Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Putkivahvistimen teho laskee kesken soiton ja kohinaa
1 2
Pannarifani
26.07.2012 18:55:36 (muokattu 27.07.2012 15:25:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terves
 
Ostin tuossa muutama päivä sitten käytettynä Voxin AC30 (CC2) ja hyvältä soundaa. Tuossa jumalattomassa köntissä kiloja on tosin ilmennyt seikkoja jotka hieman pistävät miettimään, ja toivoisin löytäväni jonkinlaisia ohjeita täältä sille, kuinka näihin ehkä tulisi suhtautua.
 
Mainittakoon vielä, että minulla on kuukausi aikaa kokeilla tätä vahvistinta, jonka jälkeen voin halutessani vaihtaa uuteen Blackstariin saaden täyden hyvityksen tästä vahvarista, jos silloin näin mieleni tekevi. Ehkä samalla kun vastailette, voitte lisäillä mielipiteitänne; Vox AC30CC2 vs. Blackstar Club50 (asiaan kuuluvalla kaapilla, totta kai)
 
Mutta. First things first!
 
Kohina. Iänikuinen kohina näissä peleissä. Muita palstoja lukiessani moni epäili että liekkö on sen laatuista kohinaa että jaksaisi asiaan puuttua. Omasta mielestäni tässä vahvarissa kohina alkaa olla jo hieman häiritsevä, etenkin kovemmilla volyymeilla. Ja on kokeiltu eri pistokkeita ja bändikämpällä sekä kotona, sama kohina jatkuu. Eikä ole piuhoistakaan kiinni, kun kohinaa riittää vaikkei piuhaa olisi ollenkaan. Ymmärrän että kohinat on putkivahvareille lähes ominaislaatu. Mutta jos nyt kuitenkin saisin jotain rakentavaa palautetta siihen liittyen? Surinaksi tuota voisi jo sanoa. Vaikuttaisi myös, että kohinan taso nousee hieman mitä pidempään vahvistin on ollut päällä, muttei kovin huomattavasti, enkä mene varmaksi sanomaan. Ja joo, ehkä vielä joku päivä kokeilen huoneessa jossa ei ole mitään muuta sähköön viittaavaakaan, jos kohinat loppuisi siellä..
 
Menköön tuo nyt, toinen asia mistä haluaisin mainita, on vahvistimessa ajoittain tippuva teho. Tästä nyt en tiedä kuinka pitäisi kuvailla, mutta yritetäänpä silti. Ajoittain tuntuu että vahvarista tippuu hönkä hetkeksi. Ei paljoa, mutta huomattavasti. Ensinnäkin se kohina laskee hieman ja kitaran soundikin muuttuu hieman tummemmaksi. Tätä kestää 5-20min (hyvin raaka arvio), ja sitten on taas surinat ennallaan, vaan niin on myös kick ass sounditkin. Mikähän ihme tämän voisi aiheuttaa?
 
Kolmantena asiana voisin pyytää, että joku kirjoittaisi FAQ -tyyppisen selvityksen tänne muuskoiden.netiin putkivahvistimista ja niitten käytöstä, hoidosta ja mahd. huollosta, jossa käsitellään kaikki mahdolliset hurinat ja poksunnat ja muut mahdolliset tyypilliset ongelmat. "Putkivahvistimien tehoista ja impedansseista" on todella hyvä threadi, mutta ei kata näitä ongelmia.
 
Kiitos ja anteeksi.
 
Gabe
26.07.2012 19:04:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä vahvain sulla oli ennen? Jos oli putkivahvari niin oliko siinä yhtä voimakas kohina? Ei sen kyllä häiritsevää sais olla. Onko kitarassa kaikki kunnossa?
 
Enemmän tuo ajoittain tippuva teho kyllä mietityttää.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Pannarifani
26.07.2012 19:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikasemmin ei ole ollut kuin transistoreita, missä ei tietenkään tätä kohinaa ilmennyt. Kitarassa on kaikki kunnossa, ei muilla vahvistimilla kohise. Ja siis vahvistin kohisee vaikka kitara/piuhaa ei ole edes kytkettynä.
 
sickboy
26.07.2012 21:59:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohiseeko se ihan puhtailla saundeillakin, vai tuleeko kohina vasta isommalla säröllä? Voisikohan putket olla huonossa kunnossa? Tätä lähtisin itse ensin kokeilemaan. Tietty putkien vaihto voi olla vähän turhan kallis operaatio, jos vahvistin on vaan testissä.
 
Pannarifani
26.07.2012 22:05:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohisee puhtaallakin. Kauppias mainitsi että putket pitäisi olla kunnossa, mutta kieltämättä vähän epäilyttää. Tosin, koskaan aikasemmin en ole putkivehjettä omistanut, vaikka käyttänyt olenkin, niin en välttämättä tiedä kovin hyvin miten putket oireilee mistäkin syystä jne. Sen verran tiedän, että edellisellä omistajalla oli pelkästään kotikäytössä, että tuskin on hönkäilty täysillä päivät pitkät.
 
Putkien vaihtoon en kyllä välttämättä mielelläni lähtisi, oon kuullu että osaa olla kallista puuhaa. Ossakos joku sanoa noin suurin piirtein paljon sellainen remppa maksaa?
 
Christeraser
26.07.2012 22:11:40 (muokattu 26.07.2012 22:13:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikoinaan Laney GHni oireili samalla tavalla, pääteputkien vaihdolla parani.
 
Putkille (etenkin halvemmille) ei ole mitään 100% varmaa tuntimäärää kuinka kauan kestää, joskus on niitä maanantaikappaleitakin jotka kestää vain kymmeniä tunteja. Ainakin allekirjoittaneelle on osunut...
 
edit: eikä noiden putkienvaihto ja mahdollinen bias säätö nyt NIIN kallista ole, tosin opiskelijabudjetilla varmasti jää tekemättä kunnes on pakko.
 
Putkia:
www.uraltone.com
Laulava Kylätohtori
26.07.2012 22:23:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epäilisin vikaa, koska mulla oli AC30cc2x eikä se kohissut mielestäni yhtään... Ei siinä kyllä ollut mitään tehon tiputuksiakaan...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
Gabe
26.07.2012 23:03:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mä veisin sen takaisin liikkeeseen. Vähän huonolta pohjalta alkaa. Ei mun aiempi putkarini kyllä kohissut häiritsevästi. Putkia kans mietin mut tuo tehon vaihtelu kans..
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Bf109
26.07.2012 23:08:19 (muokattu 26.07.2012 23:09:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pannarifani: Ajoittain tuntuu että vahvarista tippuu hönkä hetkeksi. Ei paljoa, mutta huomattavasti. Ensinnäkin se kohina laskee hieman ja kitaran soundikin muuttuu hieman tummemmaksi. Tätä kestää 5-20min (hyvin raaka arvio), ja sitten on taas surinatyös kick ennallaan, vaan niin on mass sounditkin. Mikähän ihme tämän voisi aiheuttaa?
 
Jos putkia ei halua heti vaihdella, niin kannattaa tarkistaa ettei vehkeessä näy huonoja juotoksia (tunnistusohjeita löytyy googlella). 20v sitten olin tv-korjaajana, hyvin iso osa kaikista viosta oli niitä...lämpö, tärinä ja painavat komponentit ovat myrkkyä juotoksille. Virtalähteessä tai putkien lähellä oleva huono juotos voisi mielestäni tehdä tuollaista.
 
slapvete
27.07.2012 02:41:36 (muokattu 27.07.2012 02:45:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bf109: Jos putkia ei halua heti vaihdella, niin kannattaa tarkistaa ettei vehkeessä näy huonoja juotoksia (tunnistusohjeita löytyy googlella).
 
Kyllä. Itse vaihdattaisin liikkeessä ensin kaikki putket ja kattelisin siitä sitten eteenpäin. Myyjien arviot putkien kunnosta on monesti mitä sattuu, ja massatuotantokamaan lätkitään monesti bulkkiputkia, joiden laadussa on melkoisia vaihteluja. Kunnon rööreillä voi nuo kuvaamasi vaivat parantua, esim. huonolaatuinen vaiheenkääntäjä voi suristella menemään melko häiritsevästikin.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
henkka.k
31.12.2012 15:03:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Tämä kirjoitus taitaa olla hiukan myöhässä, mutta kuten muutkin kirjoittajat olen samaa mieltä, että vika on putkissa. Ilmeisesti viallinen pääteputki. - Päättärit kannattaa vaihtaa kaikki neljä kerralla testattuun ja matchattyyn guadiin...
 
Henkka
Jucciz
01.01.2013 02:34:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

henkka.k: ...matchattyyn guadiin...
 
Tämä on sitten suomeksi sovitettu nelikko.
 
P.s. quad Q:lla, ei G:llä.
 
Hyvää tätä vuotta!
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Hynkel
01.01.2013 13:19:11 (muokattu 01.01.2013 13:23:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pannarifani: Putkien vaihtoon en kyllä välttämättä mielelläni lähtisi, oon kuullu että osaa olla kallista puuhaa. Ossakos joku sanoa noin suurin piirtein paljon sellainen remppa maksaa?
 
Jos näin on niin sitten kannattaa harkita trankuissa pysymistä. Joka tapauksessa remppa tulee aina silloin tällöin eteen. Eikä se niin hurjan paljon maksa, riippuu vähän kuka tekee. Kauppias osannee neuvoa, eikä kannata lähteä tekemään vaikka hän niin ehdottaisi, nääs pääteputkien vaihdon yhteydessä pitää hoitaa biasointi myös jottei uusista tule taas pian entisiä. Minusta kyllä pitäisi liikkeessä putkien olla kunnossa, ja jos ei ole niin ainakin sitten pitäisi ottaa hinnassa huomioon...
 
E: Jaa olipas vanha ketju.
 
Nessun Jorma.
slapvete
02.01.2013 15:53:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkien vaihdosta vielä:
 
AC30 on EL84-kone. Eli putkirempat on halvemmasta päästä.
 
Yksi syy hurinoille voi olla nykyisten piirilevy-Voxien surkeasti toteutettu hehkujen kytkentä. Eipä ole hirveästi jaksettu piuhoja pyöritellä. Tämä tietenkin selviää vain sisuksiin katsomalla.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
Imper
02.01.2013 19:42:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suhiseeko vahvistin kun vahvistimen toisen kanavan (kanava, jota et käytä) kaikki nupit on nollilla?
 
Itselläni meni hetki tajuta, että omassa Voxissani Top Boost -kanavan nupikoiden asennot vaikuttaa suhinaan, vaikka käytän EF86-kanavaa. Nykyään oon teipannut kaikki Top Boostin nupit nollille kun kuitenkin aina vääntyvät roudauksen yhteydessä eikä aina muista väännellä niitä nollille :)
 
Tehon tippumiseen epäilisin huonokuntoisia pääteputkia.
 
Everyone is a per-son
Pannarifani
16.06.2013 13:43:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terves!
 
No nyt kun aiheesta on lähes vuosi kulunut niin voi tällaisen tilannepäivityksen laittaa.
 
Vuosi sitten kirjoittamani ongelmat vähenivät käytön myötä. Liekkö sisäänajoa vaiko jotain korvien välissä, en tiedä. Putkiremppa tehtiin siinä vaiheessa kun yksi pääteputkista päätti ryhtyä mikrofoniseksi. Kaik on nyt niinkuin oletettavasti kuuluukin.
 
Jokin pieni ominaispörinä laitteesta kumminkin löytyy, riippumatta siitä missä asennossa numiskuukkelit ovat. Ei todellakaan häiritsevän laatuinen, soiton allehan se peittyy joka tapauksessa. Harkitsin ostavani jonkin gaten looppiin jos käy turhan häiritseväksi.
 
Ja sitten tämä "tehojen tippuminen". No se nyt katosi aivan muuten vaan. Liekkö talon sähköissä ollut häiriötä, mysteeriksi se jäi enkä puoleen vuoteen ole muistanut koko episodia. Huolestun uudestaan siinä vaiheessa jos ongelma ilmenee uudestaan.
 
Sitten noin muuten vaan pientä arviota Voxista tähän: Maukas peli! Erityisesti tykkään etuvahvistimen luiontaisesta overdrivesta vähän kovempaa tuutatessa. Lempiratkaisuni tällä hetkellä on että reititän ABY-pedaalilla kitaran signaalin molempiin kanaviin, niin että cleanissa on gainia (volume siinä taitaa lukea) noin puoliväliin ja Top Boostissa n. vartin verran. Täyteläiset cleanit pienellä reunalla joka toimii TODELLA hyvin omasta mielestäni. Jos haluaa Voxin omaa säröä lisää kehiin niin paras ratkaisu liene joku cleanboost (itse käytän Seymour Duncanin Pickup Boosteria, siitä löytyy hönkää ;)) eteen joka tuo vahvistimesta sitä täyttä itseään. Tuon setupin jälkeen hävettää käyttää säröpedaaleja; alamiddlet tuppaa usein väljähtämään.
 
Eli voin sanoa olevani tyytyväinen ostokseeni. Paino tuo kyllä miinusta, mutta on se sen arvoista. Eikös sitä sanota että hyvä soundi painaa...
 
hallu
16.06.2013 13:58:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pannarifani: Terves!
 
No nyt kun aiheesta on lähes vuosi kulunut niin voi tällaisen tilannepäivityksen laittaa.
 
Vuosi sitten kirjoittamani ongelmat vähenivät käytön myötä. Liekkö sisäänajoa vaiko jotain korvien välissä, en tiedä. Putkiremppa tehtiin siinä vaiheessa kun yksi pääteputkista päätti ryhtyä mikrofoniseksi. Kaik on nyt niinkuin oletettavasti kuuluukin.
 
Jokin pieni ominaispörinä laitteesta kumminkin löytyy, riippumatta siitä missä asennossa numiskuukkelit ovat. Ei todellakaan häiritsevän laatuinen, soiton allehan se peittyy joka tapauksessa. Harkitsin ostavani jonkin gaten looppiin jos käy turhan häiritseväksi.
 
Ja sitten tämä "tehojen tippuminen". No se nyt katosi aivan muuten vaan. Liekkö talon sähköissä ollut häiriötä, mysteeriksi se jäi enkä puoleen vuoteen ole muistanut koko episodia. Huolestun uudestaan siinä vaiheessa jos ongelma ilmenee uudestaan.
 
Sitten noin muuten vaan pientä arviota Voxista tähän: Maukas peli! Erityisesti tykkään etuvahvistimen luiontaisesta overdrivesta vähän kovempaa tuutatessa. Lempiratkaisuni tällä hetkellä on että reititän ABY-pedaalilla kitaran signaalin molempiin kanaviin, niin että cleanissa on gainia (volume siinä taitaa lukea) noin puoliväliin ja Top Boostissa n. vartin verran. Täyteläiset cleanit pienellä reunalla joka toimii TODELLA hyvin omasta mielestäni. Jos haluaa Voxin omaa säröä lisää kehiin niin paras ratkaisu liene joku cleanboost (itse käytän Seymour Duncanin Pickup Boosteria, siitä löytyy hönkää ;)) eteen joka tuo vahvistimesta sitä täyttä itseään. Tuon setupin jälkeen hävettää käyttää säröpedaaleja; alamiddlet tuppaa usein väljähtämään.
 
Eli voin sanoa olevani tyytyväinen ostokseeni. Paino tuo kyllä miinusta, mutta on se sen arvoista. Eikös sitä sanota että hyvä soundi painaa...

 
Niinhän sitä sanotaan niin kitaroissa kuin vahvistimissakin. Nykyisin tosin on ihan hyväsoundisia keveitäkin kitaroita, mutta vahvistimet painaa edelleen:-). Mitä hurinaan tai kohinaan tulee, niin jos kohina säilyy ennallaan kun kitarasta väännetään volat nollille eikä kohina korreloi kitaran asentaan, niin pörinä on kotoisin talosi sähköistä. Jos hurina esiintyy vain silloin kun kitaran volumenappi on avattuna, niin hurina tulee jostakin siitä ulkopuolelta (putkilamppu, kännykkä, tv, tietokone, etc. sähkömagneettisen häiriönlähteitä on lukemattomia).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
JaaGeRMaisTeR
17.06.2013 00:01:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäin miettiin että testasitko tuota blackstaria minkä mainittit ensimmäisessä postauksessa?
 
V
AJL46
27.06.2016 06:00:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä sitä menee komeasti puurot ja vellit sekaisin.
Sotketaan kohinat ja hurinat toisiinsa.
Opetelkaa nyt ihmeessä erottamaan ne toisistaan.
 
basisti1971
27.06.2016 08:29:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
AJL46: Siinä sitä menee komeasti puurot ja vellit sekaisin.
Sotketaan kohinat ja hurinat toisiinsa.
Opetelkaa nyt ihmeessä erottamaan ne toisistaan.

 
Loistava analogia, tismalleen saman asian kaksi variaatiota...
 
Voipi olla että näiden kolmen vuoden aikana kun viestiketju on lepäillyt, ovat jotkut osallistuneista opineet erottamaan ko. asiat toisistaan.
 
Kaikki eivät siihen opi koskaan, mutta eipä kaukoavut sen paremmin tai huonommin toimi vaikkei terminologia ihan vimpan päälle olisikaan ;).
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti