Muusikoiden.net
25.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaralle monitori kotiin
1
hallu
29.08.2012 10:32:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
Onko kenelläkään kokemusta oheisesta kitaramonitorista ?
http://www.f-musiikki.fi/kitarat_ja … 48_cm-30_cube_monitor_/_roland.html
 
Tällä hetkellä käytän etuvahvistimen takana putkivahvistinta tai kuulokkeita. Ajattelin, että tuommoinen voisi olla kätevä reissunpäällä etuvahvistimen kaverina ja kotona sen voisi kytkeä myös tietokoneen äänikorttiin, kun nuo mun stereokajarit on ihan surkeat. Onhan tuossa tuo stereolinkkikin eli sillähän voisi jakaa myös sen signaalin kahdelle kombolle jolloin saisi "köyhän miehen" stereosetupin.
 
Yleensäottaen ajattelin, että tuollainen saattaisi tarjoilla tuon etuvahvistimen soundin hiukan "autenttisempana" kuin putkivahvistimen pääte, johon olen sen nykyisellään kytkenyt. Onko käsitystä onko tuosta mihinkään? ominaisuuksiltaan vaikuttaa kätevältä, mutta onko äänentoisto monitorilta vaadittavaa tasoa (en nyt tarkoita verrata sitä mihinkään omakotitalon hintaisiin studio genelekkeihin, vaan verrokkina on huonolaatuiset kotistereoiden kaiuttimet ja kitaravahvistin).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Krice
29.08.2012 11:23:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: vaan verrokkina on huonolaatuiset kotistereoiden kaiuttimet ja kitaravahvistin).
 
Kaipa se vähän parempi on, riippuu elementin koosta aika pitkälle. Noita aktiivimonitoreita on sellaisia oikeitakin, tuo Cube on vähän lelumaisen tuntuinen. Tosin jos haluaa kanniskella mukana niin koon merkitys inkrementointuu.
 
hallu
29.08.2012 12:19:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kaipa se vähän parempi on, riippuu elementin koosta aika pitkälle. Noita aktiivimonitoreita on sellaisia oikeitakin, tuo Cube on vähän lelumaisen tuntuinen. Tosin jos haluaa kanniskella mukana niin koon merkitys inkrementointuu.
 
No joo kyllähän minä noista "studiomonitoreista"olen tietoinen, mutta tuumasin että tässä houkuttelee juuri tuo kompaktius, huokea hinta ja kanniskeltavuus. Lähinnä mökille mukaan etusen kanssa tuo olisi näppärä roudata. Ja siis kotonakin voisi olla käyttöä ja tietenkin tuo stereolinkki on semmoinen ominaisuus jota mulla ei missään muussa härpäkkeessä ole.
 
Lähinnä aattelin kitarasoundillisesti että olisiko tuo hyvä kampe, mutta ehkä se sitten on vähän "lelu".
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
arppah8
29.08.2012 14:15:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Lähinnä aattelin kitarasoundillisesti että olisiko tuo hyvä kampe, mutta ehkä se sitten on vähän "lelu".
 
Ei tuo nyt oikeastaan mikään "lelu" ole. Ihan jykevä kotelointi ja meteliäkin lähtee kokoonsa nähden yllättävän paljon. Eihän tuo nyt ihan studiomonitoritasoa tosiaan ole mutta kohtuupuhdasta ja tuhtia ääntä pukkaa ulos. Käy kokeilemassa?
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
jyrkalt
29.08.2012 14:28:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: inkrementointuu.
 
Krice pliis :D
 
Alkoholiongelma se on sekin kun viina ei maistu.
Arkka
29.08.2012 14:53:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tunne laitetta mutta hämmennyin tuosta ku haluat "autenttista" etussaundia. Onks etusessas joku vahvarimallinnus siis?
 
arppah8
29.08.2012 15:02:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: En tunne laitetta mutta hämmennyin tuosta ku haluat "autenttista" etussaundia. Onks etusessas joku vahvarimallinnus siis?
 
Joo, täähän olisi tuon Monitorin kanssa vähän niinko oleellista kun tuo on kuitenkin nimenomaan monitorityyppinen 2-tiekajarilla.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
Antti1
29.08.2012 15:16:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lienee Pedaltone käytössä ja siinä kaiketi joku simu on.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
jii.haanpaa
29.08.2012 15:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: ...ja tietenkin tuo stereolinkki on semmoinen ominaisuus jota mulla ei missään muussa härpäkkeessä ole.
 
Sen kerran mitä itse olen testannut syöttää matalaimpedanssisesta luurilähdöstä kitaravahvaria, ei juurikaan rohkaissut jatkamaan kokeiluja :) Lopputulos oli tonepoliittisesti melkoista kuraa, kuten odottaakin sopii.
 
hallu
29.08.2012 16:25:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Lienee Pedaltone käytössä ja siinä kaiketi joku simu on.
 
Kyllä joo Pedaltonepa hyvinkin ja siinä on pääteastesimulaattori niin, että sen saa kuulostamaan kokonaiselta vahvistimelta ja luureihin suoraan se kuulostaa varsin hyvältä ja kyllä se kuulostaa esimerkiksi tuohon BluesDeVillen päätteeseen soitettuna hyvältä, mutta aika pitkälti Fenderiltä se kun tuppaa itsepintaisesti kuulostavan itseltään. Ei siinämitään pedaltone toimii kyllä hyvin vahvareiden kanssa, mutta olen käyttänyt sitä äänittäessä suoraan linjaan ja kuulokkeilla soittanut reissunpäällä ja mielestäni se soundaa varsin hyvältä siinäkin.Ajatukseni tuossa monitorissa oli pedaltonen osalta saada niinkö luurien tilalle vahvistin+kaiutin joka kuulostaisi jokseenkin samansuuntaiselta kuin mitä saan siitä laitteesta luureihinkin.
 
Toinen käyttökohde tai idea oli, että käyttäisin himassa tuota rakkinetta tietokoneen perässä jolloin saisin ilmoille Logicin vahvistinmallinuksillä luotuja soundeja. Kitaravahvistimet kun tuppaavat värittämään sitä soundia, niin aattelin että monitori toisi sen kuuluville mahdollisimman sellaisena kuin monitorin edessä oleva signaalilähde sen äänen antaa.
 
Niin ja taisin mainitakin, että saisin sellaisen setupin, jonka saisi prätkän sivulaukkuihin mahtumaan jolloin ei tarvitsisi kuin köyttää kitara tarakalle, niin olisi valmis kaikkeen. Totta kai joku microcube tai vaikka pikkuinen putkivahvistin ajaisi kokonsa puolesta saman asian, mutta tuumasi, että olisiko kuitenkin enempi itselleni tuttu.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Arkka
29.08.2012 18:26:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aah, ymmärrän. En hoksannut tsekata kamalistaas ja heti alko surraan ampiaiset päässä ku mietin autenttista etussaundia :)
 
Laulava Kylätohtori
29.08.2012 19:31:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: ...BluesDeVillen päätteeseen soitettuna...
 
Täydellinen OT, mutta tulipa tuossa mieleen, että valittelit joskus tuolla Blues Deluxe -ketjussa BDV:n äänekkyyttä. Tiedä sitten, jos olet jo ongelman ratkaissut, mutta itse, kun olen omaa Blues Deluxea yrittänyt taltuttaa, niin mulla on etuasteessa v1:ssä Electro Harmonicsin 12AY7. Oletko ikinä kokeillut?
 
Kovasti specialistit maailmalla hehkuttavat, että on parempi kuin esim. 12AT7. Tosin mulla oli tuo jo, kun sen hommasin, joten muista ei ole kokemusta...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
hallu
29.08.2012 20:41:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Täydellinen OT, mutta tulipa tuossa mieleen, että valittelit joskus tuolla Blues Deluxe -ketjussa BDV:n äänekkyyttä. Tiedä sitten, jos olet jo ongelman ratkaissut, mutta itse, kun olen omaa Blues Deluxea yrittänyt taltuttaa, niin mulla on etuasteessa v1:ssä Electro Harmonicsin 12AY7. Oletko ikinä kokeillut?
 
Kovasti specialistit maailmalla hehkuttavat, että on parempi kuin esim. 12AT7. Tosin mulla oli tuo jo, kun sen hommasin, joten muista ei ole kokemusta...

 
Kiitos vinkistä, enpä ole kokeillut. Mulla taitaa olla nyt Tungsolin 12AX7 kaikissa ja ne on itseasiassa räyhäkkäämmät kuin BDV:n orkkisputket. Vahvistimen äänekkyyteen olen löytänyt toistaiseksi ratkaisuksi keinokuorman joka itselläni toimii tyydyttävästi (se syö tonea joten se on pikkuisen sellaista tasapainottelua vaimennuksen kanssa). Toinen käyttötapa on tökätä Pedaltone suoraan päätteeseen jolloin Fenderistä jää käyttöön vain presense ja kaiku. Pedaltone toimii varsin hyvin tuossa paikassa, mutta soundi on hyvin fendermäinen paitsi siinä pedaltonessa on erilainen säröosasto. Pedaltonen eq puraisee pikkuisen eri tavalla ja puhtaalla kanavalla sointi on hiukan kylmempi kuin fenderin oma kliinikanava. Olennaista on että pedaltonessa on logaritmiset potikat mikä tekee säätämisestä helpompaa ja yhdessä keinokuorman kanssa nuo ovat varsin toimivia myös kotikäytössä ja äänityshommissa.
 
Itseasiassa olen suunnitellut, että talvella kun huollatan tuon BDV:n (ensimmäisessä inputissa on joku kosketushäikkä ja se saa satunnaisia hurinakohtauksia), niin samalla vaihdattaisin siihen logaritmiset volume - ja masterpotikat jos jollakin on kokemusta tällaisesta operaatiosta niin kuulisin mielelläni kokemuksia.
 
Pitää kokeilla tuota ehdotustasi v1 putkeksi.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Laulava Kylätohtori
01.09.2012 22:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: ....
 
Mulla on myös v2 ja v3 Tungsolin 12AX7. Juuri vaihdoin Uraltonen suosituksesta nuo ja ovat mielestäni parempia kuin JJ 12AX7 v2:ssa ja Sovtekin 12AX7 v3:ssa.
 
Mielenkiinnosta kokeilin tänään noita JJ:tä ja Sovtekkia V1:een ja kyllä tuo Electro Harmonicsin 12AY7 todella vaimentaa tuota vehjettä, eikä soundikaan kärsi mielestäni yhtään. Tosin v1:ssä se vaimentaa vain Clean kanavaa.
 
Otinpa nuuo testini nauhalle. Parempaa vehjettä taltiointiin ei ole kuin Zoom2, enkä osaa sitäkään käyttää, mutta saa tuosta nyt jotain käsitystä, kuinka paljon vahvistin vaimenee.
 
Volume on koko ajan 2:ssa, Drive 8:ssa ja Master Volume 2:ssa. Pedaaleissa on koko ajan samat säädöt. Eli mikään ei muutu kuin v1 putki. Nauhoitus on tosiaan surkea kuten rämpytyskin, mutta kuitenkin.... kuuntele, jos kiinnostaa... ;)
 
Eli joka putkella on 3 näytettä. Clean-kanava, Drive-kanava sekä Clean kanava + Overdrive.
 
Löytyy Maihinnoususta Jsus4-nimellä Test1 - Test9...
 
http://maihinnousu.net/a/2572
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Jucciz
02.09.2012 00:58:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jyrkalt: Krice pliis :D
 
Heh!
 
Täsmällleen samaan meinasin tarttua. Onhan toi nyt jotain ihan pöristyttävää, eikä edes kauhean hyvä vaihtoehto anglismiksi, jos sellaista nyt pakko on ylipäätään käyttää.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
hallu
02.09.2012 10:52:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Mulla on myös v2 ja v3 Tungsolin 12AX7. Juuri vaihdoin Uraltonen suosituksesta nuo ja ovat mielestäni parempia kuin JJ 12AX7 v2:ssa ja Sovtekin 12AX7 v3:ssa.
 
Mielenkiinnosta kokeilin tänään noita JJ:tä ja Sovtekkia V1:een ja kyllä tuo Electro Harmonicsin 12AY7 todella vaimentaa tuota vehjettä, eikä soundikaan kärsi mielestäni yhtään. Tosin v1:ssä se vaimentaa vain Clean kanavaa.
 
Otinpa nuuo testini nauhalle. Parempaa vehjettä taltiointiin ei ole kuin Zoom2, enkä osaa sitäkään käyttää, mutta saa tuosta nyt jotain käsitystä, kuinka paljon vahvistin vaimenee.
 
Volume on koko ajan 2:ssa, Drive 8:ssa ja Master Volume 2:ssa. Pedaaleissa on koko ajan samat säädöt. Eli mikään ei muutu kuin v1 putki. Nauhoitus on tosiaan surkea kuten rämpytyskin, mutta kuitenkin.... kuuntele, jos kiinnostaa... ;)
 
Eli joka putkella on 3 näytettä. Clean-kanava, Drive-kanava sekä Clean kanava + Overdrive.
 
Löytyy Maihinnoususta Jsus4-nimellä Test1 - Test9...
 
http://maihinnousu.net/a/2572

 
Tuhannet kiitokset vaivannäöstäsi. Kävin kuuntelemassa nuo klipit ja olit valinnut hyvän riffin niin, että sai käsityksen vahvistimen käyttäytymisestä. Tota noin.... tuo vaimennushan on todella merkittävä! Käytätkö tuota putkea vain kliiniin kanavaan? hävittääkö tuo 12AY7 putki säröt, jos sen laittaa drivekanavaan?
 
Niin tai näin, mutta eiköhän tuo mene hankintaan meikäläisellä. Ymmärsinkö oikein, että 12Ay7 putken voi vaihtaa ihan heittämällä siihen V1 paikalle ilman sen kummempia kommervenkkejä?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Laulava Kylätohtori
03.09.2012 07:02:11 (muokattu 03.09.2012 12:29:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Tuhannet kiitokset vaivannäöstäsi. Kävin kuuntelemassa nuo klipit ja olit valinnut hyvän riffin niin, että sai käsityksen vahvistimen käyttäytymisestä. Tota noin.... tuo vaimennushan on todella merkittävä! Käytätkö tuota putkea vain kliiniin kanavaan? hävittääkö tuo 12AY7 putki säröt, jos sen laittaa drivekanavaan?
 
Niin tai näin, mutta eiköhän tuo mene hankintaan meikäläisellä. Ymmärsinkö oikein, että 12Ay7 putken voi vaihtaa ihan heittämällä siihen V1 paikalle ilman sen kummempia kommervenkkejä?

 
Joo nyt on vain v1:ssä. Drive-puolella V2:ssa säröt vähenee muistaakseni jonkin verran. V3:ssa, joka on käsittääkseni vaiheenkääntäjä, tuo ei tainnut pahemmin vaikuttaa äänenpaineeseen...
 
Tuossa oli kaikissa 12AY7, kun ostin sen ja oli sillä tavalla melko hiljainen (siis Blues Deluxeksi). Pistin melkein heti v2 Ja v3 12AX7, joten en nyt varmaksi muista, kuinka paljon eroa noissa oli.
 
Ja menee heittämällä paikalleen, ei vaadi mitään erityistoimia...
 
edit.
 
jos nyt oikein muistan, niin kaikkien kolmen ollessa 12AY7 volumea sai kääntää todella reilusti, eikä se silti ollut mahdottoman äänekäs. Soundin laatua en nyt muista, mutta nyt alkoi taas sen verran kiinnostamaan, että pitää varmaan jossain kohtaa testata uudestaan....
 
edit 2. tuossa on nyt siis JJ:n 6V6 pääteputket, mutta eipä se tuohon äänenvoimakkuuseroon vaikuta...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti