Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Efektiloopin käyttö
1
Pancake
25.05.2012 19:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt selvää vastausta asiaan löyä, vaikka haulla paljon keskusteluja asiasta löytyyki.
 
Miten ja miksi tuota efektilooppia käytethään?
 
Ensinäki ko siinä on send ja return. Mitä/miten niihin kytketään?
 
Miksi ei vain kaikkia pedaaleja laiteta pötköön ja kitarasta ensimmäisen inputtiin ja viimisen pedaalin outputista vahvistihmeen?
 
Nyt tuli hoppu, ni en ehi tarkemmin muotoilla, mutta myöhemmin saattaa tulla lisäkysymyksiä.
 
ReBeat
25.05.2012 19:32:30 (muokattu 25.05.2012 19:33:13)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pancake: Ensinäki ko siinä on send ja return. Mitä/miten niihin kytketään?
 
Kokeilit tosiaan sitä hakua? Sendistä kytketään johto efektilaitteen inputtiin ja efektilaitteen outputista kytketään johto efektilenkin returniin.
 
Miksi ei vain kaikkia pedaaleja laiteta pötköön ja kitarasta ensimmäisen inputtiin ja viimisen pedaalin outputista vahvistihmeen?
 
Vahvistimen etuaste sijaitsee ennen efektilenkkiä ja se voi muodostaa säröä soundiin. Efektit kuulostavat erilaiselta kun ne on ennen säröä tai sitten särön jälkeen.
 
Säröpedaalit monesti kuulostaa paskoilta efektilenkissä ja reverbit paskalta jos ne on kitaran ja vahvistimen inputin välissä ja vahvistimessa on hyvin särökäs soundi.
 
Lisäksi efektilenkin signaalitaso on usein erilainen kuin kitaran ja vahvistimen välissä. Efektit voivat toimia senkin takia jommassa kummassa välissä paljon paremmin.
 
Epsu!
06.07.2012 13:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli voin kytkeä boss dd-3 ja Bossin tremolonkin looppiin niin, että ne on keskenään peräkkäin. Vedän siis tremolon inputista sendiin ja delayn outputista returniin? Mites kun tossa delayssa on tuo directout? Miten sitä voi hyödyntää?
 
benny
06.07.2012 16:59:19 (muokattu 06.07.2012 17:01:19)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epsu!: Eli voin kytkeä boss dd-3 ja Bossin tremolonkin looppiin niin, että ne on keskenään peräkkäin. Vedän siis tremolon inputista sendiin ja delayn outputista returniin? Mites kun tossa delayssa on tuo directout? Miten sitä voi hyödyntää?
 
Tuhanteen kertaan sanotut asiat: Aikaan perustuvat efektit looppiin.
Ja ehkä enemmän järkeä on sanoa että:
Efektiloopin Sendistä tremolon inputtiin, tremolon outputista dilsan inputtiin ja dilsan outputista taas efektiloopin returniin.
 
Huomattavasti järkeenkäypää ilmaista se ketju oikeassa järjetyksessä kuin sikin sokin keskeltä jonnekki. Sellainen pieni jippo vielä, että jos sulla on 2kpl samanlaisia piuhoja joita käytät efektiloopin kanssa, niin kannattaa vaikka nippareil merkata. Mulla on itselläni sendissä 2kpl valkosia nippareita per pää ja returnin piuhassa 1kpl nippareita molemmissa päissä.
 
"If you plug something into the DIRECT OUT on the DD3, the main output will be only the delayed signal. This can be very useful."
 
shitfuck inc.
Exhausted
09.07.2012 14:42:24 (muokattu 09.07.2012 14:44:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epsu!: ites kun tossa delayssa on tuo directout? Miten sitä voi hyödyntää?
 
Normaalisti pedaalin outputista tulee sekä kaiuttamaton kitaran signaali että kaiku miksattuina. Kun laitat piuhan kiinni direct outiin, tulee outputista pelkkä kaiku ja direct outista kaiuttamaton kitaran signaali. Täten signaalista saa tehtyä stereon tai käsiteltyä kaikua jollain efektillä.
 
Mainitaan nyt vielä, että modulaatio- ja delay-efektejä ei ole välttämättömästi pakko laittaa efektilenkkiin. Ainakin itse tykkään enemmän niistä vahvistimen edessä. Toki, jos käyttää rajua vahvistinsäröä ja haluaa efektinsä kristallinkirkkaina, niin silloin efektilenkin käyttö on perusteltua. Vahvistimen edessä nuo efektit enemmän sulautuvat soittoon kun efektilenkissä taas ne enemmän ovat efektejä selvemmin kuuluvan soiton päällä.
Henko
10.07.2012 17:41:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeilin muistaakseni jotain Marshallin tremolomoloa joskus, lainasin kaverilta. Ero oli aika iso, ku vertas looppia tai suoraan kitaran ja vahvarin väliin. Efekti täysilläkään siinä ei tullu varsin isoa eroa volumen huojuntaan, vaan ennemmin siten, että se muutti soundia. Ihan sama, ku jos kitaran volumeapotikkaa kääntelis ees taas, niin vaikuttaisihan se myös soundiin. Efektilenkissä taas sai selkeästi huojuvan, syvän efektin, eikä soundi juuri muuttunut.
Itellä loopissa chorus, reverb, ja delay, kitaran jälkeen kompura pelkästään.
 
"Ymmärrät varmaan, että toimintaamme en voi täällä julkaista".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti