Muusikoiden.net
19.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mystinen virtaongelma fuzz-pedaalissa
1
vilpor79
30.01.2013 22:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs törmäsin seuraavanlaiseen ongelmaan Fuzz face kloonin kanssa:
 
Eli olen sähköistänyt kotikäytössä olevan pedaalilautani kahdella 1spotilla. toisesta virrat efektiloopin speduille ja toisesta signaaliketjun speduille. Koitin lisätä Fuzz face kloonin signaaliketjun jatkoksi. Edessä oli kokeiluhetkellä. Korg pitchblack, Dunlopin 535Q Wah ja Bossin Cs-3. Jostain syystä tämän jälkeen ei virtaa saanut Fuzz ja myös muut kolme menivät pimeäksi. Jos taas tekee niin, että antaa nuo kolme muuta ottaa normaalisti virrat yhdestä 1spotista ja taas ottaa tuolle Fuzzille virrat erillisestä virtalähteestä (esim. sillä toisella 1spotilla) niin kaikki toimii normaalisti. Olisiko jollain jotain haisua onko jostain mahdollisesti jotain särki vai onko tuo vaan joidenkin spedujen ominaisuus? En ole vielä koskaan vastaavaan törmännyt. Voisko johtua esim. fuzzin tavalla tai toisella hajalla olevasta dc jakista tai vastaavasta?
 
Kefiiri
30.01.2013 22:42:24 (muokattu 30.01.2013 22:43:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se kai siinä on, että alkuperäisen kaltaisessa Fuzz Facessa virtalähteen plusnapa tulee maihin, kun taas noissa modernimmissa pedaaleissa maa on aina miinus. Siksi FF toimii eri virtalähteellä mutta ei samalla.
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
Ziggy Bubba
30.01.2013 22:43:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitaa olla ominaisuus. Ymmärtääkseni tuo johtuu purkissa käytetyistä germanium-transistoreista. Omassa Neo Fuzzissa on sama juttu.
 
Joistain virtalähteistä on virrat "eristetty", vai mikä olikaan oikea termi, jolloin toimii samasta muiden kanssa. Muuten kyseisen tyylisten purkkien kanssa virrat otetaan omasta muuntajasta tai patterista.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
vilpor79
30.01.2013 23:06:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Eipä kai siinä sitten muuta kun yhtä virtalähdettä lisää hommaamaan.
 
darrell
31.01.2013 09:02:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Ymmärtääkseni tuo johtuu purkissa käytetyistä germanium-transistoreista.
 
Kyseessä on kytkennän toteutus ja siksi käytetään eri periaatteella toimivia transistoreita (PNP vs. NPN). Perinteisesti näissä on mennyt plussa maahan (PNP) ja siksi pedaaliketjun virrat menee oikkariin, jos siinä on sekaisin +tip ja -tip pedaaleita.
 
Netistä löytyy kiinnostuneille hyviä kuvauksia.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
vilpor79
31.01.2013 10:07:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

darrell: Kyseessä on kytkennän toteutus ja siksi käytetään eri periaatteella toimivia transistoreita (PNP vs. NPN). Perinteisesti näissä on mennyt plussa maahan (PNP) ja siksi pedaaliketjun virrat menee oikkariin, jos siinä on sekaisin +tip ja -tip pedaaleita.
 
Netistä löytyy kiinnostuneille hyviä kuvauksia.

 
Tarkoitatko että tuo futsin virtaliitin olisi center positive? Sori jos sekotan, sähkötekniikka ei ole vahvinta alaa. Kokeilin tohon myös reverse polarity adapteria ja se ei ainakaan ongelmaa poistanut. Jatkoin tänään kokeiluja ja näköjään piisaa että ottaa tuon fuzzin pois signaaliketjusta. eli siis speduille sama 1spot virtalähde mutta fuzz omassa loopissaan???
 
Lancelot
31.01.2013 10:42:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Germanium Fuzzien kanssa kannattaa melkein käyttää patteria, ellei välttämättä halua ostaa toista virtalähdettä. Fuzzi kumminki syö aika vähän virtaa, ja isot pojat puhuu että saundi on parempi patterilla.
 
Kefiiri
31.01.2013 10:49:51 (muokattu 31.01.2013 10:50:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: Tarkoitatko että tuo futsin virtaliitin olisi center positive?
 
Virtaliitin sinänsä voinee olla samoin päin kuin muissakin, mutta futsin sisällä se on kytketty eri tavalla. Virtalähteen miinus on normipedaalissa kytketty runkoon. Fuzzfacessa plus on kytketty runkoon. Kun efektien väliin laitetaan johto, efektien rungot yhdistyvät sen kautta ja siinähän menee koko virtalähde oikkariin. Siellä on vissiin joku virranrajoituskytkentä, muuten sen luulisi kärähtävän tykkänään.
 
En oikein ymmärrä miten futsi voi toimia samalla virtalähteellä omassa loopissaan (:
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
vilpor79
31.01.2013 12:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Virtaliitin sinänsä voinee olla samoin päin kuin muissakin, mutta futsin sisällä se on kytketty eri tavalla. Virtalähteen miinus on normipedaalissa kytketty runkoon. Fuzzfacessa plus on kytketty runkoon. Kun efektien väliin laitetaan johto, efektien rungot yhdistyvät sen kautta ja siinähän menee koko virtalähde oikkariin. Siellä on vissiin joku virranrajoituskytkentä, muuten sen luulisi kärähtävän tykkänään.
 
En oikein ymmärrä miten futsi voi toimia samalla virtalähteellä omassa loopissaan (:

 
Joo rupesin miettimään ihan samaa. Eipä varmaan toimikaan. Kokeilin sen niin, että otin vaan kitaralta laudalle menevän piuhan irti ja lykkäsin sen futsille ja sitten futsilta suoraan vahvistimelle ja annoin muiden kolmen purkin olla kiinni virtalähteessä, en kokeillut muista purkeista muuta kuin että tossa tilanteessa niihin tuli virrat. Eli todennäköisesti jos tekisin "oikeasti" loopin, vaikkapa niin että muut purkit erillään ja jonkun loopperin kanssa pelkkä futsi, niin todennäköisesti ei toimisi. Ei ainakaan niin että olisivat samaan aikaan päällä. Nythän nuo muut ei olleet kytkettynä signaaliketjuun mitenkään, vain siis virroista.
 
markus16
31.01.2013 12:33:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lancelot: Germanium Fuzzien kanssa kannattaa melkein käyttää patteria, ellei välttämättä halua ostaa toista virtalähdettä. Fuzzi kumminki syö aika vähän virtaa, ja isot pojat puhuu että saundi on parempi patterilla.
 
Joskus olen huomannut että fuzzi päästää maukkaimmat pörinät siinä vaiheessa kun patteri alkaa olla elämänsä ehtoopuolella.
 
Kirka saatana!
Prostator
01.02.2013 10:08:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Se kai siinä on, että alkuperäisen kaltaisessa Fuzz Facessa virtalähteen plusnapa tulee maihin, kun taas noissa modernimmissa pedaaleissa maa on aina miinus. Siksi FF toimii eri virtalähteellä mutta ei samalla.
 
Kytkentä voidaan langoittaa myös "ylösalaisin". Silloin PNP transistorit saadaan toimimaan myös (-) -maadoitetussa systeemissä. Itse väkästelin sellaisen viime vuosituhannella, ja hyvin toimii. Kytkennässä potikat tulevat DC-kannalta kuumalle puolelle, mutta AC-kannalta on ihan sama kummin päin ne on langoitettu kotelon sisällä. No se sähkötekniikasta.. Erillinen 9V virtalähde (+) -maadoitettuna on tietysti helpompi toteuttaa. (Tai +12V muuntaja, jonka perässä 9V regulaattoripiiri tekemässä tasaista sähköä. Ko piirit tekee samalla lailla sähköt noissa pedalbopardeissa.)
 
Linkki kytkentään, tuolta se pitää laitailla poboerz -napilla.
http://chomikuj.pl/pablo-ya/Elektro … uzz/tonepad_fuzzface,1411707816.pdf
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti