Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimen kanavanvaihto ja chorus saman polkimen taakse?
1
Jimmie
03.06.2012 17:36:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terska! Nyt seuraa varmaan tyhmiä kysymyksiä, mutta antaa mennä ku oma ymmärrys ei (taaskaan) riitä. Homma yksinkertaisuudessaan se, että vahvistimena on Marshallin DSL100 jossa cleanille ja säröpuolelle omat kanavat + volat. Kanavaa säröltä cleanille vaihdettaessa olisi tarkoitus saada puhdas soundi, jossa olisi jo valmiina mukana chorusta. Eli ei tarvitsisi painaa ensin kanavanvaihtajaa ja sitten vielä hapuilla choruspurkkia, vaan tämä kaikki tapahtuisi yhdellä painalluksella. Miten onnistuu vai onnistuuko mitenkään?
Kiithos.
 
"If you don't know the blues... there's no point in picking up the guitar and playing rock and roll or any other form of popular music." -Keith Richards-
J-P L
03.06.2012 17:55:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä onnistunee: http://buzzelectronics.co.uk/product_info.php?cPath=22&products_id=48
 
Boozer
03.06.2012 18:01:07 (muokattu 04.06.2012 23:34:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rakensin tällaisen: http://www.mikseri.net/user/kessu77?image_id=4814810
 
chorus on siinä loopissa puhtaille ja toinen switch vaihtaa kanavaa. molempia nappeja joutuu tallaamaan yhtäaikaa :)
 
toimiipi mulle. kaipa ton sais yhen kytkimen taakkse ilman ledejä mutta eipä jaksa näin päissään miettiä.
 
Let there be rock
Jimmie
03.06.2012 19:27:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J-P L: Tällä onnistunee: http://buzzelectronics.co.uk/product_info.php?cPath=22&products_id=48
 
Okei, juurikin tuollaiselle on tarvetta:) Onko tällaiset yleensä jotain yksityisten tyyppien/yritysten tekemiä custom pedaaleita vai saako vastaavia tilattu isommilta valmistajilta esim. Thomannin kautta?
 
"If you don't know the blues... there's no point in picking up the guitar and playing rock and roll or any other form of popular music." -Keith Richards-
Crewyth
03.06.2012 19:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.loop-master.com/product_info.php?products_id=96
 
Tuolta sais kans vastaavia.
 
T-kaupasta ei ole kyllä omalla kohdalla silmään pistänyt...
 
h.e.k.a
03.06.2012 20:23:17 (muokattu 03.06.2012 20:24:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jimmie: Kanavaa säröltä cleanille vaihdettaessa olisi tarkoitus saada puhdas soundi, jossa olisi jo valmiina mukana chorusta. Eli ei tarvitsisi painaa ensin kanavanvaihtajaa ja sitten vielä hapuilla choruspurkkia, vaan tämä kaikki tapahtuisi yhdellä painalluksella. Miten onnistuu vai onnistuuko mitenkään?
Kiithos.

 
Lainataan hieman omaa vanhempaa postia:
 
Itselläni oli aikoinaan vastaava ongelma, eli piti hoitaa kanavanvaihto sekä kahden pedaalin aktivointi/deaktivointi samalla kertaa, joten rakensin oheisen luuppiboksin:
 
http://i566.photobucket.com/albums/ … /heka313/MesaStudio22footswitch.jpg
 
Tuossa yhdellä polkaisulla sain vaihdettua (Mesan) kanavaa, ja vain toisella kanavalla signaali (minun tapauksessani efektiluupissa) kulki kahden pedaalin läpi. Toisen kanavan ollessa päällä signaali ohitti nämä kaksi (boksin omaan luuppiin kytkettyä) paavoa, joten niitä ei tarvinnut erikseen potkia...

E: ja hintaa tuollaiselle tulee muutama kymppi...
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
Jimmie
03.06.2012 21:11:15 (muokattu 03.06.2012 21:12:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voihan berse. Muistin vasta nyt, että dsl:ssä on samat eq:t clean ja overdrive kanaville. Saakohan erillisellä eq-pedaalilla muokattua clean puolen soundia järkeväksi vaikka etupaneelin asetukset olisivatkin säröä varten, onko kokemusta? Sittenhän eq-pedaalin voisi lisätä jatkoksi clean puolen looppiin choruksen ohella. Tällä hetkellä kaksi nuppia ja a/b boksi käytössä tämän takia, mikä ei ihan tilaa säästävin ja roudausystävällisin ratkaisu kyllä ole. TSL:ssä on kanaville erilliset eq:t, mutta kuulostaa muuten vaan huonosaundiselle mun korvaan.
 
"If you don't know the blues... there's no point in picking up the guitar and playing rock and roll or any other form of popular music." -Keith Richards-
wilo
03.06.2012 22:33:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jimmie: Voihan berse. Muistin vasta nyt, että dsl:ssä on samat eq:t clean ja overdrive kanaville. Saakohan erillisellä eq-pedaalilla muokattua clean puolen soundia järkeväksi vaikka etupaneelin asetukset olisivatkin säröä varten, onko kokemusta? Sittenhän eq-pedaalin voisi lisätä jatkoksi clean puolen looppiin choruksen ohella. Tällä hetkellä kaksi nuppia ja a/b boksi käytössä tämän takia, mikä ei ihan tilaa säästävin ja roudausystävällisin ratkaisu kyllä ole. TSL:ssä on kanaville erilliset eq:t, mutta kuulostaa muuten vaan huonosaundiselle mun korvaan.
 
Monet kaverit on just noin muokanneet toisen kanavan saundia. Joko clean- tai särökanavan, riippuu tapauksesta. Miksei toimisi TSL:ssäkin, edellyttäen että säädät clean-kanavaa sillä eq:lla, koska kytket sen ennen vahvistinta. Jos kytkisit eq:n särökanavalle, sen toiminta olisi erilainen, koska säröytyminen tapahtuisi eq:n jälkeen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti