Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä kitara
1 2
tehmu
21.02.2013 18:17:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tässä soitellu noin vuoden nytte tuolla mun halppis squier stratocasterilla ja oon alkanu miettimään uutta kitaraa. Mutta mietin että mikä kun soitan metallia ja rockkia. Mietin jotain esp:n tai jacksonin mallia mutta enpähän tiiä mitä. Myös les paul on ollu vaihtoehtona.
Kaverilla tosiaan on joku jacksonin dinky mutta on kyllä nii herkät mikit että semmosta en huolis. Saattaa kyllä ne häiriöt johtua siitäki että sillä on 100 watin vahvari ja 5 neliömetriä tilaa.
 
lavaamo
21.02.2013 18:25:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi on hyvä:
 
http://www.thomann.de/fi/jackson_rr1_sw_black_pinstripes.htm
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
tehmu
21.02.2013 18:28:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt tuli hintaraja vastaan 2100 euroa sitte:D. Muuten kyllä joo hyvä
 
tehmu
21.02.2013 18:52:46 (muokattu 21.02.2013 18:53:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/dean_guitars_dave_mustaine_vmnt_end_game.htm
No entä olisko tommonen hyvä. En kyllä ottais ton värisenä...
EDIT: tai tommonen http://www.thomann.de/fi/cort_x6_vpr.htm
 
Estranged
21.02.2013 19:00:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsele ennemmin täältä Muusikoiden.netin torilta. Käytettynä saat huomattavasti paremmin vastinetta rahoillesi.
 
Tuossa esimerkiksi olisi varmasti vallan mainio rokki-/hevikeppi hyvään hintaan: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=728751
 
"Vittu sinä oot huono ihminen ollaksesi kuitenkin niin paska jätkä." -Painajaismainen | "Vielä ku Esso ois kaunis. Ja nainen. Kun nyt se on komea. Ja mies. Junou. Melkeen sama mutta enempi munaa suussa." -Kitaravirtuaali
lavaamo
21.02.2013 19:06:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, jos budjetti on n.700€, saa sillä torilta jo hyviä kitaroita.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
tehmu
21.02.2013 19:26:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No onhan ne joo hyviä mutta kyllä sitä mieluummin kävelee kauppaan ja kattoo sieltä mieleisensä
 
Jeszse
21.02.2013 19:41:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tehmu: No onhan ne joo hyviä mutta kyllä sitä mieluummin kävelee kauppaan ja kattoo sieltä mieleisensä
 
Ja kun tässäkin on ilmiselvästi enemmän intoa ku tietoa tai taitoa, ni hienostihan sen kepin säätämisenkin oppii, kun tilaa sen saksasta rahtipalveluilla kotiovelle roplattavaks.
 
Ihan vakavissaan, käytetyn ostaessa saa parhaassa tapauksessa hyväks säädetyn kepin joka ei oo ottanu itteensä kuljetuksen ilmanvaihteluja sun muuta retuutusta, puhumattakaan siitä että eteenpäin myydessä voi rahallisesti päästä vielä omilleen.
 
Toki jos sit haluaa ostaa korkkaamattoman kitaran, niin go for it, mikäpä siihen on kukaan mitään sanomaan. Muista vaan sekin, että jos budjetti on vaikka 700e, ni vastaavan käytetyn voit saada hyvällä tuurilla 400-500 eurolla. Ja sama toimii myös toiseen suuntaan, jos käytetyn hinta on 700e, se on suurella todennäköisyydellä joskus maksanu jollekin tonnin.
 
RekoS: Ihan normaali mnettiläinen varustettuna keskimääräistä mnettiläistä huomattavasti paremman näköisellä tyttöystävälläm.
carmake
21.02.2013 19:48:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytetylle ääni täältäkin.
 
Hyvä kitara on kuitenkin semmonen laite että se ei vanhetessaan huonone, jos ei nyt päällä ole pompittu.
 
lavaamo
21.02.2013 19:54:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tehmu: No onhan ne joo hyviä mutta kyllä sitä mieluummin kävelee kauppaan ja kattoo sieltä mieleisensä
 
..Eikä kysele netistä.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
ReBeat
21.02.2013 19:57:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minne musiikkikauppaan olisit menossa? Ei kaupoissa välttämättä ole paljo mitään.
 
mpekkanen
21.02.2013 20:11:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä soittajilla on moniakin kitaroita haaveena ja monesti ne kitarat on vielä niin että niissä täytyy ulkoisesti olla jotain. On tärkeämpää että on iso vaahtera lapa ja väri musta stratossa kuin että kokeilisi useita ja ostaisi sitten sen joka oikeasti tuntuu parhaalta. Jos et ole varma mitä haluat niin laita paperille ylös muutamia asioita mitä siinä kitarassa on oltava ja mitä ei. Näin etsiminen helpottuu ja heräteostoksen mahdollisuus pienenee kun miettii valmiiksi mitä oikeasti tarvitsee.
Kannattaa kuitenkin listata muita kuin niitä väri juttuja ja jotain otelautamerkkejä ensimmäisenä. Eli asioita jotka vaikuttavat soundiin ja soittettavuuteen. Myös se on hyvä pitää mielessä että soitin on sen muotoinen että sillä tykkää soitella ja että se on mahdollista muutenkin kuin vain hihnan kanssa. joskus voi olla niinkin päin että istualtaan on hyvä mutta hihnan kanssa on sitten kaulapainoinen.
 
JaaGeRMaisTeR
21.02.2013 20:47:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä hintanen kitara pitäis löytyä? Tuossa mainittit dinkyä ja esp:tä niin hinta haitari vissiin pyörii siinä 200-1600€ välissä vai?
 
Alex K
22.02.2013 14:13:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketjun aloittaja voisi mennä paikalliseen musakauppaan testaamaan kitaroita ja tehdä itse päätöksensä että mikä soi omaan korvaan hyvin.
 
Lisäksi kirjoituksen otsikointia kannattaa pohtia ensi kerralla pidemmälle.
 
Old Joe
22.02.2013 23:10:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tehmu: No onhan ne joo hyviä mutta kyllä sitä mieluummin kävelee kauppaan ja kattoo sieltä mieleisensä
 
Näin se on tehtävä, todetakseen minkälainen sopii omiin kätösiin. Kukaan ei osaa kertoa mikä kitara juuri sinulle on se oikea. Suosituksen perusteella hankittu kitara voi olle pettymys, vaikka se jollekin toiselle on se ainoa oikea.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta ethän sinä sitä tiedä.
RamoQ
22.02.2013 23:19:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Joe: Näin se on tehtävä, todetakseen minkälainen sopii omiin kätösiin. Kukaan ei osaa kertoa mikä kitara juuri sinulle on se oikea. Suosituksen perusteella hankittu kitara voi olle pettymys, vaikka se jollekin toiselle on se ainoa oikea.
 
Toisaalta voi olla, että jos asuu jossain vähän pienemmällä paikkakunnalla jossa on ehkä yksi, tai kaksi, pientä kitarakauppaa, jos sitäkään, niin mallien testaus voi olla hankalaa. Silloin nuo internetsuositukset voi antaa ihan hyvää informaatiota eri mallien eroista.
 
Nostalgia on vanhojen ihmisten heroiinia.
Old Joe
23.02.2013 00:00:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Toisaalta voi olla, että jos asuu jossain vähän pienemmällä paikkakunnalla jossa on ehkä yksi, tai kaksi, pientä kitarakauppaa, jos sitäkään, niin mallien testaus voi olla hankalaa. Silloin nuo internetsuositukset voi antaa ihan hyvää informaatiota eri mallien eroista.
 
Onhan se noinkin. Toisaalta jos saa kokeilla muutamaa erilaista keppiä, huomaa kyllä eroja. Jokin soitin ei kerta kaikkiaan istu omaan soittoasentoon ja joku toinen taas tuntuu luontevalta. Myös kaulan muotoja pääsee näin vertailemaan.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta ethän sinä sitä tiedä.
jon1
23.02.2013 01:27:09 (muokattu 23.02.2013 01:30:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa kyllä tsekkailla käytettyjä kitaroita Muusikoiden.net:n torilta. Siellä pyörii ajoittain - oikeastaan koko ajan - hyviä käytettyjä yksilöitä jotka ovat monestikin parempia mitä uutena soitinliikkeessä. Suomen ilmastossa uudet (lue: muualta päin maailmaa tuodut) kitarat joutuvat aikamoiselle koetukselle ensimmäisten parin vuoden aikana talvien kuivien sisäolojen takia jolloin etenkin kaulassa saattaa tulla monenlaisia ongelmia, kuten kaulan vääntyminen, nauhojen päiden törröttäminen jne. Nämäkin tietysti ovat korjattavia ongelmia, mutta jos itsellä ei ole kokemusta tällaisista työtoimenpiteistä, kitaran vieminen osaavalle pajalle kunnostettavaksi maksaa aina. Toki itse pidän hyvin tärkeänä opetella ja omaksua kitaran perussäätötoimenpiteet.
 
Itse en näe mitään syytä ostaa uutta soitinta, käytettyinä niitä saa edullisemmin ja useinkin valmiiksi hyvissä säädöissä.
 
Itse olen myös kotoisin pieneltä paikkakunnalta (ei nykyinen paikkakunta, jos joku stalkkaa profiilista) jossa ei ollut omaa soitinliiketta, ja sieltä lähteminen lähimpään soitinliikkeeseen ei ollut mikään itsestäänselvyys. Muistan itsekin kun nuorena kloppina oli kovinkin vaikeaa lähteä n. 60 km päähän ilman mitään kulkuneuvoa, saati ajokorttia, katsomaan ainakin silloin hyvinkin suppeaa soitinvalikoimaa.
 
JaaGeRMaisTeR
23.02.2013 02:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on ihan totta että tämäkin on kakspiippunen asia. Ktarat on aika samanlaisia kun ihmiset. Jokainen niistä on "persoona" ja sitä oikeaa ei löydy kun testaamalla. Toisaalta kun jokaisella paikkakunnalla ei ole sitä omaa soitinliikettä. Välimatkat ei aina ole fillarilla sotkettavia ja yli puolet vuodesta on kelit aika hanurista. Se on joko kyseltävä ja ostettava sika säkissä tai koitettava ja lähdettävä testaamaan kaikki mitä vaan pystyy ja kykenee. Toise ongelman tieten tekee vaikka täältä torilta ostettuna se että yllättävänkään moni ei suostu postittamaan soitinta. Tekee se kitaran ostosta hippasen verta hankalampaa.
 
Funkånaut
23.02.2013 02:45:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Se on ihan totta että tämäkin on kakspiippunen asia. Ktarat on aika samanlaisia kun ihmiset. Jokainen niistä on "persoona" ja sitä oikeaa ei löydy kun testaamalla. Toisaalta kun jokaisella paikkakunnalla ei ole sitä omaa soitinliikettä. Välimatkat ei aina ole fillarilla sotkettavia ja yli puolet vuodesta on kelit aika hanurista. Se on joko kyseltävä ja ostettava sika säkissä tai koitettava ja lähdettävä testaamaan kaikki mitä vaan pystyy ja kykenee. Toise ongelman tieten tekee vaikka täältä torilta ostettuna se että yllättävänkään moni ei suostu postittamaan soitinta. Tekee se kitaran ostosta hippasen verta hankalampaa.
 
Ostaa käytetyn, niin saa likimain omansa takaisin.
 
Mutta, kannattaa käydä liikkeessä kokeilemassa, niin tietää jonkin verran, millainen kaula sopii omaan käteen jne... Tän tiedon jälkeen voi rajailla malleja kätevämmin.
 
Vitun Porkku. Hyi vittu oikeesti. - tommiot Kuuntelen tämmöistä
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti