Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikkien piuhojen "värikoodien" tunnistaminen
1
grooppi
07.07.2012 20:02:21 (muokattu 07.07.2012 20:03:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Minulla on tuossa japanivalmisteinen kitara, jossa oli kiinni J. Salon tekemät humbucker-mikit. Kyseinen kitara on kerrassaan loistava, mutta ei oikein istu meikäläisen käpälään enää. Sen sijaan nuo mikit ovat kerrassaan ensiluokkaiset, joten päätin irrottaa ne kitarasta ja pistää toiseen kitaraani kiinni.
 
Mikkien irroittamisvaihe oli aikamoinen murheenkryyni, sillä mikkien johtoja oli jatkettu toisella johdolla ja tallamikin ja kaulamikin johtoja oli teippailtu yhteen jne. Siitä oli paha jaksaa ottaa mitään selvää.
 
Nyt lopulta mikit ovat irti ja olen tässä pähkäillyt näiden kiinnittämistä toiseen kitaraan, sillä meikäläisellä ei ole mitään hajua mikä mikrofonin johto on mikäkin. En omista mitään mittareitakaan, joten sellaisista ei ole apua. Mikeistä lähtee perinteiseen tapaan neljä piuhaa + paljas (punainen, vihreä, valkoinen, musta). Normaaliudesta poiketen punainen ja vihreä on teipattu yhteen ja loput ovat vapaana. Tiedän että paljas + jompikumpi väri pitäisi juottaa potikkaan ja ylijäävä mikkiswitchiin (tarkoituksena siis kytkeä molemmat mikit yhteen volumeen ja yhteen toneen).
 
Kysymykseni kuuluukin, että voiko noista päätellä, että mikä johto on mikäkin ilman mitään testauksia, vai onko parempi ottaa vain kolvi käteen ja kokeilla molemmat vaihtoehdot (valkoinen tai musta paljaan kanssa potikkaan) ja päätellä siitä? Katselin ainakin yleisimpien mikkivalmistajien "värikoodit" lävitse, eikä oikein mikään valmistaja käytä sellaista menetelmää, missä vihreä ja punainen johto teipattaisiin yhteen. Siksi ihmettelinkin tätä ratkaisua ja ajattelin kysäistä vielä täältä, että löytyykö ihmisiltä enemmän tietoa esim. Salon mikkein värikoodeista yms.
 
JuSu
07.07.2012 20:17:50 (muokattu 07.07.2012 20:20:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikeaa on ilman mittaria. Parhaiten selvinnee numerosta
 
+358 40 77 55 099 / J. Salo.
 
Mutta ei ole isokaan homma kyllä kokeilla. Ja jos ei ole tulossa mitään puolituksia tai muita, niin eipä ole väliäkään, kummin päin ne piuhat juottaa, kunhan juottaa kaikkien mikkien piuhat samoin päin. Tämä siis olettaen, että ne värikoodit ovat samat kaikissa mikeissä, kuten loogista olisi.
 
JuSu
Swan
08.07.2012 13:21:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos punainen ja vihreä on juotettu yhteen (teippi on vain eristämässä), voisin kuvitella mikkien käyttävän DiMarzion värikoodeja, mutta vaihe on vain käännetty. Tällöin musta olisi kuuma ja valkoinen maa. Joka tapauksessa sillä ei pitäisi merkitystä olla, kumpaa johdinta kummassakin roolissa käyttää, kunhan se on molemmilla mikeillä sama.
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))>
S.M.A.K.
rakinraato
08.07.2012 14:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Swan: Jos punainen ja vihreä on juotettu yhteen (teippi on vain eristämässä), voisin kuvitella mikkien käyttävän DiMarzion värikoodeja, mutta vaihe on vain käännetty. Tällöin musta olisi kuuma ja valkoinen maa. Joka tapauksessa sillä ei pitäisi merkitystä olla, kumpaa johdinta kummassakin roolissa käyttää, kunhan se on molemmilla mikeillä sama.
http://www.stewmac.com/freeinfo/Electronics/Color_codes/i-gotoh.html
Myös Gotoh käyttää standardissa punainen-vihreä juotettu yhteen. Hiljattain juotin yhden kiinni.
 
Gibsonit on aloittelijoille. Harley Benton vaatii jo enemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti