Muusikoiden.net
24.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedaalitietäjille kysymys
1
jusatan
24.07.2012 15:17:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haussa olisi jonkin sortin efektipedaali-systeemi, ja kaipaisin tietämystä ja viisautta asiassa. Tilanne on seuraava: Tällä hetkellä käytössä yksikanavainen Laney GH50L putkinuppi (http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=gh50l) laneyn oman 4x12 kaapin kanssa. Yksikanavaisuus tuo tiettyjä saundirajoitteita live soitannassa, joten tarvitsisin pedaaliviritelmää jolla saisi vaihdettua lennosta erinomaiset kliinit, säröt ja mahdollisesti delay chorus tyyppistä efektiä. Pidän todella paljon vahvistimen omasta brittihenkisestä tiukasta middlesäröstä. Tästä vahvistimen omasta säröstä on ilmeisesti kuitenkin luovuttava, mikäli halajan vaihdella kliinin/särön/efektien välillä lennosta. Eli kannattaako ostaa jonkun sortin multiefektipedaali , vai kasata oma lauta erillisistä pedaaleista, esim bossin pedaaleista? Ja onko ehdotuksia eri pedaaleille? hinnalla ei niin väliä, kunhan on hyvä ja toimiva ratkaisu. Ja haettu särö on enemmänkin rouhea ja tiukka putkimainen overdrive eikä mikään sirkkeli, metalzone särö.
 
prkl
benny
24.07.2012 16:01:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se maailma niin julma paikka ole.
Itse vedän tämmösellä Orangen kanssa: http://www.ehx.com/products/signal-pad
 
shitfuck inc.
Swan
24.07.2012 16:04:22 (muokattu 24.07.2012 16:07:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parikin kikkaa tulee mieleen. Oletko kokeillut kitaran volapotikkaa pakittaa? GH50L:n pitäisi saada sillä tavalla puhdistettua aika nätisti, mutta tietenkään Fender-kliineihin sillä ei pääse. Kikkana kuitenkin helppo ja yksinkertainen, ja vuosikymmeniä käytetty. Tuo bennyn ehdottama pedaali toimii samalla periaatteella, mutta on jalkakytkimen takana.
 
Toinen vaihtoehto olisi tietty hankkia toinen vahvistin puhtaille kokonaan. Tällöin puhtaan ja särön välillä voisi vaihtaa A/B-boksin avulla, jolloin puhtaille voisi hankkia omat chorus- ja delay-pedaalinsa, ja täten saundinvaihto efekteineen olisi vain yhden painalluksen takana.
 
Yksi kikka, jota käytin itsekin ko. styrkkarin kanssa, on käyttää vahvarimallinnuksia sisältävää multiefektilaatikkoa neljän kaapelin kytkennällä. Esim. Boss GT-8 tai GT-10 toimii tässä mukiinmenevästi. Homman nimi on se, että säröt otetaan vahvistimesta normaalisti, mutta puhtaita varten vahvarin oma etuaste ohitetaan, ja se korvataan kliinillä vahvistinmallinnuksella. Haittapuolena on se, että saundi on todellakin mallinnuksesta kotoisin, mutta noheva säätäjä osaa ruuvata sellaisen puhtaan, jota yleisö ei tajua kyseenalaistaa.
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))>
S.M.A.K.
benny
24.07.2012 16:09:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ja EQ- taikka sitten tollanen Kompressori-pedaali ajavat myös saman asian, jos totta puhutaan.
 
Koen oikeasti itselleni helpommaksi metskailla menee tolla pedaalilla ku pyöritellä volapotikkaa.
 
shitfuck inc.
Black_Bubblegum
24.07.2012 16:09:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Black Sabbathin Tony Iommi hoitaa asian vähentämällä volaa kitarasta, mutta hän ei käytäkään täysin puhdasta soundia varmaan koskaan.
 
Minä laittaisin Laneystä jonkun laadukkaan clean soundin / reunasärön riippuen tarpeesta ja tuuttaisin sitten lisäsärön tarpeeseen boosterilla tai overdrivella, kuten MP Little Green Wonder tai Fulltone OCD.
 
Sinuna en itse ostaisi multiefektiä vaan 2 tai 3 laadukasta erillispurkkia, kun kerran et tarvitse koko efektien kirjoa. Mielestäni esim. Strymonin, Empressin, Eventiden ja T-Rexin tason pedaaleilla saat soundiisi kaipaamasi lisät laadukkaasti.
 
I am hoping that I can be known as a great writer and actor some day, rather than a sex symbol. Steven Seagal
Vladi
24.07.2012 16:12:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi juttu aloituksesta jäi puuttumaan, eli millaista säröä aloittaja tarkoittaa? Onko sillä tarkoitus soittaa AC/DC:tä, Extremeä tai vaikka In Flamesia?
 
Isompien säröjen hoitaminen pedaaleilla on mielestäni aina vähän niin ja näin, omien kokemusten perusteella vahvarin oma särö voittaa joka kerta. Silloin tuollainen multiefektillä toteutettava etuasteen ohitushan voisi olla varsin passeli ratkaisu.
Swan
24.07.2012 16:15:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinkin on tehty, jos kitaran mikeille on omat volumepotikkansa, että kaulamikin vola pidetään pienellä, jolloin särön ja puhtaan välillä voi vaihtaa pelkästään mikkikytkintä kääntämällä.
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))>
S.M.A.K.
benny
24.07.2012 16:16:54 (muokattu 24.07.2012 16:21:12)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Swan: Niinkin on tehty, jos kitaran mikeille on omat volumepotikkansa, että kaulamikin vola pidetään pienellä, jolloin särön ja puhtaan välillä voi vaihtaa pelkästään mikkikytkintä kääntämällä.
 
Esim. Buzz Osborne The Melvinsistä tekee näin, ja soittaa siksi "Les Paul"-kitaroilla ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RHSv … QSQ&feature=player_detailpage#t=92s
 
shitfuck inc.
jusatan
24.07.2012 16:25:08 (muokattu 24.07.2012 16:26:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä vastauksia... Elikkäs vahvistimessahan on perus etuaste gain ja sitten on footswitsillä kytkettävä drive boosti. Tässä on se dilemma että jos gaini on sen verran alhainen että kliini on hyvä niin tuolla drive boostilla en saa tarvittavaa säröä. Että tähän asti olen taiteillut gainin ja driven kanssa sillei että kliinin kohalla on pitänyt tyytä vähän "säröytyvään" kliiniin että saan drive-boostilla sitten halutut säröt kehiin. Olen tosiaan huomannut että kitaran volapotikkaa tiputtamalla kliini tasottuu mukavasti. Tuo oli hyvä että parempi ostraa erillisä pedaaleja ennemmin kun joku jäätävä multiefekti. Ja haluttu särö on lähimpänä ehkä tälläinen Keratorin viimeisimmiltä levyillä soiva jos joku nyt sattuu muistamaan tältä istumalta. Tai sanotaan nyt suoraan että 80 luvun NWOBHW ja rässisaundi. Eli ei mitään niin laimeaa kuin ACDC eikä mitään bläkmetallisäröä. Pitäisi melkein kokeilla jotain distortion/overdrive pedaalia että saako niillä samanlaisen hekuman kun nupin omalla säröllä.
 
Ja mikkeinä on muute perus EMG 81/85 ja 81/60.. tylsää eikö...
 
prkl
Noll_a
24.07.2012 16:36:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo EMG:t ovat kyllä valitettavasti varmaan yhdet surkeimmista mikeistä puhdistumaan. Se outputin määrä tekee vielä sen, että sitä gainia joudutaan pitämään todella pienellä, ettei jopa se "oikea" kliini menisi särölle. Mä kyllä lähtisin tolle OCD-linjalle, jolloin vahvistimesta se kliini -> särö OCD:stä ja sooloboosti siitä vahvarin boostikytkimestä.
 
Hihulihei, kamarunkkaus rahani vei
jusatan
24.07.2012 16:43:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pystyisikö tuota etuastetta ohittamaan jotenkin järkevästi? Tuossahan on FX-looppi. Eli että kliinit tulisi ilman etuastetta ja säröt sitten sen kanssa?
 
prkl
gator
24.07.2012 17:09:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entäpä jos myyt ton vaffaris ja hommaat tällaisen:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=638982
 
Pääset helpoimmalla, eikä tartte luopua vaffarin säröstä.
 
oiva tumpeloinen
24.07.2012 18:29:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jusatan: Pystyisikö tuota etuastetta ohittamaan jotenkin järkevästi? Tuossahan on FX-looppi. Eli että kliinit tulisi ilman etuastetta ja säröt sitten sen kanssa?
 
Hommaat tämmöisen:
 
http://www.thomann.de/fi/amt_f_1.htm
 
Torilla näkynyt ainakin yksi 90-100 euron pyynnillä useampaan otteeseen. Ei ole mikään ihmeitä tekevä laitos, mutta ihan toimiva kuitenkin. Tuohon saa toisen etuasteen (siinä olevan efektilenkin lisäksi) kytkettyä siten, että se menee käyttöön aina, kun tuo purkki ei ole käytössä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti