoitan lähinnä sitä, että äänitetäänkö kitara kliininä ja lisätään särö jälkeenpäin? Vai onko keinoa jolla raidan saisi soitettua särön kanssa?
 
askomiko
05.06.2013 00:44:07 (muokattu 05.06.2013 00:46:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saa särön kuuluviin soittaessakin, se vaatii vaan asiallisen äänikortin jottei tule latenssiongelmia, eli sitä että ääni laahaa soittoasi jäljessä. Sitenkin pystyy hätätilanteessa menemään mutta on se aika tympeä soittaa. Karrikoidusti pahimmillaan näin: heiluttelet käsiä niinkuin tiedät että soiton kuuluu mennä, ja kajareista kuuluu kun joku tyyppi soittaa biisiä. Huomaat itse soittavasi vasta jos/kun soitat väärin. :D Kräläm!
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
elsewhere
05.06.2013 01:18:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

THR:lle komppia täältä. Menee ehkä budjetista hitusen ylitse ja käytettynä noita ei juurikaan tunnu liikkuvan, mihin on kyllä varsin hyvä syy: sen verran maukkaat soundit tuossa on. Bonuksena se on vielä varsin mukava äänentoisto tietokoneeseenkin.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
gunner
05.06.2013 07:33:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarcM: Kiitokset vastauksista, tuli mukavasti eri vaihtoehtoja. Taidan ottaa ensin kokeiluun podin, niitä tuntuu liikkuvan kohtuuhintaan käytettynä. Tuo X3:n hinta pomppaa liian korkealle, mutta xt:tä ja xt liveä tuntuu liikkuvan kohtuuhintaan käytettynä.
 
Noihin plugarisäröihin en ole juurikaan aiemmin perehtynyt, ainoastaan jotain ilmaisia kaappimallinnoksia käyttänyt. Kiinnostaisikin tietää, miten niitä käytännössä käytetään. Tarkoitan lähinnä sitä, että äänitetäänkö kitara kliininä ja lisätään särö jälkeenpäin? Vai onko keinoa jolla raidan saisi soitettua särön kanssa?

 
Ite oon päätynyt nauhottamaan Pod X3:lla. Tietokoneelle tallentuu pelkkä kuiva signaali, mutta kuulokkeista tulee X3:lla mallinnettu saundi. Latenssi pysyy poissa, eikä haittaa vaikka olis mitkä latenssia lisäävät plugarit päällä. Lisäksi saundin saa säädettyä millaseks tahansa, mikä vaan omaa soittoa auttaa, eikä silti tartte pelätä, onko nyt taas käytössä liikaa tai liian vähän säröä tai efektejä.
 
Mikäli tarttis kalustoa uusia, hankkisin Pod HD:n tai ElevenRackin, joita tuskin kuitenkaan käyttäisin mihinkään muuhun kuin oman soiton monitorointiin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti