Muusikoiden.net
24.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikkiliikkeet jotka ostavat käytettyjä soittimen
1
Hypetreme
11.06.2012 22:50:57 (muokattu 11.06.2012 22:53:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan kitaran vaihto olisi paikallaan. Voiko käytetyn soittimen (+rahaa) vaihtaa uuteen pääsääntöisesti missä musaliikkeessä vaan? Millaisia kokemuksia teillä on näistä musaliikkeistä ja paljonko käytetystä yleensä saa vaihdossa? Ottaako esim. DLX Music käytettyjä?
 
E: Menin sitten typottamaan otsikon...
 
Jackson Slat3-6 Soloist- ENGL Thunder 50 E322- Fender Frontman 15w- Yamaha HS50M
naavanka_
11.06.2012 23:03:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän niitä ottaavat mutta paremman hinnan saat suoraan myymällä kuin vaihtoon antamalla.
Musiikkiliike ei voi koskaan antaa täyttä jälleenmyyntiarvoa vaihtosoittimesta.
Tai voihan ne mutta ei siinä ole järkeä.
 
hallu
11.06.2012 23:07:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypetreme: Varmaan kitaran vaihto olisi paikallaan. Voiko käytetyn soittimen (+rahaa) vaihtaa uuteen pääsääntöisesti missä musaliikkeessä vaan? Millaisia kokemuksia teillä on näistä musaliikkeistä ja paljonko käytetystä yleensä saa vaihdossa? Ottaako esim. DLX Music käytettyjä?
 
E: Menin sitten typottamaan otsikon...

 
No sehän selviää tietenkin kysymällä. Itse olen kysynyt kahdesta kaupasta joista toinen tarjosi myyntitiliä 20 prosentin provisiolla!!! ja toinen melko suoraan sano etteivät halua niitä käytettyjä kamoja mutta ottavat tosi nimellistä korvausta vastaan (suunnilleen kierrätysmaksun luokkaa). Musaliikkeiden intressi lienee, että raha virtaa kassaan eikä vanhoja kamoja haluta tasetta rasittamaan ja varastointikuluja kerryttämään kun uutta halpaa kiinan kamaa virtaa koko ajan toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos. Liikkeillä on varmaan aika erilaisia käytäntöjä tässä. Muusikoiden netin torilla saa varmasti helposti sen mitä musaliikkeet hyvittää ja varmaan aika helposti vähän enemmänkin. Fazer musiikki tarjosi omata Fender BluesDeVillestäni 410 made in USA vuodelta -95 400 euroa sillä edellytyksellä, että ostan niiltä jotain kalliimpaa (rahaa eivät anna ulos). Olen nähnyt torilla noita kaupiteltavan 600 - 700 euron pyynneillä (uudempia meksiko malleja tosin, mutta pari näitä vanhempaakin ollut) ja en tosin tiedä millä hinnalla kaupat on toteutuneet, mutta 400 tuntui sellaiselta, että pitäisi torilta aika helposti irrota (jos vaan ostaja löytyy).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
fox
12.06.2012 00:42:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: No sehän selviää tietenkin kysymällä. Itse olen kysynyt kahdesta kaupasta joista toinen tarjosi myyntitiliä 20 prosentin provisiolla!!! ja toinen melko suoraan sano etteivät halua niitä käytettyjä kamoja mutta ottavat tosi nimellistä korvausta vastaan (suunnilleen kierrätysmaksun luokkaa).
 
Näinhän se tänä päivänä on.. Ja tosiaan, myyntitilin provikat on yleisesti tuota tasoa..
Ehdottomasti tuollasesta "ihan tavallisesta" soittimesta tai bändikamasta saa parhaimman hinnan soittajien välisellä suoralla kaupalla, tuo Tori on vallan mainio paikka siihen.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Vainottu
12.06.2012 01:07:13 (muokattu 12.06.2012 01:08:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika paljon vaikuttaa mistä tavarasta on kyse ja missä kunnossa se on. Mä olen jostain kamasta saanut ihan ok vaihtohinnan kun sai myös uuden tavaran hintaa alas päin. Toki jos mahdollista niin kannattaa myydä vanha keppi itse ja tinkiä hyvä käteishinta uudelle kitaralle liikkeestä.
 
Hymyile, nosta kädet ilmaan, sano lyhyt selkeä lause.
Sammo
12.06.2012 09:44:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypetreme: Ottaako esim. DLX Music käytettyjä?
 
Vahvistinta ei ainakaan Kalasataman DLX ei ottanut pari kuukautta sitten. Ja vastauksen sävystä päättelin ettei paljon muukaan olisi kelvannut. Toisaalta en saanut tingattua sitten hintaa heiluttamalla käteistäkään. F-musiikki otti vahvistimen vaihdossa 25-30% halvemmalla kuin siitä olisi saattanut saada torilla, mutta säästyi odottamiselta/pakkamiselta/lähettämiseltä/kuljettamiselta ja uusi vahvistin oli samana päivänä treenikämpillä.
 
E: Menin sitten typottamaan otsikon...
Ei kai täällä typoista valiteta. Eihän?
 
"Just swimming in the sea of rubato"
Laulava Kylätohtori
12.06.2012 09:54:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vainottu: Aika paljon vaikuttaa mistä tavarasta on kyse ja missä kunnossa se on.
 
Mitkään vanhat Line6 Spiderit eivät varmaan kelpaa edes ilmaiseksi, mutta jotkut (no, en nyt osaa sanoa, mitkä) oikeasti halutut varmaan kelpaavat - vaikkei niistäkään tietysti mitään makseta. Myyjällä on varmaan aika hyvä tuntuma, mitkä vehkeet saa 100 % varmasti menemään...
 
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks.
nisumaka
12.06.2012 10:09:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kauppa Torilla käy, kun on realistinen hinnoittelun suhteen. Jos vaikkapa skittacombo maksaa 450 e ovh Suomessa kalleimmillaan, sen saa Saksasta T-kaupasta vaikkapa 350 e, niin se ei varmasti liiku hintaan 320 e haettava Taka-Hikiältä, ei vaihtoa. Mutta jos tollainen alkaa olla hintatasossa 200e, niin sitten voi jotain alkaa tapahtuakin. Esimerkiksi Rolandin Cube 30XL:n ostin tuossa keväällä, kovimmat pyynnöt oli 140e, halvimmat 80e+20e rahti. Tosta voi vetää johtopäätöksiä.
 
JuSu
12.06.2012 10:27:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihdossa liikkeeseen vieminen on tänäpäivänä aika hiljaista. Kuten on jo mainittu, ei hyvityshinta ole usein kummoinen, ja lisäksi lähtökohdat uuden kamppeen hinnasta tinkaamiseen ovat vaihtolaitteen kanssa nihkeät...
 
Lähinnä voisin kuvitella, että jos on todella kiire tai tietty yksittäinen kappale, joka on pakko saada, niin sitten.
 
Jos käy liikkeestä kysymässä laitteelleen vaihtoarvoa, ja lyö samalla hinnalla Torille, niin se aikalailla varmasti menee ihan heittämällä kaupaksi. Sitten on rahat kourassa paremmat lähtökohdat lähteä liikkeeseen tinkaamaan uuden kamppeen hinnasta.
 
Mutta toki aina voi sattua kaikenlaista, tapauskohtaista ovat nämä. Mutta harvinaista, että ym. kaavasta kauheasti poiketaan.
 
JuSu
jhlamm
12.06.2012 10:49:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ittelle kanssa tarjottiin hyvitystä omasta vahvistimesta, mutta sen jälkeen todettiin ettei vahvistimen hintaa voi tingata... Eli ilman vaihtoa olisivat myyneet 100e halvemmalla, kuin vahvistimen kanssa. Siispä laitoin torille samaan hintaan kuin he olisivat sen ottaneet ja lähti melko liukkaasti. Toisin kävi vanhan kepin kanssa. Ensimmäinen ikivanha, vyösolki ihottumaa ottanut, mutta kuitenkin toimiva Esp ltd viper halpis. Maksoin uutena joku 230e ja nyt sanoivat ettei tästä voi antaa kuin satasen, tosin ostaessa toista kitaraa tingattuun hintaan. Nostin kädet ylös, tuulet ja huusin pitäkää hyvänänne. Ei kaikkea jaksa myydä.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Gabe
12.06.2012 16:25:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota taannoin tiedustelin useastakin paikkaa ja siihen tulokseen tulin että itse myynti kannattaa paremmin. Useasta liikkeestä sanoivat jopa suoraan että itse kananttaa myydä.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Presidentti
12.06.2012 17:01:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan tällä hetkellä varastot kiertävät sen verran hitaasti ettei ainakaan erikoisempia käytettyjä haluta vaihdossa.
 
Torin mahdollisesta laskusuhdanteestahan on toinen ketju, mutta tori taitaa olla musiikkivehkeille kuitenkin paras kauppapaikka. Parhaan tuoton saa kun laitat torille ja lasket hintaa, jos ei mene kaupaksi tai puhelin soi.
 
Tunnuksesi on pistetty jäähylle, joka on voimassa 26.01.2012 13:48 asti. Jäähyn syy: Perseily "Opiskelusta" -ketjussa.
oamkbonor
12.06.2012 17:15:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarapajalla antavat vaihtoarvon ja voit sitten vaihtaa päikseen samanhintaiseen jos haluat mutta rahaa ei varmaan saa ulos.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti