Muusikoiden.net
08.12.2016
Introducing the Fender Paramount PM-1 Limited Rosewood  

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Peavey Valveking 212 ongelma?
1
vtiainen
05.07.2012 12:48:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaisiko joku auttaa minua sauraavass ongelmassa; kakkosvahvistimeni (combo) on alkanut reistailemaan sueraavalla tavalla:
 
Keikalla saatan soittaa x määrän biisejä ja ihan yhtäkkiä volumet menee todella pieneksi. Soitto kuuluu lähes samanlaisena (pientä särinää ja saundin elottomuutta tosin joka viittaisi putkien menemiseen). Biisin jälkeen kun hieman napauttaa, ajoittain saundi palaa täysin ennalleen ja on taas napakka oma itsensä.
 
Olen huomannut että jos laitan vahvistimen päälle jotain tosi painavaa, ei ongelmaa ilmene.
 
Ei viitsisi parin sadan vahvistinta viedä ihan heti kahden sadan euron huoltoon ;) Onko kellään ollut samanlaista ongelmaa? Entä voiko vika olla putkissa kun saundi kuitenkin palautuu ongelman jälkeen normaaliksi?
 
Kiitos paljon!
 
- Viljami
 
naavanka_
05.07.2012 13:02:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikkaisin mutuna putkien kantoja.
Kannattaahan se huollossa käyttää jos vaan tykkää vahvistimen saundista muuten.
 
No pads, no helmets, just balls.
Sax-pappa
05.07.2012 14:21:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

naavanka_: Veikkaisin mutuna putkien kantoja.
Kannattaahan se huollossa käyttää jos vaan tykkää vahvistimen saundista muuten.

 
Tai sitten se perinteinen eli pätkivät efektiloopin jakit.
 
vtiainen
05.07.2012 14:51:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Tai sitten se perinteinen eli pätkivät efektiloopin jakit.
 
Kiitos vastauksista,
 
Äsken tuossa leikin tunnin verran vahvistimella. Keikoilla olen pitänyt efektiluupeissa efektejä ja nyt laitoin kitaran ja vahvistimen väliin ja hienosti toimi. En päässyt luukuttamaan kovin lujaa tosin kerrostaloasunnossani.
Taitaa olla niissä efektiluupeissa vika, mutta sehän ei haittaa kunhan ei niitä käytä?
 
blaekie
05.07.2012 15:09:45 (muokattu 05.07.2012 15:11:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vtiainen: ..Taitaa olla niissä efektiluupeissa vika, mutta sehän ei haittaa kunhan ei niitä käytä?
 
Ongelma ei ratkea tuolla käyttämättömyydellä. Niissä jakeissa on pienet kontaktit, jotka siirtää signaalin läpi, silloin kun luuppiin ei ole kytketty mitään. Ajan saatossa nuo kontaktit hapettuu ja alkaa pätkimään signaalia kuvaamallasi tavalla.
Jos kytket jotain luuppiin, saattaa tilanne olla jopa parempi, ja pätkimistä ei välttämättä ilmene. Perussyy on kuitenkin huonolaatuiset jakit noissa halvoissa. Niitä voi jollakin kontaktisprayllä yrittää puhdistella. Esim PRF 7-73 on hyvää siihen.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti