Muusikoiden.net
25.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: EVH Wolfgang Special: MADE IN JAP.. ei kun CHINA :-o
1
Groke
11.10.2012 21:44:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nonni, Wolfgang Specialeja ei enää valmisteta Japanissa. Ilmeisesti ei ole enää kuukausiin valmistettu. Sillä nyt valmistusmaa on Kiina. Pienen nettisurffauksen perusteella kitaran nimi, speksit ja kaikki muukin vaikuttaisi pysyneen ennallaan. Ainakin teoriassa.
Onkos kellään täällä kokemusta kiinan wolfgangeista? Aivan yhtä hyviä kuin japsitkin, vaiko roskaa? Vaiko jotain siltä väliltä? Valmistajan, tai pitäisikö sanoa valmistuttajan sivuilla (www.evhgear.com) ei ole mitään infoa asiaan liittyen.
 

 
EVH Wolfgang USA:
- se varsinainen Eddien signature-kitara ja hinta sen mukainen (> 2 500 EUR)
- valmistus alkoi 2009 USA:ssa, edelleen tuotannossa
 
EVH Wolfgang Special:
- edellisen Flat Top -versio, samalla raudalla, mutta alle puoleen hintaan
- valmistus alkoi 2010 Japanissa, jatkuen ~kevääseen/kesään 2012 (?)
- ainakin syksyllä 2012 valmistusmaa on Kiina. Sitä en tiedä onko muutos tapahtunut jo paljon aiemmin.
 
EVH Wolfgang USA Custom:
- "EVH:n Les Paul"
- valmistus alkoi 2011 USA:ssa, edelleen tuotannossa
 

 
"Yllättäen" tuota yhtä pikku muutosta ei missään mainosteta. Sana 'Japan' sentään vaikuttaisi Specialien mainosteksteistä kadonneen, eli virallista kusetusta en ole pongannut. Veikkaan kuitenkin, että melko moni on tänä syksynä ostanut Specialin sitä mielessään Japanilaisena pitäen.
Syksyllä 2012 ilmestyneet kaksi uutta väriä löytyvät ilmeisesti vain kiinassa valmistetuista, joten nämä Specialit tunnistaa jo kaukaa:
- Black Cherry Burst: http://www.evhgear.com/gear/subpage/?partno=5107901892 (tämähän onkin aika kivan näköinen)
- Natural: http://www.evhgear.com/gear/subpage/?partno=5107901858
 

 
Ennestään tuttujen värien kohdalla (Black / Natural White / Tobacco Burst / Stealth Black) täytyy kurkata lavan taakse. Kiinalaisissa lavan takana on:
- pienehköllä fontilla teksti: MADE IN CHINA
- suurehko Fender logo (aiemmin ei ollut lainkaan).
 
Groke
11.10.2012 21:54:29 (muokattu 11.10.2012 22:00:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen pisti silmään, että otelauta on kuvien perusteella hieman erisävyistä puuta, jonka kuviointikin on erilaista. Tai siis ainakin em. kahden uuden värin kohdalla on niin. Ehkäpä niissä muissa on edelleen tismalleen samaa puuta (linnunsilmävaahtera).
 
Sekin ihmetyttää, että nyt Kiinassa valmistettuna hinta on hieman aiempaa KORKEAMPI, tai ainakin T-kaupassa on. Saas nähdä, että voivatko jatkossakin pitää korkeampana, kunhan sana kiirii valmistusmaasta. No, se jää nähtäväksi.
Vaikea uskoa, että Kiinassa ei muka olisi halvempaa tehdä kitaroita, kuin Japanissa. Siis oletettavasti täysin samoista osista.
 
Toki on täysin mahdollista, että Kiinan Wolfgangin laatu on tismalleen samaa tasoa, tai vaikka parempikin. Toisaalta ainakin T-kaupassa on edelleen 30-päivän palautusoikeus.
Jälleenmyyntiarvoa Kiinalaisuus kenties laskee japseihin verrattuna, vaikka laatu olisikin vähintään samaa tasoa? Jos ei mistään muista, niin vaikka puhtaasti psykologisista syistä. Vai välittääkö valmistusmaasta enää nykyään kukaan muu, kuin muutama kauhistelija netissä? :-)
 

 
THOMANN: http://www.thomann.de/fi/evh_wolfgang_special_bch.htm
- Floikallisena 1029..1099 EUR väristä riippuen, kovan laukun kanssa, eli hieman KALLIIMPIA, kuin Japanilaiset. :-o
- Valmistusmaata ei nykyään mainita, jostain kumman syystä..
- Aivan sattumalta ei myöskään ole enää kuvaa lavan takaa, jossa valmistusmaa siis mainitaan..
 

 
http://www.sevenstring.org/forum/st … 12007-ngd-evh-wolfgang-special.html (17.09.2012)
- Church2224: Awesome looking guitar man! Where are the specials built exactly?
- victim5150: This one and I'm assuming all the newer ones coming out are made in China.
- bob123: EVH Wolfgang specials (this model) are most certainly made in japan.
- victim5150: All the new Wolfgang Specials are now made in China.*
 
* Lavan takana tosiaankin lukee "MADE IN CHINA": http://i1182.photobucket.com/albums … 66-000002B0BEFD36E1_zps21d7d5a9.jpg
 

 
Mikäli ao. rutina on totta, varsinkin ihan yleisestikin ottaen (eihän näistä koskaan tiedä, itse ainakin haluan useampia lausuntoja..), niin sitten ei kyllä hyvältä kehityssuunnalta vaikuta. Etenkin kun hintakehitys huomioidaan:
 
http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=1135976&page=4
- A local shop has a MIJ and a MIC hanging right next to each other. In this case, the playablility of the MIJ guitar is superior to MIC version. The store's employees are underwhemed by the MIC version as well.
 
Gabe
11.10.2012 22:22:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Sekin ihmetyttää, että nyt Kiinassa valmistettuna hinta on hieman aiempaa KORKEAMPI, tai ainakin T-kaupassa on. Saas nähdä, että voivatko jatkossakin pitää korkeampana, kunhan sana kiirii valmistusmaasta. No, se jää nähtäväksi.
Vaikea uskoa, että Kiinassa ei muka olisi halvempaa tehdä kitaroita, kuin Japanissa. Siis oletettavasti täysin samoista osista.

 
Edullisemmat tuotantokustannukset+korkeampi hinta=enemmän pätäkkää. Kuullostaa reilulta :)
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
Jyrken
11.10.2012 22:51:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No johan on ikävä
 
if you mostly play metallica get kirk hammets signature dunlop wahh pedal
hallu
12.10.2012 01:50:16 (muokattu 12.10.2012 01:54:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Edullisemmat tuotantokustannukset+korkeampi hinta=enemmän pätäkkää. Kuullostaa reilulta :)
 
varmaan näinkin, mutta emmekö me tulkitse suuren monikansallisen yrityksen intressejä nyt vähän liiaksi omalta kantiltamme sanoisinko suomikeskeisesti? onko kenellekään tullut mieleen, että kiinassa valmistuskustannukset ovat kovaa vauhtia kasvamassa ja vielä kovempaa vauhtia kasvaa kuljetuskustannukset öljyn hinnan ja tiukentuvien ympäristökustannusten paineessa. Se näkyy siinä, että tuotanto on muuttumassa taas vaihteeksi paikallisemmaksi mikä yhdysvalloissa on jo näkyvissä tehtaiden paluumuuttona. Miksi siis viedä tehdasta kiinaan? no tietenkin markkinat. Kiinassa on pyöreästi miljardi ihmistä jotka vasta alkavat heräillä kitaran soiton autuuteen. Miksi meille ei tehdä eurooppaan omaa kitaratehdasta? en tiedä, ehkä meidän kyllästyneet markkinamme ovat liian pieniä oman tehtaan tekemiseksi. Ehkä kiina on kuitenkin niin lähellä eurooppaa, että kiinan tehdas hoitelee helposti euroopankin kysynnän eikä etäisyys ole kuitenkaan logistisesti liian kallis. Kun katselee euroopan politiikkaa ja ympäristönormeja voidaan myös perustellusti olettaa, että me emme ehkä halua teollisuutta omalle takapihallemme.
 
Onko kiinassa tehdyt soittimet huonompia kuin euroopassa, japanissa tai yhdysvalloissa tehdyt soittimet? ei ole, jos ei haluta olevan. Itse en näe yhtään universaalia syytä miksi kiinassa ei voitaisi tehdä laadukkaista soittimia kun siellä tehdään kaikenlaista muutakin laadukasta ja kun lisäksi huomioidaan että amerikkalainen kitaratehdas mennessään kiinaan ei vain tilaa sieltä soitinta, vaan vie sinne koko osaamisensa ja tietotaitonsa mennessään. Ilmasto on ainoa ympäristömuuttuja joka voi heikentää tuontisoittimen laatua ja sekään ei ole vain kiinan ongelma, vaan enemmänkin suomen onglema ja on helposti ilmastoinnilla ratkaistavissa.
 
En väitä että asia olisi juuri näin, mutta halusin silti tuoda nämäkin näkökohdat esille tähän keskusteleuun joka helposti saattaa jumiutua tutuille laduilleen.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
h.e.k.a
12.10.2012 07:38:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: varmaan näinkin, mutta emmekö me tulkitse suuren monikansallisen yrityksen intressejä nyt vähän liiaksi omalta kantiltamme sanoisinko suomikeskeisesti? ...
 
Hyvä kirjoitus, plussapallo pompsahti..
 
Valitettavan usein tosiaan tuntuu työntekijän passin kansallisuus olevan se ykkösasia, jonka perusteella kaikki laadulliset ym. asiat arvioidaan. En väitä, etteikö tuotannon siirto esim. USA:sta Kiinaan ole kovin useissa tapauksissa ollut laatua heikentävä toiminto, mutta tähän usein liittyy niin kovin monta liikkuvaa osaa.
 
Jos täysin teoreettisesti ajatellaan, niin mainitunlainen tuotantolaitoksen siirto voi olla laadun kannalta jopa parempi (olettaen, että yhtälön muut osaset kuten materiaalit ym. pysyvät samana) kun työvoimakustannusten, vuokrien ym. muodossa saadaan kustannuksia saadaan alas, eikä muissa asioissa jouduta säästämään. Ajatellaanpa toista vaihtoehtoa, jossa tehdas päätetään pitää esim. Yhdysvaltojen puolella, ja säästö joudutaan ottamaan repimään silti jostain. Tällöin se auttamatta kohdistuu väkisin enemmän materiaali- ja työvoimakustannuksiin (kovimmat ammattilaiset usein joutuvat lähtemään), jolloin lopputuotteen laatu voi heiketä merkittävästikin. Kuitenkin tässä jälkimäisessä tapauksessa entinen "made in U.S.A"-leima säilyy...
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
jniska
12.10.2012 08:07:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Onko kiinassa tehdyt soittimet huonompia kuin euroopassa, japanissa tai yhdysvalloissa tehdyt soittimet? ei ole, jos ei haluta olevan. Itse en näe yhtään universaalia syytä miksi kiinassa ei voitaisi tehdä laadukkaista soittimia kun siellä tehdään kaikenlaista muutakin laadukasta ja kun lisäksi huomioidaan että amerikkalainen kitaratehdas mennessään kiinaan ei vain tilaa sieltä soitinta, vaan vie sinne koko osaamisensa ja tietotaitonsa mennessään.
 
Hallu puhuu asiaa. Kiinan huono maine johtuu täälläpäin lähinnä siitä, että sieltä on halpamarkettien maahantuojien toimesta tuoto tänne kaikki halvin roska mitä löytyy. Kiinalaisten yrityskulttuuri on hieman erilainen kuin länsimaissa, mutta sekin kehittyy koko ajan. Itse näkisin asian välillä päinvastoin: koska palkkakulut ja muutkin tuotantokustannukset ovat pienemmät, voidaan tuotteen laatuun panostaa hieman enempi, silti konsernille jää enempi katetta ja hinta kuluttajalle pysyy edullisempana.
Tällainen asenne, että amerikkalaisen firman halua saada voittoa tuotteesta olisi amerikassa sijaitsevalla tehtaalla pienempi kuin kiinassa, ei pidä paikkaansa. Kyllä se Euro ja Dollari vaan on sellainen konsultti joka ohjaa asioita aika paljon.
 
Itsellä on yksi kiinan Ibanez Fireman. Paikallisen soitinhuoltajan ( JaSeSoi / Paasonen) mukaan hemmetin hyvistä puista tehty kitara, joka pääosin tehty erittäin hyvin ja laadukkaasti, mutta pilattu kokonaisuus aivan sysipaskoilla potikoilla ja valintakytkimellä. Lisäksi viimeistely oli aika ala-arvoista. Esim satula oli yli millin väärässä kohdassa, josta johtuen ei intonaatiota saanut kohdalleen ja tallakaan ei aivan ollut osunut kohdilleen. Kun nämä korjattiin on laite aika loistava kitara.
 
Se, että onko kitaraa tekemässä mexikaani siirtolainen jenkeissä, vai kiinalainen duunari kiinassa, ei suoraan vaikuta laatuun, laadunvalvonta on se jolla vaikutetaan. Laadunvalvonnassa kiinalaisilla onkin vielä tekemistä.
 
Kai sitä saa kunnon kitarakamat omistaa sentään !!
J_Mantyla
13.10.2012 14:51:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se Kiinassa tehty luuttu välttämättä ole yhtään sen huonompi kuin USA:ssa tehty, jos se on tehty oikein oikeista materiaaleista. Kiinalaiset ovat ainoa kansa maailmassa joilla on tämänpäivän tekniikka sekä resurssit esimerkiksi käydä kuussa.
 
Vuonna 2007 jokaista valmistunutta jenkki-insinööriä kohden Kiinassa valmistui 200. Tämänpäivän tilanteesta en tiedä, suunnan voi arvata.
 
Ellei tänään niin sitten huomenna
Morri
13.10.2012 16:17:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt haluaisi olla vastarannan kiiski, mutta onhan se niin, että "money talks", niin paljon kuin halusin uskoa tuohon pienemmät tuotantokustannukset, parempi mahdollisuus keskittyä laatuun, niin eihän se tässä maailmassa niin mene, suuruuden ekonomia siellä puhuu. Sattumia= hyviä luuttuja sieltä tulee kuitenkin suhteellisen harvoin, onnea jos sellaisen saat. Ei kai kukaan nyt niin naiivi ole, että kuvittelee , että joku siirtää tuotantoaan Kiinaan (tai mihin vaan ns halpatuotantomaahan) sen vuoksi, että voisi keskittyä enemmän LAATUUN.
 
Samaan hengen vetoon toki pakko todeta, että ei se esim Made in USA-leimakaan takaa yhtään mitään. Jos haluat todella vastinetta rahalle niin niitä täytyy sitten latoa pinoon suhteellisen monta seteliä=Ruokankaat ja kumppanit. Silloin ehkä on oikeasti keskitytty siihen, että mitään paskaa ei lasketa ulos. Ja tottakai, se on sääli että näin on.
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
the-Antero
13.10.2012 16:52:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi laatu = Ruokangas? Eikös sieltä Fenderiltä ja Gibsonilta saa myös ihan hyvää customia? Jos on rahaa ;)
 
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
Morri
13.10.2012 17:00:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

the-Antero: Miksi laatu = Ruokangas? Eikös sieltä Fenderiltä ja Gibsonilta saa myös ihan hyvää customia? Jos on rahaa ;)
 
Kumppanit=esimerkiksi nuo custom shopit. Mutta Suomilippua heiluttaen laitoin tuohon Ruokankaan ;-)
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
Gabe
13.10.2012 18:56:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morri: Kumppanit=esimerkiksi nuo custom shopit. Mutta Suomilippua heiluttaen laitoin tuohon Ruokankaan ;-)
 
Suomessa on muutenkin aika läjä erinomaisia soitinrakentajia joilta saa varmasti parempaa tavaraa kuin vastaavan hintaluokan made in usa soittimista.
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
the-Antero
13.10.2012 19:10:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morri: Kumppanit=esimerkiksi nuo custom shopit. Mutta Suomilippua heiluttaen laitoin tuohon Ruokankaan ;-)
 
Näin ajattelinkin :)
 
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
J_Mantyla
14.10.2012 22:05:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kommentoin sarjavalmisteisen luutun valmistamisen siirtämistä Japanista Kiinaan, ja olen kyllä aika vakuuttunut laadun tässä mittakaavassa pysyvän samana. Custom Shopit Ruokankaasta nyt puhumattakaan on täysin toinen tarina.
 
Ellei tänään niin sitten huomenna
jniska
15.10.2012 07:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Custom-shop ja sarjatuotantokitaroiden laadun vertaaminen on vähän hassua. Ei lienen tarkoituskaan että sarjatuotantomalli olisi viimeistelyltään tai laadultaan ( materiaalit, työ jne) yhtä hyvä kuin custom-shop mallit !
Poikkeuksiakin varmasti löytyy yksilötasolla.
 
Kai sitä saa kunnon kitarakamat omistaa sentään !!
hallu
15.10.2012 11:25:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jniska: Custom-shop ja sarjatuotantokitaroiden laadun vertaaminen on vähän hassua. Ei lienen tarkoituskaan että sarjatuotantomalli olisi viimeistelyltään tai laadultaan ( materiaalit, työ jne) yhtä hyvä kuin custom-shop mallit !
Poikkeuksiakin varmasti löytyy yksilötasolla.

 
Siis miksi ei olisi? sarjatuotantohan on yksi ihmiskunnan suuria keksintöjä ja koko teollistumisen ajan keskeisin innovaatio. Sarjatuotannon laatu on parantunut parantumistaan koko olemassaolonsa ajan ja tehtaat suoltavat aina vain monimutkaisempia ja hienompia ja pikkutarkempia tavaroita hihnoiltaan nykyisin jo hämmästyttävän tasaisella laadulla. On totta, että aina ei samaan laatuun ylletä kuin käsityössä ja menneisyydessä laatu oli nykyistä huonompaa. Mutta eihän nyt tahallaan huonoa tekemisessä ole mitään järkeä. Tuotteen laadun heikkenemisellä joudumme toisinaan maksamaan jossakin kohtaa prosessia tehtyjä kompromisseja.
 
Mielestäni se homma menee niinpäin, että kun tehdastuotannon tai sarjatuotannon laatu paranee kaiken aikaa, niin nuo pienet pajat kuten vaikkapa Ruokangas ovat siinä kirittäjinä eli joutuvat panostamaan siihen oman tuotantonsa laatuun sitä mukaan kun tehdskitaroiden laatu paranee. Oikeastaan minä ajattelen, että pienetä pajat voivat pysyä edellä laadussa siinä mielessä, että he voivat käyttää sellaisia rakenteellisia ratkaisuja jotka taipuvat huonosti sarjatuotantokitaroihin, mutta tässä asiassa varmaan tulee jossakin vaiheessa pää vetävän käteen. Ei siinä mitään kokeilinkaupassa kerran yhtä Ruokankaan MojoBluesia ja hyvä kitara se oli kaikin puolin ja tuhannen kolmensadan hintaan olisin heti ostanut jos olisi ollut rahaa.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti