Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blackstar HT-5 uudet putket
1
vilpor79
21.11.2012 10:17:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jeps eli kyselläänpä täältäkin hiukka näkemyksiä. Elikkäs tuli ostettua eilen Orangen kaveriksi kotisoitteluun Blackstarin HT-5 nuppi lähinnä efektilenkin takia. Löin kiinni Orangen PPC112 kaappiin (Celestionin Vintage 30) ja pari onkelmaa. Ensimmäinen se, että OD-kanavasta liikaa ääntä ja lisäksi pikkasen turhan tumma soundi. Eli ihan olisin kysellyt kokemuksia saisiko edes jompaa kumpaa ongelmaa ratkaistua vaihtamalla vaikkapa etupään putkea? En ole varma onko sisällä alkuperäinen, kun eilen ostin niin en ole vielä ehtinyt ruuvaamaan auki. Vaiko olisiko ongelmaa helpompi korjata eri elementillä? Vai pitäisikö vaan tyytyä kikkailemaan EQ-pedaalilla?
 
vilpor79
21.11.2012 10:29:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli siis täsmennetään vielä sen verran että ymmärrän toki että tuo äänen tummuus johtunee siitä että joutuu pitämään niin pienellä volalla, niinkuin putkipelit yleensä. Eli molemmat ongelmat ratkeaisivat jos tuon laitoksen saisi hiljaisemmaksi...
 
Gabe
21.11.2012 10:53:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: ongelmat ratkeaisivat jos tuon laitoksen saisi hiljaisemmaksi...
 
Olisiko keinokuorma toimiva ratkaisu?
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
vilpor79
21.11.2012 11:06:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Olisiko keinokuorma toimiva ratkaisu?
 
Toimiva varmasti kyllä, mutta ehkä suhteutettuna vahvarin hintaan hiukan kallis? Olin jostain ulkomaalaiselta foorumilta tulkitsevani että Tungsolin 12AX7 olisi orkkisputkeen verrattuna hiljaisempi ja kirkkaampi, oisko jollain kokemusta?
 
ibnz
21.11.2012 11:25:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie kokeilin HT-5R:ssä vaihtaa alkuperäistä (Sovtek vissiin) Tung-Soliin, mutten oikeastaan huomannut kummoista eroa. Ehkä hieman vähemmän häiriötä gainit tapissa, mutta eipä se alkuperäinenkään mitenkään äänekäs ole. Ehkä halpa EQ-pedaali luuppiin, josta vähän trebleä ja ylämiddleä ylös hiljaisella volyymillä? Ainakin halvempi kuin keinokuorma :p
 
vilpor79
21.11.2012 11:27:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja muutenkin hiukan harmittaisi ajatuksena että jos olisin tiennyt ostavani keinokuorman niin olisin voinut samantien ostaa jonkun isomman 30-50W putkipelin ;) Mutta joo sillä tuo ongelma varmaan ratkeaisi, täytynee tarkkailla toria.
 
I3enjam1n
21.11.2012 11:30:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: Ja muutenkin hiukan harmittaisi ajatuksena että jos olisin tiennyt ostavani keinokuorman niin olisin voinut samantien ostaa jonkun isomman 30-50W putkipelin ;) Mutta joo sillä tuo ongelma varmaan ratkeaisi, täytynee tarkkailla toria.
 
Mutta jos toi 5 wattia on liikaa, niin mitähän sinä sillä 50w putkipelillä sitten tekisit?
 
Kitaralla on vireysongelma, sen satulaurat ovat ahdistuneet.
vilpor79
21.11.2012 11:32:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ibnz: Mie kokeilin HT-5R:ssä vaihtaa alkuperäistä (Sovtek vissiin) Tung-Soliin, mutten oikeastaan huomannut kummoista eroa. Ehkä hieman vähemmän häiriötä gainit tapissa, mutta eipä se alkuperäinenkään mitenkään äänekäs ole. Ehkä halpa EQ-pedaali luuppiin, josta vähän trebleä ja ylämiddleä ylös hiljaisella volyymillä? Ainakin halvempi kuin keinokuorma :p
 
Mulla on kyllä jo Bossin GE-7 olemassa, eli varmaankin kokeilen seuraavaksi tuota looppiin. Yllätti hiukan tuo laitteen äänekkyys siihen nähden että mulla oli aiemmin joskus muinoin HT-5 kombo ja siitä sai pitää säröpuolellakin volat miltei puolessa välissä kotioloissakin, kun taas tämän nupin kanssa pystyy hädin tuskin vääntämään tuohon ekaan pykälään. Tiedä sitten että tekeekö tuo kaappi sitten niin paljon. Sitten taas Orangen Tiny terrorin kanssa ei mitään ongelmia äänen voimakkuuden kanssa ole ja se nyt on kumminkin 15W
 
vilpor79
21.11.2012 11:32:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

I3enjam1n: Mutta jos toi 5 wattia on liikaa, niin mitähän sinä sillä 50w putkipelillä sitten tekisit?
 
No siis sitä ois voinut sitten käyttää myös esim. treeniksellä...
 
JoeHans
21.11.2012 12:21:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: No siis sitä ois voinut sitten käyttää myös esim. treeniksellä...
 
HT-5 on yllättävän äänekäs. Sopivalla kaapilla riittää kyllä kovakätisenkin rumpalin seuraksi. Soittelin tuolla taannoin kahdet reenit 4x12" kaapin kanssa, kun "ykkösvahvarista" oli putki paukahtanu.
Billsner
21.11.2012 12:27:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: jeps eli kyselläänpä täältäkin hiukka näkemyksiä. Elikkäs tuli ostettua eilen Orangen kaveriksi kotisoitteluun Blackstarin HT-5 nuppi lähinnä efektilenkin takia. Löin kiinni Orangen PPC112 kaappiin (Celestionin Vintage 30) ja pari onkelmaa. Ensimmäinen se, että OD-kanavasta liikaa ääntä ja lisäksi pikkasen turhan tumma soundi. Eli ihan olisin kysellyt kokemuksia saisiko edes jompaa kumpaa ongelmaa ratkaistua vaihtamalla vaikkapa etupään putkea? En ole varma onko sisällä alkuperäinen, kun eilen ostin niin en ole vielä ehtinyt ruuvaamaan auki. Vaiko olisiko ongelmaa helpompi korjata eri elementillä? Vai pitäisikö vaan tyytyä kikkailemaan EQ-pedaalilla?
 
Itelläkin oli joskus tuo nuppi ja 1x12" kaappi jossa oli celestion vintage elementti. Kokeilin kans laittaa tung-solia sisään, mutta ei se soundia paljoa muuttanut. Tuon HT-5:sen ominaissoundi vaan on tuollainen tummahko. Jotku tykkää ja jotku ei.
 
Supreme General Of Evil
vilpor79
21.11.2012 12:33:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeHans: HT-5 on yllättävän äänekäs. Sopivalla kaapilla riittää kyllä kovakätisenkin rumpalin seuraksi. Soittelin tuolla taannoin kahdet reenit 4x12" kaapin kanssa, kun "ykkösvahvarista" oli putki paukahtanu.
 
Joo siis tästä nupista uskon tuon kyllä. Tuo HT-5 kombo ei riittänyt ainakaan itsellä alkuunkaan. Mikitettynä ois tietty mennyt
 
vilpor79
21.11.2012 12:35:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Billsner: Itelläkin oli joskus tuo nuppi ja 1x12" kaappi jossa oli celestion vintage elementti. Kokeilin kans laittaa tung-solia sisään, mutta ei se soundia paljoa muuttanut. Tuon HT-5:sen ominaissoundi vaan on tuollainen tummahko. Jotku tykkää ja jotku ei.
 
Kyllähän tuo menee jos pysyy erossa tuosta british asetuksesta ja veivaa EQ-nuppeja.
 
Aivoproteesi
21.11.2012 15:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse myös painiskelin vastaavan asian kanssa. Kaappina HT-5:n kanssa on HT-110. Putkien vaihto ei juuri auttanut, joten hommasin 2-kanavaisen overdriven (molemmat kanavat toimivat samalla tavalla), joka toimii myös clean/treble-boosterina. Säätövaraa on ja kirkkautta saa HT-5:een ja tarpeen mukaan löytyy vielä lisäpotku sooloihin.
 
Tässä vielä linkki pedaaliin, jos jotakuta kiinnostaa
 
http://www.wilsoneffects.com/DualLotusDriveII.html
 
vilpor79
21.11.2012 16:32:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivoproteesi: Itse myös painiskelin vastaavan asian kanssa. Kaappina HT-5:n kanssa on HT-110. Putkien vaihto ei juuri auttanut, joten hommasin 2-kanavaisen overdriven (molemmat kanavat toimivat samalla tavalla), joka toimii myös clean/treble-boosterina. Säätövaraa on ja kirkkautta saa HT-5:een ja tarpeen mukaan löytyy vielä lisäpotku sooloihin.
 
Tässä vielä linkki pedaaliin, jos jotakuta kiinnostaa
 
http://www.wilsoneffects.com/DualLotusDriveII.html

 
Näytti nopeilla kokeiluilla parhaalta keinolta toistaiseksi tuo OD:n käyttö. Käytin Timmyä Gainit nollilla ja treblet "täysillä" ja Bassot taas vaimennettuna. Kokeilin myös EQ-pedaalia "vaimentimena" loopissa, mutta syö liikaa särön määrää lähinnä metallia silmällä pitäen, muuten olisi toiminut sekin aika hyvin.
 
hallu
21.11.2012 16:48:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: Joo siis tästä nupista uskon tuon kyllä. Tuo HT-5 kombo ei riittänyt ainakaan itsellä alkuunkaan. Mikitettynä ois tietty mennyt
 
Kyllä combokin olisi riittänyt ulkoisen kaapin kanssa kun samoja vahvareitahan ne kuitenkin on. Se combon oma elementti ei varmaan ole vaan niin herkkä. ja siinäpä ne on alkuperäiselle kysyjälle ratkaisun avaimetkin eli epäherkempi elementti tai keinokuormalla varustettu elementti tai erillinen keinokuorma. Yksi itselleni ehdotettu ratkaisu jota en kylläkään ole vielä kokeillut, oli vaihtaa etuasteputkeksi 12 AY7 mallinen putki. Keinokuorma ei varmaa paranna äänen tummuutta ainakaan oman kokemukseni mukaan Koch LB120 vaimennin syö tonesta sitä yläpäätä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Krice
08.12.2012 13:58:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: ja siinäpä ne on alkuperäiselle kysyjälle ratkaisun avaimetkin eli epäherkempi elementti tai keinokuormalla varustettu elementti tai erillinen keinokuorma.
 
Mikä olisi sitten hyvä "epäherkkä" kaiutin? Itse huomasin saman ongelman eli HT5-nuppi on toivottoman tummasoundinen ja vahvistin kaipaisi toden teolla presence/tone -nappia mikä löytyy monista vahvareista. EQ-pedaali ei toimi, se vain saa soundin kihisemään ikävästi. Olen käyttänyt "kaappina" Lionheartia, jossa on Celestion G12H, joka ei todellakaan sovi HT5:n kanssa, ja sitä paitsi kuulostaa tunkkaiselta myös Lionheartin särökanavassa.
 
Snapo
08.12.2012 14:27:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo hyi olkoon jos yrittää repiä hyvää soundia bläkkiksen omasta 110-kaapista, sen verran tunkkanen lopputulos tahtoo tulla. Mulla on 212 v30 komero ja se on aavistuksen parempi muttei hyvä sekään. Bad Monkey mulla oli jo entuudestaan mistä hain lisää yläpäätä vaan ostinpa tutun suosituksesta GE-7:n ja nyt viihtyy.
 
Putkista sen verran, että mulla on muutama tavallinen tungsolin ja JJ:n lamppu. Näitä kokeilin venkslata ja huomasin aavistuksen eroa, mutta kyllä se oikea ero haetaan jostain ihan muualta. Etenkin kun tolla laitteella suurin osa soittanee kotona pienellä volyymilla..
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Snapo
08.12.2012 14:28:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Mikä olisi sitten hyvä "epäherkkä" kaiutin? Itse huomasin saman ongelman eli HT5-nuppi on toivottoman tummasoundinen ja vahvistin kaipaisi toden teolla presence/tone -nappia mikä löytyy monista vahvareista. EQ-pedaali ei toimi, se vain saa soundin kihisemään ikävästi. Olen käyttänyt "kaappina" Lionheartia, jossa on Celestion G12H, joka ei todellakaan sovi HT5:n kanssa, ja sitä paitsi kuulostaa tunkkaiselta myös Lionheartin särökanavassa.
 
Mitenkäs joku marshallin kaappi missä heritage 75:t?
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Twinkle
08.12.2012 14:55:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Billsner: Itelläkin oli joskus tuo nuppi ja 1x12" kaappi jossa oli celestion vintage elementti. Kokeilin kans laittaa tung-solia sisään, mutta ei se soundia paljoa muuttanut.
 
Mikä ei silleensä yllätä, tossa härvelissä se putken rooli on kuitenkin sen verran vähäinen, esim. särösoundit tuotetaan ulos puolijohdekytkennöillä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti