Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 1000€ Kitara
1 2 3
niistu
24.03.2013 21:13:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs n. 1000€ ois nyt varaa käyttää sähköskittaan ja järjetön pohdiskelu ollut päällä useamman viikon ajan. Tahtosin löytää viimeinkin semmoisen kitaran millä soittaa useita vuosia ja kyseinen kitara miellyttäisi niin esteettisesti kuin myös soittotatsiltaan, ominaisuuksiltaan ja soundiltaan.
 
Kitarassa pitäisi olla:
 
* H-H mikitys
 
* Ei litteä kaula
 
* Kiinteä talla
 
* Tele, Strato tai Les Paul runko
 
Soundillisesti en osaa määritellä oikein mitä haluaisin.. esim. en tiedä haluaisinko oikein tummaa tai kirkasta soundia tai mahonki vai saarni rungon..
Eikä puilla niin väliä kunhan kitara miellyttää kättä,korvaa ja silmää niin se riittää..
 
Lisäilen myöhemmin vielä jotain ajatuksia kitarasta kun tulee mieleen, kiitos! :)
 
elsewhere
24.03.2013 21:41:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tonnilla saa jo vaikka millaisen laatupelin. Vähän kuitenkin mietittyttää, että kannattaako rahojaan kiinnittää mihinkään, jos ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä haluaa. Strato, Tele ja Les Paul ovat kaikki kuitenkin erilaisia vekottimia ja kuulostavat erilaiselta. Entä jos päätätkin haluta jotain ihan muuta, kun tarpeetkaan eivät ole tiedossa?
 
Itse varmasti lähtisin noilla spekseillä etsimään jonkinlaista Deluxe Teleä, mutta se on täysin henkilökohtainen preferenssini enkä lespoille lämpene .
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
JaaGeRMaisTeR
24.03.2013 21:46:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Tonnilla saa jo vaikka millaisen laatupelin. Vähän kuitenkin mietittyttää, että kannattaako rahojaan kiinnittää mihinkään, jos ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä haluaa. Strato, Tele ja Les Paul ovat kaikki kuitenkin erilaisia vekottimia ja kuulostavat erilaiselta. Entä jos päätätkin haluta jotain ihan muuta, kun tarpeetkaan eivät ole tiedossa?
 
Itse varmasti lähtisin noilla spekseillä etsimään jonkinlaista Deluxe Teleä, mutta se on täysin henkilökohtainen preferenssini enkä lespoille lämpene .

Paukautin plussan tästä.
 
Aivan totta... jokunen käry täytyisi olla että voi sijoittaa nuinkin paljon kalliiseen kitaraan. Elsewhere puhuu asiaa.
 
Näin on!
LaMotta
24.03.2013 21:46:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tallan suhteen voi tehdä myönnytyksen http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=740197
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
the-Antero
24.03.2013 21:47:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Merkillä ei taida olla väliä? Entäpä onko haussa käytetty tai uusi? Tonnin pintaan taitaa saada jotain Gibsonin Les Paulia. SG standardin(vaikka ei ollut listalla) saa jo melkeen uuden tuohon hintaan. Riippuu mistä ostaa. Kitarapajalla on sg:t edullisimpia. Musamaailmasta kävisin kattelemassa myös. Tokain Les Paulit (ne kalliimmat) on muös lähellä budjettia. :)
 
Vaihtoehtoja on ja en tiedä auttaako vastaus yhtään mutta toivottavasti hieman :)
 
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
Vilpur1
24.03.2013 22:16:43 (muokattu 24.03.2013 22:18:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahdoton tuohon taitaa olla sanoa mitään "oikeaa" vastausta. Jo pelkästään merkkejä jotka valmistavat noita malleja on monia ja kaikissa omanlaisensa kaulaprofiilit, mikit yms. E: ei sillä ettei mikkejä voisi vaihtaa, mutta ehkäpä löytyy valmis paketti.
 
Ainoa oikea tapa on tehdä heräteostos torilta ja myydä mikäli ei miellytä :) älä kuitenkaan osta täysin sikaa säkissä.
 
Etsin soittokamoista soittotaitoa. Ei ole tullut vastaan...
nakedzen
24.03.2013 22:56:12 (muokattu 24.03.2013 22:58:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Strato, Tele ja Les Paul ovat kaikki kuitenkin erilaisia vekottimia ja kuulostavat erilaiselta.
 
Eiköhän tässä aloittaja tarkoittanut tuota bodyn muotoa, kun kerran tuplahumppareilla oli keppiä hakemassa?
 
Se olisi kyllä tietysti kiva tietää että ollaanko tässä nyt etsimässä kitaraa heviin, rokkiin vai poppiin?
KUNU
24.03.2013 23:09:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olenko ainoa kenelle tuli jonkin sortin deja vu ilmiö http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=216083&co=30
 
Nyt oikeasti poika miettimään mitä haluaa kitaralta ja musiikkirintamalta ylipäänsä, tai sitten laita mulle rahat tilille niin mie hoidan asian sinun puolesta ja postitan perille, et tule pettymään :)
 
The Ultimate HorseFace
RaskasMielinen
24.03.2013 23:18:33 (muokattu 24.03.2013 23:20:51)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tonnia en ihan helposti uudesta maksaisi. Maaginen "kilo" nimittäin tuntuu olevan juuri se summa, että kun sen todella laittaa pöytään, niin aika moni käytetty kitara vaihtaa omistajaa, vaikka se olisi uutena maksanut lähemmä kolme tonnia ja vaikka ylikin. Kyllä, olen itse tehnyt useammatkin sellaiset kaupat, jossa uuden hinta on tai on ollut yli 2,5 kertaa sen mitä olen maksanut siitä käytettynä. Lisäksi, mitä kalliimpi kitara on ollut uutena, sitä parempaa huolta siitä on todennäkäisesti pidetty - ei mikään tae, tietty. Kerran ostin vuoden 1996 USA Jacksonin, jossa ei ole naarmun naarmuakaan, ei - ei sitä pienintäkään.
 
Olen tosin ostanut Gibsonin SG Standardin uutena, kun GAS yllätti enkä jaksanut kytätä käytettyä. Silloin uuden sai hintaan 1 100 € ja käytettynä n. 800 €:lla eli juuri niissä hinta ei ainakaan silloin pahemmin pudonnut - tosin hinta on näemmä nyttemmin pudonnut, nimen oman uuden kohdalla. Niin tai näin, loistava kitara eikä kaduta että kiirehdin sen hankkimista:)
 
Käytettynäkin tarjontaa on periaatteessa vaikka kuinka paljon mutta käytännössä, jos nimittäin kiinteä talla on must, katselisin lähinnä LP-mallisia. Toki mnetin torilla näyttää olevan aina silloin tällöin (nytkin?) myynnssä laadukkaita kiinteätallaisia superstratotyyppisiä ja vielä HH-mikityksellä. Pyynti voi olla yli tonnin mutta ainahan voi - ja usein siis myös kannattaa - yrittää tinkiä (tonnin nippu riihikuivaa siis se the kova sana tälläkin kauppapaikalla). Mutta, mutta siis LP-mallisissa on nähdäkseni eniten valinnanvaraa.
 
Oma valintani olisi ESP Eclipse. Ostin mnetin Torilta puolisen vuotta sitten omani laukun kanssa hintaan 880 €. Olisko pyynti ollut tasan tonnin. Jos karsastaa noille tyypillisiä EMG:n aktiivimikkejä, niin myynnissä on silloin tällöin myös (yleensä jälkikäteen) pasiivimikitettyjäkin (jos niissä lisäksi puolitukset, niin soundivalikoima on jo melkoinen).
 
Sen verran kannattaa olla tarkkana käsittääkseni minkä tahansa valmistajan erityisesti LP-mallista ostaessa, että kaula ei ole noussut runkoliitoskohdaltaan. Silloin actionia ei saa todella matalaksi. Tästä syytä jouduin käyttämään oman edellä mainitun Eclipseni Lottosella. Puolet nauhoista poistettiin ja otelaudasta viistettiin niiden alta ohuen ohut siivu. Lopuksi uudet nauhat tilalle. Toimenpide on niin hyvin tehty että sitä ei huomaa. Maksoikin vain 200 €. Nyt action on todella matalalla - olin kuulemma erityisen vaativa asiakas. Perussyy kuvaamaani ongelmatyyppiin on kuulemma siinä, että kaularauta ei ole riittävän pitkä, tai jotain sinne päin. Lisäksi se ei oikeastaan edes rajoitu vain LP-mallisiin kitaroihin.
 
Pointtini on lisäksi siinä, että uudesta kitarasta ei tiedä miten se tulee elämään, ei vaikka kyse olisi parin tonnin kitarasta.
 
Toki, jos ei ole mahdollisuutta/halua perehtyä kamarunkkauksen saloihin ja/tai ei ole mahdollisuutta/halua ajella sinne ja tänne testailemaan jonkun jotain kepukkaan sen himassa tai treeniksellä ja/tai jos haluaa takuun, niin: osta uutena joku 1000-sarjanen LTD. Itselläni on myös EC-1000 ja se ei juurikaan häviä edellä mainitulle ESP-esikuvalleen.
 
iec
24.03.2013 23:25:33 (muokattu 24.03.2013 23:31:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No vaikka tämä:
http://www.thomann.de/fi/fender_72_telecaster_deluxewa.htm
 
Tuosta ei ole mulla mitään kokemusta, mutta on hintahaarukassa ja sisältää 2 kpl humppareita. Pointtina tässä se, että kyllä kannattaa lähteä avoimin mielin kivijalkaliikkeeseen kokeilemaan eri kitaroita (vaikka mistä sen tietää jos tuo onkin sulle juuri se oikea:) . Täältä saat vaikka minkälaisia vinkkejä, mutta kitaraliikkeessä myyjä voi antaa sulle ihan kokeiltavaksi erilaisilla kaulaprofiileilla, eri skaalalla jne jne varustettuja malleja ja huomaat ihan itse mikä on sinulle se luontevin malli.
 
Moni luulee tietävänsä mitä haluaa, mutta kokeilukierroksen jälkeen käteen jääkin aivan toisenlainen kitara. Toinen juttu on se, että aloittelijana on vaikea tietää mikä kitara sopii itselle parhaiten. Pitää ensin oppia soittotekniikkaa jonkin verran että on valmis etsimään sitä juuri oikeaa mallia. Tämä on minun nöyrä mielipiteeni.
 
Toki kitaran valinnassa ulkonäköseikatkin ovat tärkeitä, mutta myös kaulaprofiili, skaala, paino, bodyn muoto ja soundi ovat erittäin tärkeitä asioita. Ei sovi myöskään unohtaa säätöjen tärkeyttä, eli kitaran säätöjen tulee olla soittajan tyyliin sopivat (matala/korkea action, kielten paksuus yms jutut.)
 
Eli ketjun aloittajan kannattaa todellakin ensin käydä soitinliikkeissä kierroksella ja sitten kysellä lisää (kun on vaatimukset hieman tarkentuneet.) Me ei täällä nimittäin osata sitä soittotuntumaa kuvailla. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.
 
EDIT: Ja tämä vuodatus ei ollut mitenkään pahalla tarkoitettu, vaan ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoitettu. Esimerkiksi tuo ohut/paksu kaula käsite kun on niin laaja. On todella tilukaulaisia kitaroita ja sitten on ns. baseball-bat -tyylisiä todella paksukaulaisia kitaroita. Kokeilemalla sen tietää parhaiten. Onko se sopiva profiili sitten Fenderin C, modern C, Baseballbat, D, V, Gibsonin 50s vai 60s vai mikä se sitten on. Kerro vaikka mikä kitara tuntui parhaalta kokeilukierroksen jälkeen, niin jäsenet suuressa viisaudessaan voivat kertoa sille samantyyppisiä vaihtoehtoja.
 
-iec
 
Ja niin päin pois...
mpekkanen
24.03.2013 23:42:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Etkös tätä samaa jo aiemmin kysynyt. Sitten taisi budjetti tippua kolmella sadalla vai muistanko ihan väärin. Jos rahaa on tonni ja ei ole mitään hajua siitä millainen sen soittovehkeen pitäisi olla niin ehdotan että ostat 100 pulloa Gambinaa 0,75 l 21% ja vielä jää 80 euroa muovipusseihin ja akustiseen landolaan,jonka saat varmasti ilman suurempia neuvoja.
Olen antanut samanlaisen neuvon aikaisemminkin kun tuntuu ettei ole mistään mitään käsitystä ja huvikseen kysytään tällaisia.
Siis kun ei viitsitä itse lähteä kokeilemaan musiikkiliikkeisiin kitaroita.
 
Jos soittaminen ei kiinnosta edes sen vertaa että vaivautuu ottamaan itse selvää asioista niin silloin on ihan sama kun lopettaa soittamisen tai lähtee sille Gambiina linjalle.
 
Koko keskustelun voisi sulkea täysin tarpeettomana jo tässä vaiheessa.
 
Tami
25.03.2013 00:43:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Etkös tätä samaa jo aiemmin kysynyt. Sitten taisi budjetti tippua kolmella sadalla vai muistanko ihan väärin.
 
Koko keskustelun voisi sulkea täysin tarpeettomana jo tässä vaiheessa.

 
Kannatetaan:
 
9.2.2013 Vahvaria vaihtoon 800 eurolla
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=15&t=215506&o=0&#p11217328
5.3.2013. Kitara 500 eurolla
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=15&t=215985&o=0&#p11260321
10.3.2013 Uutta vahvaria ja kitaraa tonnilla...
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=15&t=216083&o=0&#p11269628
24.3.2013 Polkimia tai vahvistinta tai jotain muuta
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=15&t=216347&o=0&#p11296683
 
Sitten vielä tämä topiikkii...
 
Jos mie oisin sie niin:
1) Jos vaikka miettisin mitä haluan, tarvitsen ja kaipaan...
2) Surffailisin netissä ja lukisin eri bändien, soittajien, musatyylien vekottimista ja ihmettelisin jotta mitähän nämä laitteet on ja mitä mieltä muut on niistä.
Sitten väitän, että tältäkin palstalta löytyy aivan varmasti jo topiikki ihan mihin tahansa kysymykseen tai laitteeseen. Jos ei niissä joku asia selviä niin sitten lisätään siihen ketjuun tai aloitetaan uus....
 
En tarkoita etteikö tänne saa ja pidä keskustella... Keskustelu on kuitenkin mielipiteiden ja kokemusten vaihtoa, eikä oman mielipiteen selvittämistä ja kysymistä muilta... Ja edelleen jos saat muissa ketjuissa jo vihjeitä ja mielipiteitä kysymyksiisi niin mikset ota niitä huomioon..?
Netti on jo nyt täynnä tietoa, ja kuten edellä mainittiin, kukaan ei tiedä että mitä sinä haluat ja jos ei sen vertaan jaksa nettiä tonkia et löytyisi dataa siitä omasta mielenkiinnosta, kantsii jättää väliin koko homma...
 
En ole gynekologi, mutta voinhan minä katsoa...
niistu
25.03.2013 00:57:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen testaillut kitaroita jo vaikka millä mitalla ja tiedän, että tämmöiset urpot kysymykseni saavat verenpaineen kohoaamaan täällä sivustolla käyvien ihmisten keskuudessa, mutta eihän tätä ole pakko huomioida ollenkaan...
 
Ajattelin vain kysyä suuntaa antavia kitara ehdotuksia esim. "Vilkaiseppa Jacksonin tätä tai tätä sarjaa, voisi sopia sinulle yms. yms. "
Itseä on tähän asti eniten miellyttänyt Fender/Tokai tyylinen halvemmissa strato- malleissa esiintynyt kaula, myös Chapmanguitars ML-1 kaula oli omaan käteen oikein mieluisa. Itseäkin ärsyttää kun en osaa sanoin oikein kuvailla mitä kitaraltani haluan, sen sopivan sitten tunnistaa kun sen näkee/kokee. Huomennakin testaan taas uutta kepukkaa (Schecter C-1 Custom BCH) ja katson onko siitä toiveitteni täyttäjäksi.
 
Alkaa vaan pikku hiljaa ärsyttää kun en meinaa löytää semmoista kitaraa mikä miellyttäisi sillä tavoin, ettei siitä haluaisi luopua lähes mistään hinnasta. Ja Kunu, jos saisit 1000€ minkä kitaran ostaisit?
 
niistu
25.03.2013 01:09:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niistu: Olen testaillut kitaroita jo vaikka millä mitalla ja tiedän, että tämmöiset urpot kysymykseni saavat verenpaineen kohoaamaan täällä sivustolla käyvien ihmisten keskuudessa, mutta eihän tätä ole pakko huomioida ollenkaan...
 
Ajattelin vain kysyä suuntaa antavia kitara ehdotuksia esim. "Vilkaiseppa Jacksonin tätä tai tätä sarjaa, voisi sopia sinulle yms. yms. "
Itseä on tähän asti eniten miellyttänyt Fender/Tokai tyylinen halvemmissa strato- malleissa esiintynyt kaula, myös Chapmanguitars ML-1 kaula oli omaan käteen oikein mieluisa. Itseäkin ärsyttää kun en osaa sanoin oikein kuvailla mitä kitaraltani haluan, sen sopivan sitten tunnistaa kun sen näkee/kokee. Huomennakin testaan taas uutta kepukkaa (Schecter C-1 Custom BCH) ja katson onko siitä toiveitteni täyttäjäksi.
 
Alkaa vaan pikku hiljaa ärsyttää kun en meinaa löytää semmoista kitaraa mikä miellyttäisi sillä tavoin, ettei siitä haluaisi luopua lähes mistään hinnasta. Ja Kunu, jos saisit 1000€ minkä kitaran ostaisit?

 
Lisäksi on vielä se puoli, mulla ei todellakaan riitä rahat siihen että testailisin jokaista mahdollsita kiinnostavaa kitaraa mikä tulee vastaan tai kiertelisin kaikki mahdolliset Suomen musaliikket läpi, siihenhän menee äkkiä kaikki rahat, olen kyllä kierrellyt muutamia liikkeitä läpi DLX-musiikki, F-musiikki, Musamaailma, Top-Sound ja muutamia kymmeniä kitaroita joita tullut osteltua, vaihdeltua eli en vain ole tullut tänne kyselemään kitara ehsotuksia ja sokeasti menisin ostamaan jonkun mikä nyt saattaisi vaikuttaa kivalta..
 
McLeach
25.03.2013 08:58:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niistu:
Ajattelin vain kysyä suuntaa antavia kitara ehdotuksia esim. "Vilkaiseppa Jacksonin tätä tai tätä sarjaa, voisi sopia sinulle yms.

 
Se on vaan aika vaikea sokkona sanoa mikä sulle sopis. Noita hh-mikityksellä olevia skeboja tossa hintaluokassa on aikas monta kymmentä joten ilman tietoa mitä soundia haetaan on aika vaikea ehdottaa mikä sulle sopisi. Muutenkin aika vaikea yhtälö toi että haetaan noitten speksien perusteella sitä skebaa mikä jäisi pitkäksi aikaa?
 
Laulava Kylätohtori
25.03.2013 09:03:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uutta Ibanezin Jemiä (2500 e) testasin paikallisessa liikkeessä ja kaula oli omaan makuun kertakaikkiaan järkyttävä. Todella lattana, eikä sopinut yhtään käteen...
 
IMO, YMMV, YM!!!
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Decadetroll
25.03.2013 09:05:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Uutta Ibanezin Jemiä (2500 e) testasin paikallisessa liikkeessä ja kaula oli omaan makuun kertakaikkiaan järkyttävä. Todella lattana, eikä sopinut yhtään käteen...
 
IMO, YMMV, YM!!!

 
Ja tämä mielipide liittyy aiheeseen... miten?
 
Here is an education, the lesson professed is quite cruel There are some things worse than death And one of them is you
aristoteles666
25.03.2013 09:16:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Uutta Ibanezin Jemiä (2500 e) testasin paikallisessa liikkeessä ja kaula oli omaan makuun kertakaikkiaan järkyttävä. Todella lattana, eikä sopinut yhtään käteen...
 
IMO, YMMV, YM!!!

 
kaikkeen tottuu, ei ihmistä ole luotu soittamaan mitään ja kuitenkin opitaan, toiset soittaa viuluakin, ja siinä vasta rimpula kaula on.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Laulava Kylätohtori
25.03.2013 11:45:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Ja tämä mielipide liittyy aiheeseen... miten?
 
Sitä vaan, että jos Ibanezia miettii, kannattaa testata ennen ostoa, jos toiveena on ei-litteä kaula....
 
niistu:Kitarassa pitäisi olla:

* Ei litteä kaula
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
hallu
25.03.2013 11:57:12 (muokattu 25.03.2013 11:58:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: kaikkeen tottuu, ei ihmistä ole luotu soittamaan mitään ja kuitenkin opitaan, toiset soittaa viuluakin, ja siinä vasta rimpula kaula on.
 
Tämä on kyllä ihan totta. Itsekin olen huomannut, ettei sillä kaulaprofiililla ja lakkauksella ole pitkän päälle oikeastaan mitään väliä. Kitaran viresyydellä, vakaudella, säädettävyydellä, etc. sen sijaan on. Kaulaprofiili on niin triviaali yksityiskohta ettei kannata siihen ostohanketta kaataa, jos skeba muuten on hyvä.
 
No jotkut pitävät tätä hyvinkin merkittävänä asiana ja kyllähän itsekin aikaisemmin vannoin kiiltolakatun kaulan nimeen kunnes ostin kitaran jossa on satiinilakka ja huomasin, että ihan hyvä sekin on. Vannoin myös muhkun amerikkalaiskaulan nimeen kunnes ostin kitaran jossa on littana kaula ja totesin, että ihan hyvä tämäkin on. En voinut siis päätellä muuta kuin että kaikkeen tottuu.
 
E: tarkoitin siis sanoa etten väheksy heidänkään näkemystä joiden mielestä kaulan profiili ja pinnoite on tärkeä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti