Muusikoiden.net
27.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mielenkiintoinen ongelma Marshall Valvestate 8100 nupissa
1
Philosopher
31.05.2012 12:43:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä on siis Valvestaten I-sarjan hybridinuppi, jossa on yksi etuasteputki. Osaisko kukaan sanoa mistä voisi johtua seuraavanlainen:
 
Valvestatessa on JJ:n ECC83-putki. Kokeilin vaihtaa siihen Tung-Solin vastaavan, jolloin vahvistin soi n. minuutin verran jonka jälkeen hiljeni. Noh, ajattelin että kyseessä oli viallinen putki joten vaihdoin toisen Tung-Solin tilalle. Kävi aivan sama homma eli n. minuutin päästä vahvistin meni mykäksi. Tämän jälkeen laitoin JJ:n putken takaisin ja vahvistin toimi taas ongelmitta. Kokeilin vaihdella putkia ristiin rastiin ja huomasin, että Tung-Solit eivät hehku, kun taas JJ:n putki hehkuu normaalisti.
 
Kuitenkin molemmat Tung-Solit hehkuvat ja toimivat toisessa vahvistimessa ongelmitta! Onko siis Tung-Solin putkissa jotain eroa vai mistä tämä voisi johtua?
 
It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
Spike
02.06.2012 00:29:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joissain putkivahvistimissa myös noiden kanssa ollut ongelmia, en nyt muista tarkemmin.
 
teemu-t-k
02.06.2012 12:55:43 (muokattu 02.06.2012 13:28:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkien "hehkuminen" ei varsinaisesti indikoi mitään. Eri putkien rakenteet voivat olla sen verran erilaisia, että hehkukäämi on yksinkertaisesti vaan sen verran piilossa ettei putki näytä hehkuvan lähellekkään yhtä paljon kuin hieman toisella rakenteella valmistettu putki.
 
Tässä tapauksessa on kyse todennäköisesti aika tyypillisestä "viasta": 8100:sen putkipiirissä on niin sanottu "katodiseuraaja"; piiri jossa putken katodilla on useimmiten reilun sadan voltin jännitepotentiaali (tyypillisen muutaman voltin sijaan). Joidenkin valmistajien putket eivät yksinkertaisesti sulata tuollaisia katodi-hehku jännite-eroja.
 
Tung Sol:in "reissue" putkista on aika laajalti raportoitu etteivät ne sovellu käytettäviksi katodiseuraajana. Noilla putkilla tuntuu olevan noin max. 100V katodi-hehku-jännite-ero speksi, kun se vanhoissa 12AX7 putkissa oli luokkaa 180V - 200V. Huomaa, että Tung Sol on nykyään lähinnä New Sensor Corp:in omistama brändi ja New Sensor:in tehdas venäjällä puolestaan valmistaa leijonanosan kaikista eri "valmistajien" 12AX7 putkista. New Sensor valmistaa ainakin Mullard, Tung Sol, Electro-Harmonix, Svetlana, ja Sovtek putket.
 
New Sensor on itsekin vastannut tiedusteluihin että ns. "spiral filament" rakenne, jota joissakin (huomaa avainsana "joissakin" - ei siis kaikissa) 12AX7 putkissa käytetään (hurinan minimoimiseksi) ei sovellu kytkentöihin joissa katodilla on korkea jännite-ero hehkuihin nähden. Käsittääkseni esim. NS:n Svetlana 12AX7 on kuitenkin rakenteeltaan erilainen kuin esim. NS:n Tung Sol putki joten en äkkiseltään menisi väittämään, ettei mikään NS:n valmistama putki sovi kys. sovelluksiin.
 
Philosopher
02.06.2012 20:50:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kiitos aika tyhjentävästä vastauksesta! Taidan hommata varmuuden vuoksi kuitenkin tuon JJ:n putken kun se nyt näyttää tuossa kytkennässä ainakin futaavan ja soundaa hyvältä.
 
It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.
Acid_Punk
28.10.2012 22:10:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjotellaan vaikka tähän ketjuun koska nimi täsmää aika sopivasti omaan ongelmaani.
 
Aloin tuossa vaihtamaan etuasteputkea samaiseen 8100- nuppiin ja törmäsin mielenkiintoiseen ratkaisuun putken kiinnityksessä. Putken ympärillä on jonkinlainen kutistesukka ja irrotus ei kyllä juotoksia rikkomatta onnistu. Tein pienen viillon sukan kylkeen ja näyttäisi siltä että sukka on kaiken lisäksi liimattu putkeen kiinni. Onko kenelläkään tullut vastaavaa eteen?
 
https://dl.dropbox.com/u/40485322/2012-10-28%2021.43.26.jpg
 
Minulla ei ole pakottavaa tarvetta vaihtaa putkea, mutta nykyiset särösoundit ovat todella tunkkaisen kuuloiset ja sen takia ajattelin kokeilla vaihtoa. Ei vaan huvittaisi rikkoa nuppia peruuttamattomasti, jos tuolla sukalla on jokin elintärkeä funktio tuossa aparaatissa.
 
" I've always been paranoid about the police, because even when I'm not doing anything illegal, I'm thinking about doing something illegal" - M. Manson
Antti1
28.10.2012 22:29:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi kutistesukka ainoastaan pitää palikat paikallaan. Vähän tarpeeton viritys sinänsä, mutta varmaan halvin tapa moiseen. Jos ei lähde mitenkään muuten, niin juota putken kanta irti levyltä ja ala vasta sitten operoimaan putkea irti kannasta. Voit toki nakata tuon mäkeen ja pistää suoraan uudenkin tilalle.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti