Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland Cube 30x vs Marshall MG50CFX
1
Ane10
26.12.2012 11:59:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu eli reilun vuoden olen nyt tuolla Roland Cubella soitellut. Olen katsellut uusia vahvistimia ja löysin tuollaisen Marshallin. Onko kokemuksia, parempi hevisaundi kuin Rolandissa? Heviä ja hard rockia enimmäkseen soittelen. Kitarana toimii Gibson SG Standard.
 
-HP-
26.12.2012 23:24:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika hirvittävä säristin joka vaatii uskomattoman paljon ruuvausta jos on yhtään sounditietoinen. Oman bändin kitaristilla oli just 50w Mg-sarjalainen ja en kertaakaa saanu siitä hyvää säröä ulos.
 
Kuka väittää ettei kitara muka ole lyömäsoitin?
iec
27.12.2012 11:18:12 (muokattu 27.12.2012 11:20:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko ajatella tuolle Cubelle ennemmin kaveriksi jotain säröpedaalia, kuin vaihtaa koko vahvistinta. Ettei vain menisi ojasta allikkoon jos vaihtaa Rolandin trankkuvahvarin Marsun trankkuvahvariin. Jotain Bossin SD-1, Digitechin Bad monkey yms yms. Noita liikkuu torillakin melko halvalla ja niistä saa omansa pois eteenpäin myytäessä.
 
EDIT: Hupsista... tuo Boss SD1 on tietysti overdrive, eli joku muu versio jos pitää saada paljon säröä. Tosin tuota voi käyttää Rolandin oman särön päälle, jolloin se voi olla ihan riittävä lisä. Cleanin päälle voi jäädä liian rock-henkiseksi, jos meinaan hevimättöä tavoittelet.
 
-iec
 
Ane10
27.12.2012 11:29:48 (muokattu 27.12.2012 11:32:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu kaksi säröpedaalia löytyy kyllä, Boss DS-1 ja ProCo RAT. Kyllähän noilla saa ihan mukavia saundeja sekä särökanavan päälle että cleanilla. Taitaapi jäädä sitten tuo Marshalli ostamatta. Välillä soittelen siis ihan vain rokkia mutta välillä sitten vähän rankempaa hevimättöä. :)
 
Gafa
27.12.2012 11:38:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ane10: Juu kaksi säröpedaalia löytyy kyllä, Boss DS-1 ja ProCo RAT. Kyllähän noilla saa ihan mukavia saundeja sekä särökanavan päälle että cleanilla. Taitaapi jäädä sitten tuo Marshalli ostamatta. Välillä soittelen siis ihan vain rokkia mutta välillä sitten vähän rankempaa hevimättöä. :)
 
jep, säästä rahat johonkin muuhun..
 
iec
27.12.2012 12:42:43 (muokattu 27.12.2012 12:45:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaatii tosiaan hieman isomman panostuksen, jos aikoo noista mallintavista trankkuvahvareista siirtyä selkeästi parempaan vahvistimeen. Voihan noita toki vaihtaa vaihtamisen ilosta jos omaan korvaan kuulostaa paremmalta. Useimmiten siinä vaiheessa vasta joutuu oikeasti vaihtamaan vahvarin kun alkaa soittelemaan bändissä ja volume ei aivan riitä siihen touhuun. Tämäkin riippuu monesta asiasta (rumpali, musatyyli jne jne.)
 
Tietysti jos on mielessä tietty soundi-ihanne, niin kyllähän Vox AC30, Marsun JCM800 tai Fenderin Deluxe Reverb omaavat omanlaisensa ominaissoundin ja siihen ei aivan näillä halvoilla mallintavilla pääse, mutta joskus aika lähelle kuitenkin. Näillä kamppeilla ei sitten olekaan niin kiva soitella kotona iltamyöhään, elleivät muut perheenjäsenet ja naapurit ole kuuroja :) (isotehoiset putkikamppeet "aukeavat" soundillisesti paremmin hieman isommilla volyymeillä.) Eli kannattaa sinnitellä vaikkapa tuolla Cube 30x:llä vielä pitkään, sillä se on kuitenkin monipuolinen laite ja soi hyvin hiljaisillakin voimakkuuksilla.
 
EDIT: Niin ja Marshall tekee tunnetusti laadukkaita putkivahvistimia. Trankkuversiot ei taida olla sen kummempia kuin muillakaan. Pelkkä nimi ei ole tae hyvästä soundista.
 
-iec
 
zedder
27.12.2012 13:37:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marshall MG50CFX ei taida olla "mallintava" vahvistin? Vai mitä tällä termillä ihan tarkkaan ottaen tarkoitetaan?
 
Antti1
27.12.2012 13:43:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Marshall MG50CFX ei taida olla "mallintava" vahvistin? Vai mitä tällä termillä ihan tarkkaan ottaen tarkoitetaan?
 
No ei ole mallintava ei, eikä niin missään väitettykään. Mallintavalla viitattiin jo olemassaolevaan Cubeen, joka on mallintava. Mallintava vahvari tarkoittaa vahvistinta, joka jonkinlaisella tekniikalla pyrkii jäljittelemään joidenkin jo olemassaolevien vahvistinten/laitteiden soundeja.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
zedder
27.12.2012 13:49:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: No ei ole mallintava ei, eikä niin missään väitettykään. Mallintavalla viitattiin jo olemassaolevaan Cubeen, joka on mallintava. Mallintava vahvari tarkoittaa vahvistinta, joka jonkinlaisella tekniikalla pyrkii jäljittelemään joidenkin jo olemassaolevien vahvistinten/laitteiden soundeja.
 
OK, tulkintavirhe kun luulin että edellisessä postauksessa ollut lause "...ja siihen ei aivan näillä halvoilla mallintavilla pääse..." viittaisi myös tuohon toiseen käsiteltyyn laitteeseen.
 
Oli miten oli, niin tuolla on hiukan kaupalliselta haiskahtava yhteenveto MG -marsuista. Mallisarjan viimeisten merkkien vaihtuminen nykyversioissa tuskin aiheuttaa suurta eroa soundin osalta:
 
http://www.marshallamps.com/downloads/files/mg4review.pdf
 
jpjanhun
27.12.2012 13:56:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näillä kamppeilla ei sitten olekaan niin kiva soitella kotona iltamyöhään, elleivät muut perheenjäsenet ja naapurit ole kuuroja :) (isotehoiset putkikamppeet "aukeavat" soundillisesti paremmin hieman isommilla volyymeillä.) Eli kannattaa sinnitellä vaikkapa tuolla Cube 30x:llä vielä pitkään, sillä se on kuitenkin monipuolinen laite ja soi hyvin hiljaisillakin voimakkuuksilla.
 
Näin tosiaan on vaikka jonkun jcm800:n kanssa. Eli kannattaa tällaisessa tapauksessa varautua hankkimaan lisäksi keinokuorma joka kustantaa vielä hieman lisää. Tämän hankinnan jälkeen hiljaisella soittelu kyllä onnistuu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti