Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender Blues Jr seuraaja
1
JTTH
13.02.2013 18:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kolmisen vuotta on tullut soiteltua BJ:llä ja nyt tuntuu että jotain uupuu. Sou di tuntuu pienelle, aivan kuin tulisi linnunpöntöstä. Pedaaleita tulee käytettyä paljon ( enimmäkseen laadukkaita, joten niiden ei pitäisi syödä soundia..)
 
Fenkku soundi olisi hakusessa ja mehevät puhtaat etenkin. Pieni roso on tarkoitus ottaa pedaaleista, joten särökanavaa en ilmeisesti tarvitse.
 
Nyt on ollut mielessä lähinnä Bassman LTD, Blues Deville ja Deluxe Reverb. Sinänsä ei ole väliä onko 410,212 tai 112, koska ei ole omaa kokemusta muista kuin BJ:n 112:sta. Esim. Bassmanin 45 wattia saattaa olla jo liikaakin, joten eniten kiinnostaisi Deluxe Reverb.
 
Olisi mukava kuulla mielipiteitä blues/rock tyyliin sopivista vahvareista.
 
Onko efektiloopista huomattavaa hyötyä esimerkiksi delayta käytettäessä?
 
Kelpaako Deluxe Reverbille pedaalit hyvin?
 
Laulava Kylätohtori
13.02.2013 19:12:30 (muokattu 13.02.2013 19:26:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bassman '59 LTD on ihan eri tasolla kuin Blues Deluxe, vaikkei sekään mikään huono ole. Samoin Deluxe Reverb on parempi kuin Blues Deluxe. Tarkoitan soundin syvyyttä ym. sen tyylisiä juttuja, en absoluuttista totuutta. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän äänekkäitä vehkeitä, joten mitään makuuhuonesoitteluun en näitä välttämättä ostaisi.
 
Nuo kaikki toimii mielestäni hyvin pedaaleiden kanssa, joten kaikki sopivat sen puolesta blues/rock-hommiin.
 
Jos Bassmanista tahtoo kunnon särösoundia, niin äänenvoimakkuus on todella kova. Saattaa olla liikaa jopa treeneihin/keikalle. Deluxe Reverbin saa särölle treeni-voimakkuuksissa, mutta kerrostalosta tulee lähtö nopeasti. Toisaalta headroom voi puhtailla loppua kesken treeneissä tai keikalla. Blues Deluxessa on oma särökanava, mutta itse käytin ko. vahvarissa v1-etuasteputkena 12AY7:aa, joten se ei pahemmin särölle mennyt, mutta taltutti äänenpainetta ja volumen käyttäytymistä mukavasti.
 
Bassmanissa on mahtavat puhtaat ja isompi soundi kuin esim. Deluxe Reverbissä, joka taas säröytyy Bassmania paremmin. Toki DR:ssäkin on mahtavat puhtaat, mutta aika erilaisia nuo sinänsä ovat. Kokeilemallahan kaikki selviää... ;)
 
Nämä siis omia psykoakustissävytteisiä mielipiteitäni, joita ei pidä sekoittaa totuuteen. Treenivolume, makuhuonevolume ym. "termit" saattavat myös tarkoittaa omassa päässäni muuta kuin muiden mielessä... ;)
 
edit. Kaikista lähtee siis puhtailla hyvää soundia myös pienemmällä volumella. Volume-ongelmat tulevat vasta säröämaailmoja tavoiteltaessa. Pedaaleillahan tuo ongelma selviää. Tuo 12AY7 toimii myös Bassmanin etuasteessa v1:ssä...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Volle
13.02.2013 19:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JTTH:
Onko efektiloopista huomattavaa hyötyä esimerkiksi delayta käytettäessä?

 
Jos käytät vahvistimen omaa säröä, kyllä, jos et, ei oikeastaan. DR:ssä ja bassmanissa ei ole master volumea, joten niistä ei luukuttamatta saakaan säröä eikä niissä ole kyllä efektiluuppiakaan.
 
Kelpaako Deluxe Reverbille pedaalit hyvin?
 
Pienellä volyymilla se tremolo/reverb-kanava on aika kirkas ja särkijöiden kanssa aika paskan kuuloinen, mutta asia on korjattavissa aika pienellä modauksella. Lujemmalla (sanotaan sellaisella volalla, kun vahvistin alkaa särkeä) modin merkitys ja räikeys vähenee. Ykköskanavaan pedaalit pelaa sellaisenaankin ihan hyvin.
 
Gabe
13.02.2013 19:33:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paljonko ajattelit tähän käyttää rahaa? Tuleeko kotiin vai myös bändin kanssa?
JTTH
13.02.2013 19:50:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitus olisi käyttää treeneissä ja keikoilla mikitettynä jos vaatii. Budjetti n. 800-1500 euroa.
 
Gabe
13.02.2013 20:05:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JTTH: Tarkoitus olisi käyttää treeneissä ja keikoilla mikitettynä jos vaatii. Budjetti n. 800-1500 euroa.
 
Kun noin paljon on siihen käyttää niin suosi ihmeessä suomalaista: http://www.rikstone.com/ joku riittävän tehokas Fender tyylinen combo varmasti löytyy.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti