Muusikoiden.net
18.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua, kitarani kuoli! Eli mexico straton sähköt pimeenä..
1
burdon
08.11.2012 01:37:30 (muokattu 08.11.2012 01:44:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kesken treenien kitara mykistyi, avasin ja huomasin et kaks johtoo on irti enkä oo varma minne ne tulee kiinni, kokeilin vähän joka paikkaan mutta mistään ei saanut _mitään_ ääntä kitarasta lähtemään. Testasin kyl useel piuhal ja jopa vahvaril jne. Mul siis nyt tos avattu kitara, kielet reilusti löysättynä jotta sain sen valkosen muoviosan jossa mikit ja säätimet otettua pois kielten alta kolostaan ja käännettyä sen toisinpäin et näkee elektroniikat, on kaks piuhaa mistä en tiedä minne menevät ja on epäilys että vaikka destinaatiot löytys niin joku komponentti voi olla rikki kun en saanut mitään ääntä mitenkää tulemaan. En oo hyvä elektroniikoissa, mikit asensin (Seymour Duncanin Rails sarja tallasta kaulaan Hot, Vintage ja Cool) vuosia sitten mut nyt en osaa tehdä mitään ku vaikka joskus kuvasin kytkennät niin en löydä niitä kuvia mistään, voi olla että yksi kovalevy vei hajotessaan ne mukanaan ja netistäkään en ole onnistunut apua löytämään ja turhaannuttaa.
 
Mitkä musa- ja/tai elektroniikkaliikkeet pk-seudulla ratkaisee tällasii ongelmia, mikä taho vois auttaa? Asun Töölönseudulla niin Soitin Huttunen (tms) ois lähellä mut oon kuullu et siel kestää ja ohan se ymmärrettävää et tuskin on ainut työn alla oleva juttu työntekijälle jne. Tahtosin vaa skeban ASAP kuntoon, rakas soitin kun on ja oon soitellu päivittäin :p Ideoita minne viedä, mitä tehdä? Elektroniikkagurut yksityiset voi myös tarjota apuaan, korvaus toki tiedossa. Pyydän myös anteeksi jos tämä on jotenki tyhmä posti mut vähä paniikinomainen tilanne jotenkin, tragikoomisesti hieman lähes kuin läheinen ihminen tekis kuolemaa. Yksinäisyydessä kitara on ollut aina ystävä :|
 
PS. Sucks ettei oo digikameraa, en saa kuvaa joten turha pyytää enkä myöskään osaa tehdä kytkentäkaaviota :/
 
PPS. Eikä mul oo tallessa mikkien mukana tulleita kaavioita, niistähän ois voinut googlen avulla (straton kaavio vois jostai löytyäkkin) apu löytyä mut löytyykö moisia netistä? Ja mistäs mexico stratonkaan kytkennät löytyivät? Pitäs olla oikea versio, muistelen et vuosia sit oli järjetön etsintä ja silti vähä arpomista. Nyt oon viel kroonisesti väsynyt ja lääkitty sekä syysuupunut ja down, emmä löydä mitää mistää :| Hyvä et soittamaan pystyn...tai pystyin :/ Need your help fast.
 
Like a trapped rat in a maze, I'm without the key to the gate.
pönttö
08.11.2012 02:51:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

burdon: ...(straton kaavio vois jostai löytyäkkin) apu löytyä mut löytyykö moisia netistä? Ja mistäs mexico stratonkaan kytkennät löytyivät? Pitäs olla oikea versio,...
 
Tuolta haeskelemaan. http://www.fender.com/en-FI/support … cles/stratocaster-service-diagrams/
 
julkke
08.11.2012 07:13:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä väriset ne piuhat on ja missä niiden toinen pää on kiinni? Osaatko/osaako joku sun kaveris kolvata? Ei kannata maksaa musaliikkeelle kahden piuhan juottamisesta.
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Rämppy
08.11.2012 09:43:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on vain juotos pettänyt, niin tuollainen pikku kolvaus saattaa onnistua odottaessakin. Ei tarvita erikseen huoltomiestä paikalle. Soita vaikka Huttuselle ja kysy, onnistuisko pikaisesti. Jos Huttusella on ruuhkaa, voit kysäistä vaikka Kitarapajalta, F-Musiikista, Levytukusta tms. soitinkaupasta.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Gabe
08.11.2012 10:30:21 (muokattu 08.11.2012 10:31:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolta löytyy noita Seymour Duncanin mikrofonin kytkentäohjeita: http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
 
Tuo tosin on niin pieni homma että onnistunee nopsaan siinä paikan päällä. Ei muuta kuin puhelin kauniiseen käteen ja soittelemaan, sillähän tuo selviää :)
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
burdon
08.11.2012 15:22:16 (muokattu 08.11.2012 15:22:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valkoinen johto pitäs olla oikeassa paikkaa, eniten paikkaansa hakee tossa 8-paikkaises (siis paikkoi mihin juottaa jne) kolmen mikin kytkimes ku siin on kahdes paikkaa sama punainen johto niin minne sen kuulu jatkaa siitä paikkaa mut mua epäilyttää että joko plugi tai joku kolmesta potikasta tms ois ihan mykkänä ku en saa siis oikeasti _mitään_ ääntä kitarasta tulos, en häiriötä, en yhtä *räps* ääntä tms, se on ihan mykkä ihan sama mitä kytki mistä mihinkään yms :/ Ja noist skeemoist ei löydy taas ihan samanlaist jne.... toi mikkikytkinkin niin noin skeemois yleensä on sellanen et siin ois muka kahteen eri suuntaan liittimii, mul on vaa 8 liitintä ja tasan yhteen suuntaan yms. Mä oon mun syysväsymyksellä, depiksellä ja keskittymiskyvyttömyydelläni ääriturhautunut tästä ja ei oo varaosia eikä voimia testata joka vitun komponenttia ja mahdollisuutta erikseen jne, suosiolla maksasin jos vaik 40€_joku sais tän kuntoon :|
 
Like a trapped rat in a maze, I'm without the key to the gate.
Midrange
08.11.2012 15:25:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos asuisit tampereella niin laittaisin 15 egellä kuntoon odottaessa
 
How many guitarist does it take to screw in a light bulb? Answer 50, one to screw it in, and 49 to stand back and say I could do that better
pönttö
08.11.2012 15:28:29 (muokattu 08.11.2012 15:29:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

burdon: Valkoinen johto pitäs olla oikeassa paikkaa..
 
Jos johto on katkennut irti siitä kytkimestä, siellä on pakko olla yhdessä kohdassa tinaus ilman johtoa. Tinaat vain sen johtosi siihen, missä se tinapallo on.
 
burdon
10.11.2012 00:32:14 (muokattu 10.11.2012 00:35:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midrange: Jos asuisit tampereella niin laittaisin 15 egellä kuntoon odottaessa
 
Voi ku asuisinkin :/ Ei ois paha hinta.
 
pönttö: Jos johto on katkennut irti siitä kytkimestä, siellä on pakko olla yhdessä kohdassa tinaus ilman johtoa. Tinaat vain sen johtosi siihen, missä se tinapallo on.
 
Ei oo oikei ku tinat on muutenki melko amatöörimeiningil ja ku moni piuha menee moneen paikkaan jne niin ei löytyny yksittäistä klönttiä ilman johtoa :p Et varmaan menny johonki mihin joku muukin mut ei näe et mihin ja veikkaan et vaik näkiskin niin silti ei pelaa ku en saanu edelleenkään _mitään_ ääntä ulos kitarast. Voi olla et joku potikka tms pettäny. Samal ku yritin korjata sillon niin kiristin potikat et se on voinu jotai aiheuttaa. Ei vaa oo varaosii ja noi on mun uupuneen masentuneelle päälle muutenki niin sekottavii noi monen piuhan kytkennät et työläst ois käydä läpi ja eihän sitä pystykkää oikei ennenku sais nyt kytkennän eka kuntoon niin sit vasta osia vaihtelee ja tsiigaa mistä kiikastaa...
 
Like a trapped rat in a maze, I'm without the key to the gate.
oiva tumpeloinen
10.11.2012 00:42:48 (muokattu 10.11.2012 00:58:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sulla on pleksi irroitettu, kaikki äänet poissa, ja pleksistä tulee kaksi piuhaa "ylimärääisinä", niin nopeasti voisi kuulostaa, että ne tulee jakilta. Jos toinen piuha lähtee mikkikytkimestä tai volumepotikan nastasta ja toinen potikan kannesta, niin ne on silloin vielä todennäköisimmin jakista. Varsinkin, jos/kun olet vähän vetänyt pleksiä irti, niin sieltä jakin päästä on irronnut piuhat kokonaan. Jos näin, niin sun pitää vain juottaa piuhat uudelleen kiinni. Mallikuvaa näet esim tästä:
 
http://img21.imageshack.us/img21/2519/jackw.png
 
Noista kahdesta juotosnastasta jakissa toinen tulee selvästi keskikerroksen levyn kautta tuohon lipareeseen, mikä ottaa kiinni piuhan plugin päähän. Siihen tulee se piuha, mikä lähtee potikan tai mikkikytkimen nastasta. Toiseen jakin nastaan tulee luonnollisesti se kaapeli, mikä lähtee potikan kannesta.
 
Sit herää kysymys, että onko sulla vielä se kolvi tallella, millä olit mikit aiemminkin juottanut paikalleen....
 
Noin yleensäkin, jos sulla on kaksi piuhaa irti, ja loput paikalleen, niin todennäköisesti ne irtonaiset piuhat on ongelma. Jos vika ei löydy niistä, niin käy jokainen juotos läpi. Todennäköisesti vika on jossain niistä, koska koko komeus pimeni kerrasta. Ko. oire kertoo ainakin sen, ettei ongelma ole mikeissä, eikä tone-potikoissa, vaan se on jossain kohti, mikä pystyy pimentämään koko kitaran. Eli vaihtoehdoiksi jää mikkikytkin, volumepotikka ja jakki. Nuo osat kovin harvoin hajoaa noin vain, joten todennäköisesti sulla jää vaihtoehdoiksi juotokset niiden välillä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti