Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyviä mikkisettejä?
1
mersu-mies62
23.09.2012 14:10:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaisiko joku suositella hyviä mikkejä tai mikkisettejä stratocasteriin? Lähinnä singlecoil mikkejä olis hakusessa.
 
Laulava Kylätohtori
23.09.2012 14:14:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mersu-mies62: Osaisiko joku suositella hyviä mikkejä tai mikkisettejä stratocasteriin? Lähinnä singlecoil mikkejä olis hakusessa.
 
Seymour Duncan SSL-1.
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Entropia666
23.09.2012 14:38:16 (muokattu 23.09.2012 14:41:20)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mersu-mies62: Osaisiko joku suositella hyviä mikkejä tai mikkisettejä stratocasteriin? Lähinnä singlecoil mikkejä olis hakusessa.
 
BIll Lawrencen hurinattomat: http://wildepickups.com/Wilde_Bill_s_NF_Singles.html
 
Myöskään herran Keystonet ei voi olla huonoja: http://wildepickups.com/Wilde_Bill_s_Keystones.html
 
Edit. Microcoilit etusivulla vaikuttavat myös hyvin mielenkiintoisilta.
 
Rokkifotoja: H A J E . F I
J-PPP
23.09.2012 16:59:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nyt tarvitsisi mikkejä stratoon vaihdella, niin lähtisin luultavasti Dimarzion Area -sarjaan. 58 kaulaan, 67 keskelle ja 61 tallaan. Ei hurinoita ja reilusti Kinmaneja edukkaammat.
 
http://www.youtube.com/watch?v=gwubC7G0NZM
 
javia
23.09.2012 17:06:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erittäin monien kokeilujen jälkeen lollarin blackface setti on jäänyt. Lollareilla ei voi mennä mehtää...
 
Man With Bad Tone Laughs Alone!
7atu
23.09.2012 17:44:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nevalaiset
 
"We're gonna rock this town, rock it inside out..."
FreshPots
23.09.2012 18:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli budjetti on pieni ja haettava saundi vintagekolinaa, suosittelen tsekkaamaan Toneriderin valikoiman. Kovin mainioita mikkejä ovat.
 
hallu
23.09.2012 18:02:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Seymour Duncan SSL-1.
 
Kerropas kun tiedät näistä jutuista, että minkälaiset nuo SSL-1:seton. Netissä sanottiin, että ne olis jotenkin vintage outputtiset ??? mitä se sitten meinaakaan. Minulla on verrokkina kahdet Fenderin omat vakiomikit, jotka on mielestäni hyvät ja sitten tuossa LiteAshissa on Seymour Duncan alnicopro mikit, jotka Fenderin mikkeihin verrattuna on varsin tasaiset soinniltaan ehkä jopa muovisen oloiset, mutta kirkkaat. Sitten kaupassa olen kokeillut Fenderin niitä uusia hurinattomia mikkejä jotka olimiellyttäväsointiset puhtailla, mutta selvästi tummempisointiset kuin nuo vanhat hurisevat mikit ja SD:n APS:t.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Swan
23.09.2012 18:43:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J-PPP: Jos nyt tarvitsisi mikkejä stratoon vaihdella, niin lähtisin luultavasti Dimarzion Area -sarjaan. 58 kaulaan, 67 keskelle ja 61 tallaan. Ei hurinoita ja reilusti Kinmaneja edukkaammat.
 
http://www.youtube.com/watch?v=gwubC7G0NZM

 
Jos '67 pitää olla mukana, niin kaulaan ehkä ennemmin, koska se on kolmikon pienitehoisin. Itselläni on viiskasit sekä kaulassa että keskellä, ja erittäin toimiva on yhdistelmä tallan '61:n kanssa.
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))>
S.M.A.K.
zapateados
23.09.2012 18:57:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lollarin mikit on erittäin hyviä, jos budjettia löytyy. Esim. dirty blonde tai blackface setit toimii. Kitarapajalta löytyy noita hyllystä.
 
"Ain't nobody now can play the blues that I play" - Junior Kimbrough
Gabe
23.09.2012 20:47:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mersu-mies62: Osaisiko joku suositella hyviä mikkejä tai mikkisettejä stratocasteriin? Lähinnä singlecoil mikkejä olis hakusessa.
 
Minkäs tyyppistä musiikkia tykkäät soittaa?
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
Laulava Kylätohtori
23.09.2012 21:43:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Kerropas kun tiedät näistä jutuista, Hmmmm... Kenellä tämä oli tarkoitettu? että minkälaiset nuo SSL-1:seton. Netissä sanottiin, että ne olis jotenkin vintage outputtiset ??? mitä se sitten meinaakaan.
 
En tiedä, mutta kuvittelisin, että tuo vintage tarkoittaa pienitehoisia mikkejä - eikös siihen aikaan mikit olleet aika "kylmiä". Mutta noista SSL:istä? Mitenkäs sen nyt sanoisi, kun olen kuitenkin melkoinen puurokorva, vaikka parempaa soundia yritänkin etsiä. Sanoisin, että selkeät, erottelevat, eivätkä ole mitkään tuhnut tai tunkkaiset, muttei kuitenkaan erityisen (ainakaan liian) kirkkaatkaan. Twangia ja attackia ainakin omasta mielestä löytyy. Tallassa tuossa on SD:n JB jr. joka toimii hyvin SSL:ien kanssa.
 
Olis vaan kunnon nauhoituslaitteet, niin voisin nauhoittaa pienen testiotoksen.
 
Minulla on verrokkina kahdet Fenderin omat vakiomikit, jotka on mielestäni hyvät ja sitten tuossa LiteAshissa on Seymour Duncan alnicopro mikit, jotka Fenderin mikkeihin verrattuna on varsin tasaiset soinniltaan ehkä jopa muovisen oloiset, mutta kirkkaat. Sitten kaupassa olen kokeillut Fenderin niitä uusia hurinattomia mikkejä jotka olimiellyttäväsointiset puhtailla, mutta selvästi tummempisointiset kuin nuo vanhat hurisevat mikit ja SD:n APS:t.
 
Fenderin mikeistä ei ole kokemuksia kuin mitä olen liikkeessä soitellut, mutta IMO kyllä nuo SSL:t niille pärjää. Toisessa stratossa olen kokeillut Fenderin CS 69:jä ja 54:sia, enkä kyllä vaihtaisi kumpaakaan SSLien tilalle, vaikka molemmat hyviä olivatkin - tai siis 54:set ovat edelleen paikalla...
 
SD:n APS:t olisivat kyllä mielenkiintoiset kokeilla kuten Antiquity II surferitkin...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Jucciz
23.09.2012 22:21:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanha kunnon vakiovastaus, eli Sheptone Standard Set:
http://mp3.jucciz.com/budda_sd30/strat_sheptone_blues.mp3
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
J-PPP
23.09.2012 23:22:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Swan: Jos '67 pitää olla mukana, niin kaulaan ehkä ennemmin, koska se on kolmikon pienitehoisin. Itselläni on viiskasit sekä kaulassa että keskellä, ja erittäin toimiva on yhdistelmä tallan '61:n kanssa.
 
Dimarzio on noissa esikytketyissä seteissään nähnyt parhaaksi laittaa 58:n kaulaan ja 67:n keskelle, tiedä sitten miksi. Ihan tuntui toimivalta yhdistelmältä kun joskus kokeilin, muistaakseni. Sinänsä niin pieni tuo ero ulostulotehossa, että varmaan makuasia miten laittaa.
 
http://www.dimarzio.com/pickups/pre … ed/area-strat-replacement-pickguard
 
McNulty
24.09.2012 10:07:54 (muokattu 24.09.2012 10:09:02)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miedompaan ja autenttiseen 50s-meiningiin (vaahteralauta):
Bare Knuckle Pickups Apache -setti
Todella selkeä ja klangikas, olematta kuitenkaan ohut. Itselläni on tällaiset '54 Strat-replicassa ja soundi toimii hienosti rautalangasta ja iskelmästä aina sellaiseen early 90s alt.rock ja grunge touhuihin asti. Todella monipuolinen satsi.
 
60s touhuihin (ruusupuinen otelauta):
Bare Knuckle Pickups Mother's Milk TAI Tim Millsin Custom '62 -setti
Mother's Milk on ristitty RHCP:n levyn mukaan ja pitää sisällään mukavan määrän potkua mutta myös sitä funk-kolinaa. Ehkäpä vielä monipuolisempi mikkisatsi kuin tuo em. Apache.
 
Itselläni on '62 Strat-replicassa tuollainen BKP:n päägurun Tim Millsin tusaama custom '62-setti. Tim teki aikanaan moiset mikit itselleen ja otti mallia, mittasi ja testasi muutamiakin oikeita '62 Straton sinkkumikkejä. Yhdisti tietonsa ja taitonsa näihin ja ovat kyllä ehdottomasti loistavat mikit slab-lautaiseen "60-luvun alun" Stratoon. Samaan aikaan todella heleä, mutta lämmin soundi. Riittävästi potkua, ei kuulosta lainkaan ohuelta, mutta ei todellakaan ole mikään överi kattaus, kuten esim. moni Duncanin ja DiMarzion yksikelaisista.
 
Näitä mikkejä ei suoraan ole BKP:n sivuilla, mutta ne voi kyllä tilata BKP:ltä/Timiltä. Tim tosin lisäsi BKP:n mikkivalikoimaan tuon PAT Pend. Strat-sarjan, josta löytyy '59 Slab board ja '63 Veneer board jaottelulla olevat mikit. Yleisesti ottaen slab-otelautaisiin Stratoihin on haluttu laittaa aavistuksen kirkkaammat ja "kolisevammat" mikit. Moni kokee että '63 siirryttäessä noihin ohuempiin veneer-otelautoihin 60-luvun alun Straton soundi kirkastui, samaan tyyliin kuin kyseessä olisi ollut '56-58 vuosien kokovaahterainen kaula. Tästä syystä veneer-setti korostaa hivenen enempi alakertaa, ja vähemmän yläkertaa. Vähempi klangia, kun soittimessa itsessään oli sitä enempi :)
 
Suosittelen lämpimästi tutustumaan BKP:n valikoimaan ja threadin aloittaja voi kysellä kyllä malleista, itselläni kun on nyt käynyt Stratoissa muutamakin erilainen mikkisatsi (Apache, Sultan's, Mother's Milk, custom '62, Irish Tour...)
 
edith: Threadin aloittaja jos viitsisi kertoilla enempi käytössään olevista kamoista ja/tai soitettavasta musiikista, niin olisi helpompi suositella vaihtoehtoja...
 
mhelin
24.09.2012 11:22:25 (muokattu 24.09.2012 11:23:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista Leosounds mikeistä löytyy moneen eri tarkoitukseen sopiva setti:
 
http://www.leosounds.de/EN/
 
Hintaa esim. straton setillä siinä satasen molemmin puolin. Itsellä vasta menossa Red House settin yhteen kitaraan joten vielä en osaa kommentoida soundia. Vintage-soundia löytyy esim. 1962 ST setistä.
 
mersu-mies62
24.09.2012 12:41:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Minkäs tyyppistä musiikkia tykkäät soittaa?
 
Lähinnä kaikenlaista menevää rock-musaa, bluesia ja raskaampaakin musaa tulee soiteltua.
 
slapvete
24.09.2012 12:49:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perusvastaus: kattele Lollarin mikkejä.
 
http://www.lollarguitars.com/mm5/merchant.mvc?Screen=strat-pickups
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Wäiski
24.09.2012 13:18:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään kokemusta Salon (Saloguitars) hurinattomista statomikeistä?
 
J-PPP
24.09.2012 13:38:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wäiski: Onko kenelläkään kokemusta Salon (Saloguitars) hurinattomista statomikeistä?
 
Harkitsin Saloja kun viimeksi oli hurinaton setti haussa, mutta tulikin käytetyt Kinmanit huokealla vastaan. Olivat ainakin silloin esittelyhintaan hyvän hintaiset ja palvelu puhelimessa mainiota. Ulkonäköhän noissa voi joillain tökkiä, itse tykkään kyllä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti