Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä vaikuttaa sinun ostopäätökseesi? - Keskustelua
1 2 3
MaxDamage
07.04.2013 12:26:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläinen tekee parhaillaan musiikkiliikkeen toimeksiantamana opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on parantaa liikkeen toimintaa ja asiakaspalvelua. Työtä tehdessä on näkökulmaa myös syvennetty ja päätetty perehtyä tarkemmin musiikki-instrumentteja (Lähinnä kitaristit ja rumpalit) ja niiden oheistarvikkeita ostavan asiakkaan valintamotiiveihin.
 
Kuullostaa monimutkaiselta, mutta pähkinänkuoressa ajamme takaa sitä, mitä muusikot tai alanharrastajat arvostavat ja millaisissa liikkeissä (vai netissä) he mieluimmin asioivat.
 
Asiaa on selvitetty jo viiden laadullisen haastattelun kautta, mutta ajattelin että olisi mielenkiintoista viritellä keskustelua myös täällä muusikoiden.netissä. Haastattelujen perusteella on jo tullut ilmi, että yllättävän moni ei musiikkipiireissä pidä hintaa ratkaisevana asiana ostamisen suhteen vaan ennemmin asioidaan jo tutuksi tulleessa, hyvän myyjän ja palvelun omaavassa liikkeessä ja maksetaan hieman enemmän.
 
Toinen ilmi käynyt asia oli se, että vaikka ennalta arvaten suuri valikoima olisi toivomusten kärkipäässä, niin senkin ohitse kiilasi myyjän asiantuntevuus. Esim. Suuri valikoima= Seinä täynnä Gibsonin Les Pauleja= Ruvetaan testaamaan itse. Moni tahtoi tätä skenaariota mieluummin Kitarapajan tyylisen; asiakas ilmoittaa haluavansa Les Paulin, asiantunteva myyjä tuo testattavaksi kaksi parasta yksilöä- tilanteen.
 
Jotkut, (selvästi pienempi määrä) taas mieluummin asioivat huonon palvelun liikkeissä kunhan saavat liikkeestä tuotteet halvemmalla hinnalla.
 
Mikä tai mitkä seuraavista seikoista vaikuttavat eniten juuri sinun osto/liikkeessä asiointipäätökseesi? Kannattaa miettiä hetki, mieli saattaa muuttua asiaa pidempään pohtiessa.
 
Motiivit:
 
1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Postaan aiheen sekä kitarakamojen- että rumpukamojen palstalle, koska näillä keskustellaan musaliikkeistä ja soittimien ostamisesta. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä asiasta. Vääriä sellaisia ei ole.
 
Kiitos etukäteen! :)
 
Void
07.04.2013 12:33:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maksan mielelläni _vähän_ enemmän kuin marketin halvimmat hinnat ovat, mikäli asiakaspalvelu ja meininki on kohdillaan. Reilusti ylihintaa en ole valmis maksamaan vaikka perse pyyhittäisi ja kengät plankattaisi käydessä.
 
Paska asiakaspalvelu vie automaattisesti mun rahani muualle, vaikka kuinka halvalla saisikin. Mukanokkelaa vittuilua ja besserwisseröintiä en jaksa kuunnella musaliikkeissä, vaikka satakuntalaisena nää ny on jokapäiväistä elämää.
 
Siinäpä se. Yleensä tulee romut hankittua nykyään käytettynä, joten siitäkin syystä saa kaikki tähdet olla aika kohdillaan, että tulee uutena ostettua jotain.
 
War... war never changes.
LaMotta
07.04.2013 12:35:48 (muokattu 07.04.2013 12:45:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se että tavaraa saa kokeilla ja mahdollisesti kokeiltavaksi. Tämä on tärkein. Perusteluna mm se, että en osta juuri mitään laitteita ennen kuin olen kokeillut niitä bändin kanssa. Plektrat, johdot ym saivartelu ja pilkun paneminen ei liity tähän.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
JaaGeRMaisTeR
07.04.2013 12:41:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkeen kaikki.. Mutta järjestys taitaa olla valikoima, hinta, palvelu ja sijainti.. Palvelu ja hinta kyllä vaihtaa paikkaa sen mukaan onko liikkeellä edustus merkkiin tai ketä viitsii katsoa. Ja tarviiko itse etsiä kaikki tarvittavat tavarat, kun myyjä on facebookissa.
 
V
artal
07.04.2013 12:48:43 (muokattu 07.04.2013 12:54:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiukan tuntuu, että tässä on samaa efektiä, kuin mediankäyttötutkimuksissa, joissa ihmiset ilmoittavat lukevansa pitkiä artikkeleita ja seuraavansa asiaohjelmia, vaikka todellisuudessa Seiskalla ja tosi-TV:llä on oma vankka kannattajakuntansa...
 
No, oli niin tai näin, itselleni
 
1) En valitse automaattisesti kaikkein halvinta hintaa, mutten maksaisi mistään palvelusta myöskään selvästi yli keskivertohintaa. Useimmiten selvitän hintatason ennen ostosta aika hyvin, ellei kyse ole jostain ihan pikkujutusta.
 
2) Asiallinen käytös pitää olla. Varmasti en osta edes halvalla, jos ollaan tylyjä. Henkilökohtainen kontakti kannattaa ottaa, ei kannata tuputtaa ja kyylätä niskan takana jos totean että katselen vain enkä tarvitse myyjää juuri silloin.
 
3) Useimmiten en kaipaa suurta valikoimaan vertailtavaksi, mutta minulla on mielessäni jokin tietty tavara jota etsin. Jos sitä tavaraa ei ole, en luultavasti tee kauppojakaan. Yleensä koetan selvittää etukäteen sen, onko jossain tietyssä liikkeessä hakemaani tavaraa, enkä edes menen liikkeeseen, jossa sitä ei näytä olevan.
 
4) Ehdottomasti tunnelmallinen pieni liike olisi parempi, mutta ongelmaksi tulee sen pienen liikkeen valikoima. Onko siellä sitä, mitä haen? Hyvä nettikauppa on omalle ostamiselleni ihan avainasia. Liikkessä olisi hyvä olla ainakin perushuollot ja säädöt saatavissa! Samoin hyvä valikoima vanhaa ja käytettyä tavaraa toisi minut paikalle.
 
Vaikka voisin romantisoida hengaavani välillä jossain pienessä musiikkiliikkeessä, mihin olisi kätevä poiketa vaikka kotimatkalla ja myyjä tuntisi minut, niin käytännössä näin kuitenkin tulee tehtyä hyvin harvoin. Jos sellainen liike tulisi vastaan, niin miksipä ei.
 
MikaHekkanen
07.04.2013 13:09:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen impulsiivinen ostelija. Jonninmoinen pitkähkö lista mahdollisesti mielenkiintoisia hankintoja on koko ajan takaraivossa, mutta mitään tismalleen määrättyä soitinta (merkki+malli) en metsästä varmaan koskaan.
 
Tärkeitä asioita ovat, kun omistamisen halu tietyn tyyppiseen soittimeen tai vahvistimeen kasvaa liian suureksi:
 
1) hintaluokka, mutta ei tarkka hinta.
Mielummin ostan hyvän ja hankintahinnaltaan huokean kuin erittäin hyvän, mutta kalliin soittimen. Pieni ero hinnoissa ei kuitenkaan ole ratkaiseva. En edes haaveile soittimista, jotka ovat hintaluokaltaan saavuttamattomissani.
... jätin tahallani nuo rahamäärää kuvaavat sanat tarkemmin määrittelemättä, ne kun ovat niin subjektiivisia.
 
2) tiedonhankinnan objektiivisuus, niin kaverien kokemukset kuin myös myyjän kertoma.
En osta mitään sellaiselta myyjältä, jonka mukaan kaikki ovat erityisen hyviä yksilöitä ja jokainen soitin on hyvä ostos. Arvostan myyjää, joka osaa selvittää tarpeeni ja pystyy tekemään suosituksia niitten mukaan.
 
3) kohtaamismaisema.
Jos vain mahdollista ja jos soittimia erehdyn testaamaan ennen ostopäätöstä (viimeiset puoli tusinaa hankintaa olen tehnyt teemalla "ostamatta en testaa"), niin toki haluan tehdä tämän tiloissa, joka muistuttaa oikeita käyttöolosuhteita. Tilan akustiikka, testikäytössä olevat muut vermeet, kaikki vaikuttavat. Ihannetilanteessa kokeilen soitinta vielä omalla treenikselläni ennen ostopäätöstä.
Liikkeen sijainnillakin on merkitystä, haluan ajaa omalla autollani suoraan kaupan oven eteen, joten kävelykadun varrella olevaan kivijalkaan ei monestikaan tule lähdettyä.
 
Valikoimalla ei ole isoa merkitystä minulle.
Kun Se Yksi tulee vastaan, ei muita tarvi ollakaan. En esimerkiksi ole innostunut käymään läpi seinällistä Les Pauleja ja hipelöimään niitten pieniä tai isompia eroja yksi toisensa jälkeen. Toki, jos eteen tulee asiantunteva myyjä, joka osaa poimia valikoimasta minun toiveisiini ja tarpeisiini parhaat yksilöt, niin valikoimasta on vain plussaa. Oma-aloitteisesti isoa valikoimaa läpi käydessä kitaran tärkeimmät ominaisuudet ovat varmaan väri ja kaulaprofiili... rumaa kitaraa ei innosta testata ja kaula voi sanoa 2 sekunnissa, ettei se sovi minulle.
 
Toisaalta hankin lähes kaikki soittokamat käytettynä, useimmiten vielä tutuilta tai puolitutuilta ihmisiltä, joskus myös täältä torilta.
 
Päiväni murmelina? burgerina? hurmurina?
Hynkel
07.04.2013 13:21:09 (muokattu 07.04.2013 16:31:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
Teetkö Sävelaitalle tutkimusta? Maksan sinne mieluusti hieman enemmän, koska Riku tietää kepukoista ja laitteista paljon, ja on mukava jutustella. Eikä painosteta ostamaan. Muistaakseni 5-6 500-2000€ kitaraa sieltä hankittu, jokunen vahvistinkin sekä lähes kaikki ns. "kuluvat tarpeet". Hinnalla on sitten merkitystä jos se on todella reilusti ylihintainen, niin kuin joskus on lähes liikkeessä kuin liikkeessä. Toisaalta olen aika huono kauppamies, minua viehättää tuotteessa korkea hinta ja se vaikuttaa GAS:n määrään. Ei mitään järkeä, mutta kuinka paljon kamarunkkareilla nyt yleensäkään?
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
Sanotaanko näin, että jos myyjällä ei ole tapoja, minua ei enää liikkeessä näe. Ehkä aiemmin saatoin niellä kiukkuni, mutta nykyään on helppo äänestää jaloillaan kun tarjontaa on netin takia niin valtavasti. Ylimielinen käytös on se joka saa marssimaan ulos heti, siihen on joskus tullut törmättyä, mutta lähinnä helsinkiläisissä liikkeissä. Tämä taitaa olla lähes kaikkialla menneisyyttä.
 
Myyjän asiantuntevuutta on joskus kiva vähän testailla, aika äkkiä erottuu sellainen "tietäväisyys" oikeasta osaamisesta. Lipevä kaupparatsutyylinen tyrkyttäminen on erittäin epätoivottavaa. En myöskään voi käsittää sitä, että joissakin liikkeissä ei tervehditä asiakasta sisään tullessa, tai pois lähtiessä.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista
 
Ei välttämättä eri tuotemerkkejä, riippuu miten liike haluaa profiloitua. Jos kyseessä on maakunnassa sijaitseva valintamyymälä, on selvä että valikoimaa pitää olla hieman enemmän. Sanoisin että laatu on tärkeämpi kuin määrä, sekä alttius hommata valikoimaan aika ajoin jotain uutta niin, että asiakkaan mielenkiinto pysyy yllä. "Mitähän siellä olisi tällä viikolla?" Ymmärrätkö?
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Suuri ja avara sopii, koska minä en välttämättä halua olla koko liikkeen keskipiste siellä käydessäni. En oikein tykkää ahtaudesta muutenkaan, joten en ole ihan varma vaikuttaako tässä se, vai potentiaalinen kauppatilanne. Tykkään esimerkiksi em. Sävelaitan ratkaisusta, koska edellinen oli sokkelo. Myös DLX Helsingissä on hyvä "hallimainen" ratkaisu, koska siellä on osattu layoutilla tehdä tilasta viihtyisä. Tosin vihaan DLX:n tapaa nostaa kitarat "kattoon". Sitten saa huhuilla henkilökuntaa avuksi, eikä aina ole saatavilla (tosin kohtalaisen nopeasti kylläkin, eikä kauppa ole tämän takia peruuntunut kertaakaan).
 
Netissä asiointi on persestä, paitsi jos ostaa jotain kieliä tai piuhoja joita ei tarvitse pahemmin testailla. Toisaalta ostan nekin mieluummin kivijalasta, käyn sitten hypistelemässä soittimia samalla.
 
Vääriä sellaisia ei ole.
 
Kyllä minusta vääriäkin mielipiteitä on, mutta se on vain minun mielipiteeni - saatan olla väärässäkin! :D
 
EDIT: Erityisesti mieleen ovat jääneet sellaiset liikkeet, jotka opastavat vaikka kilpailijalle että saavat asiakkaan tyytyväiseksi. Tämä on aivan saletisti paras myyntikeino minulle, koska silloin minä tulen varmasti takaisin. Samoin valmius myöntää tietämättömyys silloin kun siitä on kyse, se on harvinaista mutta arvokasta.
 
C'é solo un Capitano.
Tsugu Way
07.04.2013 13:48:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage:
 
1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)

 
Voin aavistuksen enemmän maksaa, jos saan hyvää ja asiantuntevaa palvelua - etenkin jos saan palvelua tuotteen ostamisen jälkeenkin. Eli takuuaikana 100% varmasti voi mahdollisia vikoja tai säätöongelmia hoitaa tutussa lähellä sijaitsevassa liikkeessä. Mutta ryöstöhintaa en maksaisi vaikka perse pyyhittäis - niinkuin tuolla joku hauskasti ilmaisi.
 
Ja tärkeää myös se, miten suhtaudutaan mahdolliseen vaihtotuotteeseen. Ei tyrkytetä siitä mitään naurettavaa ryöstöhintaa. Mikäli siitä kommentoi, niin ei ole mukava kun myyjä vittumaisesti toteaa, että myy se ensin jossain torilla.
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
On tärkeää!
 
Asiantuntevuus: Siitä lähetään, että myyjän täytyy tietää mitä myy!
 
Käytöstavat:
 
Helvetin tärkeät! Ei lässytetä niinkuin lapselle - lässytys karkoittaa minut melkein yhtä nopeasti kuin tyrkyttäminen!
 
Ja kyllä asiakas pitää huomioida. Ei seurustella koko ajan tiskillä omien muusikkokavereiden kanssa ja jauheta krapulasta ja siitä kuinka mahtavat fibat saatiin siitä kun kuunneltiin Coltranea aamuyöllä pikku pössyissä.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
No kyllähän tämä takaa hieman sitä, että tulee ehkä useammin poikettua liikkeeseen.
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Siltä väliltä. Ei liiana ahdas ja tunnelmallinen saa olla mielestäni. Tympeää jos vakavasti testaa tunnin kitaraa ja se ainoa myyjä metrin päässä tuijottaa koko ajan kelmeillä silmillä.
 
Semmonen vanhan liiton sokkeloinen myymälä jossa rauhallisia soppeja ja helvetisti kitaroita käden ulottuvilla.
 
Blues is allright!
MaxDamage
07.04.2013 14:09:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällähän on jo paljon vastauksia, loistavaa! :)
 
artal: Hiukan tuntuu, että tässä on samaa efektiä, kuin mediankäyttötutkimuksissa, joissa ihmiset ilmoittavat lukevansa pitkiä artikkeleita ja seuraavansa asiaohjelmia, vaikka todellisuudessa Seiskalla ja tosi-TV:llä on oma vankka kannattajakuntansa...
 
Juu tämähän se on yksi tutkimusongelma: Onko ihmisten antama informaatio oikeasti rehellistä? Tietojen paikkansapitävyyteen on pyritty mm. ehdottoman nimettömyyden keinoin, jotta vastaajien olisi helpompi kertoa vaikutteistaan.. Se että onko ihminen sitten ylipäätään luotettava lähde selittämään omaa ostokäyttäytymistään onkin sitten ihan eri ongelma ja varmasti oman tutkimuksensa arvoinen asia! xD
 
Mutta jatkakaa toki. Erittäin mielenkiintoista lukea teidän mielipiteitä. Tuo nettikaupan kysymys on muuten kiinnostava siksi, että yleisesti oletetaan ja pelätään (monet yrittäjät), että nettikauppa pikku hiljaa syrjäyttäisi monella alalla kivijalkaliikkeet kokonaan. Tätä en usko soitinalalla tapahtuvan koskaan, sillä instrumentteja halutaan aina testata.
 
Yksi mielenkiintoinen seikka, joka tutkimuksessa on tullut ilmi on se, että tällä alalla hinnan merkitys valintamotiivina ikään kuin vähenee kokonaissumman noustessa. Tai siltä ainakin näyttää. Joku saattaa ostaa halpoja kapuloita epämiellyttävästä liikkeestä (tai netistä) ison nipun, mutta kallista skittaa hankkiessaan ei välitä siitä, että maksaa hieman enemmän kunhan tukee mieleistänsä liikettä.
 
Joku jo mainitsi myös erään asian mikä on tullut ilmi. Jos myyjä rehellisesti suosittelee toista liikettä, on se ehkä suurin mahdollinen avoimuuden osoitus. Tutkimuksessa on yhtenä ala-kriteerinä myös myyjän informaationrehellisyys mikä lähinnä tarkoittaa juuri tätä lässytystä ja "pakkomyyntiä". "Osta tää, tää on ihan yhtä hyvä." Jätin sen nyt vain tästä alustuksesta pois, ettei olisi tullut niin hehtaari viestiä ettei kukaan jaksa enää lukea ja vastata.
 
hallu
07.04.2013 14:45:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage: Täällähän on jo paljon vastauksia, loistavaa! :)
 

 
Juu tämähän se on yksi tutkimusongelma: Onko ihmisten antama informaatio oikeasti rehellistä? Tietojen paikkansapitävyyteen on pyritty mm. ehdottoman nimettömyyden keinoin, jotta vastaajien olisi helpompi kertoa vaikutteistaan.. Se että onko ihminen sitten ylipäätään luotettava lähde selittämään omaa ostokäyttäytymistään onkin sitten ihan eri ongelma ja varmasti oman tutkimuksensa arvoinen asia! xD
 
Mutta jatkakaa toki. Erittäin mielenkiintoista lukea teidän mielipiteitä. Tuo nettikaupan kysymys on muuten kiinnostava siksi, että yleisesti oletetaan ja pelätään (monet yrittäjät), että nettikauppa pikku hiljaa syrjäyttäisi monella alalla kivijalkaliikkeet kokonaan. Tätä en usko soitinalalla tapahtuvan koskaan, sillä instrumentteja halutaan aina testata.
 
Yksi mielenkiintoinen seikka, joka tutkimuksessa on tullut ilmi on se, että tällä alalla hinnan merkitys valintamotiivina ikään kuin vähenee kokonaissumman noustessa. Tai siltä ainakin näyttää. Joku saattaa ostaa halpoja kapuloita epämiellyttävästä liikkeestä (tai netistä) ison nipun, mutta kallista skittaa hankkiessaan ei välitä siitä, että maksaa hieman enemmän kunhan tukee mieleistänsä liikettä.
 
Joku jo mainitsi myös erään asian mikä on tullut ilmi. Jos myyjä rehellisesti suosittelee toista liikettä, on se ehkä suurin mahdollinen avoimuuden osoitus. Tutkimuksessa on yhtenä ala-kriteerinä myös myyjän informaationrehellisyys mikä lähinnä tarkoittaa juuri tätä lässytystä ja "pakkomyyntiä". "Osta tää, tää on ihan yhtä hyvä." Jätin sen nyt vain tästä alustuksesta pois, ettei olisi tullut niin hehtaari viestiä ettei kukaan jaksa enää lukea ja vastata.

 
Se että ihmiset sanoo yhtä ja tekee toista, on niin syvälle geeneihimme koodattu ominaisuus ettei sitä voi tehdä oikein millään tutkimusjärjestelyllä tyhjäksi. Se pitää vain huomioida epävarmuustekijänä. Jopa silloin kun tutkija kysymysasettelussaan ovelasti kätekee se mitä hän todellisuudessa tutkii, ihmiset pyrkivät valehtelemaan vastauksissaan sen mukaan minkälaisen vaikutleman eskuvat vastauksillaan antavansa.
 
Siksi tarvitaan useita tutkimuksia joissa ilmiötä tutkitaan monelta kantilta jolloin saadaan edes jonkinlainen kuva asiasta.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
FastEddie
07.04.2013 14:59:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
Mieluummin maksan samasta tuotteesta halvemman hinnan. Varsinkin, jos on kyse elektroniikasta tai hardwaresta. Kitaroiden kohdalla voi olla toisin, jos myynnissä oleva yksilö on hyvä ja istuu käteen.
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
Tämä. Kaupassa olen hidas ostaja, internetissä nopea. Jos myyjä tapittaa vieressä katsellen kelloa ja kysellen ostatko? tai muuta tyhmää, tavarat jää kauppaan, enkä siihen putiikkiin enää mene.
Tehomyynti, ylimielinen käyttäytyminen ja kyttäys ovat no no.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
Jos tietää mitä on hakemassa, pari verrokkia riittää. Toisaalta, jos vain katselee, niin suuresta valikoimasta saattaa löytää jotain, mitä ei etsinytkää.
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Suurehko kohtuuhintaisten käytettyjen tuotteiden määrää saa pistäytyään liikkeessä useammin. Muuten old school, halli tai netti on ihan sama.
 
"Rehab is for quitters"
Gabe
07.04.2013 15:02:11 (muokattu 07.04.2013 15:02:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage:
 
Yritän nyt vastata rehellisesti.
 
1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
Kyllähän hinnalla on se suurin merkitys. En ala maksamaan ylihintaa hyvästä palvelusta, vaan oletan saavani hyvää palvelua aina kun menen ostoksille, paikoista joista en sitä saa en osta mitään (ja nämä kaupat jäävät hyvin muistiin).
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
Onhan sillä merkitystä, ei ole kiva asiaoida liikkeessä joista ei saa palvelua.. tai tuntee jopa olevansa ei kaivattu häiriö myyjän kännykän räpläykseen.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
Kyllähän kohtuullinen valikoimakin jonkun verran vaikuttaa. Jos kaupasta ei löydy sitä mitä olen vailla niin kävelen aika kylmästi toiseen liikkeeseen.
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Pikkusälää tulee tilattua yleensä netistä kun se on niin näppärää. Isommat ostokset tykkään tehdä paikan päällä. Monesti olen muksun kanssa liikkeellä joten pienet ja ahtaat old school- henkiset putiikit ovat kaikesta tunnelmallisuudestaan huolimatta todella hankalia ostospaikkoja. Isot ja avarat tilat taas ovat minulle edellämainitun johdosta paljon helpompia ja miellyttävämpiä, tulee kierreltyä huomattavasti enemmän ja mukaankin tarttuu huomaamatta paljon enemmän tavaraa.
 
Eli kyllähän näistä jokainen on omalta osaltaan merittävä, yhden kustessa pahasti vaikuttaa se myös kokonaisuuteen. Jos näitä pitää kuitenkin laittaa järjestykseen niin merkittävimmästä vähemmän merkittävään: Hinta, kohtaamispaikka, palvelu, valikoima.
 
Mielenkiintoinen tutkimus muuten. Olisi kiva jos sitten lopuksi päivittelisit mitä tästä selvivä? Kiinnostaisi kuulla. :)
hallu
07.04.2013 15:10:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage: Meikäläinen tekee parhaillaan musiikkiliikkeen toimeksiantamana opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on parantaa liikkeen toimintaa ja asiakaspalvelua. Työtä tehdessä on näkökulmaa myös syvennetty ja päätetty perehtyä tarkemmin musiikki-instrumentteja (Lähinnä kitaristit ja rumpalit) ja niiden oheistarvikkeita ostavan asiakkaan valintamotiiveihin.
 
Kuullostaa monimutkaiselta, mutta pähkinänkuoressa ajamme takaa sitä, mitä muusikot tai alanharrastajat arvostavat ja millaisissa liikkeissä (vai netissä) he mieluimmin asioivat.
 
Asiaa on selvitetty jo viiden laadullisen haastattelun kautta, mutta ajattelin että olisi mielenkiintoista viritellä keskustelua myös täällä muusikoiden.netissä. Haastattelujen perusteella on jo tullut ilmi, että yllättävän moni ei musiikkipiireissä pidä hintaa ratkaisevana asiana ostamisen suhteen vaan ennemmin asioidaan jo tutuksi tulleessa, hyvän myyjän ja palvelun omaavassa liikkeessä ja maksetaan hieman enemmän.
 
Toinen ilmi käynyt asia oli se, että vaikka ennalta arvaten suuri valikoima olisi toivomusten kärkipäässä, niin senkin ohitse kiilasi myyjän asiantuntevuus. Esim. Suuri valikoima= Seinä täynnä Gibsonin Les Pauleja= Ruvetaan testaamaan itse. Moni tahtoi tätä skenaariota mieluummin Kitarapajan tyylisen; asiakas ilmoittaa haluavansa Les Paulin, asiantunteva myyjä tuo testattavaksi kaksi parasta yksilöä- tilanteen.
 
Jotkut, (selvästi pienempi määrä) taas mieluummin asioivat huonon palvelun liikkeissä kunhan saavat liikkeestä tuotteet halvemmalla hinnalla.
 
Mikä tai mitkä seuraavista seikoista vaikuttavat eniten juuri sinun osto/liikkeessä asiointipäätökseesi? Kannattaa miettiä hetki, mieli saattaa muuttua asiaa pidempään pohtiessa.
 
Motiivit:
 
1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Postaan aiheen sekä kitarakamojen- että rumpukamojen palstalle, koska näillä keskustellaan musaliikkeistä ja soittimien ostamisesta. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä asiasta. Vääriä sellaisia ei ole.
 
Kiitos etukäteen! :)

 
1) Olen musiikkitavaroiden kuluttajana ihan turisti. En tarvitse juuri koskaan mitään joten ostokäyttäytmiseni motiivina on se että en pidä rahasta, mutta pidän tavaroista. Olen valmis maksamaan enemmän, jopa huomattavstikin, mutta koska en hlua pitää itseäni tolvanana (silloinkaan kun olen sitä), minun täytyy tuntea saavani jotakin rahojen vastineeksi. Se jokin voi olla vaikkapa sitä, että saan tavaran suoraan hyllystä joutumatta odottamaan sitä, tai ystävällinen hymy, tai elähdyttävä jutustelutuokio. Vaikka olen valmis maksamaan enemmän, niin olen yleensä hintatietoinen eli tiedän kyllä koska maksan "liikaa". Kaiken kaikkiaan halveksin ja inhoan itsessäni tätä kulutusvimmaista puolta. Musakaupoissa shoppailu on vähän niinkuin nettiporno, siihen liittyy häpeää ja syyllisyyttä.
 
2) Palvelun laatu on tärkeää. Arvostan luontevaa vuorovaikutusta. Myyjän ei tarvitse olla tekopirteä eikä hänen tarvitse viihdyttää minua. On kuitenkin tärkeää tuntea olevansa tervetullut liikkeeseen ja että asiakkaana tulee noteeratuksi. Myyjän asiantuntemus on vähän kaksipiippuinen juttu. Minusta myyjän ei tarvitse tietää kaikeasta kaikkea, mutta on hyvä että hän tuntee myymänsä tuotteet edes kohtalaisesti. En tykkää jos myyjä suhtautuu minuun alentuvasti tai on koppava/nokkava ja ylimielinen.
 
3)Valikoiman ei tarvitse olla suuren suuri, mutta hyvä olisi että keskeisimmät tuotteet olisivat tarjolla. Tämä on oikeastaan suomalaisen musiikkikauppabusineksen kiusallisin piirre, että kauppojen väiset reviirirajat ovat niin jyrkkiä. Jokaisella kaupalla on ne jotkut merkit joita sieltä löytyy ja ei sitten muuta. Se reviiritietoisuus sitten tekee sen, että tokain myyjältä kuulee kuinka paljon tokai on parempi kuin gibsoni tai ainakin yhtä hyvä ja toisaalta gibsonin myyjä tuhahtelee tokaille, etc. Asiakkaana haluaisin olla avoimempi näissä merkkien välisissä asioissa enkä haluaisi kuulua mihinkään "leiriin". Kauppiaan neutraali suhtautuminen kilpailijan tuotteisiin lasketaan plussaksi tällä taholla.
 
4) Tähän sanoisin, että molempi parempi. Piskuinen kivijalkapuoti voi olla tosi magee mesta vallankin jos siellä on leppoisa ja hyvä fiilis. Pikkuputiikilta odotan, että myyjällä on henkilökohtaista intohimoa musiikkitavaroihin ja myyjän oma persoonallisuus tulee enemmän esille. Toisaalta iso tavaratalomainen liike on hieno sekin. Valvan kokoinen avara halli, jossa on iso valikoima ja hyvät soittohuoneet, on paikka jossa voi viettää koko päivän. Isossa kaupassa hyväksyn ja vähän odotankin myyjiltä virkamiesmäisempää ja neutraalimpaa kontaktia. Ystävällisyys ja kiireettömyys on tärkeää oli se kauppa minkälainen tahansa.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
MaxDamage
07.04.2013 16:24:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mielenkiintoinen tutkimus muuten. Olisi kiva jos sitten lopuksi päivittelisit mitä tästä selvivä? Kiinnostaisi kuulla. :)
 
Juu mielelläni kyllä sitten kertoilen. Tämä koko juttu lähti tosiaan keskustelusta musakaupan myyjän kanssa aikaisemman, huomattavasti suppeamman koulutehtävän parissa. Myyjä puhui, että muusikkopiirit ja soitinalanharrastajat on niin oma lajinsa verrattuna muuhun kuluttajakuntaan. Pakkohan sitä on nyt sitten ottaa selvää, että minkälaisia me oikein ollaan ja pitävätkö myytit paikkansa.
 
Edelleen, hemmetin mukavaa että jaksatte nähdä vaivaa vastata ja vielä perustella hienosti mielipiteitänne. Vähän ennakkoon pelkäsin että tomaatteja ja arvostelua lentää mutta eikö mitä, hienoa asiaa ketju täynnä. :)
 
Rämppy
07.04.2013 17:53:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
Kyllä hinnallakin on mulle merkitystä, mutta jos ei ole kyse isosta hintaerosta maksan mielelläni hyvästä palvelusta.
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
On paljon väliä ainakin mulle. Jos saan huonoa tai välinpitämätöntä palvelua, kaupanteko jää yleensä siihen ja jatkossa karttelen ko. kauppaa. Nykyään kauppojen suhteen on runsaasti valinnanvaraa, netin myötä koko maailman musakaupat ovat ulottuvilla. Hyvään palveluun kuuluu, että tuotteista kerrotaan asiantuntevasti eikä nyrpistellä, jos kauppoja ei sillä kertaa tullutkaan. Tärkeää myös on, että asiakas pidetään ajan tasalla kun tavara on pantu tilaukseen tai huoltoasioissa. Myös reklamaatiotapaukset on osattava hoitaa hyvässä hengessä ja niin, ettei asiakas joudu olemaan suurin kärsijä. Näiden suhteen monessa suomikaupassa palvelu mättää pahemman kerran.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
Valikoiman ei tarvi olla suuri, vaan sopiva mulle ;-). Kivijalkakaupassa pitäisi kyllä olla perustarvikkeita kattavasti tarjolla (kitarankielet jne...), muuten asiakkaat katoavat äkkiä nettiin.
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
Ihan sama mikä on sisustus ja myymälän koko. Tykkään siitä, että saan rauhassa katsella valikoimaa, mutta tarvittaessa myyjä on saatava heti kiinni. Eli hyvää asiakaspalvelusilmää ja palvelua...siitä se hyvä tunnelma tulee.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Presidentti
07.04.2013 17:59:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
Sanotaan näin, että ostan siihen kivijalkakaupan hintaan, mikäli palvelu on sen arvoista. Hyvä tai edes ihan-ok-palvelun pitäisi kuitenkin sisältyä siihen hintaan. Ja hinnalla on sen verran merkitystä, että kokonaista kitaraa en kyllä lappuhintaan osta, paitsi niissä tapauksissa kun lappuhinta on oikeasti netto (siis netin hinta tai halvempi).
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
Ei välttämättä. Harvoin, jos koskaan, käyn "vähän kattelemassa". Yleensä olen ostoa suunnitellut jo jonkin aikaa, ennen kun lähden katselemaan. Mutta pikkunäppärä kuittailu kyllä saa äänestämään jaloillaan, kuten myös täydellinen palveluhaluttomuus.
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
Tällä ei ole merkitystä. Kuten kohdassa 2 sanoin, en käy "vähän kattelemassa". Tärkeämpi asia on, että juuri se mitä olen hakemassa, löytyy. Vaivaannuttavat eioo-tilanteet kyllä laskevat pointseja, erityisesti jos netti ilmoittaa että on varastossa.
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Enemmän kallistun sinne Kitarapajan tyyliseen koppiin. Netissä asioin, jos pitää oheiskrääsää tilata useita artikkeleita tai liityn kimppatilaukseen.
 
Se vaan tarjoaa myös plussana sen vaihtoehdon, että mutkasta voi poistua tyylikkäässä hallitussa luisussa, jos haluaa. -AWKM
Presidentti
07.04.2013 18:04:52 (muokattu 07.04.2013 18:15:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artal: Hiukan tuntuu, että tässä on samaa efektiä, kuin mediankäyttötutkimuksissa, joissa ihmiset ilmoittavat lukevansa pitkiä artikkeleita ja seuraavansa asiaohjelmia, vaikka todellisuudessa Seiskalla ja tosi-TV:llä on oma vankka kannattajakuntansa...

Eiköhän asioiden kaunistelu ole eräänlainen luonnonvakio. Alkoholinkäyttöä koskevissa tutkimuksissakin yli puolet vastaajista ottaa vain lasin viiniä ruuan kanssa tai sen yhden, kaksi saunaolutta.
 
Ja liikenteessä meillä ei juuri muita olekaan kuin keskimääräistä parempia kuljettajia...jos sitä autoa ylipäänsä käytetään. Julkisella aina tilanteen salliessa.
 
Se vaan tarjoaa myös plussana sen vaihtoehdon, että mutkasta voi poistua tyylikkäässä hallitussa luisussa, jos haluaa. -AWKM
Laulava Kylätohtori
07.04.2013 22:13:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Hinta vaikuttaa todella paljon, mutta kyllä palvelullakin on valtava merkitys. Jos palvelu on huonoa tai myyjä ei muuten miellytä, niin hinnalla ei ole enää merkitystä, koska paikka on joka tapauksessa boikotissa. Toisaalta riittävän hyvästä palvelusta maksaa oikeasti mielellään enemmän, tai ei välttämättä paljon enempää, mutta keskittää ostonsa paikkaan, jossa on saannut hyvää palvelua.
 
2. Kivijalkaliikkeessä asioidessa todella tärkeää. Myyjässä harmittaa yliystävällisyys, teennäisyys, mielistely sekä ylimielisyys ja vähättely. Myyjä, jolla ei ole todellista osaamista, mutta joka ylistää omia romujaan ja tarjoaa niitä vastaukseksi joka kysymykseen kenkuttaa. Ja tietysti tuotteiden, joita ei itse edusta, haukkuminen ja vähättely. Kaikkein ärsyttävintä on myyjä, joka on käynyt parin päivän myyjäkurssin ja toistelee siellä opittuja fraaseja ja myyjäkikkoja. "Olen itse käyttänyt tätä ja tämä on paras" tyyliset kommentit saavat kyllä välittömästi kääntymään 180 astetta ja unohtamaan koko liikkeen olemassaolon. Asiakasta ei voi mielestäni pahemmin aliarvioida ja halveksua kuin käyttämällä halpoja fraaseja ym. lattekusia myyntitilanteessa.
 
Hyvä myyjä on aina oma itsensä, mutta kuitenkin ystävällinen ja asiakasta varten. Hyvä myyjä myös kuuntelee asiakasta ja osaa lukea rivien välistä, millainen hän on. Eli vähän pelisilmää myyntitouhuun. Hyvä myyjä myöntää, jos ei tiedä ja lupaa selvittää. Hyvän myyjän jokainen kommentin ja ajatuksen tarkoitus ei ole vain myydä jotain kaupassa olevaa romua aasiakkaalle sillä hetkellä. Hyvä myyjä myös auttaa asiakasta ongelman kanssa, vaikkei ongelman aiheuttanutta tuotetta ole heiltä ostettu. Hyvä myyjä myös tuntee oikeasti omat laitteensa sekä myös kilpailijan laitteet. Hyvä myyjä ei myöskään kerro asiakkaalle, mitä tämä haluaa, ellei asiakas pyydä suosituksia. On todella ärsyttävää, jos menee ostamaan delayta ja myyjän mielestä tarvitsenkin oikeasti wahin. Monissa paikoissa saa hyvää asiakaspalvelua, mutta parhaiten asian tiimoilta on kunnostautunut Custom Sounds. Uskomattoman hyvää palvelua ja seuraavaksi Helsinkiin mennessä käyn ostamassa sieltä jonkun pedaalin vain, koska olen saanut niin hyvää palvelua. Vieläpä tuotteista, joita ei ole edes ostettu sieltä.
 
3: Periaatteessa suurta valikoimaa ei tarvita, kunhan itseä kiinnostavia tuotteita löytyy. Tuotteita voi olla valikoimissa miljoona, eikä löydy mitään itseä kiinnostavaa tai vain vähän, mutta juuri itseä kiinnostavia. Tosin pieni valikoima pienessä kaupassa tarkoittaa yleensä Bossia, Behringeriä ja Rolandin Cubeja, joten kyllä isosta valikoimasta luonnollisesti löytyy helpommin kiinnostavia artikkeleita.
 
4: Tilalla ei sinänsä ole niin väliä, kunhan ilmapiiri on rento ja sellainen, että pedaalin kokeilua ei tulkita sen ostamiseksi. Eli ettei ole "henkistä" ostopakkoa tai painostusta.
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Tomasi
08.04.2013 18:49:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppausta aikaisemmille kirjoituksille. Sellainen lisä, että varma tapa päästä minusta asiakkaana ja levittämään pahaa sanaa firmasta, on ketjuvale toimitusajassa. Eli luvataan kaupan toivossa joku optimistinen toimitusaika, sen mennessä ohi jokin selitys viivästykselle ja lonkalta uusi aika-arvio, sen mennessä ohi jokin toinen selitys viivästykselle ja hatusta uusi aika-arvio,sen mennessä ohi jokin outo selitys viivästykselle ja uusi varovaisesti vähän pidempi aika-arvio, sen mennessä ohi jokin selvästi valheellinen absurdi selitys viivästykselle ja uusi tällä kertaa ihantottakuinkirkonrottapitävä aika-arvio, jne.
 
Toi on erikoisliikkeissä yllättävänkin yleistä. Fillariostoksissa toimitusaika venähtänyt pahimmassa tapauksessa kahdeksaan kuukauteen ja muka jo odottamassa olleista osista puolet jouduin itse tilaamaan toisaalta, kun niitä ei yllättäen ollutkaan missään. Parhaillaan on meneillään kuulokeiden ostoyritys briteistä, kesti kuukauden saada selville, etteivät oikeasti ikinä kykene toimittamaan tilausta, kuukauden rahojenpalautusodottelun jälkeen laitoin juuri luottokorttiyhtiön asialle. Paljon on selityksiä tullut matkalla viivästyksen syihin. En noin tunnetusta ja isosta firmasta arvannut sorruttavan moiseen. ;)
 
Nykyään olen hyvin varautunut tilaamaan liikkeeseen tasan mitään kokemusteni johdosta, ellei ole hyllyssä. Eli mätämunat ovat pilanneet bisnestä muillekin.
 
Parempi on kertoa toimitusaika yläkanttiin ja yllättää iloisesti olemalla nopeampi. Ja ellei osaa sanoa aikaa, kertoo ihan rehdisti senkin. Siinä kohtaa kun asiakkaalle selviää, että sille on kerrottu höpöjuttuja, on luottamusta aika vaikea voittaa takaisin.
 
Pitihän tätäkin kokeilla...
MaxDamage
08.04.2013 20:41:36 (muokattu 08.04.2013 20:51:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tomasi: Komppausta aikaisemmille kirjoituksille. Sellainen lisä, että varma tapa päästä minusta asiakkaana ja levittämään pahaa sanaa firmasta, on ketjuvale toimitusajassa. Eli luvataan kaupan toivossa joku optimistinen toimitusaika, sen mennessä ohi jokin selitys viivästykselle ja lonkalta uusi aika-arvio, sen mennessä ohi jokin toinen selitys viivästykselle ja hatusta uusi aika-arvio,sen mennessä ohi jokin outo selitys viivästykselle ja uusi varovaisesti vähän pidempi aika-arvio, sen mennessä ohi jokin selvästi valheellinen absurdi selitys viivästykselle ja uusi tällä kertaa ihantottakuinkirkonrottapitävä aika-arvio, jne.
 
Toi on erikoisliikkeissä yllättävänkin yleistä. Fillariostoksissa toimitusaika venähtänyt pahimmassa tapauksessa kahdeksaan kuukauteen ja muka jo odottamassa olleista osista puolet jouduin itse tilaamaan toisaalta, kun niitä ei yllättäen ollutkaan missään. Parhaillaan on meneillään kuulokeiden ostoyritys briteistä, kesti kuukauden saada selville, etteivät oikeasti ikinä kykene toimittamaan tilausta, kuukauden rahojenpalautusodottelun jälkeen laitoin juuri luottokorttiyhtiön asialle. Paljon on selityksiä tullut matkalla viivästyksen syihin. En noin tunnetusta ja isosta firmasta arvannut sorruttavan moiseen. ;)
 
Nykyään olen hyvin varautunut tilaamaan liikkeeseen tasan mitään kokemusteni johdosta, ellei ole hyllyssä. Eli mätämunat ovat pilanneet bisnestä muillekin.
 
Parempi on kertoa toimitusaika yläkanttiin ja yllättää iloisesti olemalla nopeampi. Ja ellei osaa sanoa aikaa, kertoo ihan rehdisti senkin. Siinä kohtaa kun asiakkaalle selviää, että sille on kerrottu höpöjuttuja, on luottamusta aika vaikea voittaa takaisin.

 
Etkä todellakaan ole näiden ajatusten kanssa yksin. Eräs haastateltava kertoi yhdeksi suurimmista ärsytyksen aiheista musaliikkeistä juuri tämän tilanteen, jossa luvataan tilata jotain ja itse saa miettiä; "Tilaako se oikeasti nyt vai vasta sitten kun on suurempi satsi tilauksia jonossa kyseiselle maahantuojalle..?"
 
Yrittäjän kannalta varmaan kaamein tilanne on se, jossa heistä riippumatta tuotteen toimitus venyy ja venyy. Mä tilasin itse aikoinaan erään ESP.in ja toimitus venyi musamaailman arvioidusta noin kolmesta kuukaudesta lopulta yhdeksään, koska laiva oli jumissa jossain rotterdamissa ja tukkukaan ei voinut kuin arvioida ja lykätä toimitusaikaa. Oli miellyttävää mennä kuukaudesta toiseen kuuntelemaan uusinta arviota. Ostin kyllä lopulta myös tilaamani kitaran, mutta siinä välissä yhden toisenkin kepin (toisesta liikkeestä) kun ahdisti ja ärsytti niin paljon. Vaikkei tässä tapauksessa vika tietenkään ollut liikkeen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti