Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apuu kiitos
1
Rödö
27.12.2012 12:44:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo elikkäs mulla on kitarana toi Ibanez GRG250DX-BKF. Ongelma siis on se että normi 10-46 kielisetti (tais olla gh) tuntuu aivan järjettömän jäykältä normi E vireessä. esim. bendaaminen tuottaa melkein tuskaa. Jos joku osais neuvoo mua johonkin suuntaan ni ois tosi jees.
 
Btw sori ei ollu kovin selvää tekstii mut koittakaa saada selvää.
 
kiitos etukäteen jo
 
Antti1
27.12.2012 12:45:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihda kevyempi setti, tai treenaa voimaa sormiin. Jos sulla on kielet poikkeuksellisen korkealla, niin säädä niitä alemmas.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
roopeok
27.12.2012 13:00:57 (muokattu 27.12.2012 13:03:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rödö: Joo elikkäs mulla on kitarana toi Ibanez GRG250DX-BKF. Ongelma siis on se että normi 10-46 kielisetti (tais olla gh) tuntuu aivan järjettömän jäykältä normi E vireessä. esim. bendaaminen tuottaa melkein tuskaa. Jos joku osais neuvoo mua johonkin suuntaan ni ois tosi jees.
 
Btw sori ei ollu kovin selvää tekstii mut koittakaa saada selvää.
 
kiitos etukäteen jo

 
Ei kai tuohon mitään taikatemppuja löydy. Kyllä se siitä treenaamalla paranee. Kymppisetillä kuitenkin pitäisi bendit sujua ihan hyvin. Toisinaan tekee varmasti aluksi tuskaa, mutta kyllä se siitä ajan myötä.
 
Mitä nyt muutama vaihtoehto toki on, joista edellinen viestittäjä jo mainitsi:
 
1. Vaihda kevyemmät kielet. 9-sarjaan vaikka.
2. Kokeile muita kielivalmistajia. Näissäkin on tuntumaeroja, tuskin nyt mitään ratkaisevaa kuitenkaan.
3. Alenna actionia. Kielet matalemmalla (ei kuitenkaan liian matalalla ettei särise) on helpompi bendailla ainakin omasta mielestäni.
4. Soita aluksi vaikka Eb-vireessä (puoli sävelaskelta alempana) kunnes sormet tottuu.
 
Mutta luulisi harjoittelulla hoituvan. Onhan noita kaikenlaisia Powerballeja ja grippereitä joilla voi ihan lihastreeniäkin tehdä.
 
Bendaushan on myös tekninen liike, eli oikeaa tekniikkaa käyttäen säästyy monelta vaivalta. Voimanhan ei bendatessa pitäisi lähteä sormista, vaan suuremmista (ja vahvemmista) käsilihaksista. Saattaa vaikuttaa holhoavalta tällaisten toisto, mutta muistaakseni Claptonkin jossain haastattelussa mainitsi että pelkän benditekniikan oppimiseen kului monta vuotta. Tuossa nyt on varmasti hyvä video tekniikkaa varten: https://www.youtube.com/watch?v=xGl0urYSuug
 
Maltti on valttia tekniikkaa opetellessa. Kerran väärin opeteltuna saattaa huonot maneerit jäädä vuosikausiksi kummittelemaan.
 
Jucciz
27.12.2012 13:34:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten ois ollut otsikko "Kielet tuntuvat liian jäykiltä"?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Morri
27.12.2012 13:39:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Miten ois ollut otsikko "Kielet tuntuvat liian jäykiltä"?
 
Ja ehkä jopa Jelppikerho goes kitarakamat... ;) pakko myöntää että ei nuo aloituksen kaltaiset otsikot liiemmälti ole riemunkiljahduksia viime aikoina aiheuttaneet. Vähän niin kuin rölöttelyä.
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
Gabe
27.12.2012 13:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Miten ois ollut otsikko "Kielet tuntuvat liian jäykiltä"?
 
Mnettiin olisi fiksua tehdä semmoinen muutos että ennen postausta tulisi joku pieni info mikä pitää hyväksyä tyyliin "Tarkasta nämä ensin", siinä voisi ohjeistaa hieman otsikoinnin tärkeydestä jne.
 
www.kitaramaailma.com
Vladi
27.12.2012 13:59:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mnettiin olisi fiksua tehdä semmoinen muutos että ennen postausta tulisi joku pieni info mikä pitää hyväksyä tyyliin "Tarkasta nämä ensin", siinä voisi ohjeistaa hieman otsikoinnin tärkeydestä jne.
 
Tuo olisi aika rasittava pidemmän päälle, mutta jos tuo näytettäisiin vaikka ekan viiden postauksen yhteydessä rekisteröitymisestä, niin ei olisi välttämättä lainkaan haitaksi.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Laulava Kylätohtori
27.12.2012 14:01:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mnettiin olisi fiksua tehdä semmoinen muutos että ennen postausta tulisi joku pieni info mikä pitää hyväksyä tyyliin "Tarkasta nämä ensin", siinä voisi ohjeistaa hieman otsikoinnin tärkeydestä jne.
 
Jep, kyllähän tänne muutkin saa kirjoittaa kuin Ruuneperit, mutta edes jotain alkeellisia juttuja, kuten järkevä otsikko, pitäisi pystyä tuottamaan...
 
Onko se sitten tämä nykynuoriso vai mikä lie. Ei tunnu pisa-menestys näkyvän käytännön tasolla mitenkään. Toista se oli silloin, kun isoisä lampun osti, silloin osattiin edes otsikoita kirjoittaa...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Kefiiri
27.12.2012 14:04:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikko ei ole informatiivisin, mutta osataan sentään kohteliaasti kiittää. Huonomminkin voisi olla!
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
jpjanhun
27.12.2012 14:05:33 (muokattu 27.12.2012 14:06:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moi,
 
sulla on varmaan joku jäykkä setti (tuskin nyt kumminkaan mikään alavireeseen tarkoitettu setti esim. skull strings mutta kumminkin). joidenkin mielestä esim. d'addario on melko jäykkä setti.
 
on monia löysän tuntuman settejä mutta yksi sellainen on vaikka ernie ball slinky. myös ghs boomers mielestäni aika löysä. kokeile vaikka jompaa kumpaa näistä.
 
Vladi
27.12.2012 14:08:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Otsikko ei ole informatiivisin, mutta osataan sentään kohteliaasti kiittää. Huonomminkin voisi olla!
 
Totta tämäkin.
 
Aloittajalle vielä senverran, että ainakin itselläni tuon sormivoiman kasvattamisessa auttoi Powerball. Sitä kun oli jokusen päivän muiden touhujen ohessa pyöritellyt, niin sitä ihan yllättyi, miten hyvin bendit sun muut lähti. Tuo parikymppiä maksava pallo on muutenkin mainio käsienlämmittelylaite kitaristille.
 
Senverran pakko myös mainita, että mulla on ollut rikkoutuneen Poweballin jälkeen kaksi kopiota, joista kumpikin on ollut jäätävää paskaa aitoon ja alkuperäiseen verrattuna. Molemmissa on huonompi käynnistysmekanismi, joka kestää ehkä 30 käynnistyskertaa. Toisella olis myös ihme suojakupu, eli sitä ei pelkästään sormin edes saanut käyntiin. Masentavinta asiassa on se, että molemmat kopiot maksoivat ihan yhtä paljon, kuin se alkuperäinen.
 
http://kauppa.powerball.fi/epages/K … Path=/Shops/Powerball/Products/2501
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Numb
27.12.2012 14:11:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akustinen .13 -kielisetillä on hyvää reeniä.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head MySpace
Gabe
27.12.2012 14:12:21 (muokattu 27.12.2012 14:14:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Tuo olisi aika rasittava pidemmän päälle, mutta jos tuo näytettäisiin vaikka ekan viiden postauksen yhteydessä rekisteröitymisestä, niin ei olisi välttämättä lainkaan haitaksi.
 
Jep, jotain tuollaista. Näissä ketjuissa on kuitenkin monesti paljon asiaa, mutta haussa se ei kyllä näy kun sitä etsii. Sen sijaan kun kirjoittaa "apua" niin tulee kymmeniä sivuja. :)
 
Laulava Kylätohtori: Jep, kyllähän tänne muutkin saa kirjoittaa kuin Ruuneperit, mutta edes jotain alkeellisia juttuja, kuten järkevä otsikko, pitäisi pystyä tuottamaan...
 
Ei missään nimessä ruuneperi tarvitse olla. Itsekään en ole mikään äidinkielen mestari tai muutoinkaan ehkä kaikkein välkyin yksilö. Pikku asioilla pääsee kuitenkin jo pitkälle.
 
www.kitaramaailma.com
Tsugu Way
27.12.2012 16:55:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kait tuossa lienee se kaikista oleellisin tullut, mutta suorastaan pakko vielä itsekin päästä sanomaan, että otsikointi on siis todella tärkeää! Nykyään internet, tv, lehdet ja muusikoiden.nettikin on niin täynnä informaatiota, että sieltä on vaikea suodattaa itselle mikä on tarpeellista - tai edes kiinnostavaa.
 
Mikä siinä on niin vaikeaa. Jos haluaa jutella Gibson Midtown-kitarasta, niin silloin sen otsikko voi olla "Gibson Midtown". Jos haluaa jutella Gibsonista, niin ehkä ei kannata laittaa otsikoksi pelkästään "Gibson", koska siitä löytyy tuhat ketjua tai huonetta sun muuta. Silloin voi hakea näkökulmaa asiaan, vaikka tyyliin "uudet 2012 Gibson les paulit" tai vaikkapa "omistan Gibsonin ja kaikki hyvin". Heti tulee näkulma mukaan ja kiinnostus herää.
 
Mitenkähän tämä liittyy siihen aloittaja venyttelyongelmaan. Kitara huoltoon ja siihen 9- tai 10-kielet ja sen jälkeen sitten viritysmittarin kanssa opettelemaan puoli- tai kokosävelaskelen venytykset oikeaan nuottiin.
 
Blues is allright!
rrroope
28.12.2012 23:30:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

toi kysymyshän on oikeastaan vähän sama kuin "apua, kokeilin salitreeniä, mutta 100kg penkistä tuntui liian raskaalta, mikä avuksi?" tai, "apua, haluan juosta maratonin mutta 5km on joliikaa, mikä avuksi?"
 
ei tossa auta muu kuin hikoilla ja kärsiä tuskaa ja naama irvessä treenata kunnes alkaa helpottaa. niin me kaikki muutkin ollaan tehty. myös kannattaa tsekata että kitarassaon säädöt kohdillaan esim vertailemalla kavereiden kitaroihin tai kysymällä joltain enemmän kitaraa soittaneelta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti