Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Viallinen kitaravahvistin
1
--sepi
20.08.2012 20:22:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin täältä torilta laney cub-10 putkivahvistimen tossa keväällä, http://www.thomann.de/fi/laney_cub1 … id=0df1c07e990915cfd37fef415689d59b
Vaikuttaa hyvältä vehkeeltä mutta joskus kun sitä sattuu käyttämään niin se sammuu 5-10 minuutin päästä, kun laittaa virrat pois ja takas ni valo vilkkuu ku himmentimen kanssa sähläis ja ääntä ei tuu.
 
Mikä mahtaa olla vikana? Putket rikki?
 
Drool
20.08.2012 20:34:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

--sepi: Mikä mahtaa olla vikana? Putket rikki?
 
Toi merkkivalon vilkkuminen ei ainakaan pitäis johtua putkien kunnosta. Muuta en tähän osaa sanoa ... fiksummat auttakoon enemmän.
 
Volle
20.08.2012 21:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2 min. googlauksen perusteella siellä on semmonen eräänlainen lämpösulake, joka sitten katkaisee virran lampulta ja putkien hehkulta. Vahvistimessa on siis jotakin vikaa ja tuo estää lisävauriot (tai sitten lämpösulake aktivoituu liian herkästi). Englanninkielisillä foorumeilla oli myös joitakin virityksiä, joilla asiaa on yritetty korjata.
 
--sepi
20.08.2012 22:06:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kuulostaa kyllä oudolta mut tämä havainto on ollu joka kerta: aina kun lopettaa soittamisen mutta pitää kitaran kiinni ja vahvistimen päällä ja esim vaikka puhuu puhelimessa-> vahvistin sammuu. Äsken sama, soittelin,aika pitkäänkin ja vahvistin toimi, puhuin puhelimessa niin muutama minuutti, yhtäkkiä kesken puhelun vahvistimen merkkivalo sammui itsestään ja ääntä ei enää tullut. räpelsin päälle ja pois, kerran tuli n.2s valo joka himmeni. Totesin että eipä toimi ja soittelin hieman siinä kitara kiinni vahvarissa ja vahvari on asennossa ja yhtäkkiä,itsestään vekotin menee päälle ja toimii taas kuin ei olisi mitään vikaa. Kuulostaa oudolta mutta en osaa muita havaintoja kertoa, avasin kopankin ja silmämääräisesti tarkistin liitokset eikä niissä näyttänyt vikaa olevan..
 
hallu
20.08.2012 22:21:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

--sepi: Nyt kuulostaa kyllä oudolta mut tämä havainto on ollu joka kerta: aina kun lopettaa soittamisen mutta pitää kitaran kiinni ja vahvistimen päällä ja esim vaikka puhuu puhelimessa-> vahvistin sammuu. Äsken sama, soittelin,aika pitkäänkin ja vahvistin toimi, puhuin puhelimessa niin muutama minuutti, yhtäkkiä kesken puhelun vahvistimen merkkivalo sammui itsestään ja ääntä ei enää tullut. räpelsin päälle ja pois, kerran tuli n.2s valo joka himmeni. Totesin että eipä toimi ja soittelin hieman siinä kitara kiinni vahvarissa ja vahvari on asennossa ja yhtäkkiä,itsestään vekotin menee päälle ja toimii taas kuin ei olisi mitään vikaa. Kuulostaa oudolta mutta en osaa muita havaintoja kertoa, avasin kopankin ja silmämääräisesti tarkistin liitokset eikä niissä näyttänyt vikaa olevan..
 
Oletko lukenut manuskasta ettei siellä vaan ole jokin tarkoituksellinen automaattinen virransäästötila joka kytkeytyy päälle jonkin ajan kuluttua kun ei soita?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
--sepi
20.08.2012 22:33:21 (muokattu 20.08.2012 22:39:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytynee lukea tarkemmin, mut sen verran arveluttavasti toi toimii että epäilisin. Ja kun kytkin kiinni ja takas päälle niin oishan sen jo siinä pitänyt alkaa taas toimimaan?
Niin ja oli eka kerta kun meni takas päälle. ei ihan muutamasta nuotista ollu kyse vaan minuuteista, aika hidas virransäästötilaksi.
 
uusiipe
20.08.2012 22:40:14 (muokattu 20.08.2012 22:41:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siellä lienee etuasteputkien hehkut 12V regulaattorin takana. Joko regulaatori itse on rikki tai joku sen perifeerisistä komponenteista. Regulaattori voi olla myös löystynyt jäähdytyskiinnityksestään, jolloin sen suojapiiri laukeaa päälle/pois. Merkkilamppu (Ledi?) lienee myös regun perässä, joten jännitteen heilahtelut näkyy siinäkin. Putkien käyttäminen ilman hehkuja ei tee niille hyvää, joten käytähän kone huollossa.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
rabitti88
20.08.2012 22:44:06 (muokattu 20.08.2012 22:46:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle tulee mieleen et saako vahvistin tarpeeksi virtaa tai onko siinä kosketus häiriö.. .asia on huomattu kun autossa ei välillä popit toimi kun vahvari antaa liian vähän tehoaja subille niin subi hiljeenee ja elää omiaan..
 
Antti1
20.08.2012 22:49:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rabitti88: Mulle tulee mieleen et saako vahvistin tarpeeksi virtaa tai onko siinä kosketus häiriö.. .asia on huomattu kun autossa ei välillä popit toimi kun vahvari antaa liian vähän tehoaja subille niin subi hiljeenee ja elää omiaan..
 
Eiköhän sitä virtaa ja jännitettä tule seinästä ihan sen verran, kuin pitääkin. Tikkutikkuntikuntikkun... Onx Corolla ja Biltema Hi-Power?!
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
aristoteles666
20.08.2012 22:51:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Eiköhän sitä virtaa ja jännitettä tule seinästä ihan sen verran, kuin pitääkin. Tikkutikkuntikuntikkun... Onx Corolla ja Biltema Hi-Power?!
 
voi tietysti virtapiuha/jatkojohto pätkiä jos se on melkein poikki, tai liuskat jatkojohdossa on taipuneet.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
--sepi
20.08.2012 23:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kyllä virtajohdossa tai sen kytkennässä oo vikaa, niinkun tossa jo mainitsin ja jatkojohtoa ei oo. Pahus kun netistä ostaa niin ei tiedä mitä saa.. Paljonkohan tälläsen korjaus maksaa?
 
Gabe
21.08.2012 00:11:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

--sepi: Ei kyllä virtajohdossa tai sen kytkennässä oo vikaa, niinkun tossa jo mainitsin ja jatkojohtoa ei oo. Pahus kun netistä ostaa niin ei tiedä mitä saa.. Paljonkohan tälläsen korjaus maksaa?
 
Käytetyn tavaran kaupassa on aina omat riskinsä :/ Ja kun tämän tosiaan käytettynä ostit niin saattaa olla että tulee edullisemmaksi ostaa uusi. Olisiko reklamaatio myyjän suuntaan paikallaan? Vaikea uskoa ettei hän ole ollut tietoinen tästä myyntihetkellä.
 
" Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen. " - Keith Richards -
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti