Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Les Paul 500-1000e
1 2 3 4
Wilmo
05.01.2013 08:52:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaipaisin neuvoja fiksummilta kitaran valintaan. Sen tiedän, että LP on saatava, sekä hintaluokka on tuossa 500-1000e nurkilla. Kitara tulisi melko laajalle musiikkimaulle, eli blues/rock/metalli/akustisen apinointi ja ainakin aluksi vain omaksi ja naapurien riemuksi. Vahvistin on tällä hetkellä Roland Cube20, mutta olen iskenyt silmäni Yamaha THR-10:n, jonka tulen myös hommaamaan.
 
Eli vaihtoehtoina mielessä on pyörinyt uusi/käytetty Gibson Les Paul Studio, jossa viehättää tietysti se, että se on "aito" Gibsonin LP, sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin - arvo ei juuri tipu, ellei soitinta onnistu tuhoamaan.
 
Toisena vaihtoehtona on mielessä pyörinyt Epiphone LP Standard/Custom, joka on aika tarkalleen samasta hintaluokasta, kuin Gibsonin studio. Tässä kohtaa alkaa sitten menemään sormi suuhun. Lisäksi tulee noin miljoonan valmistajan näkemykset LP:stä ja suurin osa painuu tähän hintaluokkaan.
 
Villinä korttina voitaisiin myös pitää Gibsonin LP Standardia, joka sitten karkaa jo hintahaitarista ulos melko pahasti, mutta jos tämmöisellä panostuksella saa oikeasti rahojensa edestä laatua ja huomattavasti paremman kitaran, niin täysin pois ei voi sulkea tätäkään vaihtoehtoa.
 
Soittotaidot ja ymmärtämys kitaroista on siellä alhaisimmassa makuuhuonesoittaja-luokassa, joten nöyristellen otan vastaan Teidän mielipiteitänne ja neuvojanne tässä jo valmiiksi melko pitkälle kuolleeksi hakatussa aiheessa. Jokerikorttina voitte tietysti tarjota omaa Les Paulianne minulle, käytetyt eivät ole missään tapauksessa pois suljettu vaihtoehto.
 
PapaGomez
05.01.2013 09:05:31 (muokattu 05.01.2013 09:05:56)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen tarkastamaan myös Tokain LP-mallit, ne kalliimman pään vehkeet on aivan huikeita soittimia. Paljon kitaraa hintaansa nähden. Mullakin on pari käynyt pyörähtämässä, enkä niistä löytänyt mitään pahaa sanottavaa. Loppupeleissä taidan itse olla sen verran enemmän superstrato-miehiä, ettei LP ollut se oma juttu. Harmi sinänsä.
 
Gabe
05.01.2013 09:56:45 (muokattu 05.01.2013 09:57:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos budjetti vain venyy niin metsästä käsiisi käytetty Standard, tuskin tulet pettymään. Kyllä tuo Studiokin hyvä on.
 
www.kitaramaailma.com
Laulava Kylätohtori
05.01.2013 10:51:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wilmo:Villinä korttina voitaisiin myös pitää Gibsonin LP Standardia, joka sitten karkaa jo hintahaitarista ulos melko pahasti, mutta jos tämmöisellä panostuksella saa oikeasti rahojensa edestä laatua ja huomattavasti paremman kitaran, niin täysin pois ei voi sulkea tätäkään vaihtoehtoa.
 
Tämä on niin subjektiivinen juttu, että tähän ei ketään voi vastata puolestasi. Osa sanoo kyllä, osa ei ja molemmat ovat oikeassa.
 
Käytetty Gibson pitää hyvin arvonsa kuten myös Tokai, joka on tosin menettänyt enemmän arvoaan, mutta käytetyn ostajalle se on hyvä juttu. Enemmän kitaraa pienemmällä rahalla.
 
Muutenkaan ei kannata kenenkään mielipidettä pitää totuutena, sillä et voi mistään tietää satutko olemaan asioista samaa mieltä kuin satunnainen nettineuvoja. Toki täältä saa paljon loistavia neuvoja ja ideoita, mutta ei totuuksia siitä, mitä juuri sinun kannattaa tehdä tai ostaa...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Migo
05.01.2013 10:52:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen myös miettimään Edwardsia, jos tulee vastaan.
Ite just hommasin moisen ja olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen.
 
http://www.guitarjapan.com/edwards/edwards-gutar1.html
 
ja nimen selvennys.
Decadetroll
05.01.2013 10:54:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos modernimpi näkemys aiheesta kiinnostaa, eikä esp tai ltd merkkinä aiheuta inhonväristyksiä, niin voin kyllä suositella ltd:n deluxe sarjan eclipsejä. Ovat meinaan hyviä kitaroita. Torilta sitten käytettynä voi saada tuohon haarukkaan ihan esp eclipsenkin, jossa on (onneksi) vähemmän bling blingiä (abalonea). Eihän nuo nyt missään nimessä gibsoneiden tuntoisia tai näköisiäkään ole, mutta oikeasti ihan hyvä vaihtoehto noille perinteikkäämmille giboille ja tokaille.
 
don't look so surprised, happy birthday...fucker! Blow that candle out, we're gonna kick you, kick you!
Type
05.01.2013 10:55:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibsonin studiot on ihan kelpo soittimia, mutta ehkäpä tuohon hintaluokkaan itse ottaisin Epin customin. Villinä korttina heitän myös PRS SE singlecutin. Ovat todella hyviä keppejä hintaansa nähden.
http://www.topsound.fi/prs-se-singlecut-aw.html
 
Kolmella soinnulla tekee biisin, neljällä koko albumin.
kekehe
05.01.2013 11:06:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites -70-80 luvun Yamaha SG1000. Torilla pyöri pari joku aika sitten alle 900€. Eihän se ihan Les Paulin näköinen ole mutta nätti kuitenkin ja laatu on hyvä.
 
ancci
05.01.2013 11:12:05 (muokattu 05.01.2013 11:15:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibsoneista tykkään. Standardit istuvat käteen lähes poikkeuksetta mainiosti. Kitaramaikalla oli studio ja oli tosi kevyt ja mukava soittaa. Poikkeus nyt on ollut lähinnä tämä malli, jota testasin vantaan F-musiikissa:
 
http://www.thomann.de/fi/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm
 
Tuntu niin kolkolta ja kuolleelta. Oli varmaan huonoissa säädöissä tai jotain, mutta oli jotenkin tosi mitäänsanomaton.
 
E: Tässä studiomallissa taas on tuollainen maalattu tuo kaula, joka ainakin omaan käteen tuntuu tosi mukavalta soittaa, ja muutenkin oli tosi näppärä:
 
http://www.thomann.de/fi/gibson_les_paul_studio_2012_aw_gh.htm
 
Osteri
05.01.2013 11:55:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Jos modernimpi näkemys aiheesta kiinnostaa,...esp tai ltd..
 
Tässäpä oikea lähtökohta. Minunkin käteeni nuo yleensä sopivat paremmin kuin otsikon aiheen perinteiset. Kannattaa kokeilla erilaisia ja mikä tuntuu mukavimmalta sun käteen, osta se. Sen verran vielä lievä off topic kun ei koske les paul, että vertasin Gibson SG orkkismikeillä ja LTD H1000 Duncaneilla: soundit oli ihan samat clean tai särö, mutta LTD havaittavasti sujuvamman tuntuinen soittaa, plus siinä on 24 nauhaa!
Moderneja makuasioita.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Point
05.01.2013 12:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ancci: Poikkeus nyt on ollut lähinnä tämä malli, jota testasin vantaan F-musiikissa:
 
http://www.thomann.de/fi/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm
 
Tuntu niin kolkolta ja kuolleelta. Oli varmaan huonoissa säädöissä tai jotain, mutta oli jotenkin tosi mitäänsanomaton.

 
Hoho, testasin samanlaista kaupassa ja petyin pahasti. Nimenomaan täysin mitäänsanomaton vehje oli. En oikein tiedä mistä moinen johtui.
 
Testasin sitten toista studiota, sellasta kiiltävää mustaa kultasella hardwarella. Jännä juttu, mutta se yksilö on yksi parhaista soittamistani kitaroista. Loistava tatsi ja soundi.
 
JaaGeRMaisTeR
05.01.2013 12:35:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laita hakuseen standard faded... luulis olevan halvempi ku perus standard mutta kokemusta itellä sen verran että soi hyvin ja kiva soittaa... ainoa ettei niin vimosenpäälle laitettu ku normit. Ei tarkota kumminkaan että nauhat jätetty katkasematta jne... hyvä keppi se semmonen faded.
 
Jucciz
05.01.2013 12:36:57 (muokattu 05.01.2013 12:43:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos budjetti venyy yhtään, metsästäisin tosiaan itse käytetyn Les Paul Standardin. Kuten sanottua, siinä ei ole raha hukassa ja olisipahan aito Gibson - jos kerran siitä ne parhaat fiilikset saa. Noin 1300 eurollakin on näkynyt Standardeja viimeisen vuoden sisään, ja nykyhetkeä voidaan pitää melkoisen herkullisena aikana pelastaa itselleen LP Standard. Vielä 5-6 vuotta sitten käytetyt Standardit maksoivat helposti yli 2000 euroa. Luulen, että nykyhintojen alle ei kauheasti mennä, siispä hetki on oikea tehdä sijoitus nyt.
 
Tässä yksi 1400 euroon:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=710108
 
1375 euroa:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=706546
 
Myös yksi faded-mallinen on torilla 1400 euroon, mutta sen pitäis mun mielestä olla halvempi. Itse jättäisin fadedit väliin: kiiltävä lakka ja kunnollinen viimeistely kuuluu mun mielestä "oikeaan" Les Pauliin.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
JaaGeRMaisTeR
05.01.2013 12:51:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Jos budjetti venyy yhtään, metsästäisin tosiaan itse käytetyn Les Paul Standardin. Kuten sanottua, siinä ei ole raha hukassa ja olisipahan aito Gibson - jos kerran siitä ne parhaat fiilikset saa. Noin 1300 eurollakin on näkynyt Standardeja viimeisen vuoden sisään, ja nykyhetkeä voidaan pitää melkoisen herkullisena aikana pelastaa itselleen LP Standard. Vielä 5-6 vuotta sitten käytetyt Standardit maksoivat helposti yli 2000 euroa. Luulen, että nykyhintojen alle ei kauheasti mennä, siispä hetki on oikea tehdä sijoitus nyt.
 
Tässä yksi 1400 euroon:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=710108
 
1375 euroa:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=706546
 
Myös yksi faded-mallinen on torilla 1400 euroon, mutta sen pitäis mun mielestä olla halvempi. Itse jättäisin fadedit väliin: kiiltävä lakka ja kunnollinen viimeistely kuuluu mun mielestä "oikeaan" Les Pauliin.

 
Tuo torin faded on kyllä kovan hintanen verrattuna muihin les pauleihin... Tuo kiiltävä lakka tuossa päällä ei omasta mielestäni ole niin näennäinen. Hintahan tuossa on ratkaissut. Aito standardi gibboni halvemmalla...
 
Jucciz
05.01.2013 13:47:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolloin samaiset 5-6 vuotta sitten käytetystä Les Paul Studiosta sai maksaa saman mitä käytetty Standard maksaa nyt. Puhutaan kuitenkin selvästi eri hinta- ja laatuluokan kitaroista. Tämä ei poissulje yksilöiden välisiä eroja, mutta Standard on kuitenkin kalliimman pään laatukitara ja Studio selvästi riisutumpi malli (yleensä) huonommilla mikeillä, karummalla viimeistelyllä jne.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Todd
05.01.2013 13:53:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppia täältä myös Tokaille,perkeleen hyviä soittimia jo tuossa hintaluokassa,ja alemmissakin,mikeistä nyt on kullakin oma sanottavansa mutta siihen asiaan en paskamyrskyn välttämiseksi ota kantaa...
 
Käännän napojen polariteetin tämän kävyn ja paperiklemmarin avulla. Sitten teen suprajohteen merivedestä ja kuolleesta oravasta. -Angus MacGyver
Sergei Fallinen
05.01.2013 15:44:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibson Standardilla tuskin voi vikaan mennä, Epiphonellakin varmasti soittaa, ja espin ja ltdn versiot on hyviä mikäli hevimpää ulkonäköä vain kestää.
 
Tällanen tiivistelmä ketjussa jo mainituista totuuksista.
 
vain taito on rajana
Grugi
05.01.2013 16:46:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä varsin mallikas keppi reilusti alle tonnin. Ei häviä Gibsoneille mitenkään.
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=711540
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
fox
05.01.2013 17:22:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Tästä varsin mallikas keppi reilusti alle tonnin. Ei häviä Gibsoneille mitenkään.
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=711540

 
Vähän kansipuitten rakenteen puolesta kyllä, jos totta puhutaan, ja vielä tuossa hintaluokassa viimeistely on erilainen. (nitro versus polylakka)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Jucciz
05.01.2013 17:31:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Vähän kansipuitten rakenteen puolesta kyllä, jos totta puhutaan, ja vielä tuossa hintaluokassa viimeistely on erilainen. (nitro versus polylakka)
 
Plus että ero fiiliksessä on hintaeroakin suurempi. Käsi pystyyn, kelle fiilis ei merkkaa soittaessa mitään. ;)
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti