Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Erikoistuote Syväsen stratocaster osat
1 2 3 4 58 9 10 11 12
PIM
24.02.2013 15:16:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei taida olla vielä näillä palstoilla ollut juttua Erikoistuote Syväsen käsintehdyistä stratocaster viritysosista. Kaveri oli laittanut PRS:äänsä ja stratocasteriinsa EKT tremoloblokit ja kuvaili muutosta sanatarkasti näin: "Yleisenä tuntomerkkinä tosi voimakas akustinen sointi ja hitonmoinen sustain." Jossain vaiheessa pitää kyllä laittaa omaan palacasteriin ainakin EKS blokki. Onko kenellekään vielä ehtinyt kertyä omakätistä kokemusta EKT tuotteista?
 
http://www.erikoistuote.fi/
 
EKS osat jälleenmyy Kitarakuu Tampereella.
 
http://www.kitarakuu.fi/
 
jkourula
24.02.2013 15:26:09 (muokattu 24.02.2013 15:27:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä vinkki, kiitos tiedosta. En kyllä usko noita mainospuheita juurikaan, mutta ainakin parempi fiilis tulee kun laittaa halvan tuntuisen blokin tilalle kunnolla työstetyn. Kotimaista käsityötä on myös mukava tukea ebay-kikkailujen sijaan.
 
Edit. Toki nyt kun tsekkasin nuo hinnat, niin ne kyllä vastaavat mainospuheita. No, ehkä joku saa niillä mojoa kitaraan ja soitto taas sujuu. :)
 
Krice
24.02.2013 16:29:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muuten astroturffaukselle keksitty vieläkään suomenkielistä termiä?
 
PIM
24.02.2013 17:00:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Onko muuten astroturffaukselle keksitty vieläkään suomenkielistä termiä?
 
Ei ole ainakaan tullut eteen. Mutta miksi haluat keskustella tietämättömyydestäsi juuri tässä ketjussa?
 
J.Nikkanen
24.02.2013 17:30:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Onko muuten astroturffaukselle keksitty vieläkään suomenkielistä termiä?
 
Voisitko edes koittaa pysyä aiheessa tai sitten vaikka pysyä poissa ketjuista joihin sulla ei oikeasti ole mitään annettavaa?
 
Homojatsit sulla on housuissas. -Santukka
balanced1
24.02.2013 17:33:31 (muokattu 24.02.2013 17:34:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haiskahtaa mainokselta, mutta ei ole koskaan käynyt mielessä, että neckplatellakin olisi tekemistä sustainin ja resonoinnin kanssa. No toihan Blackmoren stratossa basson hihnatappikin oman mausteensa legendaariseen soundiin.
Kuuleman mukaan tuo basson hihnatappi olisi toiminut ainostaan 200W Majorin sisään piilotetun Voxin kanssa, johtuen ainutlaatuisesta resonoinnista niiden välillä taajuudella 1834Hz.
 
GAS never dies.
J.Nikkanen
24.02.2013 17:35:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

balanced1: Haiskahtaa mainokselta, mutta ei ole koskaan käynyt mielessä, että neckplatellakin olisi tekemistä sustainin ja resonoinnin kanssa. No toihan Blackmoren stratossa basson hihnatappikin oman mauseteensa legendaariseen soundiin.
Kuuleman mukaan tuo basson hihnatappi olisi toiminut ainostaan 200W Majorin sisään piilotetun Voxin kanssa, johtuen ainutlaatuisesta resonoinnista niiden välillä taajuudella 1834Hz.

 
Joo tuohon neckplateen hieman itsekkin kompastuin. Tremolobloki taasen näin järkeilemällä vaikuttaa ihan asialliselta ja varmasti jonkin verran vaikuttanee? Täytynee tutkia asiaa lisää ennenkuin tuomitsee/ylistää.
 
Homojatsit sulla on housuissas. -Santukka
PIM
24.02.2013 17:39:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No yleensä yritykset mainostavat jos haluavat tuotteitaan myytävän. Aloitin tämän ketjun siitä syystä, että en aiemmin ollut kuullut koko firmasta, ennen kuin kaverini kehui lattaneensa pariin kitaraansa ko. blokit ja olevansa tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen. Omastakin mielestäni 150 egee blokista tuntuu sen verran kovalta, että olen kiinnostunut kuulemaan myös jonkun muun kokemuksista ennen kuin hommaan omaan stratoon tuollaisen blokin.
 
jra
24.02.2013 17:58:18 (muokattu 24.02.2013 18:53:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenhän saavutetaan ominaisuus: "Steel Baron Block:it on suunniteltu resonoimaan optimaalisesti säveltaajuuksilla! Tämä korostaa kitaran sointia" ja mikä mahtaa olla soinnin kannalta optimaalinen resonointitaajuus?
 
Nuo myytävät kaksi blokkia ovat eri painoisia (310g, 270g), ja kun blokki on ruuvattu tiukasti kiinni tallaan joka osineen sotkee kait kokonaisuuden värähtelytaajuutta + 2-5 jousta ja mahdollisesti kampi vielä tuovat omat muuttujansa. Sitten vielä se että joka ikisellä kitaralla on oma värähtelytaajuutensa(?). Voi olla että on hallittavissa oleva kokonaisuus, mutta hieman epäilen. Tuon hintainen osa laitetaan luultavasti kitaraan jossa on jo ennestään laadukas blokki, joten vertailu pitäisi tehdä sellaiseen.
 
Itse olen vaihtanut yhteen Stratoon teräsblokin (mallia tavallinen) sinkki-blockin tilalle, mutta en kyllä osaa sanoa oliko vaihdolla mitään muuta kuin pieni painoa lisäävä vaikutus. Teoriassa luulisi selvästi painavamman ja kirkkaammin kilahtavan kappaleen, jossa kielet ovat suoraan kiinni, olevan vähemmän tumppu, mutta hirvittävän suuri ero ei ollut. Omalla kohdalla oli luokkaa: "jos potilas ei mene hoitotoimenpiteen johdosta huonompaan kuntoon on hoito ollut onnistunutta."
 
Kun kyseessä ei itsellä ollut Steel Baron Block, niin ei tietty vastaa aloittajan kysymykseen, mutta samat fysiikanlait kait pätevät niihinkin, joten joku pätevämpi voisi ottaa kantaa esim. tuohon "resonointi optimaalisella säveltaajudella" -myyntiargumenttiin.
 
"Vaihdettuani kitaroitteni valublokit EKT Steel Baron ja EKT B-52 Bomber -blokkeihin yllätyin positiivisesti. Molempien kitaroitteni kohdalla soinnin parannusta voisi verrata suunnilleen siihen, kun vanhat ja kuluneet kielet vaihtaa uusiin."
 
-SI-
Kitaran "soundi-tuunauksen" vakava harrastaja

 
Tulikohan samalla tosiaan vaihdettua ne kielet samalla? Ainakin itsellä blockin vaihdon vaikutusten arviointia sotki se että tietysti samalla vaihtaa kielet, ja ihmisen äänimuisti on tunnetusti lyhyt ja häilyvä,
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Krice
24.02.2013 18:42:01 (muokattu 24.02.2013 18:42:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: tai sitten vaikka pysyä poissa ketjuista joihin sulla ei oikeasti ole mitään annettavaa?
 
Minusta astroturffaus on jotenkin yleistynyt myös suomalaisilla foorumeilla, joka on sinällään hassu ilmiö. Mutta onhan sekin tapa markkinoida. Itse olen myös törmännyt siihen, että jos arvostelee jotakin suomalaista tuotetta ja sen tekijä sattuu pyörimään foorumilla niin voi tulla aika tiukkaa palautetta privaviestillä. Minusta sellainen on aika noloa ja kiusallista, kuten myös "vinkit" pysyä poissa keskustelusta. Aloitusviesti on joko humoristisella tavalla astroturffimainen tai sitten se on sitä. "Kaveri" oli kokeillut ja laitetaan reilusti vaan jälleenmyyjänkin linkki mukaan.
 
J-PPP
24.02.2013 21:53:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuote on varmaan ihan mainio, mutta hinta tuntuu kilpailijoihin nähden melko kovalta. Esim. yleisesti hyvänä pidetty Callaham n. $60. Vai onko näissä Erikoistuotteen blokeissa nyt jotain merkittävää eroa mikä jäi huomaamatta?
 
ReBeat
24.02.2013 22:05:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pidän lähtökohtaisesti ylihintaisena huuhaana, jra:n mainitsemista syistä. Eikö olis riittävää sanoa että toinen blokki soi vähän kirkkaammin ja toinen sitte vähän tummemmin. Nykyiset säveltaajuus-myyntipuheet näyttää naurettavilta.
 
J.Nikkanen
24.02.2013 22:21:45 (muokattu 24.02.2013 22:22:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äkkiseltään vaikuttais ainakin tuo toinen bloki olevan ihan tavan lattatankoa, kuvissa ainakin vannesahassa moista jyystetään poikki. Ihan kamalan eksoottinen teräs ei tällöin ole kyseessä, vaan perusvarmaa perusterästä kun Ruukilta tilaa.
 
Se että onko kuvassa sahattava kappale oikeasti menossa jatkotyöstöön ja valmiiksi blokiksi asti on sitten toinen juttu. Toki tätä puoltaa se kylmä tosiasia, että tuommosta teräslaatua on helppo saada, se on suht edullista ja sitä on helppo työstää.
 
Jos näin on, niin tuo hinta on aikaslailla korkea. Siltikin toivotan yritykselle onnea ja menestystä mutta minusta ei Syvänen taida asiakasta näillä saatavilla olevilla tiedoilla saada.
 
Homojatsit sulla on housuissas. -Santukka
slapvete
25.02.2013 01:22:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Minusta astroturffaus on jotenkin yleistynyt myös suomalaisilla foorumeilla, joka on sinällään hassu ilmiö. Mutta onhan sekin tapa markkinoida. Itse olen myös törmännyt siihen, että jos arvostelee jotakin suomalaista tuotetta ja sen tekijä sattuu pyörimään foorumilla niin voi tulla aika tiukkaa palautetta privaviestillä. Minusta sellainen on aika noloa ja kiusallista, kuten myös "vinkit" pysyä poissa keskustelusta.
 
Aina me ei olla asioista samaa mieltä, mutta tässä kohtaa täytyy nyökätä päätä.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Volle
25.02.2013 10:58:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Mitenhän saavutetaan ominaisuus: "Steel Baron Block:it on suunniteltu resonoimaan optimaalisesti säveltaajuuksilla! Tämä korostaa kitaran sointia" ja mikä mahtaa olla soinnin kannalta optimaalinen resonointitaajuus?
 
Optimointi ja värähtelymekaniikka on tuttuja ja sikäli ihan ammatillisessa mielessä kiinnostaa kyllä minuakin minkälainen on tämä optimaalinen resonanssi säveltaajuuksilla.
 
Muuten ihan asiallisen näkösiä tuotteita, mutta noi mainoslauseet ei oikein kyllä vakuuta.
 
PIM
25.02.2013 11:44:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Volle: Optimointi ja värähtelymekaniikka on tuttuja ja sikäli ihan ammatillisessa mielessä kiinnostaa kyllä minuakin minkälainen on tämä optimaalinen resonanssi säveltaajuuksilla.
 
Muuten ihan asiallisen näkösiä tuotteita, mutta noi mainoslauseet ei oikein kyllä vakuuta.

 
Yllättävän peruspositiivisesti tuntuu porukka täällä suhtautuvan kotimaisiin soitinalan innovaatioihin;)
 
klobasa
25.02.2013 12:18:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

49€ kaulalevystä, ei ollenkaan paha.
 
Legopalikka, kaiutinkaapeli.
 
Decadetroll
25.02.2013 12:42:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Yllättävän peruspositiivisesti tuntuu porukka täällä suhtautuvan kotimaisiin soitinalan innovaatioihin;)
 
Mitäs innovaatiota tässä nyt on? Onhan noita blokkeja tehty iät ja ajat jo ties mistä kuumapuristetusta kävystä.
 
Hassuja ovat kyllä nuo myyntilauseet. "Osta tämä palikka, niin balalaikkasi soi kuin munniharpun ja satakielen äpärälapsi!"
 
Letku-omena. Tuo kasvimaailman peenis... -Delorean
Laulava Kylätohtori
25.02.2013 13:23:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Hassuja ovat kyllä nuo myyntilauseet. "Osta tämä palikka, niin balalaikkasi soi kuin munniharpun ja satakielen äpärälapsi!"
 
Pakko se on tuollaisilla yrittää, kun tuote ei taida kestää lähempää "tieteellistä" tutkimusta...
 
Aluksi olisi tosiaan kiva saada tutkimustulokset siitä kitaran optimaallisesta värähtelystä. Miten asia on tutkittu, mkä on johtopäätös ja miten siihen on tultu. Lisäksi olisi hauska kuulla, millä perusteilla tulokset ovat yleistettävissä kaikkiin kitaroihin, noiden kun luulisi olevan jonkin sortin yksilöitä jokaisen...
 
No, minähän en tunnetusti mitään mistään ymmärrä... en siis tätäkään...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Decadetroll
25.02.2013 14:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Pakko se on tuollaisilla yrittää, kun tuote ei taida kestää lähempää "tieteellistä" tutkimusta...
 
Aluksi olisi tosiaan kiva saada tutkimustulokset siitä kitaran optimaallisesta värähtelystä. Miten asia on tutkittu, mkä on johtopäätös ja miten siihen on tultu. Lisäksi olisi hauska kuulla, millä perusteilla tulokset ovat yleistettävissä kaikkiin kitaroihin, noiden kun luulisi olevan jonkin sortin yksilöitä jokaisen...
 
No, minähän en tunnetusti mitään mistään ymmärrä... en siis tätäkään...

 
Joo, voipi olla melkonen laskutoimitus, kun ottavat ilmeisesti tuossa firmassa huomioon jokaisen kitaran erilaiset puut, jokaisen erilaisen komponentin mitä siellä voi olla värähtelemässä yms. varmaan ilmanpaineita ja kosteutta myöten. :)
 
Letku-omena. Tuo kasvimaailman peenis... -Delorean
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 58 9 10 11 12

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti