Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Säröpedaali Hi vai Low inputtiin?
1
von spets
28.04.2013 14:59:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eilen tuli testailtua JCM800:n kanssa erilaisia säröpurkkeja ja omituista minusta on miten tunkkaisen puhtaan soundin kanssa ne toimivat parhaiten Low inputtiin kytkettynä. Onko purkkien toimintaperiaate yleensä matkia etuasteen ekan putken toimintaa ja lisätä diskanttia reilusti? Ainakin JCM:ssä kun Gainia vääntää pois, niin soundi tummenee ja bassotkin ohenevat.. Jos näin on, pitäisi tämä strategia huomioida aina kun ostaa säröttimiä ja niitä testailee.
Princeton Reverbin nätin puhtaan soundin päällä esim. Plexitone ei ole kovinkaan kummoinen. Treblen voi laittaa vain klo 10:een, mikä vahvistaa em. teoriaa.
 
Kommentteja / kokemuksia?
 
www.myspace.com/thebadcaseband www.facebook.com/thebadcaseband
nakedzen
28.04.2013 16:28:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sulla on kirkassointiset mikit kitarassa, niin se säröpurkkihan voimistaa sitä mikkien signaalia, saaden aikaan tunteen että kirkkaus lisääntyy. Noin mutuna.
hallu
28.04.2013 16:54:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on sellainen vahva netistä bongattu mutu, ja hyvin rajallisesti tai jopa niukasti omaa kokemusta, että säröpurkita ovat hyvin erilaisia mutta useimmat tai ainakin yksi, nimittäin boss sd-1, on hyvin herkkä sille mitä sen ympärillä on ja yleensäkin mikä sen sijainti signaaliketjussa on. Jos se kuulosta paremmalta low inputissa, niin pistä se siihen sitten. Tuo low input on suunniteltu juurikin aktiivista ääniähdettä varten kuten vaikkapa säröpurkkia tai esimerkiksi aktiivikitaraa varten. Eli ei se ainakaan väärin ole sitä siihen laittaa.
 
Itse käytän vahvistimen low inputtia usein silloin kun vahvistimen etusta ei ole tarkotus törkätä särölle, vaan vahvistimen haluaa toistavan puhtaana sen mitä sinne tarjotaan esimerkiksi säröpurkit ta etuvahvistimen. Sitten jos haluaa niillä vahvistimen edessä olevilla purkeilla voimistaa signaalia niin että vahvistin menee särölle niin tietenkin hi input on parempi ratkaisu. Sitä vartenhan siihen vahvistimeen on niitä inputteja laitettu, että niitä käytetään;-). Fenderissä ainakin minulla on sellainen huomioitava asia että se "bright" kytkin toimii vain ykkös inputissa.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
RaskasMielinen
28.04.2013 17:27:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyttelen JCM800:n edessä lähinnä ProCo (RAT) SOLO:a oikeastaan kaikkeen, siis pikkurososta äärimetalliin. Jos haluan pikkurosoa, niin low sensitivity -inputiin ja jos on tarkoitus katkoa päitä, niin high sensivity -inputiin. Hyvin toimii, korjaan: loistavasti:)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti