Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta elementtiä Bognerin 2x12" OS kaappiin?
1 2
JohnPatrick
05.09.2012 20:43:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve kaikille.
 
Hei, nyt olisi hakusessa elementit, joilla suoriutua humpasta heviin. Tiedän.. tämä on taas kaappipuljaus vol.10000, mutta ei mahda minkään.
 
Seuraavat ominaisuudet olisi haussa,
 
- tummahko soundiltaan (kesyttäisi nupin reilua ylämiddleä)
- alakerta pysyisi kasassa kovemmassakin menossa
- toistoltaan melko neutraali, ei isoja korostuksia millään alueilla
- tehonkesto min.50W yhteensä
 
Kitarakamoina,
 
VAHVISTIN: Mesa/Boogie Royal Atlantic RA-100 (50-100W)
- kyseessä on yleisesti vielä varmaan melko tuntematon Mesan nuppi, joka on selvästi britti-soundiin kallellaan, varustettuna EL-34 päättäreillä. En ole Marsuja juuri soitellut, mutta käsitykseni mukaan siinä maailmassa pyöritään säröjen osalta. Tietynlaista raakuutta siellä middle-alueilla, eikä tosiaankaan scooppia, niin kuin Mesoissa monesti on.
 
Puhtaat on taas sitä tuttua ameriikan soundia. Melko pehmeää siis.
 
KAAPPI: Bogner 2x12" OS (suljettu)
- elementteinä Celestion G12-65:set, jotka ovat todella hyväsoundiset tötteröt muuten, mutta alakerta tuntuu menevän tuhnuksi/tukkoon säröisemmillä soundeilla kovemmassa menossa. Tuntuisi, että nuo ovat hyvät sinne rokkiin asti, mutta siitä eteenpäin ei niinkään.. sanottakoon vielä, että omaan korvaani G12-65:set eivät ole lainkaan tummat tällä vahvistimella, mikä kertoo varmaan vahvistimesta, koska monet tuntuvat kuvailevan noita melko tummiksi. Tosin kitarani on stratocaster suht kirkkaalla soinnilla, millä on varmasti osansa asiaan. Kitarassa on muuten Duncanin Pearly Gates tallassa, joka on kai vähän vintage, olisko siinäkin yksi mahdollisuus poistaa "tuhnua" alapään toistosta vaihtamalla hotimpaa mikkiä tilalle?
 
- kokeilin kaapissa V30-G12H30 -yhdistelmää, mutta ylämiddle/yläpää muuttui aivan sietämättömäksi, eikä sitä saanut oikein EQ-säädöilläkään aisoihin. Kovaa soittoa kyllä kesti hyvin, ei siinä.
 
Celestionia on siis kokeiltu nyt muutamaa ja mielessä on käynyt seuraavaa,
 
-Celestionin Classic Lead 80 kiinnostaa. Ilmeisesti toistoltaan flat ja tumma?. ainakin kuulemani Mesan C90 blackshadow (vissiin sama) kuulosti siltä, että voisi sopia nuppini kanssa, pelottaa vain kun sitä on mollattu liian "kliiniseksi", "hajuttomaksi" jne. Niitä 2kpl tai sitten V30:sen pariksi, en tiedä tulisko se V30:sen "puukko" sieltä silloinkin..
 
-Greenback kävi myös mielessä ja sitähän löytyy jostain Bognerin kaapeistakin, mutta miten se alakerta, ei ole kokemusta?
 
-Eminence on täysin kokeilematta ja vähän uutta mulle, mutta varmasti hyviä vaihtoehtoja piisaa ja kohtuuhintaisia. Texas Heat olisi tumma, suosittukin tuntuisi olevan? Swamp Thang, Legend V12, Private Jack.. Käääk, niin hemmetisti valikoimaa! Jos saisi vähän rajattua, niin testipenkkiin ei tarvitsisi raahata koko pakettiautollista niitä ämyreitä.
 
Auttakaahan miestä!
 
Laulava Kylätohtori
05.09.2012 21:39:59 (muokattu 05.09.2012 22:02:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tim0: Terve kaikille.
 
Auttakaahan miestä!

 
Siellä suunnalla, kun asut, niin käy Uraltonella kuuntelemassa eri vaihtoehtoja. Siellä on muistaakseni 16 eri elementtiä "testipenkissä"....
 
Itse päädyin Texas Heatin, Swamp Thangin ja Private Jackin kanssa Swamppiin, koska se oli Fender-tyylinen (kuten Texas Heatkin), mutta TH:ta paremmalla yläpään toistolla. Private Jack on kirkkaampi ja ilmeisesti enemmän kallellaan Brittien suuntaan (Eminencen Greenback)...
 
edit. vastasin kiireellä, mutta nyt kun luin aloitusviestisi, niin jos kirkkaus on jo ennestään "ongelma", ei Private Jack välttämättä ole paras valinta. Red Coat sarja ilmeisesti on muutenkin kirkkaampi kuin Patriot (tämä on pitkälti mutu-tietoa).
 
Niin ja tuo oma vahvari on Blues Deluxe ja musatyyli vähän lievempää säröä vaativaa, joten en osaa sanoa, miten tuo Swamp Thang toimii kovemmilla säröillä, mutta muistaakseni valmistajan sivuilla väittivät, että se olisi tehty juuri rankemman särön ystäville...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
jii.haanpaa
05.09.2012 21:50:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sattuu väylälle, niin osta torilta pikkurahuilla vanhat brittiläiset v30:n ja g12-75 (varmaan kiinalaiset ovat yhtä hyviä?). Noita ei kukaan halua, koska mnet- ja putiikkimojoa yhteensä nolla pöääng. Tekevät mielestäni yhteistyötä erittäin kelvollisesti ja uskoisin, että palvelisivat hyvin kuvailemassasi touhussa.
 
JohnPatrick
05.09.2012 22:23:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Siellä suunnalla, kun asut, niin käy Uraltonella kuuntelemassa eri vaihtoehtoja. Siellä on muistaakseni 16 eri elementtiä "testipenkissä"....
 
Enpä tiennyt tuota, vaikka siellä olenkin piipahtanut pari kertaa. Hyvä juttu, taidanpa käydä...
 
en osaa sanoa, miten tuo Swamp Thang toimii kovemmilla säröillä, mutta muistaakseni valmistajan sivuilla väittivät, että se olisi tehty juuri rankemman särön ystäville...
 
Swamp Thang vaikuttaisi kyllä oivalta. Herkkyys tosin on valtava, mikä mietityttää hieman, kun nuppi tuppaa olemaan äänekäs. G12-65:sien mukava puoli on alhainen herkkys 97db, joka sallii avata nuppiakin hieman.
 
Tarkennuksena voisin mainita, että pääpaino soitossani on kuitenkin kevyissä rosoissa/säröissä, mutta ajoittain on tarpeen ja mukava päästellä hevimpääkin. Haussa olisi elementti, joka suoriutuisi hyvin siellä sun täällä.
 
s8na
05.09.2012 22:56:52 (muokattu 05.09.2012 23:11:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on Orangen kanssa V30 ja Classic lead yhteistoiminnassa. Päädyin tähän komboon ihan kokeilun halusta. Nyt soundi on selkeästi tiukempi ja classic lead antaa tarkempaa toistoa keskiääniin, säröissä tämä kuuluu enemmän "isompina hampaina". Valitettavasti tuo Classic leadin kliinisyys on aivan tosiasia ja vaikka vain toisen elementin vaihdoin, soundi muuttui aika steriiliksi. Yllättäen vahvistin kuulostaa jopa kirkkaammalle, ehkä tuo tasaisempi taajuuskaista auttaa trebleä esiin sieltä ylämiddlepiikin varjosta.
 
Aa, g12-65 olikin jo käyty läpi.
 
Tuolla aiemmin mainittu G12T voi kanssa siloitella keskiääniä. Se on kyllä myös yksi näistä kolkoista celestioneista, jopa pahvinen.
 
Varmaan kannattaa eminencejä katella.
 
sickboy
06.09.2012 09:24:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tim0: Herkkyys tosin on valtava, mikä mietityttää hieman, kun nuppi tuppaa olemaan äänekäs. G12-65:sien mukava puoli on alhainen herkkys 97db, joka sallii avata nuppiakin hieman.
 
Ei sitä herkkyyttä kannata aivan liikaa tuijottaa. Eikös se imoitettu db-määrä ole sen taajuuskaistan piikki. Esim. juurikin Uraltonen sivuilla voi noita taajuuskaistoja tutkia. Mulla on Bad Catin Cub II:ssa Eminencen Red Fang (103db) ja kun sitä rinnan testasin Celestionin Vintage 30:sen kanssa (100db), ei volataso noussut mielestäni laisinkaan. Testi tapahtui siten, että vertailin sitä combon omaa elementtiä 1x12 kaapissa olevaan Red Fangiin. Tässä kohtaa toki vaikuttaa myös kaapin/combon rakenteet vertailuun. Saundi edellä anyway mun mielestä.
 
penatuna
06.09.2012 09:52:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki kriteerit täyttää myös EVM12L, joita itsellä löytyy pari 2x12 kaapista. Pirun painavia kyllä... Ei mitenkään persoonallisia soundiltaan, mutta sopivat moneen hommaan. Onhan SRV:kin käyttänyt noita...
 
Itse käytän Kemper Profiling ampin ja Matrix GT800FX päättärin kanssa. Aika toimiva kaiutin kaiken kaikkiaan ainakin "mallintavan" kanssa.
 
Muuten joku Swamp thang voisi olla ihan jees kanssa. G12-65 taitaa olla greenbackiin päin kallellaan, joten jos ei nuo ole sun juttu, niin tuskin greenbackitkaan.
 
JohnPatrick
06.09.2012 10:07:22 (muokattu 06.09.2012 10:17:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

penatuna: Kaikki kriteerit täyttää myös EVM12L
 
jaa, tuo onkin tuntematon mulle! Onkos noita myynnissä omalla maalla?
 
Muuten joku Swamp thang voisi olla ihan jees kanssa. G12-65 taitaa olla greenbackiin päin kallellaan, joten jos ei nuo ole sun juttu, niin tuskin greenbackitkaan.
 
Onko tuon Swamp Thangin alakerta kuinka isoa, kun siitä puhutaan? Bogner oversize kun tuuttaa alakertaa muutenkin tuntuvasti.
 
Niin ja G12-65 on todella hyvä elementti ja pidän siinä oikeastaan kaikesta muusta, paitsi siitä alakerran muhjuuntumisesta. Eli Greenback voisi soundiltaan olla juurikin hyvä, mutta pysyykö sen alakerta sen enempää ryhdissä, kokemuksia?.
 
Ei sitä herkkyyttä kannata aivan liikaa tuijottaa.
 
Varmaan ihan totta. Käytin tommosta pikkulapsen helmitaulumatikkaa, et +3db nostaisi meteliä kaksinkertaiseksi, ehkä se ei tosiaan ole ihan suoraan juuri sitä... :D
 
Laulava Kylätohtori
06.09.2012 10:16:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tim0: Onko tuon Swamp Thangin alakerta kuinka isoa, kun siitä puhutaan? Bogner oversize kun tuuttaa alakertaa muutenkin tuntuvasti.
 
Näin Eminence itse kehuu Swamp Thangia sivuillaan:
 
Designed with heavier players in mind, the Swamp Thang provides a thick and chunky tone with loads of sustain. The awesome bottom end will hold up to even the most demanding drop-tune or 7 string players.
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Huikki
06.09.2012 10:28:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on Eminencen Cannabis rexit Bognerin OS2x12 -kabinetissa. Alkuperäiset V30:set tuntuivat Shivan kanssa turhan piikikkäille. Aluksi C-rexit tuntuivat mainioille, mutta nyt kun oon ajanut ne hyvin sisään ja soittanut tuolla kaapilla paljon keikkoja, tuntuu, että en panisi pahakseni jos olisivat kirkkaammat. Tosin en käytä tätä kaappia enää Shivan kanssa, vaan lähinnä 66 Bandmasterin kanssa.
 
Jossain vaiheessa siinä oli greenbackit, mutta tehoisuutensa vuoksi vaihtuivat takaisin Cannabis rexeihin. Greenbackit soundasivat kyllä todella hyville tuossa kabinetissa. Cannabis rexit tuntuvat sellaisille joka paikan kailottimille, toimii lähes kaikkeen musaan, mutta ainakin Fendereitten kanssa saisi olla kirkkautta enemmän. Alakerta tuntuu olevan juuri sopivan tiukka.
 
Silti mullakin ois aikomus vaihtaa tuohon kaiuttimet. Mahdollisesti Celestion Goldeihin. Onko kellään Bognerissaan noita? Täällä päin saattaisi siis kohtapuoleen olla myynnissä hyvin sisäänajetut C-rexit :)
 
penatuna
06.09.2012 12:25:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tim0: jaa, tuo onkin tuntematon mulle! Onkos noita myynnissä omalla maalla?
 
Löytyy ainakin UralTonelta.
 
Jabe
06.09.2012 15:37:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huikki: ... mutta nyt kun oon ajanut ne hyvin sisään ja soittanut tuolla kaapilla paljon keikkoja ...
 
Tää on tärkeä pointti ylipäänsäkin tässä valinassa. Kaiutin "löystyy" jonnin verran sisäänajovaiheessa ja sen soundi muuttuu.
 
Uraltonellahan on semmoinen palvelukin, että kaiuttimen saa halutessaan sisäänajettuna: http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=qe50bth33f4udccrrlcc9d9l00
 
JeKo
06.09.2012 15:46:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huikki: Mulla on Eminencen Cannabis rexit Bognerin OS2x12 -kabinetissa. Alkuperäiset V30:set tuntuivat Shivan kanssa turhan piikikkäille.
 
Tuntuiko ne V30:t sisäänsoitettuinakin liian piikikkäiltä? Mulla oli itellä aikoinaan vähän samaa ongelmaa kun soitin omaa 20th Shivaa Orangen upouuden 2x12" kaapin läpi ja soundi oli tietysti aika kirkkaanpuoleinen. Nyt kun myin Orangen pois ja ostin tilalle Bognerin 2x12" OS umpikaapin sisäänsoitetuilla V30:lla, niin kaikki palaset loksahti kohdilleen ja soundi on aivan mahtava! Olin jo pitkään myymässä nuppia pois, mutta nyt kun sain tuon mätsäävän kaapin niin eipä tulis enää mieleenkään laittaa kumpaakaan osapuolta torille.
 
Scumbackejakin vois joskus miettiä, mutta ovat vaan aika tyyriitä ja iskee valinnanvaikeus kun on jo ennestäänkin vähintään tarpeeksi vaihtoehtoja.
 
"The left hand steers and the right hand is the gas - If you can't steer, you shouldn't press the gas" -Paul Gilbert
Instrumentaalikitarointia
slapvete
06.09.2012 15:59:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: v30:n ja g12-75. Noita ei kukaan halua, koska mnet- ja putiikkimojoa yhteensä nolla pöääng.
 
Karpon tosi. G12T75 on vallankin soiva ja käypä klassinen rokkielementti. Dissauksen kohteeksi pitäisi saada kulmakaapit.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Huikki
06.09.2012 18:06:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JeKo: Tuntuiko ne V30:t sisäänsoitettuinakin liian piikikkäiltä? Mulla oli itellä aikoinaan vähän samaa ongelmaa kun soitin omaa 20th Shivaa Orangen upouuden 2x12" kaapin läpi ja soundi oli tietysti aika kirkkaanpuoleinen. Nyt kun myin Orangen pois ja ostin tilalle Bognerin 2x12" OS umpikaapin sisäänsoitetuilla V30:lla, niin kaikki palaset loksahti kohdilleen ja soundi on aivan mahtava! Olin jo pitkään myymässä nuppia pois, mutta nyt kun sain tuon mätsäävän kaapin niin eipä tulis enää mieleenkään laittaa kumpaakaan osapuolta torille.
 
Scumbackejakin vois joskus miettiä, mutta ovat vaan aika tyyriitä ja iskee valinnanvaikeus kun on jo ennestäänkin vähintään tarpeeksi vaihtoehtoja.

 
Shivan kanssa tuntuivat sisäänsoitetutkin V30:set piikikkäille. Vaihdoin ne V30-kajarit silloin omistamaani Voxin AC-30:seen ja nehän toimivat siinä yllättäen oikein hyvin. Shivan kanssa asia korjautui kun vaihdoin kaappiin nuo Cannabis rexit. Nyt taas Fenderin nupin kanssa saattaisi V30:set olla paremmat tuohon kabinettiin. Tää on tämmöstä jatkuvaa pähkäilyä, mieli muuttuu liian usein:)
 
sickboy
06.09.2012 20:01:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tim0: Varmaan ihan totta. Käytin tommosta pikkulapsen helmitaulumatikkaa, et +3db nostaisi meteliä kaksinkertaiseksi, ehkä se ei tosiaan ole ihan suoraan juuri sitä... :D
 
Mutta periaatteessa +3db mökätasoon täytyy vahvistinteho tuplata.
 
JohnPatrick
08.09.2012 00:12:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alkuperäiset V30:set tuntuivat Shivan kanssa turhan piikikkäille.
 
Mulla oli Shiva myös taannoin ja samat Fiilikset mullekin jäi shivan omasta kaapista V30:sillä. Huomattavasti parani G12-65:silla.
 
Kokeilin juuri nykyiseen Bogner 2x12" OS kaappiin sisäänajettuja V30:siä vielä varmistaakseni asian ja lopputulos oli jälleen, että täysin sietämätön soundi ylämiddlen/yläpään osalta. Tuossa kaapissa on tosiaan uutena juurikin V30:set ja yhdistelmä toimii varmasti monien vahvistimien kanssa, mutta omani kanssa ei sitten yhtään.
 
Sain myös testiin Mesan 1x12" 3/4 takaa-avoimen kaapin, jossa oli C90 elementti (classic lead 80). Tuo kaappihan on mitoiltaan luokkaa 2x12" ja soundi oli myös sen mukainen, eli todella iso 1x12" kaapiksi. Sointi oli tumma ja sopi hyvin oman vahvarini kanssa tasottaen yläpäätä. Alakerta oli todella korostunut ja jytkettä riitti - ehkä jo liioitellun paljon, kun soundi kuulosti helposti vähän jopa scoopatulta, mikä ei nyt ollut haussa, mutta en ehtinyt kauheesti käyttää aikaa säätämiseen, joten en halua vielä tuomita. Tuota elementtiä moni on sanonut tosiaan flatiksi ja "hajuttomaksi", mutta ihan varma en ole, allekirjoitanko sitä täysin. Hauskaa oli se, että tuo mesan kaappi jyräsi oman kaappini noilla G12-65:silla mennen tullen ns. meisselisoundeilla. Mutta pelkkä jyrääminen ei ole nyt se juttu, koska painoarvoa pistetään kokonaisuudelle.
 
Se kävi nyt kuitenkin selväksi, että elementin tulee tosiaankin olla tumma tuolle omalle vahvistimelle, eli valikoima kapenee kokoajan! Taas ollaan lähempänä sateenkaaren päätä! :D
 
pekurides
08.09.2012 01:02:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

toivomusten mukaan juurikin ne V30 vaikuttaisivat siltä mitä kysyttiin.... mutta, ne eivät ole kovinkaan muodikkaat kun ovat liian yleiset, ja kaiken lisäksi vielä mesa boogien ensiasennuselementit aika monessa kaapissa:=)
 
eli, pitää lähteä poikkeamaan massasta niin kokeillaan kaikkia eminencen eri malleja vaikka celestionit kuitenkin soivat paremmin mutta kun ne on out niin ei voi ja sitten pitääkin lähteä hommaamaan weberiä ja yhtäkkiä ollaankin jo stybbyä ja vaikka mitä boutique elementtiä tilaamasta ameriikoista ja... heheheh!
 
ONNEA!
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
JohnPatrick
10.10.2012 23:12:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitystä projektiin...
 
Tuli hankittua tohon 2x12" Bognerin kaappiin Celestionin Classic Leadit, joiden myötä tilanne parani ja soundin keskialue muuttui miellyttävämmäksi, joskaan ei riittävästi.
 
Olen testannut nyt kaappia myös Mesan Roadsterilla, joka pitäisi olla tummasoundinen ja middleltään melko smooth verrattuna vaikka johonkin perinteiseen brittivahvistimeen, mutta kun ei.... raotan tulppia ja soundi raastaa edelleen korvia, vaikka taas mentiin miellyttävämpään suuntaan. Hiljaa soitettuna Roadsterilla soundi on siis ok, mutta keskialue muuttuu raastavaksi bändivolalla. Tulpat päässä menee tietysti vielä itsellä, mutta yleisöllähän niitä ei lavan edessä ole.
 
Sanottakoon Roadsterin säädöistä, että pitkälti nupit klo12, eli mitään äärisäätöjä en käyttänyt.
 
Bändikaveri soitteli aiemmin Roadsterilla ja Mesan Recto 4x12" OS kaapilla V30:sillä ja siinä ei ollut mainittavaa raastavuutta. Meillä molemmilla on kitaroina vastaavat HSS stratot, eli aika sama kalusto. Onko siis niin, että 4x12" kaapissa on keskialueen yleissoundi noin selvästi smoothimpi kuin 2x12" kaapeissa?. Kävi meinaan Mesan 2x12" V30:sillä myös testissä ja sama ongelma kuin Bognerissa.
 
Treenitila on väestösuoja ilman ihmeempiä akustisia ratkaisuja, vain mattoja lattialla. Tälläkin varmasti oma rooli soundin synnyssä, mutta se ei selitä eroa 4x12" vs. 2x12" kaappien välillä?!
 
Todella turhauttavaa... Taidan vaihtaa kohta kitaran vaikka huiluun ja soitella sitä tyytyväisenä...
 
s8na
10.10.2012 23:16:31 (muokattu 10.10.2012 23:17:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kyllä yhtään ihmettelis vaikka ero syntyis just tosta 2x12 / 4x12 setupista. En oo ikinä ite ollu ihan tyytyväinen 2x12 soundiin. Se on just jotenkin raastava ja riipivä usein.
 
Oon todella harvoin päässy soittelemaan 4x12 lootalla, mutta mitä yleisönä oon ollu, ne kuulostaa jotenkin "aina oikeelle".
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti