Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: AxeFX can't do this
1 2 3 4 5 6 7
ReBeat
05.08.2012 05:12:35 (muokattu 14.08.2012 00:38:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään kuulee aika paljon kaikenlaista digitaalimallinnettua juttua ja toisinaan niistä vehkeistä näkee vieläpä sanottavan mystisiä väitteitä tyyliin "kunhan jaksaa säätää niin kaikki soundit löytyy". Aloitan oman missionin, jonka aikana pyrin tuomaan kuultavaksi jotain putkivahvistimella aikaansaatuja ääniä.
 
Nämä pari ensimmäistä näytettä tuli tehtyä tässä ihan ajatuksenvirralla ja säädöt oli vielä hakusessa niinkuin ne jatkuvasti on, mutta jatkossa pyrin laittamaan säännöllisesti kuultavaksi jotain sellaisia pätkiä, joista toivottavasti pystyisi ymmärtämään että digivehkeillä ei pysty saamaan vastaavaa värinää soundiin. Oli se sitten repaleisuutta, randomia tai jotain sähköisyyttä. Ja varmasti näytteissä tulee olemaan myös kohinaa/hurinaa/vinkunaa mukana. Ei Ynkän vanhat marsutkaan hiljaisina käy.
 
Kaikki pätkät tulevat olemaan keinokuorman avulla tehtyjä (kaiutinsimulaattorina Palmer PGA-05 + eqvalisointia) eli soundit ovat samalla "äänettömiä" kuulokesoitto-soundeja. Kaiuttimia tai mikittämistä ei ole ollut käytössä. Tarkoitus on tehdä suoraan "liven" kuuloisia soundeja. Siksi niissä on mukana ainakin ripaus jälkiasennettua kaikua.
 
Loppujen lopuksi tämän projektin perimmäinen tarkoitus on lopettaa mahdolliset turhat kuvitelmat digivehkeiden kaikkivoipaisista kyvyistä. Niistä ei saa tietynlaista muroa soundiin ja niin se tulee aina olemaankin.
 
---------------------------------------------------------------------
Tuonne tulee äänet:
http://maihinnousu.net/a/2789
 
Tarkempia tietoja jokaisen ääninäytteen toteutuksesta löytyy aina tuolta:
http://maihinnousu.net/a/details.php?artist_id=2789
---------------------------------------------------------------------
 
acdt = AxeFX can't do this
*********************
 
Uusin päivitys:
13.8.2012 , jotain särökästä döödmetal soundia
 
benny
05.08.2012 07:27:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://ricecows.org/hirn.jpg
 
shitfuck inc.
h.e.k.a
05.08.2012 10:59:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: tämän projektin perimmäinen tarkoitus on lopettaa mahdolliset turhat kuvitelmat digivehkeiden kaikkivoipaisista kyvyistä. Niistä ei saa tietynlaista muroa soundiin ja niin se tulee aina olemaankin.
 
Onnea valitsemallanne tiellä....
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
Umas
05.08.2012 11:13:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haempa popcornit ja istun odottelemaan kemper yms clippejä.
 
Möö
jkourula
05.08.2012 12:24:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nyt kaiken uhallakin vastaan vakavasti tällaiseen keskusteluun.
 
Oliko tässä tarkoitus haastaa mallintajien omistajia vääntämään samantyylistä saundia ja sitten jos kukaan ei viitsi sellaista tehdä, niin se sitten todistaa että laitteista ei sellaista saa? Olisi varmaan hyödyllistä sitten saada myös suora DI-signaalikin mukaan, niin pysyisi soittaja samana.
 
Eikös Axe-Fx:ssä ole nykyään se tone matching? Voisko joku ajaa nää klipit sen läpi? Olisi kyllä kiinnostavaa.
 
Ziggy Bubba
05.08.2012 12:52:41 (muokattu 05.08.2012 12:53:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Kaikki pätkät tulevat olemaan keinokuorman kautta tehtyjä eli soundit ovat samalla "äänettömiä" kuulokesoitto-soundeja. Kaiuttimia tai mikittämistä ei ole ollut käytössä. Tarkoitus on tehdä suoraan "liven" kuuloisia soundeja. Siksi niissä on mukana ainakin ripaus jälkiasennettua kaikua.
 
Mistäs nuo kaappimallit muuten tulee? Kun ne digivehkeet kerran mallintavaa myös sen kaapin ja äänen poimivan mikinkin, niin mikä jottei lyki niitä myös mukaan?
 
Tässä ois sitten ihan kaapin ja mikin kautta narutettua rock-runttaa, kiva ois tuonkin tyylistä kuulla mallintajista:
http://db.tt/DbtoBZhD
 
Kitarana LP Studio, TS9 boostaa hilppasen. Vahvarina Suhr Badger 18 ja kaappina Orangen 2x12. Sennheiser e906 poimii äänet ilmasta. Tehoa on tiputettu vahvarin omalla tehon skaalauksella, ihan siis kerrostalovolyymillä on tämä vedetty.
 
E: Accadacca-riffi vedetty puihin, muistin väärin :)
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
aristoteles666
05.08.2012 13:02:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eiköhän olisi paljon helpompaa että yrittäisitte itse todistaa väitteenne oikeaksi yrittäen itse vääntää (lisää-tähän -omavalintainen-digivehje) se sama soundi ulos, nyt tämä on niin maailman turhin "väänsin täälläisen soundin, koittakaa tehdä perässä" keskustelu että tämä on jo käsittämättömän typerää.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
elsewhere
05.08.2012 13:04:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niistä ei saa tietynlaista muroa soundiin ja niin se tulee aina olemaankin.
 
Ja digitaalikameralla ei tule saamaan samanlaisia kuvia kuin vanhanaikaisella filmikameralla. Eikun...
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
h.e.k.a
05.08.2012 13:32:51 (muokattu 05.08.2012 13:52:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: eiköhän olisi paljon helpompaa että yrittäisitte itse todistaa väitteenne oikeaksi yrittäen itse vääntää se sama soundi ulos
 
Ymmärsinkö nyt siis oikein: esim. Axe-FX:n omistajien täytyy jotenkin todistaa, että laitteella saa yksittäisen henkilön mieltymysten mukaista "muroa" soundiin, muuten tämän ketjun aloittaja on oikeassa (ja maailmassa taas kaikki hyvin..)?
 
Kuuntelin kyllä nuo kaksi ensimmäistä klippiä (okei, en koko kolme ja puoliminuuttista, koska soundi (eikä kyllä soittokaan) ei tosiaan ollut meikäläisen makuun), mutta en tiedä eikä oikeastaan kiinnostakaan saako esim. axe-fx:stä tuota ulos.
 
Mitä seuraavaksi? Marshall JCM800:n omistajat laittavat vuorotellen klippejä haasteena Mesa/Boogie Mark V:n omistajille, että "pistäkää samaa soundia tulemaan teidän laitteella"...?
 
Edit: no niin, tuli uhmattua juuri sitä sääntöä mitä yritän ylläpitää duunissakin, eli älä dumaa toisen ideaa ilman "parempaa" vastaehdotusta. Tässä siis sellainen:

Digitaalisen mallintimen omistajat voisivat laittaa omien soundimieltymystensä mukaisia soundiklippejä tulemaan (w/kuvaus laitteistosta), jonka jälkeen analogisten laitteiden omistajat voisivat a) analysoida/ehdottaa mahdollisia puutteita/parannuksia sekä b) osoittaa soundiklippien avulla mitä lisänyansseja tms. analogihärpäkkeet tuohon kyseiseen soundiin toisivat. Tämän jälkeen alkuperäisen soundin esittäjän pitäisi hieman kommentoida tätä kyseistä "parempaa" soundiklippiä ja/tai digihärpäkkeiden omistajat voisivat koettaa todistaa saavansa samat nyanssit esiin (jos joku nyt jaksaa lähteä enemmän säätämään. Monimutkaista, mutta tällaisessa digilaitteen omistaja voisi mahdollisesti saada "sparrauksen" kautta lisäarvoa, kun perusteellisen analysoinnin sekä esimerkkien avulla pääsisi hiomaan omaa soundpolitiikkaa/laiteosaamista. Tämän takia myös aloitusvastuu on nimenomaan digilaitteen omistajalla. Ilmoittaudun itse vapaaehtoiseksi aloittajaksi, jos tällainen saa yhtään positiivista kannustetta muilta...
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
Ziggy Bubba
05.08.2012 13:42:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

h.e.k.a: Ymmärsinkö nyt siis oikein: esim. Axe-FX:n omistajien täytyy jotenkin todistaa, että laitteella saa yksittäisen henkilön mieltymysten mukaista "muroa" soundiin, muuten tämän ketjun aloittaja on oikeassa (ja maailmassa taas kaikki hyvin..)?
 
Onhan tuo toki aika hassu lähtökohta juu. Ite laitoin pätkän ihan vaan esimerkkinä himasoundeista - että voi sitä putkaria myllyttää himassa ilman keinokuormaa, impulsseja ym.
 
Vaan onhan tämä aihe aikas "kuuma peruna" tälläkin palstalla. Toivotaan ettei tästä nyt pahasti vedellä niitä herneitä puolin eikä toisin.
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Sergei Fallinen
05.08.2012 13:47:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikeastaanhan tässä on kuitenkin vain putkimurinan ystävillä "hävittävää" tässä ketjussa koska on ihan ilmeistä että mallintavilla voi tehdä miljoona asiaa joita putkilla ei - nyt vain täytyy toi yksi ainut juttu saada lähtemään niistä mallintavista niin putket on virallisesti todistettu täysin turhiksi.
 
vain taito on rajana
Ziggy Bubba
05.08.2012 13:49:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Oikeastaanhan tässä on kuitenkin vain putkimurinan ystävillä "hävittävää" tässä ketjussa koska on ihan ilmeistä että mallintavilla voi tehdä miljoona asiaa joita putkilla ei - nyt vain täytyy toi yksi ainut juttu saada lähtemään niistä mallintavista niin putket on virallisesti todistettu täysin turhiksi.
 
Tuskinpa tässä kovinkaan monen päätä käännetään, vaikka samalle suunnalle soundia saisikin mallintajalla.
 
Tossa ei muuten ollut edes semmosta mallintajille vaikeinta soundia, eli ihan pikkumuroa. Siitä en ole vieläkään kuullut ainakaan Axeista ihan uskottavaa pätkää.. Joku siinä yläpäässä varsinkin on tupannut kuulostamaan oudolta.
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
h.e.k.a
05.08.2012 13:51:57 (muokattu 05.08.2012 13:53:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edit: No niin, tuli lainattua aluksi omaa tekstiä, vaikka piti editoida, alkuperäinen hajatelma nyt lisättyä ylempään kommenttiin...
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
Werihukka
05.08.2012 14:03:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tähän leikkiin lähtis mukaan.
 
https://dl.dropbox.com/u/5125379/Saundikukkoilu1higain.mp3
https://dl.dropbox.com/u/5125379/Saundikukkoilu2crunch.mp3
 
Hyvin nopeesti keksittyä improa lennosta. Veikkailla saa, että mitä vehkeitä on käytetty.
Antti1
05.08.2012 14:06:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Werihukka: Veikkailla saa, että mitä vehkeitä on käytetty.
 
Mä heitän randomilla jonkun ENGLin vahvarin. Mut noinniinku rehellisesti sanoen voisi olla ihan melkein mikä vain, ei mitenkään erikoinen tai persoonallinen soundi imo.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Laulava Kylätohtori
05.08.2012 14:15:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkivahvarilla saa varmasti sellaista, mitä mallintavalla ei - ja vise versa. Tottakai, ei sitä varmaan tarvitse kenenkään todistella kenellekään.
 
Itse näkisin, että tässä kohtaa sen, ketä haluaa putkimuroa ym. mitä mallintavalla ei saa, kannattaa ostaa putkivahvistin.
 
Se, ketä ei halua putkimuroa, vaan jotain, mitä mallintavalla pystyy toteuttamaan, hänen kannattaa ostaa mallintava.
 
Jos putkimuroa haluava ostaa mallintavan, niin vika ei ole mallintavassa....
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Räkkipeli
05.08.2012 15:24:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Ja digitaalikameralla ei tule saamaan samanlaisia kuvia kuin vanhanaikaisella filmikameralla. Eikun...
 
Eiku juurikin varmaan näin. Miten muuten sitten?
 
http://www.liveleak.com/view?i=e16c18ff17
Werihukka
06.08.2012 20:14:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Mä heitän randomilla jonkun ENGLin vahvarin. Mut noinniinku rehellisesti sanoen voisi olla ihan melkein mikä vain, ei mitenkään erikoinen tai persoonallinen soundi imo.
 
Nyt kun tää aihe kerran kuoli, niin paljastettakoon, että penniäkään ei ole kiinni noissa saundeissa. Ilmasilla plugareilla siis väännetty DI-signaalista. Eikä ollu tarkotus mitään persoonallista saundia tosiaan vääntää. Saundien säätämiseen meni noin 10 minuuttia aikaa. Paremman olis saanu, jos olis hakenu reenikseltä räkin ja kaapin ja mikit, mutta siihe oliski menny muutama tunti.
 
No mitä mää tällä sitte hain takaa? No sitä, että käyttökelposia saundeja saa melkeen mistä vaan, jos tietää mitä tekee ja minkälaista hakee. AxeFX:stä saa varmasti semmosia saundeja, ettei levyllä saatika livenä tiedä, että minkä komponenttien läpi se sähkö/bitit on kulkenu ennen ku se on ääneksi muutettu.
 
Mainittakoon vielä, että olen putkiuskovainen ja tykkään äänitellä oikeilla nupeilla ja kaapeilla, koska se on hauskaa.
Antti1
06.08.2012 20:17:04 (muokattu 06.08.2012 20:19:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Werihukka: Nyt kun tää aihe kerran kuoli, niin paljastettakoon, että penniäkään ei ole kiinni noissa saundeissa. Ilmasilla plugareilla siis väännetty DI-signaalista.
 
LePoun kamat käytössä, vai jotain muuta? Älä nyt turhaan pihistele ja panttaa tietoa. ;)
 
E: Mua harmittaa mallinnuksissa eniten edelleen päätteen ja kaapin vuorovaikutuksen, sekä kaapin fyysisen törinän uupuminen. Tarkoitan siis sitä, että miten volumen lisääminen vaikuttaa elementtien lerpattamiseen ja sitä kautta mikille saapuvaan ääneen. Sitä ei vaan voi yksittäisellä impulssilla mitenkään toistaa ja sen kyllä kuulee tarpeeksi kauan niillä roplattuaan. Mut ihan hyvällä mallilla ne on ja kaikki omat demoiluni mä teen moisilla myös. Oikeat äänitykset sit jollain muulla.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
ReBeat
06.08.2012 20:34:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mä mainitsen tähän väliin että tuli ehkä kirjoitettua vähän epäselvästi tonne aloitukseen.
 
Palmer PGA-05 + pari EQ:ta ovat se "kaappi". Soundi lähtee jo Palmerista eteenpäin ja keinokuorma on sen perässä pelkästään kuormana, kun tossa Palmerissa ei itsessään ole kuormaa. Eli en käytä mitään impulsseja. Käyttämäni EQ:t on digitaalisia, mutta ne vois yhtä hyvin olla analogisia. Kaiut tai tila tulee olemaan ihan tavallista reverbiä (Kurzweilista).
 
Näytille tulevia ääniä ei ole muokattu tietokoneella ollenkaan, paitsi ehkä joitakin voin Reaperilla vertailun vuoksi equttaa lisää. Siitä sitten mainitsen kyllä, jos näin on tehty. Lähtökohtaisesti tietokoneella ei ole tehty muuta kuin tallennettu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti