Muusikoiden.net
24.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Särisevä elementti
1
Aukikco
15.11.2012 06:55:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

H&K:n GC412-kaappi Greenback-elementeillä. Vasemman alakulman elementti särisee, jonkinlaisesta resonoinnista lienee kyse. Ei tee tätä jatkuvasti, välillä resonanssi on kokonaan pois, välillä taas ilmestyy. Ei ilmeisesti liity volyymiin, kuuluu niin erittäin hiljaisella kuin kovemmallakin volalla. Grilli kokeiltu irroittaa, ei johdu siitä.
 
Pitää vielä kokeilla sisäpuolelta, että ruuvit ovat tiukasti. Siltä varalta, ettei tämä auta, niin onko muuta mahista kuin vaihtaa koko elementti?
Osteri
15.11.2012 07:43:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko varma että kyse on elementistä? Joissakin H&K kaapeissa on etu- ja takaseinän välissä olevat tukipuut kiinni säädettävillä 2 ruuvilla. Ruuvit säätää etuseinän jännitystä ja ollessaan liian löysällä se aiheuttaa resonointia. Olen yhdestä bassokaapista joutunut kaivamaan säätöruuvit kokonaan pois ja laittamaan välipalikat kiinteiksi tavallisilla ruuveilla. No ainakin resonointi hävisi. Tarkistele.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Aukikco
17.11.2012 07:35:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Oletko varma että kyse on elementistä? Joissakin H&K kaapeissa on etu- ja takaseinän välissä olevat tukipuut kiinni säädettävillä 2 ruuvilla. Ruuvit säätää etuseinän jännitystä ja ollessaan liian löysällä se aiheuttaa resonointia. Olen yhdestä bassokaapista joutunut kaivamaan säätöruuvit kokonaan pois ja laittamaan välipalikat kiinteiksi tavallisilla ruuveilla. No ainakin resonointi hävisi. Tarkistele.
Pääsen tänään tutkailemaan tätä. Mielestäni kyseessä oli nimenomaan tuo yksi elementti, mutta en toki ole varma.
 
Jos ruuvien kiristely ei auta, mikäs sitten neuvoksi?
 
Mikäli elementin joutuu vaihtamaan, kuinka todennäköistä että kolvaussormi täysin keskellä kämmenselkää oleva onnistuu rikkomaan jotain vaihtaessaan ite? (Oletan, että jotain pientä kolvausta on, eikä uutta elementtiä vain "napsauteta" kiiinni?)
ReBeat
17.11.2012 07:46:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aukikco: Mikäli elementin joutuu vaihtamaan, kuinka todennäköistä että kolvaussormi täysin keskellä kämmenselkää oleva onnistuu rikkomaan jotain vaihtaessaan ite?
 
Todennäköisyys erittäin pieni. Noin 6 prosentin luokkaa vain. Kun ei hötkyile vaan jos iskee yhtään epävarmuus, niin laittaa kolvin sitten vaikka takaisin telineeseen ja istuu miettimään ja katsomaan että mitäs oikeastaan onkaan tekemässä ja millä tavalla käsiä kannattaa siinä vaiheessa ohjastaa.
 
Kefiiri
17.11.2012 07:53:24 (muokattu 17.11.2012 07:56:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Todennäköisyys erittäin pieni. Noin 6 prosentin luokkaa vain.
 
Juu. Kajarin korvakkeet ovat helpointa kolvattavaa mitä äkkiseltään tulee mieleen. Eivät niin pieniä, että kärähtäisivät, eivätkä niin suuria, ettei niitä saisi lämpimäksi. Ne pysyvät myös jämäkästi paikoillaan toimituksen ajan. Ihan parasta harjoittelumateriaalia. Mutta voi niissä olla ihan lattaliittimetkin, eikä tarvi kolvata.
 
artal
17.11.2012 09:46:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uudemmissa kaapeissa tosiaan on usein pikaliittimet eli ei tarvitse kolvata. Särinän kanssa tekisin niin, että kaappi auki ja soittaa vieressä samalla kokeilee osa kerrallaan, mistä kiinni pitäminen sen lopettaa. Jos on vikaa elementissä niin niitäkin kyllä korjataan. Jonkun pienen repeämän pystyy itsekin kynsilakalla tms. korjaamaan. Isommissa on firmoja jotka vaihtavat vaikka koko kartion. Eri asia sitten tuleeko kalliimmaksi kuin uusi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti