Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tokai AST-33, eli kolmen huntin strato
1 2 3
tomaattiorava
29.07.2012 18:00:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heräsin tänään sellaiseen ajatukseen, että nytpä ois hieno mennä ja ostaa kitara. Menin verkkopankkiin ja se oli tyhjä mutta sitten menin liikkeeseen ja tuommoisen löysin, tasan 300e hintalapulla http://www.musamaailma.fi/epages/mu … tPath=/Shops/musa/Products/12100401
 
Oman käsityksen mukaan nää tokain lespat, stratot ja telet on aika pitkälti parhaita kopiokeppejä mitä löytyy sekä hinta/laatu-suhteeltaan nää halvatkin ovat erinomaisia.
 
Nyt on koko soittoura mennyt aika pitkälti mörkövireisten jacksonien kanssa joten tarkoitus on löytää hyvä ja klassinen, rehti rock-kitara ihan E-virettä varten.
Tokain lespat ovat liian painavia, tönkköjä ja kömpelöitä vaikka kovin kauniita ulkonältään ovatkin. Tele taas on niin susiruma etten ilkee ees koskea. Tässä stratossa viehättää kampi, saundi ja tuntuma. Kaikinpuolin rento soitin rentoa musiikkia varten, mutta silti sen verran näppärä että luulisi taittuvan tilutus-soolotkin?
 
kiriminni
29.07.2012 18:15:38 (muokattu 29.07.2012 18:16:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tos alapuolella on tredi:Hei ostin jälleen kerran kitarakamaa.
Vai oliko tää joku erikoistapaus?
 
tomaattiorava
29.07.2012 18:55:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiriminni: Tos alapuolella on tredi:Hei ostin jälleen kerran kitarakamaa.
Vai oliko tää joku erikoistapaus?

 
no sikäli etten ostanut sitä. vielä.
 
Gabe
29.07.2012 22:53:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä dissaa teleä, maailman paras kitara! :) Mut joo, mikä oli tarkalleen punainen lanka tässä? :)
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
benny
29.07.2012 23:30:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta se Tokai AST-33, mä annan sulle luvan ostaa se. 300€ kitaralla onneen
 
shitfuck inc.
Tsugu Way
30.07.2012 09:06:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

benny: Osta se Tokai AST-33, mä annan sulle luvan ostaa se. 300€ kitaralla onneen
 
Joo, minäkin anna luvan ostoon. Näistä vois saada aina loputtomiakin väittelyitä aikaseksi, kun mielipiteitä on joka lähtöön. Ihme, ettei ole vielä ehtinyt tulla määräystä, että "säästä viiskymppiä lisää ja osta mexikon fender torilta". Mutta anyway, kyllä tuossa Tokaissa on hintansa eestä asiallista kitaraa. Osta se, jos miellyttää :-)
 
Blues is allright!
ballfish
30.07.2012 09:08:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierin classic vibe Telen ostin torilta 200 eurolla. Ei mitään valittamista työnlaadussa, todella hyvä kitara.
 
Mikit vähä kyykkää mutta eipä liieemmin haittaa tolla hinnalla =) Kannattaa käydä testaamassa esim. se classic vibe strato.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
Ziggy Bubba
30.07.2012 15:48:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tosiaan se Classic Vibe Squier testata ihan vaan vaikka vertailun vuoksi. Hinta kun on hyvin pitkälti samoissa. F-musa ainakin kauppaa.
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Johann Onn
30.07.2012 15:57:59 (muokattu 01.08.2012 13:45:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

....................................................
 
tomaattiorava
31.07.2012 13:44:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivon hartaasti että tää vireen pitämättömyys johtuu paskoista tehdaskielistä ja kitaran uudenkarheudesta.
Ei tarvii kuin muutama kunnon bendin sisältävä blues-likki soittaa niin taas ollaan virittämässä =P
 
Gabe
31.07.2012 14:53:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: Toivon hartaasti että tää vireen pitämättömyys johtuu paskoista tehdaskielistä ja kitaran uudenkarheudesta.
Ei tarvii kuin muutama kunnon bendin sisältävä blues-likki soittaa niin taas ollaan virittämässä =P

 
Kuullostaa vähän paskalta satulalta.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
benny
31.07.2012 15:10:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Kuullostaa vähän paskalta satulalta.
 
Tai 300e Stratolta ;)
 
shitfuck inc.
Aalimupina
31.07.2012 15:11:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: Toivon hartaasti että tää vireen pitämättömyys johtuu paskoista tehdaskielistä ja kitaran uudenkarheudesta.
Ei tarvii kuin muutama kunnon bendin sisältävä blues-likki soittaa niin taas ollaan virittämässä =P

 
Kannattaa hommata fenderin bullet-kielet. Mulla ei ainakaan pysynyt kitara millään vireessä pallopääkielten kanssa.
 
Alex K
31.07.2012 16:46:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän vireen pitävyys ole täysin riippuvainen soittajasta ja ennen kaikkea kitarasta, eikä niinkään kielistä. Itse en ainakaan oo kieliin törmännyt jotka ei virettä pitäisi sitten ollenkaan.
 
7atu
31.07.2012 17:16:21 (muokattu 31.07.2012 17:17:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Kuullostaa vähän paskalta satulalta.
 
Jep, jos kyseessä AST-33, niin muovisatula vaihtoon, muuten kyllä hyvä kitara...
 
"We're gonna rock this town, rock it inside out..."
Groke
31.07.2012 17:44:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: Ei tarvii kuin muutama kunnon bendin sisältävä blues-likki soittaa niin taas ollaan virittämässä =P
 
Onko ilmiö näin radikaali: http://www.youtube.com/watch?v=O0Oyc6slYRc&feature=related#t=7m35s
 
Vaiko tuo sama juttu, mutta lievempänä? Ja koskeeko aina vain tiettyjä kieliä, vaiko aina niitä kaikkia? Korjautuuko videossa mainitulla kampikikalla, vai pitääkö aina nostella kieliä satulan kohdalta? Vai pitääkö aina kiristää kieli takaisin vireeseen virinkoneistosta.
Näiden tietojen perusteella joku (strato)ekspertti osannee paremmin antaa vinkkejä. Joltain pätevältä ammattimieheltä voisi jopa hinta-arviota kysäistä pienestä "esitutkinnasta", mikäli lähipiirissä ei ole niitä eksperttejä.
Näin vikakohta/vikakohdat varmistuisi, sekä niiden korjaamisen/korjauttamisen hinta. Kaikkein parhaassa tapauksessa voi hyvinkin huokealla tulla merkittävä parannus. Aivan ensimmäiseksi voisi ihan itsekin kyllä satulan toimivuuden tsekata ja sen liukastamista kokeilla.
 

 
Kuvan perusteella kitarassa joku samankaltainen, kuin Fenderin vintage-tremolo (se, jossa 6 ruuvia edessä). Eli kaikki Vän Heilenit sun muut saa siis todennäköisesti unohtaa... ;-)
Se ehkä kenties saattaa helpottaa, että unohtaa tallan kellumisen ja kiristää sen kitaran kanteen kiinni (dive only). Sustainkin hieman paranee (ainakin kököimpien vintage-tallojen kohdalla merkittävästikin), miinuksena tietenkin yksisuuntaisuus.
 
Muistaakseni em. linkin takaa löytyvän miehen jatkovideoissa käsitellään straton ongelmakohtia ja esitellään myös useita ratkaisuja niihin. Eli tarpeeksi osia vaihtamalla ja/tai säätämällä halpisstratonkin saa pysymään kohtalaisen hyvin vireessä. Se on sitten toinen juttu, että kokeeko vaivan ja hinnan liian suureksi.
Moni varmaankin antaa jo melko varhain periksi ja ruuvaa sen kammen ikuisiksi ajoiksi irti ja laittaa tallan ei-kelluvaksi, mikäli sillä saa kitaran pysymään perinteisissä sormibendeissä vireessä. Eli silloin kieliä aina vain venytetään perustilastaan, eikä koskaan löystytetä.
 
Netissä on videoita, joissa jopa vintage-stratoilla (6-ruuvinen talla) kikkaillaan melkoisesti kammella, vireen säilyessä siitä huolimatta kohtalaisen hyvin. En tosin tiedä, että mitä kaikkea niille on kulloinkin tehty.
Mutta tarpeeksi säätämällä ja tuunamalla vaikuttaisi usein saavan todella merkittäviä parannuksia. Tosin osien vaihto saattaa tuntua kohtuuttoman kalliilta muutaman satasen kitaroista puhuttaessa. Itse en ole asiantuntija tai stratoekspertti, kunhan vain yritän antaa hieman toivoa... :-p
 

 
Satula lienee se kaikkein yleisin ongelma, tai ainakin aivan kärkipäässä. Siis se, että kieli ei liu'u tasaisesti sen yli kammetessa ja bendaillessa, eli ei palaa takaisin tarkalleen oikeaan paikkaan. Ennen kuin käsillä nostelee/painelee kieltä satulan kohdalla tms.
Jos satulan raot ovat kielisetillesi sopivankokoiset, niin liukastus grafiitilla tms. aineella saattaa auttaa. Jopa huulirasvaa jotkut ovat kuulemma käyttäneet hätäkeinona. Seuraava askel on satulan hiominen tai jopa koko satulan vaihtaminen/vaihdattaminen.
 
Myös lapaan ruuvatut kieliohjurit saattavat laittaa hanttiin, eli kitkaa voi olla liiaksi. Ne ja satulan liukkaammiksi vaihtamalla asia saattaa parantua merkittävästi.
 
Halvimmissa tai oikeammin huonoimmissa kitaroissa on surkea viritinkoneisto. Itse virittäminenkin saattaa olla turhan epätarkkaa, jos yksi viritinnupin kierros kiristää kieltä turhan paljon. Virittäminen tulisi aina tehdä vain kiristämällä kieltä, muuten voi jo siitä tulla pientä klappia, jota lukkosatula ei ole estämässä.
Kaikkein kehnoimmat voivat myös antaa hieman periksi aina, kun "liian kovaa" bendailee. Kahden nauhan bendi saattaa vielä mennä, mutta sitä suuremmat saattavat aiheuttaa sen, että viritinkoneisto antaa hieman periksi. Aluksi kannattaa tietenkin tarkistaa, etteivät ole ruuvit löysällä (viritinkoneistosta...). Jos se ei ole ongelmana, niin sitten vain tilalle paremmat virittimet. Kenties lukkovirittimet.
 

 
Stratoissa kielien ylitys molemmissa päissä on hurjan suuri. Eli väkisinkin aina jossain päin hieman falskaa, kun "liian paljon" kammetaan ja bendaillaan.
Myös tallan päässä kielet voivat hieman elää, palautumatta tarkalleen samaan asentoon. Ainakin kammetessa. Siihenkin on joitain kikkoja olemassa, yhtenä tietenkin koko tallan vaihto parempaan.
Kenties myös nuo em. bullet-kielet hieman auttavat? Ilmeisesti ne eivät hölsky kammetessa aivan yhtä holtittomasti, kuin pallukoilla varustettu kielet? Vai liekö jostain muusta kyse?
 
Joissain vintage-mallisissa stratoissa ja niiden kopioissa kieli makaa täysin sileän tallapalan päällä. Joten jos demppailee tai iskee plektralla kieliä liian kovakätisesti, saattaa kieli - aivan ääritapauksessa - muljahtaa millin tai jopa parikin sivuun. Jolloin vire hieman nousee, kunnes jossain välissä muljahtaa ainakin suurinpiirtein ennalleen.
Modernimmissä stratoissa ja sekä niiden kopioissa on paremmat tallapalat, jota keskittävät kielen varsin tehokkaasti. Lisäksi modernien fenfereiden "floikkamaisempi" talla on muutenkin parempi. Sen tunnistaa etureunan kahdesta "floikkatyylisestä" suuresta ruuvista, niiden kuuden pikkuruuvin sijaan.
 
Aalimupina
31.07.2012 19:02:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alex K: Eiköhän vireen pitävyys ole täysin riippuvainen soittajasta ja ennen kaikkea kitarasta, eikä niinkään kielistä. Itse en ainakaan oo kieliin törmännyt jotka ei virettä pitäisi sitten ollenkaan.
 
Kyse on siitä, että se pallo ei pysy paikallaan, vaan muljahtaa välillä syvemmälle. Ihan sama kuinka paljon riuhdoin ja venyttelin kieliä, niin silti välillä se pallo muljahti syvemmälle. Noilla bulleteilla ei ole samaa ongelmaa ollut.
 
Rg505bk
31.07.2012 19:24:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä saattaa olla apua tallan säädössä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Iy-F7iSIopA
 
tomaattiorava
31.07.2012 22:10:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Onko ilmiö näin radikaali: http://www.youtube.com/watch?v=O0Oyc6slYRc&feature=related#t=7m35s
 
Vaiko tuo sama juttu, mutta lievempänä? Ja koskeeko aina vain tiettyjä kieliä, vaiko aina niitä kaikkia? Korjautuuko videossa mainitulla kampikikalla, vai pitääkö aina nostella kieliä satulan kohdalta? Vai pitääkö aina kiristää kieli takaisin vireeseen virinkoneistosta.
Näiden tietojen perusteella joku (strato)ekspertti osannee paremmin antaa vinkkejä. Joltain pätevältä ammattimieheltä voisi jopa hinta-arviota kysäistä pienestä "esitutkinnasta", mikäli lähipiirissä ei ole niitä eksperttejä.
Näin vikakohta/vikakohdat varmistuisi, sekä niiden korjaamisen/korjauttamisen hinta. Kaikkein parhaassa tapauksessa voi hyvinkin huokealla tulla merkittävä parannus. Aivan ensimmäiseksi voisi ihan itsekin kyllä satulan toimivuuden tsekata ja sen liukastamista kokeilla.

 
Samaa meininkiä joo mut ei ehkä ihan yhtä pahasti. Hämmästyksekseni toi kampikikka kyllä toimii mut ei kyllä loputtomiin. Vaatinee vähän totuttelua. Liukastetta vähän laitoinkin, tota nut saucea kun laukun pohjalta löytyi.
Mut isoimmat ongelmat näyttäis olevan G ja B-kielillä. Tapeista tai kammesta kun vääntää niin oikeen tuntee ja kuulee sen pienen kirkkaan napsahduksen kun kieli jostain kohtaa pikkusen lipee ja kielen jännitys muuttuu. Päästää muuten ainakin G-kieli tätä näpäytystä ihan molemmista päistä.
 
Kuvan perusteella kitarassa joku samankaltainen, kuin Fenderin vintage-tremolo (se, jossa 6 ruuvia edessä). Eli kaikki Vän Heilenit sun muut saa siis todennäköisesti unohtaa... ;-)
Se ehkä kenties saattaa helpottaa, että unohtaa tallan kellumisen ja kiristää sen kitaran kanteen kiinni (dive only). Sustainkin hieman paranee (ainakin kököimpien vintage-tallojen kohdalla merkittävästikin), miinuksena tietenkin yksisuuntaisuus.

 
Kampi on ihan tehdas-asetuksissa jä tällaisenaan sitä ei kyllä väännetä kuin alas. Ylös ei vaan nouse.
 
tomaattiorava
03.08.2012 13:02:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tää vehje aika kivasti virettä pitää kun on vähän oppinu käyttämään. Tää talla tosiaan on ihan kitaran kannessa kiinni, eli dive only. Mutta onko tää nimenomainen talla vaan sellaista mallia joka ei ylös edes nouse vai lieneekö kyse vain säädöistä? Kovin kivaa olisi jos sais ylöski väännettyä =)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti