Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Surinaa ja soundikatoa: missä vika?
1
Jinxed
20.02.2013 17:16:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli teleni on ruvennut surisemaan (normia enemmän) särön ollessa päällä ja lisäksi pariin otteeseen soundi on "kadonnut", eli volume putoaa radikaalisti ja säröt häviävät miltei olemattomiin. Jälkimmäinen vaiva ei ole esiintynyt muutamaan viikkoon, mutta ei tämä kyllä luottamusta herätä.
 
Mistäköhän tässä voisi olla kyse ja miten vian/viat voisi korjata? Uudelleenjuottamalla kaikki piuhat? Vahvistimessa/efekteissä en usko olevan vikaa, koska toinen kitara pelittää samojen pedaalien ja vahvareiden läpi moitteetta.
 
"What a tool!"
jhlamm
22.02.2013 18:19:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on suljettu pois tuo vahvari niin kai se sitten kitarassa on. Lisäntyneestä säröstä en tiedä, mutta volumen tippuminen ja katoaminen voipi hyvinkin olla johdotuksissa tai volapotikassa. Reagoiko se mitenkään volapotikkaan kun ääni lähtee?
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
slapvete
22.02.2013 19:36:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysä jakki/huono juotos jakissa. Siitä lähtisin eka tutkimaan, sangen yleinen vaiva jos keihäs kokee paljon käyttöä.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Gabe
22.02.2013 19:56:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

slapvete: Löysä jakki/huono juotos jakissa. Siitä lähtisin eka tutkimaan, sangen yleinen vaiva jos keihäs kokee paljon käyttöä.
 
Kyllä tuosta viasta tulee juurikin jakki mieleen. Se nyt kannattaa ainakin tarkastaa ensin, ei maksa kovin paljon.
JaaGeRMaisTeR
23.02.2013 13:02:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla teki tuota kun efektin patteri loppu... mutta mutta jakin jälkee kannattaa kurkata potikat. Jos ne mittais että ovathan kunnossa.. ja kaikki johtoliitokset.. yleismittari on hyvä siinä hommassa. Pitäis itekkin käydä ostamassa mittari :)
 
Jinxed
01.03.2013 05:10:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksista. Tänään kaverin kanssa fiksailtiin, yksi piuha potikoissa juotettiin uudestaan ja näillä näkyminen vika korjaantui. Ainakaan kotivolumeilla ei enää ollut outoja surinoita/särö-/soundikatoa, mutta jos ilmenee treeneissä niin sitten tarkastetaan jakki seuraavaksi. Ja joo, kitaralla ikää 9 vuotta ja (ajoittain kovaotteista) käyttöä lähes päivittäin niin kai sitä voi odottaakin, että jotain hajoaa jossain vaiheessa...
 
"What a tool!"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti