Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mielipide kokeneilta konkareilta tai muuten tietäviltä..
1 2
Sotmest12
05.12.2012 18:07:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen jokseenkin nöösi/aloittelija, harrastelija ym. Joten rohkenempa kysyä fiksummilta mielipidettä tällaisesta kitarasta, Harley Benton TE-40 Deluxe (http://www.thomann.de/fi/harley_bentonhbt1500tbk_egitarre.htm). Näyttää hintaansa nähden laadukkaalta. Itselläni on jo Fender Stratocaster (Mexico) jolla opettelen soittelemaan ;) Tämä Harley Benton tulisi niinikään vaan ihan harjoittelu/opettelu kitaraksi. Näyttää vaan noissa Thomanin grafiikaltaan suhteellisen tarkoissa kuvissa hiton hienolta. Se on siis minun mielipide. Jos sillä vielä voipi soitellakkin niin hinta ei ainakaan ole päätähuimaava (109€!!). Mielipiteitä?? Nöyrästi kyselen ;). Yksi "kriteeri" jota tavoittelen olisi jotenkin erilainen kaula. Nykyisessä Stratossa on ns. C-shape tyyppinen kaula joten tämä ei tuo muutosta siihen, mutta kun on niin hienon näköinen ;) Ongelmana on vasemman käden peukalo joka on nivelestä jostain syystä jäykistynyt. Liekö ikääntymisestä johtuen vai lukuisista loukkaantumisista ym.? Joissakin tapauksissa kun pitäisi yltää kaulan yläpuolelta painamaan E kieltä otelaudalla.. minkähänlainen kaulan muoto/profiili toisi ko. ongelmaan helpotusta. Tiedän tosiaan, että tuossa Harley Bentonissa olisi samantyyppinen C-shape kaula kun Stratossani mutta vaihtoehtoinen tyyppi kaulaksi?? Olisiko se ns. V-shape tyyppinen?? Ohuts sen kait ainakin pitäsi olla jotta ylettäisi tuolla peukalolla operoimaan..?? ;) Kuten huomaatte.. aloittelijan kysymyksiä.. ;)
 
Sergei Fallinen
05.12.2012 18:09:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sillä peukalolla ole pakko kikkailla jos se pahalta tuntuu. Kaiken saman saa varmaan tarvittaessa muillakin sormilla tehtyä.
 
vain taito on rajana
Jeszse
05.12.2012 18:13:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reenaile Fenderillä vaan.
 
RekoS: Ihan normaali mnettiläinen varustettuna keskimääräistä mnettiläistä huomattavasti paremman näköisellä tyttöystävälläm.
petersadul
05.12.2012 18:30:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla on hyvä kitara nyt jo käytössä. Älä rupea häsläämään bentonien kanssa. Treeniä vaan ja sitten vielä lisää...
 
slapvete
05.12.2012 18:35:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sotmest12: I Näyttää hintaansa nähden laadukkaalta. Itselläni on jo Fender Stratocaster (Mexico) jolla opettelen soittelemaan ;) Tämä Harley Benton tulisi niinikään vaan ihan harjoittelu/opettelu kitaraksi. Näyttää vaan noissa Thomanin grafiikaltaan suhteellisen tarkoissa kuvissa hiton hienolta.
 
Kaikki mikä näyttää hienolta, ei ole hyvää. Ja halpa on harvemmin myöskään hyvää.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
jra
05.12.2012 18:36:42 (muokattu 05.12.2012 18:46:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on hakemassa jotain tietynlaista kaulaa tai miettii miten kaulat eroavat soittotuntumaltaan, niin kannattaa ehdottomasti käydä soitinliikeessä kokeilemassa mahdollisimman montaa erilaisella kaulalla olevaa kitaraa.
 
Tuo Mexicon strato on varmasti paria kertaluokkaa parempi kitara kuin HB, varsinkin jos on säädöissä. Eli omat neuvot: tutustu mahdollisimman moneen kitaraan ilman välittömiä ostoaikeita, älä kiinnitä tässä vaiheessa mitään huomiota kitaran ulkonäköön, vain siihen miltä se soittaessa tuntuu, ja tarkistuta asiantuntijalla että nykyinen kitara on priimasäädöissä.
 
Kannattaa myös muistaa että mikään sarjatuotantokitara, oli hintaa sitten 100 tai 1000€ ei ole paketista otettaessa säädöissä, liikkeet harvemmin tekevät enää valmiiksi perussäätöjä ja käyttöönottohuoltoa. Vähintään parussäädöt pitää tehdä eli kielten korkeus (action), kaulan kaarevuus (relief), hienovire (intonaatio) säädetään soittajan ja kielten mukaan. Lähes aina pitää myös satula viilata matalammaksi ja kielisetille sopivaksi, tehtaalla satula jätetään tarkoituksella hieman liian korkeaksi, koska liian matala satula on korjaamaton paikka ilman vaihtoa. Vireen ja soitettavuuden kannalta juuri oikean korkuinen satula on aivan ensiarvoisen tärkeä. Samoin Suomen ilmasto aiheuttaa sen että nauhanpäät pitää usein hioa kuntoon muissakin kuin halpiksissa.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Sotmest12
05.12.2012 19:29:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä ja asiallisia vastauksia. Stratoni on säädetty kaikilta mainituilta osin. Siitä tulikin jopa omasta milestäni "parempi" ja "helpompi" soittaa vaikken tosiaan mikään asiantuntija olekkaan. Strato on siis säädöiltään ammattilaisen jäljiltä jopa niin hyvä että eron huomasin minäkin ;) Niin oletinkin että sen tulee parantua soitettavuudeltaan, siksi sen säädettäväksi / huollettavaksi veinkin. Täytynee laittaa jäitä hattuun tuon toisen kitaran hankinnan osalta ;) Täytyy tosiaan kokeilla muutamia kaulaprofiililtaan erilaisia kitaroita. Tuo Harley Benton nyt tuli vaan esille kun oikeasti haikailen Telecasteria toiseksi kitaraksi ;). Selvääkin on, että uusi tuleva kitarani menee jossain vaiheessa samalle ammattilaiselle "säätöön" koska sen olen oppinutkin että kalliskaan kitara ei välttämättä ole ollenkaan tehtaan jäljiltä ihan oikeissa "säädöissä". Silmämääräisesti kun olen katsellut erilaisia kepakoita niin Les Paul tyyppisessä näyttäisi olevan edestäpäin katsoen ehkä leveämpi otelauta joten se ei ainakaan toisi helpotusta nimeämääni peukalo-ongelmaan. Toisaalta kuten joku sanoikin niin se peukalolla kikkailu ei välttämätöntä olisikaan. Mutta, mutta.. jäitä hattuun hankinnan osalta kuten jo viisaat täällä neuvoivatkin. Koklailen eri tyyppisiä vaihtoehtoja. Ja tosiaan olen erittäin tyytyväinen nykyiseen kepakkoon semminkin säätöjen jälkeen, se on LOISTAVA! ;) Kait se vaan on vähän niinkun joillakin "autokuume" se, että sen nyt vaan sattuu olemaan meikäläisellä "kitarakuume". ;) Kiitos vastauksista, lisää kommentteja saa tietty skriivailla... ;) Ei muuta kun reenailemaan... Ai niin, ja sitten putkivahvistin pitäisi saada tuon ison transistori Yamahan tilalle ;)
 
Laulava Kylätohtori
05.12.2012 19:33:00 (muokattu 05.12.2012 19:36:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Ei sillä peukalolla ole pakko kikkailla jos se pahalta tuntuu. Kaiken saman saa varmaan tarvittaessa muillakin sormilla tehtyä.
 
Itse käytän peukaloa paksuimmilla kielillä ja se on kyllä sellainen soittotekniikka (tai olisi jos sen osaisi), ettei sitä samaa saa mielestäni tehtyä oikein millään muulla tavalla...
 
Mutta asiaan. Tohtorin diagnoosi on akuutti gasin kaltainen oireyhtymä, jota ollaan nyt parantamassa täysin väärillä lääkkeillä. Saatta se hienolta näyttää kuvissa, ehkä jopa luonnossa, mutta siihen se hienous sitten jääkin. Enkä usko, että pahemmin tuollaisella viitsisit soittaa Fenderin jälkeen, vaan melko varmasti se jäisi aika nopeasti nurkkaan pölyttymään.
 
Joko säästät rahat ja treenat sillä Mehikon Fenkulla tai säästät lisää rahaa ja ostat vaikka Tokain ATE-33 tai jonkun hyvän Squierin, mutta Harley Benton.... en suosittele.....
 
edit. kyse olikin siis telestä eikä stratosta....
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
jra
05.12.2012 19:41:18 (muokattu 05.12.2012 19:57:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo on että olet nykyisen kitarasi säädättänyt kohdalleen ja olet sen soitettavuuteen tyytyväinen, sekä huomannut erot tilanteeseen ennen säätöjä, on hyvä lähtökohta arvioida muita kitaroita.
 
Jos olisit kovin tyytymätön nykyiseen ja sen soitettavuus olisi surkea, niin melkein mikä tahansa tuntuisi hyvältä, nyt vertailukohde on luultavasti sen verran hyvä, että ajan kanssa pystyt luomaan mielikuvan siitä mitä mahdolliselta seuraavalta kitaralta haluat.
 
Teoriatietoa on aina hyvä hankkia, mutta mikään ei korvaa sitä että kokeilee ja taas kokeilee. Itselläkin olisi osa hankinnoista onnistunut huomattavasti paremmin jos olisi malttanut pitää silmät kiinni ja korvat auki, ja ennen kaikkea sormet herkkinä.
 
Halpojen kitaroiden ristiriitaisuus on siinä, että usein niitä ostavat aloittelijat, jotka eivät osaa tehdä niille perushuoltoa itse, ja taas soittimen hintaan nähden ammattilaisen tekemä perusteellinen huolto maksaa suhteettoman paljon. Sama huolto pitää yleensä tehdä kalliimpaankin, mutta suhde ei tunnu yhtä päättömältä. Eli jotta halpis kannattaisi ostaa pitäisi osata arvioida onko vehje perustaltaan ok ja itse tehdä sille käyttöönottoremppa. Ehkä jossain 250-300€ Yamaha Pacificojen ja Squierin Classic Vibe -sarjan kohdalla menee raja jossa kitara saattaa olla hyvä soitettava ilman mitään isompaa operaatiota (perusjutut näissäkin).
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
blues guitar
05.12.2012 19:57:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo...ei "harrikkaa". Mielummin vaikka Torilta käytettynä Fender, Tokai, Squier tai palacaster. Selvitä ensin millaisen kaulan haluat.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
jra
05.12.2012 20:05:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blues guitar: Joo...ei "harrikkaa". Mielummin vaikka Torilta käytettynä Fender, Tokai, Squier tai palacaster. Selvitä ensin millaisen kaulan haluat.
 
Squiereista kannattaa muistaa että esim. Affinityjen ja Classic Vibe -sarjan välillä on aika hurja ero. Itsellä on teoria että Fender käyttää Classic Vibe'ja eräänlaisena laajana kenttätestinä siitä mitä osia "oikeissa" Fenkuissa otetaan käyttöön. TDPRI:ssä oli juttua että esim. MIA Tele '62RI:ssä on nykyään samat Alpha-potikat kuin CV50:ssä, eli luultavasti ovat osoittautuneet riittävän luotettaviksi. Jos pitää paikkansa niin tuossa tapauksessa menee uusiksi se sanonta että perustaltaan hyvästä halpiksesta saa pelin kun vaihtaa sähköt, tai sitten sähköt menee vaihtoon myös 1500€ Fenkusta. Sinänsä tuo ei olisi outoa, koska esim. Gibson käyttää monissa Stankun alapuolella olevissa malleissa nykyään taiwanilaisia/kiinalaisia CTS-potikoita.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Gabe
05.12.2012 20:59:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ääni myös minulta benttonille, inhottavia kitaroita ovat. Itse en peukaloa soittamiseen käytä mitenkään ja hyvin olen pärjännyt, eli jos se tuottaa suurta tuskaa niin rohkenen väittää että ilmankin pärjäät :) Sinulla on hyvä kitara jo nyt käytössäsi ja sillä tulee tarvittaessa kyllä toimeen vaikka kuinka pitkälle. Gas on tietty piinaava vaiva mutta halpiskitaroita ei kannata lähteä haalimaan vain sen vuoksi että ne ovat kauniita. :)
 
www.kitaramaailma.com
iec
05.12.2012 21:42:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on ihan välttämätön kokeilla jotain toisenlaista kitaraa (tarkoitus löytää eri tuntuinen kuin Fenderin Mexicaani), niin kokeileppa soitinliikkeessä Yamahan Pacificaa 112V tai 120H tai sitten Tokain/Epiphonen Les Paul-tyylistä kitaraa. Noita pyörii torillakin kohtuuhinnoissa, eli ei korkealta tipahda jos ostat käytettynä ja joskus myyt pois.
 
Noissa ehdottamissani malleissa on hieman eri kaulan radius tai skaala kuin Fenderin stratossa (Fendereistäkin löytyy tietysti erilaisia kauloja riippuen versiosta)
 
Toisaalta jokin Ibanezin ohutkaulainenkin voisi olla ok. Nykyisistä en niin tiedä, mutta ennemuinoin oli legendaarinen aloittelijakitara RG321, jollain Wizard-kaulalla, jota tavattiin suositella Yamahan Pacifican ohella (ovat muuten hyvin erilaisia kitaroita heti ensituntumalta)
 
-iec
 
Ziggy Bubba
05.12.2012 22:30:06 (muokattu 05.12.2012 22:32:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Itse en peukaloa soittamiseen käytä mitenkään ja hyvin olen pärjännyt, eli jos se tuottaa suurta tuskaa niin rohkenen väittää että ilmankin pärjäät :)
 
Höpsistä. Tiettyjä juttuja ei vaan ilman sitä peukkua soiteta. Enkä kyllä tällaisissa asioissa uskaltaisi ketään rohkaista tiettyä soittotyyliä lopettamaan, kysy vaikka Hendrixin Jimpalta :)
 
Mulla tuota peukkusoittoa helpottaa pikkasen paksumpi kaula. Tuo Standard-sarjan Fender-kaula ei ole varsinainen C, vaan "modern C", kuten mainospuheissakin mainitaan varmasti. Se on selkeästi ohuempi kuin esim. japanilaisten Fenderien/Tokain mallien kaula, jotka siis ovat tätä perus-C:tä.
 
Mitä ohuempi kaula, sitä oudompaan asentoon joutuu ranteen otelaudalla laittamaan peukkusoitossa. Jos siis ajattelee, että kaula olisi tämä kuuluisa "pesis-maila", pyöreä kuin mikä. Semmosen reunalle sen peukun luulisi saavan todella kepeästi. Eli mitä pyöreämpi kaula, sitä vähemmän joutuu peukkua vetämään koukkuun, jos ymmärrätte mitä meinaan.
 
E2: Monet ovat ostaneet Custom Shop Gibsoneita "harjoittelukitaroiksi" - eli sillä vedetään mihin rahat riittää :)
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja melankoliaa: CROOKMACHINE
Gabe
05.12.2012 22:35:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Mitä ohuempi kaula, sitä oudompaan asentoon joutuu ranteen otelaudalla laittamaan peukkusoitossa. Jos siis ajattelee, että kaula olisi tämä kuuluisa "pesis-maila", pyöreä kuin mikä. Semmosen reunalle sen peukun luulisi saavan todella kepeästi. Eli mitä pyöreämpi kaula, sitä vähemmän joutuu peukkua vetämään koukkuun, jos ymmärrätte mitä meinaan.
 
Erittäin hyvä pointti, Modern C ja C kaulaprofiilit on aika erilaiset. Kannattanee tehdä reissu paikalliseen soitinliikkeeseen ja testata mahdollisimman monta erilaista kaulaprofiilia. Niin löytyy oikea sinulle huomattavasti helpommin kuin umpimähkään tilailemalla.
 
www.kitaramaailma.com
Ziggy Bubba
05.12.2012 22:38:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Erittäin hyvä pointti, Modern C ja C kaulaprofiilit on aika erilaiset. Kannattanee tehdä reissu paikalliseen soitinliikkeeseen ja testata mahdollisimman monta erilaista kaulaprofiilia. Niin löytyy oikea sinulle huomattavasti helpommin kuin umpimähkään tilailemalla.
 
Olisi muuten jääny Little Wing soittelematta Henkan tyylillä ilman peukkusoittoa. Sama pätee moneen mm. John Fruscianten klassiseen Pippuri-riffiin - ettei ollu ainakin Under The Bridge.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja melankoliaa: CROOKMACHINE
Gabe
05.12.2012 22:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Olisi muuten jääny Little Wing soittelematta Henkan tyylillä ilman peukkusoittoa. Sama pätee moneen mm. John Fruscianten klassiseen Pippuri-riffiin - ettei ollu ainakin Under The Bridge.
 
Totta, pahoitteluni... pistetään korkean kuumeen ja migreenin piikkiin moinen höpöttely.
 
www.kitaramaailma.com
Ziggy Bubba
05.12.2012 22:47:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Totta, pahoitteluni... pistetään korkean kuumeen ja migreenin piikkiin moinen höpöttely.
 
Eipä mitään. Ymmärrän kyllä, että tuo tappelee sitä perinteistä "peukku kaulan takana" -ajattelua vastaan. Tosi pitkään tämä on kaiketi ollut kitaramaikkojen mantra, en tiedä missä nykyään mennään (ikuna en ole tommosella käynyt).
 
Tuo kouraote vaan natsaa tosi hyvin mm. rock- ja hevikomppailuun. Toimii myös liikkeessä, toisin kuin tämä klassinen käden asento :)
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja melankoliaa: CROOKMACHINE
kallepeltopelle
05.12.2012 23:28:48 (muokattu 06.12.2012 09:41:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

väärä paikka
 
Gabe
05.12.2012 23:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Eipä mitään. Ymmärrän kyllä, että tuo tappelee sitä perinteistä "peukku kaulan takana" -ajattelua vastaan. Tosi pitkään tämä on kaiketi ollut kitaramaikkojen mantra, en tiedä missä nykyään mennään (ikuna en ole tommosella käynyt).
 
Tuo kouraote vaan natsaa tosi hyvin mm. rock- ja hevikomppailuun. Toimii myös liikkeessä, toisin kuin tämä klassinen käden asento :)

 
Noinhan se taitaa olla :) Pitäisi itsekin aina poistua mukavuusalueelta toisinaan.
 
www.kitaramaailma.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti