Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Strato Sedulassa
1
candy-andy
03.09.2012 12:12:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joutui haltuuni Strato, joka osoittautui MIM Splattercasteriksi. Linkin takana kuva ja joitakin pikku speksejä samoilla väreillä värkätystä ylihinnoitellusta yksilöstä:
 
http://ozarkridgeguitars.com/shop/guitars/products/view/2/128
 
Google on antanut ymmärtää, että näitä olisi tehty alkuun 300:n kpl erä mainostamaan Mehikon tehtaan erinomaisuutta, mutta niiden hävittyä keräilijöiden kaappeihin saman tien, yleisön painostuksesta olisi tehty joko 3000 lisää, tai sen verran, että kokonaiserä olisi ollut 3000. Joka tapauksessa tämmöinen aika lyhyen ajan spesiaalierä vuodelta 2003.
 
Kaiffari, jolta se minulle tuli, kertoi saaneensa sen kaverilta, joka oli ollut jossain Sedun hommissa Helsingissä ja skitta olisi ollut kuulemma jossain näistä kuppiloista vitriinissä somisteena. Olisi muka ollut vielä alkujaan jonkun mainehikkaan suomalaisen muusikon omaisuutta. Alkuperä ja vitriinijuttu vaikuttavat ihan uskottavilta, etenkin kun bodyn takana on pari jälkeä kiinnikkeistä, joilla se on kaiketi ollut kiinni taustalevyssä tms. Vaan purettuani ja puleerattuani sen eilen tohdin epäilllä onko sillä ikinä soitettu. Ilmeisen alkuperäiset Fenkun kielet olivat kiinni, nauhoissa tai otelaudassa ei ole mitään kulumisen merkkejä, eikä bodyssa saati pleksissäkään. Viime mainitussa nuo splatter-roiskeet ovat ilman lakkaa, joten niissä luulisi näkyvän, jos vehjettä olisi hiemankin testirämpytystä enemmän hakattu.
 
Ja viimein asiaan. Koska tätä foorumia varmasti lukee sellaisetkin asiantuntevat hahmot, jotka ovat joskus käyneet ym. ravintoloissa, mahtaisiko tällainen kitara kilistää kelloa? Tai tietäisikö joku jopa sattumalta asiasta enemmän? Netissä ja ebayssa noita jonkin verran pyörii, mutta Suomessa ei ole tullut yhtään vastaan eikä google kerro suomenkielellä aiheesta muutenkaan mitään.
 
Kiitoksia tietäjille etukäteen!
 
Rämppy
03.09.2012 15:57:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistan käpistelleeni noita splattercastereita Helsinkiläisessä musakaupassa, Varmaankin F-musiikissa. Viimeistely oli sellainen että nuo "splatterit" oli roiskittu normaalin polylakan päälle, jolloin pinta oli karkea ja epätasainen. Ei mikään kitaraviimeistelyn mestarinäyte mun mielestä.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
candy-andy
04.09.2012 08:43:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Muistan käpistelleeni noita splattercastereita Helsinkiläisessä musakaupassa, Varmaankin F-musiikissa. Viimeistely oli sellainen että nuo "splatterit" oli roiskittu normaalin polylakan päälle, jolloin pinta oli karkea ja epätasainen. Ei mikään kitaraviimeistelyn mestarinäyte mun mielestä.
 
Itse asiassa ne splatterit ovat kyllä lakan alla bodyssa ainakin tuossa yksilössä ja netin mukaan näin pitääkin olla. Sen sijaan pleksit molemmin puolin ovat sellaisenaan roiskeiden jäljiltä. Jotenkin tykkään vekottimesta kaiken aikaa enemmän, vaikka alkuinnostus ei ollutkaan räjähtävä. Sustainia on tosin dekaditolkulla vähemmän kuin amerikan stratossani.
 
lavaamo
04.09.2012 09:08:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa että harvinaisuus? Kuudellasataa noita myytiin paikallisessa joskus 2000-luvun alkupuolella.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
jyrkalt
04.09.2012 09:08:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Jaa että harvinaisuus? Kuudellasataa noita myytiin paikallisessa joskus 2000-luvun alkupuolella.
 
Hehe.. Josta on jo vuosia 12 ;)
 
Alkoholiongelma se on sekin kun viina ei maistu.
candy-andy
04.09.2012 09:53:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei ollut pyrkimys väittää vekotinta harvinaisuudeksi. Onhan noita tosiaan netti pullollaan. Mulle ei vaan ole tullut vastaan moista, mutta tuskin just tuohon aikaan ramppasinkaan aktiivisesti kitarakaupoissa. Tai no ehkä, koska oisin huolinut Blue Floral Telecasterin, muttei ollut fyrkkaa enkä näin ollen ole vieläkään moisen omistaja.
 
Mutta pointti oli lähinnä kysyä, muistaisiko joku nähneensä tuollaista vermettä jossain lasivitriinissä stadilaisessa Seppo Koskis -ravitsemusliikkeessä. Ja jos, missä niistä. Oma vaatimaton kokemukseni niistä ei palauta mielikuvia, vaikka tuollainen olisi kukaties mieleen jäänytkin. Ihan vaan mielenkiinnosta soittimen historiaa kohtaan, ei niinkään rariteettimielessä :) Joskin lieneehän 3000:n eräkin sangen paljon harvinaisempi kuin vaikkapa 30000:n erä kauniisti tasavärein maalattuja kitaroita!
 
Rämppy
04.09.2012 12:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

candy-andy: Itse asiassa ne splatterit ovat kyllä lakan alla bodyssa ainakin tuossa yksilössä ja netin mukaan näin pitääkin olla. Sen sijaan pleksit molemmin puolin ovat sellaisenaan roiskeiden jäljiltä.
Juu näinhän se taisi ollakin, että vain plekseissä oli sotkut päällä. On tosiaan lähes 10 vuotta siitä kun näitä ihmettelin kaupassa, joten muistikuva ei ole ihan kirkas.
Mitenkään erityisen laadukasta tai houkuttelevaa kuvaa näistä kitaroista ei silloin jäänyt. Tosin olivat varmaan tyypillisissä F-musan säädöissä, mikä on mitä parhain ostoimpulssien tappaja.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
tomaattiorava
04.09.2012 13:20:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy:Tosin olivat varmaan tyypillisissä F-musan säädöissä, mikä on mitä parhain ostoimpulssien tappaja.
 
offtopic mut tää on niin totta. useimmiten musaliikkeissä on kepit kaikki ihan epävireessä, kieliä poikki, kielet ihan vitun vanhoja, äxöni ihan pisin vittua, mikit liian alhaalla etc... Ja oli muuten ihan sama onko kahden sadan jammu tai jenkkistrato, pisin vittua yhtä kaikki. Sitten vielä testipiuhat on sellasia saatanan '92 korvalappustereoista pöllittyjä paskoja. Sit lyödään johki hyvään putkikomboon kiinni ja ihmetellään miksi tuntuu ja kuulosta ihan susipaskalta.
 
candy-andy
04.09.2012 16:03:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin se tahtoo musakaupoissa olla. Tosin sen voi ottaa siltä kannalta, että säästyy rahaa, kun ei tule niin paljon namia vastaan...
 
Sinälläänhän nuo Splatterit ovat sitä Mehikon peruskauraa, joita minua viisaammat tuntuvat kilvan kehuvan. Ainakin jos mikit vaihtaa. Eikäpä siinä, parin tunnin ruuvailun ja puleerauksen jälkeen tuosta sukeutui ihan soiva peli. Sananmukaisesti. Tosin ala-E:n intonaatio ei oikein meinannut mennä kohdilleen, vaikka tallapalasta loppui säätö. Tarttee vissiin tsiigata satulaa vielä tai vaihtaa kieli, jos se vaikka oli rostoi-yksilö (joo, vaihdoin kyllä uuden setin). Sai sen just siihen kinthaalle, mutta muiden kans ei ollut mitään ongelmaa.
 
p130
04.09.2012 17:06:57 (muokattu 04.09.2012 17:08:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

candy-andy: ala-E:n intonaatio ei oikein meinannut mennä kohdilleen, vaikka tallapalasta loppui säätö. Tarttee vissiin tsiigata satulaa vielä tai vaihtaa kieli, jos se vaikka oli rostoi-yksilö (joo, vaihdoin kyllä uuden setin). Sai sen just siihen kinthaalle, mutta muiden kans ei ollut mitään ongelmaa.
 
Jousi pois tallapalan ruuvista, niin voi riittää säätövara. Ja kaula kaularaudan säädöllä mahdollisimman suoraksi.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
candy-andy
05.09.2012 08:35:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

p130: Jousi pois tallapalan ruuvista, niin voi riittää säätövara. Ja kaula kaularaudan säädöllä mahdollisimman suoraksi.
 
Joo, siitäpä sitä varaa vielä sais. Kiitän vinkeistä. Pitää kokeilla, jos satula vaikuttaa ookoolta. Kaula oli mun silmään niin suora, kuin se moisessa saa olla. Tosin nää amatöörin mittailut ja kikkailut saattaa olla mitä vaan oikeassa elämässä, mutta onpa nuo muut kepistimet tuntuneet menevät ihan säätöihinsä :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti