Muusikoiden.net
22.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sulakeapua?
1
DooMTroopeR
23.02.2013 13:50:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Tarvisin neuvoja..Vahvistimeni käyttää keraamista T 1,6A H 250V sulaketta.Kaupasta en kuitenkaan löytänyt täysin vastaavaa,lähin vaihtoehto on T 1,6A 250V,mutta ilman H-kirjainta..Saako tälläistä sulaketta käyttää kyseisessä vahvarissa?
 
Aina parhaat välineet eivät takaa parasta lopputulosta.
hallu
23.02.2013 16:53:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näyttää siltä että kukaan ei uskaltaudu vastaamaan sulle. Luultavasti siksi ettei tiedä ja näissä sähköasioissa on yleensä parempi pitää pää kiinni jos ei tiedä. Korostan että minäkään en tiedä sanon kuitenkin kaikilla mahdollisilla varauksilla, että nuo amppeerit ja voltit on oikein, niin itse ehkä uskaltaisin sulakkeen laittaa jos se kerrran muuten sopii. En tiedä mitä se H meinaa, mutta amppeerit ja voltit kertovat virran määrää ja mille jännitteelle sulake on tarkoitettu joten ne ainakin näyttää olevan kohdallaan.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Jucciz
23.02.2013 16:57:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytin Googlea: jollain foorumilla ohjeistettiin, että keraamisen sulakkeen tilalla ei saisi käyttää lasiputkisulaketta, joka palaessaan käyttäytyy eri tavalla. Katkaisukyvystä yms. siellä jotkut puhuivat:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/1768062
 
Sitä taas en osaa sanoa, päteekö tämä kitaravahvistimissa. Mulle on tullut vanhoja Marshalleja keraamisilla sulakkeilla ja kyllä mää niissä oon käyttänyt lasiputkia täysin ongelmitta.
 
Tää ei silti ole suoranainen jyrkkä vastaus mihinkään suuntaan. Joku viisaampi jatkakoon.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
JaaGeRMaisTeR
23.02.2013 17:16:54 (muokattu 23.02.2013 18:06:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä voi laittaa mutta... H tarkoitti näemmä että on keraaminen. Vikatilanteessa tuo keraamisen sisältävä hiekka estää valokaarta tekemästä pahempaa tuhoa.
 
Kyllä siis lasiputki toimii mutta omalla vastuulla saa laittaa :D jos tuo putki sitten paukahtaa tuolla sulakepesässä niin sitä on pirullinen kaivqa ulos sieltä.
 
E: korjattu faktat ja fiktiot.
 
Old Joe
23.02.2013 20:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DooMTroopeR: Hei!
Tarvisin neuvoja..Vahvistimeni käyttää keraamista T 1,6A H 250V sulaketta.Kaupasta en kuitenkaan löytänyt täysin vastaavaa,lähin vaihtoehto on T 1,6A 250V,mutta ilman H-kirjainta..Saako tälläistä sulaketta käyttää kyseisessä vahvarissa?

 
Vastuunsa tuntevassa huollossa tuo korvattaisiin arvot täyttävällä sulakkeella ja niita löytyy heillä suoraan hyllystä. Sulakkeen "räjähtäminen" on varsin harvinaista, olen monen vuoden elektroniikkhuoltojen parissa työskelleenä tavannut useamman "räjähtäneen" hehkulampun, kuin sulakkeen. Jos sulakkeen lasi rikkoontuu, on sirpaleitten kerääminen se suurin riesa. Tuskin siinä sulakkeen lähellä mitään kovin arkaa komponenttia löytyy, joka vahingoittuisi sirpaleista, tai lämmöstä.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta ethän sinä sitä tiedä.
JaaGeRMaisTeR
23.02.2013 21:04:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siksipä keraaminen että ehkäistään ne pienimmätkin vahingot mitä voipi tulla. Mutta tosiaan.. Harvinaista herkkua on tuo lasin kerääminen ja päiden irrotukset... itelle ei ole sattunut kun muutama hassu rikkinäinen lasiputki. Enemmän niitä melkeen menee rikki kun liian voiman kanssa survasee paikkaansa :D
 
Kyllä se tekee komeen mustan rannun jos tuo lasi poksahtaa tuosta ympäriltä. Tarvittee vaan pirusti virtaa sellanen ja sillon jos nuin käy niin kannattaa suosiolla heivata jollekkin korjaajalle.
 
DooMTroopeR
24.02.2013 08:20:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille vastausksista!
 
Aina parhaat välineet eivät takaa parasta lopputulosta.
Prostator
26.02.2013 21:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DooMTroopeR: Kiitos kaikille vastausksista!
 
Kiitos muille vastaajille kanssa.
 
Hiekkatäytteiset sulakkeet korostuvat kun kyseessä on isot virrat. Sulakelanka höyrystyy, ja tuo metallihöyry johtaa virtaa kunnes sulake jäähtyy hieman, joskus hitaastikin. Tuon hiekan tehtävä on johtaa lämmöt pois nopeasti, jolloin tätä sähkön kulkua jatkavaa höyrystymistä ei tapahdu.
 
Jos haluat perehtyä syvemmälle sulaketieteeseen, on ohessa oiva linkki Littel Fusen kataloogiin. Arvelisin 215 -sarjan olevan vastaavan. Sitten noita katkaisuaikoja eri virroilla eri sulaketyypeillä voi verrata toisiinsa.
 
http://www.littelfuse.com/~/media/F … lectronic_Fuse_Products_Catalog.pdf
 
Euroopassa meidän tulee etsiä noita IEC ja CE hyväksyntöjä. Valitettavasti niitä ei ole kaikissa jenkeistä saapuvissa vahvistimissa, UL ja CA hyväksynnät vain. Tarkat pojat tietysti vaihtavat sulakkeet CE leimattuihin. Usein teknisiä eroja ei kuitenkaan suuremmin ole, sulakkeen sopivuus todetaan valmistajan tai sähköturvallisuusviranomaisen testeissä. Yleensä huolto-ohjeissa on maininta näistä turvakomponenteista, joita ei saa arvoiltaan muuttaa.
 
Karmeimmat tapaukset ( ylisuurten lisäksi) ovat metallifoliota sisältävät, tai rautatankoja sisältävät pikakorjaukset. Sulake on todella tärkeä komponentti, säästää korjauskustannuksia ja jopa hengen.
 
Hienoa että olet sulakeasioissa valveutunut!
 
JaaGeRMaisTeR
26.02.2013 23:03:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellekkin uutta infoa tuo että hiekan tehtävä on muutakin, kun estää valokaarta tekemästä muuta tuhoa :)
 
ZeusMalt
27.02.2013 18:25:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös toi valokaaren vahingot oo loppupeleissä sama asia kuin tuo "lämmön johtaminen".
Hiekka katkaisee mahdollisen valokaaren jne...
 
JaaGeRMaisTeR
27.02.2013 22:19:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeus_God: Eikös toi valokaaren vahingot oo loppupeleissä sama asia kuin tuo "lämmön johtaminen".
Hiekka katkaisee mahdollisen valokaaren jne...

 
Tavallaan kai joo tavallaan ei :D kait tuon sulakkeen rasituksen kannalta tuo lämmön johtaminen on aika olennaista :) saa toimivana enemmän kuormitettua kun ei kuumene niin paljoa jne jne :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti