Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oktaaveri, pitch shifter vai joku muu?
1
19691970
02.04.2013 21:20:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro.
 
Lähtötilanne olis sellainen, että kaipaisin pääsiassa kitaran neljällä ohuimmalla kielellä soittamiini juttuihin "tukevoitusta", paremman termin puutteessa, sormet ei veny kaikkiin sormituksiin, ja vaihtoehtoisista virityksistäkään ei ole aina tarpeeksi apua..
 
Oktaavi alaspäin, mieluusti myös kaks oktaavia alaspäin, olis pääasialliset tarpeet, mutta olisihan ne erilaiset harmonisoinnitkin kivoja pedaalissa olla.
 
Kauhean alas ei silti ole tarve päästä, eli en välttämättä tarvi mitään "kitaran vapaasta e-kielestä 2 oktaavia alaspäin"-raskautta.
 
"Träkkäys" olis syytä olla mahdollisimman hyvä/tarkka, ja yksittäisten nuottien lisäksi useampaankin samaan aikaan soitettuun nuottiin olis toisinaan kiva saada lisättyä nuotteja.
 
Mikähän olis käypäinen laite, kotisoitteluun ja kotona äänittelykäyttöön lähinnä tulisi:
 
- Boss PS-6 tai Boss OC-3
- EHX:n Hog2 (on kyllä yli 400 euron hinnallaan suht tyyris) tai POG2
- Digitech Whammy DT, Whammy 5 tai HarmonyMan
- Eventide PitchFactor (hintava tämäkin)
- joku muu, mikä?
 
Taitaa olla kaikissa noissa, mut "kuivan", efektoimattoman ja efektoidun signaalin suhteen määrittely pitäis olla. Jos olis 2 eri ulostuloa, toisesta efektoitu ja toisesta puhdas signaali ulos, sekin olis kiva.
 
Micro Pogista ja Mxr Blue boxista on kokemuksia, ja kumpikaan niistä ei oikein ole sitä mitä nyt yritän hakea. Kiitos etukäteen, jos joku osaa suositella jotain.
 
Eventide PitchFactorin ja EHX Hog/Hog 2:n vertailut kiinnostais erityisesti, jos jollakulla kokemusta molemmista.
 
Exhausted
02.04.2013 23:23:51 (muokattu 02.04.2013 23:24:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jännältä ajatukselta kuulostaa...ootko koskaan kokeillut 12-kielistä kitaraa? :)
 
Alaspäin oktaaveria 50/50 suhteessa käyttäessä tulee usein vastaan se, että matalammat sävelet usein dominoivat, jolloin jostain yläsävelestä saattaakin tulla yhtäkkiä uusi bassosävel, ja homma ei kuulosta siltä miltä pitäisi. Ainakin tuo kaksi oktaavia alaspäin shiftaus kuulostaa todella oudolta.
 
Ihan hirveästi kokemusta mulla ei ole pitch shiftereistä kuin multiefektien merkeissä, mutta sointuja soittaessa ne tuntuvat arpovan enemmän tai vähemmän. Näin tekee myös Whammy. Tosin monille tämä pieni arpominen on yksi laitteen hienouksista. Luulisin, että toi kallein EHX:n oktaaveri tai Eventide tekee aika nättiäkin jälkeä, mutten tosiaan ole varma, onko se sittenkään sitä mitä olet hakemassa...
BaldieFarman
02.04.2013 23:27:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bossin PS-6 ainakin hoitaa noi perus shiftaukset ja oktaavit ihan hienosti ja sen lisäks siitä saa kaikenlaista kivaa, kuten kolmesointuharmonioita ja superbendejä (Paul Gilbert-kikkailuja).
 
vinkvink: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=743579
 
trih
03.04.2013 08:11:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morpheus Droptune, siinä saa "alkuperäinen + oktaavi alas". Ilmeisesti valmistus lopetettu, oli kuitenkin uusinta teknologiaa ilmestyessään, entisten Whammy-miesten oma firma. Bomber löytyy, lieneekö samat toiminnot, ainakin ekstraa capo-efekti.
 
http://www.thomann.de/fi/morpheus_bomber.htm
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
19691970
05.04.2013 07:08:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos linkeistä & vinkeistä, saan nyt tutuntutun kautta tuon PS-6:n testattavakseni, niin kokeilen sitä ekana, josko se olis se mitä haen.
 
Groke
05.04.2013 22:22:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole noita omin korvin päässyt livenä vertailemaan. Sen kuitenkin tiedän, että tuossa BOSS PS-6:ssa on perinteisen kiinteän pitch shiftin sijaan "intelligent pitch-shift". Sekä "three-voice harmony". Kenties ovat joillekin se olennainen valintaperuste. Ainakaan Whammyissa ei ole kumpaakaan noista.
 
Osa pitch shift -härveleistä on polyfonisia, kuten esim. Whammy DT. Osa ei ole, eli soinnut voivat kuulostaa joltain Nintendo-ääniltä tai muuten vain kummalliselta kurnutukselta. Tosin joskushan se voi olla juuri se efekti, mitä haetaan.
Whammy 5:ssa voi ymmärtääkseni valita noiden tilojen välillä. Eli uusi kytkin Classic/Chord tarkoittanee perinteisen monofonisen ja Whammy DT:stä tutun polyfonisen tilan välillä vaihtamista.
 

 
Whammy DT:n oikean puolen kiinteässä (Drop Tune) tai hetkellisessä (Momentary) pitch shitft -toiminnossa on viimeisenä vaihtoehtona 'OCT + DRY' molemmissa päissä. Eli joko oktaavi ylös tai alas + alkuperäinen ääni. Kaikissa välivaihtoehdoissa on aina pelkkä shiftattu ääni.
 
Whammy DT:n vasen puoli vaikuttaisi tuota Whammy 5:n uutta nappia lukuunottamatta olevan ainakin toiminnollisesti sama. Eli pedaalilla saa shiftattua ylös tai alas, moodista riippuen 2 oktaaviin saakka. Sekä Dive Bomb -moodissa 3 oktaavia alas. DT:n molemmat puolet voivat olla yhtäaikaisesti käytössä.
 
Kaikki Whammyjen tilat ovat aina kiinteitä, eli minkäänlaisia säädettäviä parametreja ei ole. Paitsi tietenkin pedaalin asennon muuttaminen jalalla, joka vaikuttaa kaikkiin vasemman puolen tiloihin.
 
sickboy
07.04.2013 18:30:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eventiden PitchFactor on kiva laite, mutta reaaliaikainen oktaavituplaus ei ole sen vahvimpia puolia. Jos harmoniat laittaa tulemaan viiveellä, niin toimii kivasti yläoktaavit ainakin, mutta oktaavi, tai 2 oktaavia alas matalilla taajuuksilla ei toimi.
 
YouTubesta näin yhden videon missä verrattiin PitchFactoria ja EHX:n HOG:ia. EHX vei tossa "träkkäämisessä" pelin selvästi.
 
http://www.youtube.com/watch?v=HSRaUZWiIEM
 
PitchFactor tekee kyllä paljon muutakin, joten noita on yleisesti pedaaleina aivan turha verrata.
 
Ziggy Bubba
07.04.2013 19:45:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EHX:n Micro POG on pätevä laite oktaavien tuottamiseen, simppeli vielä käyttääkin. Tuo toistaa myös soinnut tosi nätisti ilman nintendo-efektiä, polyfoninen laite siis kyseessä.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti