Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uuden vahvarin pähkäilyä
1 2
tts72
30.04.2013 19:24:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

on ruvennut tuo Engl Powerball:in soundi tylsistyttämään ja hakusassa olisi toinen vekotin kaveriksi, olen miettinyt muutamaa vaihtoehtoa, Laney Ironheart 120w, EVH 5150 III(50w), Laboga Mr. Hector(olisi torilla), Peavey 6505+(torilta löytyis myös) olisiko jotain muita vaihtoehtoja mitä en nyt hoksaa, hl. 800-1000€ ja sais toimia kotikäytössäkin :) mutta voihan sitä keinokuormankin ostella tarvittaessa
kaappina on Engl pro cab 4x12(v30)
 
mitä tämä kaikki tarkoittaa
RaskasMielinen
30.04.2013 19:59:04 (muokattu 30.04.2013 20:05:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä siinä Powerballin soundissa tympii ja millaista soundia olet vailla???
 
Powerballin hankkimisen jälkeen olen hankkinut vielä seuraavat: Recto, JCM800, Stiletto, 6505. Silti tuo Powerball on edelleen ykkössuosikkini. Ehkä siksi, että se on mielestäni monipuolisin (totta puhuen olen myös perehtynyt juuri siihen kattaukseni vanhimpana eniten). Käytän sen kanssa eri elementeillä varustettuja kaappejani. Oletko kokeillut muilla elementeillä varustettuja kaappeja kuin juuri v30:llä? Entä mitkä putket siinä Powerballissa on ja missä kunnossa?
 
Jos nyt kuitenkin päätät vaihtaa vahvistinta (jos mahdollista, niin älä vaihda vaan osta joku rinnalle, ainakin hetkeksi), niin pari sanaa omista edellä mainituistani:
1) Recto on Recto, siitä joko tykkää tai ei - itse välillä innostun sen high gain -perussoundista pidemmäksikin aikaa mutta toisaalta saattaa olla etten koske siihen viikkoihin. Onhan se toisaalta myös monipuolinen, en vain ole jaksanut kahlata kaikkea läpi.
2) JCM800 (2203) on klassikko mutta ei kovin moderni ominaisuuksiltaan. Se on kuitenkin siis ehdoton klassikko. Pidän sen perussoundista ja sitä on kiva maustaa overdrive- ja distortion-purkeilla. Sopii purkkileikkeihin ja -kokeiluihin mielestäni parhaiten
3) Stilettoa luonnehtisin bodatuksi Marsuksi. Uusin tulokkaani. Todella leikkaava soundi. Saattaa vielä nousta uudeksi suosikikseni.
4) 6505. Kun haen soundiin äärimmäisen voiman tunnetta, valintani on tämä. Myös erinomainen grunch, joka syö hyvin säröpurkkeja. Clean on tunnetusti heikoin lenkki mutta sillä pärjää mielestäni oikein hyvin sen mitä joihinkin hevanderi-introihin tarvitsee. Plussaa myös edullinen hinta käytettynä, omastani maksoin kliseiset 666 escudoa:D
 
EDIT: käytän kaikkia edellä manittuja kotona - ja joskus myös kuulokkeilla. Niksi: Kochin keinokuormia:)
 
tts72
30.04.2013 22:08:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Mikä siinä Powerballin soundissa tympii ja millaista soundia olet vailla???
 
mjaa, jotain puuttuu, ei tunnu olevan oikein tuhti särö vaikka buustaa niin jotain uupuu
pääteputket on juuri uusittu(tung solit) ja biasoitu tietysti, etuasteeseen oli edellinen omistaja vaihtanut tungsolit joista 2 vaihdettiin uusiin, odotin että soundi oisi muuttunut "tykimmäksi" muttei juurikaan vaikuttanut...
muita kaappeja en ole kokeillut enkä toisenlaisia etusputkia
en ollut kuitenkaan ajatellut luopua tuosta Powerball:ista ainakaan vielä :) ehkä pitäisi testailla toisenlaisella kaapilla, tuon hommasin kun suositeltiin powerballin kaveriksi :)
täälläpäin ei oikein musaliikkeissä ole pahemmin valinnanvaraa että vois kokeilla eri mörssäreitä, top sound ja markun musiikki tuossa reilun 100km päässä, ois ainakin ironheart ja blackstar ht malleja näin ulkomuistista
vaikea sanoa millaista soundia on vailla :) juutuubissa powerballitkin tuntuu potkivan paljon paremmin :) korvissa vikaa?
 
mitä tämä kaikki tarkoittaa
PapaGomez
30.04.2013 22:16:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko miettinyt ihan kaapin vaihtoa? Itse olen huomannut, että tykkään paljon enemmän vähän tummempisoundisista kaapeista.
 
Jos ihan vahvistinta olet kuitenkin vaihtamassa, niin oletko tutustunut Mesan Mark -sarjaan? Kalliita on uutena, mutta käytettynä tuurilla voi saada kyllä halvemmallakin.
Minkälaista musiikkia soitat ja onko jotain esimerkkiä millaista soundia olet hakemassa?
 
Antti1
30.04.2013 22:25:25 (muokattu 30.04.2013 22:26:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tts72: mjaa, jotain puuttuu, ei tunnu olevan oikein tuhti särö vaikka buustaa niin jotain uupuu
 
Julkea mainos, mutta sama nuppi ja sama kaappi: http://www.youtube.com/watch?v=Y-moNQsEMBA Poijaat tietty pakanneet kaman, joten soundi ei ihan alkuperäisen kaltainen, mutta tarpeeksi lähellä. Ei omaa soundimieltymystä, vaikka kitarat narulle rämpytinkin, mutta jöötteporista tulee näköjään väistämättä jötikkämetallisoundia. :D
 
Ihan vaan vertailua helpottamaan, että onko toi ollenkaan sinne tuhdin suuntaan sun mielestäsi, vai haetko jotain aivan muuta? Toi on vedetty muistaakseni lo lead gain klo 8 ja ts-808 inputin edessä levelit tapissa. Surinaa siis erittäin vähän, vaikka lopputulos aika säröiseltä kuulostaakin. Soundia viilattu erittäin vähän jälkeenpäin, tollasena se tuli suoraan mikistä tiskiin.
 
"I dreamed that I was in a river... I floated down the river, through valleys of giant boobs." -Sanji
RaskasMielinen
30.04.2013 22:34:09 (muokattu 30.04.2013 22:36:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmmm... Vielä se pakollinen kyssäri, että mikäs kitara/kitarat, etenkin mikit sekä viritys?
 
Itse tarvin JOKA vahvistimella lead-soundiin jonkun nimenomaan distortion-purkin (tosin käytän niitä lähinnä boostereina eli distortion vain klo 20-22, tone klo 13-15 ja level sitten lähes auki eli klo 15-17) korostamaan vahvistimen omaa overdrivea, jonka sitten pitää riittää komppisoundiin (paitsi JCM800, joka tarvitsee mulla sekä overdrive-purkin komppiin että distortion-purkin siihen päälle leadiin).
 
Asuisit lähempänä, niin kutsuisin testaamaan.
 
Sanoit että Blackstaria pääsisi testaamaan. Niissä joissain on se britti-jenkki -säädin. Sanoisin että makustele sillä kummasta tykkäät ja mietitään sulle sitten lajityyppinsä tykein peli ja siihen sopiva kaappi:)
 
Jos johonkin musaliikkeeseen menet testaamaan, niin sano myyjälle heti kättelyssä, että tässä menee sitten vähintään tunti (plus kuulo). Muistan kun kerran "tetasin" Helsingissä Levytukussa jotain Mesaa minimivolalla myymälätilassa varmaan kaksi minuuttia ja olin vankasti sitä mieltä, että yliarvostettu/hintainen paska - ja nyt mulla on niitä kaksi...
 
Jos kotona soittelet, niin (laadukas!!!) keinokuorma on näiden mörssäreiden kanssa ehdoton sekä kuulosi että soundin takia!
 
JaaGeRMaisTeR
30.04.2013 22:43:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackstarin britti jenkki säädin on eq :) Sellasen kun joskus saisi isojenpoikien versiona :D
 
V
RaskasMielinen
30.04.2013 22:55:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Blackstarin britti jenkki säädin on eq :) Sellasen kun joskus saisi isojenpoikien versiona :D
 
Tottakai se on sitä. Ei se sinne sisään tietenkään mitään putkia vaihtele. Se on yksinkertaistava mutta mielestäni hyvin toteutettu ja havainnollistava. Jokaisen perussoundiaan etsivän olsi syytä testata se. En sitä ostaisi eli en sillä sano.
 
JaaGeRMaisTeR
30.04.2013 23:00:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Tottakai se on sitä. Ei se sinne sisään tietenkään mitään putkia vaihtele. Se on yksinkertaistava mutta mielestäni hyvin toteutettu ja havainnollistava. Jokaisen perussoundiaan etsivän olsi syytä testata se. En sitä ostaisi eli en sillä sano.
 
Jep :) samaa mieltä.. Tuohon sitten omaehdotus tosiaan jos varat vaan riittää.. Osta Blackstar. Ite ostin kombon ja nyt kaduttaa valmiiksi, kun tahtoisin joskus sen nupin laittaa myös :D No jos katsois sen vakio bugera vaiheen ensin :D
 
Siman huurusta vappua kaikille :P
RaskasMielinen
30.04.2013 23:28:16 (muokattu 30.04.2013 23:28:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Jep :) samaa mieltä.. Tuohon sitten omaehdotus tosiaan jos varat vaan riittää.. Osta Blackstar. Ite ostin kombon ja nyt kaduttaa valmiiksi, kun tahtoisin joskus sen nupin laittaa myös :D No jos katsois sen vakio bugera vaiheen ensin :D
 
Itse olin silloin jotain pikkupurkkia ostamassa, muka "matkamalliksi", ja päädyin lopulta Voxin lilliputtimalliin. Jos vain Blackstarissa räyhä riittää (vertailukohtana nyt lähinnä tuo oma nuppikatraani), niin mikä ettei myös se voisi olla vaihtoehtona Aloittajalle. Siinä tapuksessa Aloittaja testaa se siinä Markun Musiikissa ja osta käytettynä mnetin Torilta. Nimittäin, jos et tykkääkkään loppupeleissä (tai muuten vaan GAS iskee...) ja laitat eteenpäin, niin et häviä pahemmin/ollenkaan.
 
Kyllä mä silti vielä kehottaisin miettimään sen Powerballin kaappia (ja putkia, jotenkin epäilyttää onko ne sittenkään ok) sekä myös kitara/virepuolta. Ite olen ostellut noita vahvistimia vähän turhankin tiuhaan tahtiin. Parempaan tulokseen, tähän mennessä, olisin varmaan päässyt perehtymällä paremmin niihin mitä siihen mennessä harjoituksia on jo ollut kotiutuneena...
 
Toidaalta ainakin itselleni on tärkeintä se FIILIS kun saa etsiä - ja ainakin hetken huumassa kokea myös löytävänsä.
 
P.S. Itselläni on Framuksen 2 x v30 -kaappi mutta pidän muita kaappejani parempina - yleiskäyttöön, huom. - koska ne ovat mielestäni soundiltaan erottelevampia, etenkin kun soittelen leadit kaulamikillä.
 
JaaGeRMaisTeR
30.04.2013 23:48:40 (muokattu 30.04.2013 23:49:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo oma on tosiaan tuo h1 mini kombon ja tuntuu leikin sen eq:n kanssa jonkinverran.. Britti puoli sopii hyvin mursuntappometallin komppaukseen ja jenkki taas melodiaan. Siksi tuo olisi kiva testata nuppina millanen möykky lähtee. Treeniksellä perus maksun vs100 josta saa jotain ääntä aikaseksi. Joten olisi vaihdon tarpeessa... Sopii kyllä hyvin soitettava musiikkiin. Ei vaan omaan korvaan. Tarvitsisin olla jylhempi.
 
Tuohon powerballiin sen verta että perus huolto ja jykevä kaapisto niin johan varmasti lähtee mitä toivotaan :)
 
Ja lisäys: Löytäminenhän se ihan parasta onkin :P Varsinkin jos löytää sitä mitä tahtoo.
 
Siman huurusta vappua kaikille :P
RaskasMielinen
01.05.2013 00:04:39 (muokattu 01.05.2013 00:05:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: No joo oma on tosiaan tuo h1 mini kombon ja tuntuu leikin sen eq:n kanssa jonkinverran.. Britti puoli sopii hyvin mursuntappometallin komppaukseen ja jenkki taas melodiaan. Siksi tuo olisi kiva testata nuppina millanen möykky lähtee. Treeniksellä perus maksun vs100 josta saa jotain ääntä aikaseksi. Joten olisi vaihdon tarpeessa... Sopii kyllä hyvin soitettava musiikkiin. Ei vaan omaan korvaan. Tarvitsisin olla jylhempi.
 
Tuohon powerballiin sen verta että perus huolto ja jykevä kaapisto niin johan varmasti lähtee mitä toivotaan :)
 
Ja lisäys: Löytäminenhän se ihan parasta onkin :P Varsinkin jos löytää sitä mitä tahtoo.

 
OT-varoitus. En yleensä koskaan luovu mistään - ostan vain lisää, lisää ja lisää. Nyt on kuitenkin kaksi lähdössä: Vox lil' NightTrain + kaappi sekä Masun VS100 kombo. Nuo pikkuiset putkarit ovat hintaansa nähden hyviä, muta kun vastaan asettuu kokonainen katraani mörssäreitä, kaappeja ja keinokuormia, niin... Sama koskee omaa VS100-komboani, jossa on tosin on etusesa putki mutta kun on trankkupääte ja siten ei (keinokuormattua) pääteputkirosoa, niin... Eikä sen gainit muutenkaan mielestäni riitä "mihinkään" - menee vain "steriiliksi sirkkeliksi", desibelejä kyllä riittää. Jos pienellä budjetilla pitäisi mennä, niin ValveKing plus 4x12 plus keinokuorma olisi se mitä ensin kokeilisin - ja siihen sitten purkkia eteen.
 
tts72
01.05.2013 08:19:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Hmmm... Vielä se pakollinen kyssäri, että mikäs kitara/kitarat, etenkin mikit sekä viritys?
 
lähinnä B vireessä tulee tahkottua, ibanez rga121 tallassa bareknuckle aftermath, rg1550 tallassa dimarzio steve`s special, charvel model3 tallassa duncan sh-8, jackson ps-1 tallassa duncan sh-6, sit rgr321 tesla ah-2, ym :)
maxon od808 ja nobles odr-1 ja sit joku biyang od :)
vahvarin gain on siellä klo10 hujakoilla, bass, treble ym, aikalailla klo12-13
oon koitellu väännellä ja käännellä mutta ei vaan löydy :) mutta tosin vaan kotivolalla, oisko tässä joku juju nyt sit? pitäs päästä treenikselle jota ei ole(ainakaan ihan vielä ole) luukuttamaan :) ainakin se keinokuorma menee sit hankintalistalle
 
mitä tämä kaikki tarkoittaa
tts72
01.05.2013 08:30:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Jos vain Blackstarissa räyhä riittää (vertailukohtana nyt lähinnä tuo oma nuppikatraani), niin mikä ettei myös se voisi olla vaihtoehtona Aloittajalle. Siinä tapuksessa Aloittaja testaa se siinä Markun Musiikissa ja osta käytettynä mnetin Torilta. Nimittäin, jos et tykkääkkään loppupeleissä (tai muuten vaan GAS iskee...) ja laitat eteenpäin, niin et häviä pahemmin/ollenkaan.
 
Kyllä mä silti vielä kehottaisin miettimään sen Powerballin kaappia (ja putkia, jotenkin epäilyttää onko ne sittenkään ok) sekä myös kitara/virepuolta. Ite olen ostellut noita vahvistimia vähän turhankin tiuhaan tahtiin. Parempaan tulokseen, tähän mennessä, olisin varmaan päässyt perehtymällä paremmin niihin mitä siihen mennessä harjoituksia on jo ollut kotiutuneena...

 
käytettynä ajattelinkin kyllä hommailla ihan juuri sen takia ettei tipu korkealta jos ei ookkaan just "se" vahvistin :)
Powerball käytiin läpi markun musiikissa ja pitäisi olla ihan kunnossa kun vaihtoivat 2 etusputkeakin, tiiä sit onko tuo tung sol sitten paras vaihtoehto? jossain keskutelussa täällä kehuttiin TAD putkia Powerballin kanssa, pitäisiköhän kokeilla vaihtaa pari elementtiä tuohon kaappiin ja minkälaista, yhdellä kaverilla ois tuollainen engl standard kaappi(v60) ja toisella marshallin 1960(?) pitäs mennä kokeilemaan
 
mitä tämä kaikki tarkoittaa
RaskasMielinen
01.05.2013 17:45:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tts72: käytettynä ajattelinkin kyllä hommailla ihan juuri sen takia ettei tipu korkealta jos ei ookkaan just "se" vahvistin :)
Powerball käytiin läpi markun musiikissa ja pitäisi olla ihan kunnossa kun vaihtoivat 2 etusputkeakin, tiiä sit onko tuo tung sol sitten paras vaihtoehto? jossain keskutelussa täällä kehuttiin TAD putkia Powerballin kanssa, pitäisiköhän kokeilla vaihtaa pari elementtiä tuohon kaappiin ja minkälaista, yhdellä kaverilla ois tuollainen engl standard kaappi(v60) ja toisella marshallin 1960(?) pitäs mennä kokeilemaan

 
Lisää vappujuomaa koneeseen... eli jatketaan juttua... Ennen mitään putkikokeiluja sanoisin itseäsi kompaten, että ei muuta kuin nuppi ja oma keihäs kainaloon ja kokeilemaan erilaisia kaappeja. Jos satut omistamaan digitaalisen taskumallin nauhurin (joku Zoom - ja jos et, niin osta, heti), niin se mukaan. Nuppiin aina samat säädöt ja sama vola, joilla teet clipit ja kuuntelet sitten kotona. Muuten käy niin, että esim. testihetken promillemäärä märää lopputuloksen: mutta SIINÄPÄ kaapissa vasta munaa olikin... Toki kannttaa kokeilla myös muilla säädöillä ja ottaa niistäkin clippejä talteen.
 
RaskasMielinen
01.05.2013 17:55:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Lisää vappujuomaa koneeseen... eli jatketaan juttua... Ennen mitään putkikokeiluja sanoisin itseäsi kompaten, että ei muuta kuin nuppi ja oma keihäs kainaloon ja kokeilemaan erilaisia kaappeja. Jos satut omistamaan digitaalisen taskumallin nauhurin (joku Zoom - ja jos et, niin osta, heti), niin se mukaan. Nuppiin aina samat säädöt ja sama vola, joilla teet clipit ja kuuntelet sitten kotona. Muuten käy niin, että esim. testihetken promillemäärä märää lopputuloksen: mutta SIINÄPÄ kaapissa vasta munaa olikin... Toki kannttaa kokeilla myös muilla säädöillä ja ottaa niistäkin clippejä talteen.
 
EDIT. Sen verran vielä noista matalammista vireistä, että ei ole ainakaan mun juttu. Nää on tietysti just näitä mielipideasioita mutta olen kokeillut niitä ja kokenut, että soundin tiukkuus häviää - mikä on kuitenkin yksittäisistä ominaisuuksista/määreistä se mitä arvostan eniten. Jos haluan mukaan myös matalampaa murinaa, otan käteen seiskakielisen. Nekin on mulla normi E-vireessä, jonka mukaan paksuin kieli sitten on se B.
 
jhlamm
01.05.2013 19:21:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tts72: RaskasMielinen: Hmmm... Vielä se pakollinen kyssäri, että mikäs kitara/kitarat, etenkin mikit sekä viritys?
 
lähinnä B vireessä tulee tahkottua, ibanez rga121 tallassa bareknuckle aftermath, rg1550 tallassa dimarzio steve`s special, charvel model3 tallassa duncan sh-8, jackson ps-1 tallassa duncan sh-6, sit rgr321 tesla ah-2, ym :)
maxon od808 ja nobles odr-1 ja sit joku biyang od :)
vahvarin gain on siellä klo10 hujakoilla, bass, treble ym, aikalailla klo12-13
oon koitellu väännellä ja käännellä mutta ei vaan löydy :) mutta tosin vaan kotivolalla, oisko tässä joku juju nyt sit? pitäs päästä treenikselle jota ei ole(ainakaan ihan vielä ole) luukuttamaan :) ainakin se keinokuorma menee sit hankintalistalle

 
Suositellaan tuota luukuttamista. Itsellä ainakin oli ENGLin fireballin kanssa, että soundi muuttui totaalisesti voluumin noustessa yli kotisoittotason. Silloin totteli myös paremmin EQ:n säätöjä. Voipi johtua siitä, että osa elementeistä on tehty soimaan vasta suuremmalla voluumilla.. Ehkä siis, mutua vain...
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
RaskasMielinen
01.05.2013 19:34:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhlamm: tts72:
 
Suositellaan tuota luukuttamista. Itsellä ainakin oli ENGLin fireballin kanssa, että soundi muuttui totaalisesti voluumin noustessa yli kotisoittotason. Silloin totteli myös paremmin EQ:n säätöjä. Voipi johtua siitä, että osa elementeistä on tehty soimaan vasta suuremmalla voluumilla.. Ehkä siis, mutua vain...

 
Ihan tämmöistä kotisoittelijan heittelyä mutta musta etenkin nuo v30:t tuntuvat maltillisilla volilla tunkkaisilta. Vähän paremmin soundin saa auki - mutta siis vasta vahvistimen näkökulmasta - keinokuormalla mutta elementtien näkökulmastahan puhuu vahvistimen niille syöttämä teho - jota keinokuorma siis leikkaa - eli luukuttamaan pitää Aloittajankin päästä:D
 
Mutta siis edelleen: mars niitä kaappeja/elementtejä testaamaan. Aloittajan tapauksessa kyseeseen tulee oletettavasti jokin kompromissi: pitää toimia maltillisilla volyymeillä kotona mutta myös luukuttaessa treniksellä/keikalla. BTW, itse käytän referenssikaappina Krank Revolution jr.:ää. Se on suunniteltu juurikin studiokäyttöön. Vielä sellainen asia, että minusta ne alavireet eivät toimi hiljaisilla volyymeilla.
 
tts72
01.05.2013 20:45:19 (muokattu 01.05.2013 20:51:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: jhlamm:
 
Ihan tämmöistä kotisoittelijan heittelyä mutta musta etenkin nuo v30:t tuntuvat maltillisilla volilla tunkkaisilta. Vähän paremmin soundin saa auki - mutta siis vasta vahvistimen näkökulmasta - keinokuormalla mutta elementtien näkökulmastahan puhuu vahvistimen niille syöttämä teho - jota keinokuorma siis leikkaa - eli luukuttamaan pitää Aloittajankin päästä:D
 
Mutta siis edelleen: mars niitä kaappeja/elementtejä testaamaan. Aloittajan tapauksessa kyseeseen tulee oletettavasti jokin kompromissi: pitää toimia maltillisilla volyymeillä kotona mutta myös luukuttaessa treniksellä/keikalla. BTW, itse käytän referenssikaappina Krank Revolution jr.:ää. Se on suunniteltu juurikin studiokäyttöön. Vielä sellainen asia, että minusta ne alavireet eivät toimi hiljaisilla volyymeilla.

 
pitää ottaa joku viikonloppu ja kierrellä treeniksiä :) mitään nauhoitusvehkeitä en omaa, tietsikan ja line6 toneport ux-1 kans tulee pelleiltyä, tollasta saundia ku sais vahvaimesta niin oisin tyytyväinen :) -> http://www.riffworld.com/Members/tts72/mondaybloodymonday
vedetty pod farmin mallinnuksilla(noisegate->screamer->brit-j-800->4band eq->4x12 1978 brit celest t-75s)
ehkäpä se on sitä soundin tiukkuutta mitä kaipaisin lisää, potkun lisäks :)
 
mitä tämä kaikki tarkoittaa
RaskasMielinen
04.05.2013 01:35:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tts72: RaskasMielinen:
 
pitää ottaa joku viikonloppu ja kierrellä treeniksiä :) mitään nauhoitusvehkeitä en omaa, tietsikan ja line6 toneport ux-1 kans tulee pelleiltyä, tollasta saundia ku sais vahvaimesta niin oisin tyytyväinen :) -> http://www.riffworld.com/Members/tts72/mondaybloodymonday
vedetty pod farmin mallinnuksilla(noisegate->screamer->brit-j-800->4band eq->4x12 1978 brit celest t-75s)
ehkäpä se on sitä soundin tiukkuutta mitä kaipaisin lisää, potkun lisäks :)

 
Nyt kuuntelin ton jollain ajatuksella. En katsonut ensin mitä mainitsit mallinnuksessasi olevan kun ajattelin, että hyvä lähtökohta (vähintäänkin refe) aina ja tähänkin voisi olla JCM800.
 
En tiedä tuollaisista sen mallinnuksista, kun en ole kokeillut mutta itse kyseinen vehje on varsin vinkeä ja vaikka siinä ei ole ziljoonaa ominaisuutta, niin siitä saa aika lailla keskenään hyvinkin erilaista perustavaraa ulos, jota kun vielä "aromivahventaa" sopivilla mausteilla, niin kaikki perusrokista/bluesista äärimetalliin onnistuu.
 
Mustana hevosena tai ässänä heittäsin tähän Mesan Stiletto Deuce II:n. Uusin hankintani, johon olen vasta perehtymässä. Siinä on perinteinen marsu-soundi mutta tiukempi/leikkaavampi. Siihen sopivat mausteet päälle. Maksoinko omastani käytettynä uusilla putkilla 1 050 €.
 
Se mikä noissa hommissa tuskin pettäisi, olisi tietty Peavey 6505. Mutta siis kokeile ensin sitä Powerballia eri kaappien kanssa. Mun mielestäni juuri 6505 toimii v30 -elementtien kanssa mutta Powerball vaatii kirkkaamat, jotta soundi olisi omaankin makuuni sopivan kireä/tiukka,
 
P.S Hyvän kuuloinen soundi sulla. Aika lailla samoissa vesissä tulee itsekin uiskenneltua:)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti