Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland Cube paukkuu
1
Jarzki
13.04.2013 19:37:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään tullut vastaan..eilen keikalla kesken kappaleen alkoi hirveä rätinä ja pauke kuulua Rolandin Cube 60:stä. Pauke loppui vasta kun käänsi virrat pois. Eli ei siis mitään kiertoa vaan ihan rehellistä rätinää ja pauketta. Hetken päästä aukaisi laitteen uudestaan ja varovasti nosteli volaa niin kesti kyllä alkaa soittamaan mutta vika uusiutui muutaman minsan soittelun jälkeen. V-käyrä oli aikas korkeella.
 
Noh tänään kotona tutkiskelin asiaa ja luukuttelin menemään reippaan puoli tuntia isommilla volumeilla mitä eilen eikä mitään ongelmia (olipa yllätys), heiluttelin johtojakin jos niissä olis jotain mutta en saanut niistä miinkäänlaista naksetta lähtemään eli varmaankin kunnossa. Mietin ihan sen pelipaikan sähköjohtoja jos ne alkoi antautumaan mutta eikös se vähän niin oo että sitä sähköä on tai ei ? Voiko tollaisessa laitteessa tulla ylikuumenemista ?
 
Mistähän vois vikaa ettiä..seuraava keikka on n. 4,5 tunnin päästä :) Onneksi on bändikaverin ylimääräinen hulkko&kettunen lainassa.
 
-Seksi on kuin bridgeä. Jos ei ole hyvää partneria on parasta olla hyvä käsi-
JaaGeRMaisTeR
13.04.2013 20:31:28 (muokattu 13.04.2013 20:36:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi ylikuumeta ja sitä sähköä on tai ei mutta sitä voi olla liian vähän... Joka on melko harvinaista... Siellä alkaa olemaan sillon jatkojohtoa toisensa perään paljon. Varmaan lämpeni liikaa.. Tai vetelee muuten viimeisiä. Helppo korjaus nuille vehkeille on että käyttää auki ja puhdistaa pölyt veks. Jollei auta suosittelen käyttään korjaajalla.
 
Lisätään syitä.. Paukkuu ja rätisee jos jakki on väljä. Myös kela jos lyö läpi niin ei oikeen toimi... Oliko samanlainen ääni kun laittaisit kitaran kiinni vahvistin päällä?
 
V
Jarzki
13.04.2013 21:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Voi ylikuumeta ja sitä sähköä on tai ei mutta sitä voi olla liian vähän... Joka on melko harvinaista... Siellä alkaa olemaan sillon jatkojohtoa toisensa perään paljon. Varmaan lämpeni liikaa.. Tai vetelee muuten viimeisiä. Helppo korjaus nuille vehkeille on että käyttää auki ja puhdistaa pölyt veks. Jollei auta suosittelen käyttään korjaajalla.
 
Lisätään syitä.. Paukkuu ja rätisee jos jakki on väljä. Myös kela jos lyö läpi niin ei oikeen toimi... Oliko samanlainen ääni kun laittaisit kitaran kiinni vahvistin päällä?

 
Vähän joo sellainen napsahdus kuin silloin kun pistä plugin kiinni vahvistimen ollessa päällä...ainut että se "jäi päälle". Mitä tuo kela lyö läpi tarkoittaa ? Se menee kyllä korjaajalle tarkistukseen vaikka nyt täälä kotona toimikin ok. Lähden pian samalle keikkapaikalle, heitän varavahvarin paikoilleen ja vilkaisen vielä tuon jatkojohdon kunnon, se toki oli 5 paikkanen joka tuli suoraan seinästä. Siinä oli kii tuo cube, päärinkerin monitori ja voxin tonelab se.
 
On tuolla kuitenkin veivattu 4 tunninkin sessioita ilman ongelmia eli tuo kuumeneminen on outoa mutta toki se tuola reenisolosuhteissa varmaan syö pölyä itteensä melkoisesti niin voihan se olla jotain sellaistakin.
 
-Seksi on kuin bridgeä. Jos ei ole hyvää partneria on parasta olla hyvä käsi-
JaaGeRMaisTeR
13.04.2013 22:10:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos muista oikeen autohifistely puolelta niin puhekela löi läpi ja paukutti elementtejä. Anto siis liikaa potkua sinne. Jatkojohto ok.. Ei vaikuta nuin paljoa tuolla setillä... En kyllä siihen uskonutkaan. Voi olla että siellä on niin simppeli vika että jakki on löystynyt ja ei ota kunnon kontaktia. Suosin silti käyttämään korjaamolla tutkittavana. Nii kelata ja jännite vaihtelut nuin radikaalisti on niin harvinaisia että eipä niitä satu koskaan.
 
Tuo keikkatilanne passaa tuohon plugin löysyyteen koska varmasti liikut lavalla ja johto pääsee heilumaan..
 
Toinen sitten kumpi liitin kitaran vai vahvarin ja onko vielä johdossa vikaa? Näistä kannattaa lähteä tutkimaan.. Johto, liittimet.. Ja vahvari huoltoon.
 
V
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti