Muusikoiden.net
22.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Combon käyttäminen kaappina
1
forspet
14.04.2013 11:43:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmonen probleema tuli tässä vastaan kun ajattelin että olisin järkännyt kotona lepäävästä vox pathfinder exr 15:sta kotikaapin jollekin pikkunupille, niin noista liitännöistä en oikeen saanut selkoa.
 
Ohessa kuva kajarin päästä, siinä noi johdot ei lähde irti (ainaskaan kohtuullista voimaa käyttämällä, teenkö jotain väärin? Vetäminen ja nytkyttäminen ei pelitä). Lisäksi tuossa kuvassa näkyy, että siihen voisi liittää myös lisää johtoja. Ja vahvarin päässä johdot menee suoraan sisään, ja siellä piirilevylle. Minkälainen viritys tässä nyt olisi paras vaihtoehto?
 
https://www.dropbox.com/s/lsl8fp6k7suj8ng/2013-04-14%2011.16.19.jpg
 
1) Voiko kajarin vapaisiin liittimiin laittaa suoraan toisen vahvarin kiinni irrottamatta vanhoja? Tällöin tarvitsisin johdon missä olisi toisessa päässä noi klipsit ja toisessa perusplugi, saako tällaisia jostain musaliikkeestä?
 
2) Pistänkö vanhat johdot poikki ja yritän kolvailla (täytyy vissiin ensin opetella) siihen pidemmän johdon ja plugin päähän?
 
3) Unohdanko koko jutun ja ostan kymppituumaisen kaapin jostain halvalla ja pistän voxin myyntiin?
 
Krice
14.04.2013 12:04:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkista ensin onko noihin liittimiin heitetty vähän tinaa. Pitäisi kyllä irrota muuten. Helpointa on varmaan hankkia liitin plugille + johdot ja tinata ne sitten noihin kantoihin kiinni, tai käyttää samantyyppistä liitintä. Noita samoja liittimäkin voi käyttää kun irroittaa nuo johdot niistä.
 
Itse tein niin, että irroitin johdot piirilevyn päästä ja kiinnitin plugikappaleen siihen, mutta se on vaihtoehto lähinnä silloin jos aikoo heittää vahvistinosan menemään.
 
forspet
14.04.2013 12:35:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei siinä tinaa näkyny ku kattelin, ja tosiaan johdot liikkuvat liittimissä jonkunverran, eivät vaan irtoa, yritin vedellä aika kovaakin. Se kiinnostaa nyt eniten, että voiko noiden antaa olla paikallaan ja tökätä niihin toisin liittimiin uudet johdot toisesta vahvarista, toki siten että "kaapista" virrat poissa?
 
Krice
14.04.2013 19:06:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

forspet: Se kiinnostaa nyt eniten, että voiko noiden antaa olla paikallaan ja tökätä niihin toisin liittimiin uudet johdot toisesta vahvarista
 
Tuo onkin hyvä kysymys, johon en valitettavasti tiedä vastausta.
 
Antti1
14.04.2013 19:24:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

forspet: Ei siinä tinaa näkyny ku kattelin, ja tosiaan johdot liikkuvat liittimissä jonkunverran, eivät vaan irtoa, yritin vedellä aika kovaakin.
 
Nitkutikitkuti vaan, kyllä ne siitä irtoaa. Ihan puristamalla ne on siihen kiinni laitettu, vaatii joskus voimankäyttöä ja jopa ehkä pihtejäkin.
 
Se kiinnostaa nyt eniten, että voiko noiden antaa olla paikallaan ja tökätä niihin toisin liittimiin uudet johdot toisesta vahvarista, toki siten että "kaapista" virrat poissa?
 
Toi on jotakuinkin sama tilanne, kuin kytkisit kahden vahvarin kaiutinlähdöt toisiinsa kiinni. Jotain menee jostain rikki, eli et voi tehdä noin.
 
"I dreamed that I was in a river... I floated down the river, through valleys of giant boobs." -Sanji
forspet
14.04.2013 19:36:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ookoo, täytyypä yritellä vielä uusiksi voimakeinojen kera. Kiitos neuvoista!
 
blues guitar
14.04.2013 19:57:05 (muokattu 14.04.2013 19:59:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

forspet: Ookoo, täytyypä yritellä vielä uusiksi voimakeinojen kera. Kiitos neuvoista!
 
Yksi konsti on ottaa kaiuttimessa olevasta ns. urospuolen liittimen tyvestä kärkipihdeillä kiinni siten, että pihtien ja johdossa olevan naaraspuolisen liittimen väliin jää mm rako, tästä raosta ruuvimeisselillä pyörittävällä liikkellä avustaa irroitusta.
Ainakin itse tekisin näin.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Osteri
14.04.2013 20:07:27 (muokattu 14.04.2013 20:08:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musaliikkeestä saa metritavarana nimenomaan tämän tarkoituksen kaiutinjohtoa johon toiseen päähän juotat plugin ja toiseen päähän tuollaiset kuvassasi näkyvät liittimet. Liittimiä saa myös autotarvikeliikkeestä. Aina kun käytät ulkoista nuppia niin tämä itse tehty johto paikalleen.
 
Sille hetkelle sun tietysti on hyvä saada nitkutettua nuo vanhat johdot irti kajarista, eli käytät jompaa kumpaa. Mulla on tuo sama systeemi ja toimii hyvin.
Huomaa samalla mitä sanotaan nupin ja kaiuttimen Ohm-määristä.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
forspet
14.04.2013 22:00:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pihdeillähän se lähti näppärästi, jopa helposti. Eli case closed, kiitos avusta kaikille! Täytyy tohon ohmi-asiaan vielä kommentoida et ite en ainakaan ota niitä turhan vakavasti. Ihan oikeesti oon kytkeny noita vahvareita ihan ristiin rastiin eikä *kop kop* ikinä oo käyny mitään. Mut sit ku joskus kosahtaa joku niin ainaski tiedän katsoa peiliin.
 
blues guitar
15.04.2013 05:32:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

forspet: Pihdeillähän se lähti näppärästi, jopa helposti. Eli case closed, kiitos avusta kaikille! Täytyy tohon ohmi-asiaan vielä kommentoida et ite en ainakaan ota niitä turhan vakavasti. Ihan oikeesti oon kytkeny noita vahvareita ihan ristiin rastiin eikä *kop kop* ikinä oo käyny mitään. Mut sit ku joskus kosahtaa joku niin ainaski tiedän katsoa peiliin.
 
8 ohm näkyy tuossa kuvan kaiuttimessa lukevan. Jos käytät pelkästää tuota yhtä elementtiä, niin luulisi kelpaavan useimmille vahvistimille.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti