Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Multiefektipedaali BOSS ME-50 Ja sen KYTKEMINEN
1
snuuser
14.08.2012 23:41:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps, elikkä tollasen ostin tuossa jokunen viikko sitten ja luulit että se vaan vahvistimeen kiinni ja that's it. No, ei todellakaa mennyt niin vaan ohjekirjassa sanotaan että tarvitsen myös Bossin FS-5U:n, semmosen pienen pedaalin missä on yksi poljin. Minulla ei ole hirveästi hajua näistä vempeleistä että miten toimivat, suurin ongelmani on se että en saa multiefektipedaaliani syrjäyttämään oman vahvistimeni (Line 6 Sprider IV) säröjä pois, vaan laitteistoni yrittää soittaa molempien laitteiden ääni yhtäaikaa, ja sehän ei miltään hirveän kauniilta kuulosta : D. Noh vein luovuuteni vielä kolmannelle asteelle ja ostin ohjekirjan mukaan vielä piuhan, missä piti olla ja onkin 1 stereoplugi toisessa päässä ja 2 monoplugia toisessa päässä. FS-5U pitäisi kytkeä niillä kiinni pedaalin takapaneeliin, mutta kun herranisä vie FS-5U:ssa on tasan yksi reikä mihin tökätä piuhan pää, ja pedaalin takapaneelissa on tasan 1 reikä, missä oikein lukee fs-5u että siihe pitäs tökätä. eli mulla jaa toinen monoplugi käyttämättä. mikä tässä hommasssa oikein mättää ja miksen saa säröjäni kuntoon ? KIITOS!
 
Boltsa
15.08.2012 07:22:16 (muokattu 15.08.2012 07:22:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: No, ei todellakaa mennyt niin vaan ohjekirjassa sanotaan että tarvitsen myös Bossin FS-5U:n, semmosen pienen pedaalin missä on yksi poljin.
 
Ei siihen sitä erillistä pedaalia tarvita. Hyvin toimii ilman sitä. Tuolla polkimella saa lähinnä delayt taputeltua oikeaan tempoon, jos presetissä on jokin toinen.
Laitat vain kitara -> Boss input ja Boss output -> amp in.
Ja laitat sen Line6 puhtaalle kanavalle, jos kerran Bossin säröjä käytät.
 
Boltsa
snuuser
15.08.2012 08:28:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo, vaan kun ohjekirjassa luki tone modifysta ja compista et jos haluan ne kytkeä päälle nii tarvitsen sen erillisin pedallin...
 
benny
15.08.2012 08:38:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se ME-50 tulisi jotakuinki tunkea fx-looppii (jos sellainen on), mutta rehellisesti en oikein hiffaa tätä spider + me-50 -kombinaatiota.
 
shitfuck inc.
arppah8
15.08.2012 12:57:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin äkkiä mietittynä oisit tarvinnut joko kaksi noita FS-5U -speduja tai yhden FS-6-pedaalin jossa on siis kaksi poljinta samassa laatikossa. Tiiä sit miksi manuska puhuis tosta 5U-versiosta. Ehkä tota kutosta ei ollut silloin vielä olemassa kun ME-50 oli tuotannossa.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
jappo121
15.08.2012 13:46:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: joo, vaan kun ohjekirjassa luki tone modifysta ja compista et jos haluan ne kytkeä päälle nii tarvitsen sen erillisin pedallin...
 
Eiköhän ne saa ihan napista päälle ja pois, mutta jos haluat kyseiset toiminnot jalkakäyttöisiksi, tarvitset lisäpolkimet.
 
Jos ottaa Marskinryypyn ja oksentaa, onko kyseessä mannerlaatta?
snuuser
15.08.2012 15:13:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no spider sattuu vaa olemaa koska ostin sen ekana vahvarina 2 vuotta sitten. sillähän ei tämän kans pitäis olla mitään vaikutusta että mikä vahvistin on.
 
Krice
15.08.2012 15:18:58 (muokattu 15.08.2012 15:19:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: sillähän ei tämän kans pitäis olla mitään vaikutusta että mikä vahvistin on.
 
On sen verran, että 2 mallintavaa voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia, joita kuvailitkin jo. Varsinkin jos on 2 kaappimallinnusta. Toinen joka myös ehkä osittain vaikuttaa on A/D-muunnos, niitähän tulee myös kaksi kappaletta ketjuun eli Boss lähettää ensin saamansa analogisen äänilähteen (kitara) digitaalimuunnoksen kautta analogisena soundina vahvistimelle, joka muuntaa sen digitaaliseksi ja lopulta analogiseksi kaiuttimelle.
 
snuuser
15.08.2012 22:16:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musta tuntuu vahvasti siltä, että vika on loppujenlopuksi vahvistimen, tuollainen ruikulihan ku se on.. :D
 
Murgo
16.08.2012 05:45:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä ME 50 toimii ihan normaalisti kitaran ja vahvistimen välissä ja muistaakseni kaappimallinnuskin taitaa olla vain kuulokeliitännässä tai ainakin sen saa pois päältä. Ei muista kun siitä on nelisen vuotta kun kitaristillemme tuollainen hankittiin ja sen käyttökuntoon hänelle laittelin, silloin tuo käyttöohjeesta katsottiin ja hyvin toimii. Mutta siis käsittääkseni ko. pedaali on nimenomaan ensisijaisesti tarkoitettu multiefektiksi vahvistimen kanssa, ei vahvistin/kaappimallintajaksi vaikka siinä jonkinlaiset mallinnukset kai onkin.
 
Lisäpoljin ei myöskään ole välttämätön, tuossa ollaan käytetty V-Ampin mukana tullutta kaksipolkimista jolla saa selattua ME 50:n muistipaikkapankkeja.
 
Sen nyt toki pitäisi olla itsestään selvää että jos särö otetaan pedaalista niin vahvistin laitetaan cleanille ellei sitten jostain syystä välttämättä haluta kahta säröä päällekkäin (ei taida yleensä oikein toimia?). Pedaali ei osaa mitenkään automaattisesti "syrjäyttää" vahvistimen omaa säröä vaan se pitää hoitaa vahvistimesta.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
wilo
16.08.2012 09:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: musta tuntuu vahvasti siltä, että vika on loppujenlopuksi vahvistimen, tuollainen ruikulihan ku se on.. :D
 
Mikäs ongelma sulla tarkalleen vielä onkaan? Tarkoitan tässä ketjussa esitettyjen neuvojen jälkeen.
Tiivistettynä: Spideristä puhdas saundi päälle, ei säröjä lainkaan. Kitara kytketään ME-50:een ja ME-50 kytketään vahvistimen inputtiin.
Kaikkia efektejä voit kytkeä päälle ja pois laitteen kannen nappuloista. Jos haluat kytkeä Tone modify- tai Comp-osion päälle tai pois pedaalilla, täytyy hankkia erillinen jalkakytkin. Esimerkiksi Boss FS-5U tai FS-6 käyvät - tai sitten mikä tahansa unlatching-tyyppinen jalkakytkin, johon saa piuhan 6,3mm plugilla.
 
snuuser
16.08.2012 13:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vaikka cleani päällä yrittää, saundista on edelleen hyvin huomattavissa että jokin mättää ja pahasti.
 
wilo
16.08.2012 15:07:28 (muokattu 16.08.2012 15:10:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: vaikka cleani päällä yrittää, saundista on edelleen hyvin huomattavissa että jokin mättää ja pahasti.
 
Miten se ilmenee?
 
Edit: voisit vaikka kokeilla kytkeä ME-50:stä kaikki efektit ja säröt pois päältä. Kuulostaako vieläkin kummalliselta?
 
snuuser
16.08.2012 20:35:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Miten se ilmenee?
 
Edit: voisit vaikka kokeilla kytkeä ME-50:stä kaikki efektit ja säröt pois päältä. Kuulostaako vieläkin kummalliselta?

 
joo siis ku soitan omalla cleankanavalla ja painan bossin jalkapalkista säröt pääle nii perseellee menee, särökin kuulostaa vedenalaiselta ja katoin youtubesta jonku sällin oma metallisaundi et mite nappie pitä olla et siltä kuulosstaa mut ei mulla samanlaista saundia lähteny..
 
wilo
16.08.2012 20:58:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

snuuser: joo siis ku soitan omalla cleankanavalla ja painan bossin jalkapalkista säröt pääle nii perseellee menee, särökin kuulostaa vedenalaiselta ja katoin youtubesta jonku sällin oma metallisaundi et mite nappie pitä olla et siltä kuulosstaa mut ei mulla samanlaista saundia lähteny..
 
Toi voisi johtua paristakin eri asiasta. Spiderin clean-soundi saattaa olla säädetty sellaiseksi, että särösaundikaan ei toimi. Tähän auttaa vahvarin eri clean-mallinnusten kokeilu ja bass-, middle- ja treble-potikoiden säätäminen. Joku fender-tyylinen clean voisi olla lähtökohdiltaan perushyvä.
 
Toinen mieleen tuleva asia on että eihän sulla ole spiderissä mikään efekti päällä? Jotkin efektit muuttavat saundia paljonkin ja se saattaa korostua säröillä soitettaessa.
 
Kolmas mahdollisuus on kitaran mikit ja säätimien asennot. Tavallisesti metallisäröillä soitellaan humbucker-mikeillä, eikä yksikelaisella saa välttämättä samanlaista tukevaa saundia. Kannattaa kokeilla myös tone-potikan eri asentoja - tai paremminkin laittaa kaikki kitaran potikat aluksi täysille.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti