Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fenderin kaulataskun syvyys??
1
hallu
25.02.2013 10:01:27 (muokattu 25.02.2013 10:07:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka moi, tuossa omaa teleäni ja stratoani soitellessa panin merkille, että kaula on niissä istutettu eri syvyyteen. Siis eroa on muutama milli eikä se ihan kamalasti pistä silmään, mutta ero on kuitenkin ihan paljaalla silmällä havaittavissa. No reippaana poikana otin googlen kauniiseen käteen ja tutkin Fenderin kuvia enemmänkin. Toden totta kaulataskujen syvyyksissä on hiukan eroja.
 
No ihan sitten uteliaisuus heräsi, että mistä tässä on kyse? tuumasin, että sehän voi olla ihan normaalia valmistustoleranssia, että kun ne kaulat muutenkin on istutettu Fenderillä miten sattuu (näin täällä mnetissä on sanottu) ;-). Vai onko kyse eri valmistusaikakausia leimaavasta piirteestä toisin sanoen jostakin sellaisesta johon kiinnittää huomiota kitaraa tunnistettaessa. Pikaisella kuvahaulla en saanut enempää selkeyttä, mutta hiukan sen suuntaista havainnot tukivat että vanhemmissa malleissa kaula olisi istutettu lähemmäs pintaa. Siis lähinnä Customshopin historiamalleista ja muista viiskytluvun reissueista tällaista olin pistävinäni merkille. Uudemmissa siis seitkyt ja kaheksankytluvun malleissa kaula olisi nököttänyt vähän syvemmässä. Kuvamateriaalista en kauhena laajaa otantaa saanut enkä ole ollenkaan varma havainnostani, mutta jos vuosimallieroja on niin jotakin tuon tapaista olisin saattanut olla havaitsevinanini (tuliko riittävästi ehtomuotoja:-D).
 
Jospa joku oikeasti tietäisi tästä jotakin? jos ette tiedä niin arvailkaa. Itse en näe tätä mitenkään merkityksellisenä asiana, mutta kunhan vain utseliaisuuttani kyselen.
 
E: pistetään vaikka pienimuotoinen galluppi fendermiesten (tai tietenkin naistenkin) kesken ilmiön yleisyyden selvittämiseksi ja siitä korreloiko tuo johonkin aikakauteen.
 
Yksinkertaisesti siis, näkyykö fenderisi (strato/tele) otelaudan sivulla olevat yksi tai kaksi viimeistä asemamerkkiä pleksin reunan yli?
 
Itselläni Tele (baja 2011) näkyy ja Strato 1979 ei näy.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Freewheeler
25.02.2013 15:50:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaulataskun syvyys muuttui pari milliä syvemmäksi 60-luvun loppupuolella, kun CBS osti Fenderin. Pääsääntöisesti 50-60 -lukujen Fenkkujen kaulat ovat "korkeammalla" bodyyn nähden ja 70-80 -lukujen matalammalla. Vintage reissueissa taas oikeaoppisesti korkeammalla.
 
http://www.soundcheckmag.org
hallu
25.02.2013 16:45:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Freewheeler: Kaulataskun syvyys muuttui pari milliä syvemmäksi 60-luvun loppupuolella, kun CBS osti Fenderin. Pääsääntöisesti 50-60 -lukujen Fenkkujen kaulat ovat "korkeammalla" bodyyn nähden ja 70-80 -lukujen matalammalla. Vintage reissueissa taas oikeaoppisesti korkeammalla.
 
Okei, siinä tulikin sitten ihan täsmävastaus eli ei tarvinne tätä asiaa enempää pohtia ja havaintoni oli ihan oikein. Kiitokseni sinulle ystävä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti