Muusikoiden.net
26.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitara aloittelijalle?
1 2
Toonika
01.05.2012 19:08:56 (muokattu 01.05.2012 19:22:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Olen innostunut tässä viime aikoina kitaransoitosta ja haluaisin jonkun halvan, mutta ihan hyvän kitaran. Siis ei mitään ihmeellisyyksiä. Saisiko alle satasella kitaran, joka ei ole mikään leikkikitara? Mistä kannattaisi hankkia? En ole soittanut kitaraa yhtään, mutta tiedän kyllä sointuja yms. Ja siis ihan akustinen saisi olla.
 
benny
01.05.2012 19:24:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä Fender: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=632249
Walden: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=631958
Ja Washburn: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=630468
 
Torilta löytyy lisää.
 
shitfuck inc.
quiver
01.05.2012 19:24:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toonika: Hei!
Olen innostunut tässä viime aikoina kitaransoitosta ja haluaisin jonkun halvan, mutta ihan hyvän kitaran. Saisiko alle satasella kitaran, joka ei ole mikään leikkikitara? Mistä kannattaisi hankkia? En ole soittanut kitaraa yhtään, mutta tiedän kyllä sointuja yms. Ja siis ihan akustinen saisi olla.

 
Puhutaanko nyt nylonkielisestä vai teräskielisestä? Noi toddella halvat akkarit tuppaa olemaan aika vaikea soittoisia joten eivät välttämättä kauheesti innosta harjottelaan.
 
Toonika
01.05.2012 19:27:04 (muokattu 01.05.2012 19:28:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

quiver: Puhutaanko nyt nylonkielisestä vai teräskielisestä? Noi toddella halvat akkarit tuppaa olemaan aika vaikea soittoisia joten eivät välttämättä kauheesti innosta harjottelaan.
 
Kumpi olisi parempi aloittelijalle? Luin tuolta jostain, etta nylonkieliset? Olen kyllä tottunut soittelemaan teräskielisillä, että olisikohan se parempi?
 
madcow2
01.05.2012 19:29:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

quiver: Noi toddella halvat akkarit tuppaa olemaan aika vaikea soittoisia joten eivät välttämättä kauheesti innosta harjottelaan.
 
Totta tämä. Itsellä ollut pari alle 100e Harley Bentonin teräskielistä ja olivat kyllä epämiellyttäviä; kielet sentin korkeudella otelaudasta ei oikein inspiroi. Mitä tästä opimme - testaa ennekuin ostat. :)
 
Möö. Koti on mun stage.
Antti1
01.05.2012 19:31:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toonika: Kumpi olisi parempi aloittelijalle?
 
Ei kumpikaan, ne ovat kaksi aivan erilaista instrumenttia. Ne eivät sulje toisiaan millään tavoin pois, eikä toinen ole toistaan parempi.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
quiver
01.05.2012 19:32:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toonika: Kumpi olisi parempi aloittelijalle? Luin tuolta jostain, etta nylonkieliset?
 
Tästä on monenlaisia näkemyksiä. Nylonkielet ovat pehmeitä joten niitä on kevyempi painaa, nylon kielisten kaulat ovat yleensä todella leveitä ja paksuja. Teräskieliset ovat hiukan raskaanpia soittaa, mutta jos kitara on laadukas ja oikein säädetty tämä ei mikään ongelma. Teräskielinen on monipuolisempi kuin nylonkielinen. Itse aloitin teräskielisellä ja näin sokkona voisin suositella sitä. Minkälaista musiikkia ajattelit soitella?
 
Vainottu
01.05.2012 19:32:37 (muokattu 01.05.2012 19:34:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toonika: Hei!
Olen innostunut tässä viime aikoina kitaransoitosta ja haluaisin jonkun halvan, mutta ihan hyvän kitaran. Siis ei mitään ihmeellisyyksiä. Saisiko alle satasella kitaran, joka ei ole mikään leikkikitara? Mistä kannattaisi hankkia? En ole soittanut kitaraa yhtään, mutta tiedän kyllä sointuja yms. Ja siis ihan akustinen saisi olla.

 
Alle satasen hintaluokka on ainakin uutena melko tiukka. 200€ nurkilta alkaa jo löytymään ihan asiallisia treenikitaroita. Jos on joku tuttu kitaristi, kannattaa ottaa kaveri mukaan kiertelemään musiikkiliikkeitä. Kannattaa myös seurailla tuolta M.netin torilta sopivia kitaroita. Käytettynä saattaisi löytyä tuohon sun hintaluokkaan. Tälläkin hetkellä tuolla näyttäis ainkin joitakin reilun 100 kitaroita olevan.
 
Suosittelen kiinteätallaista kitaraa. Halpiskitaroissa nuo keinutalla tuppaa olemaan melko kuraa. Muutenkin ei kannata ostaa halpiskitaraa supererikoismaalauksilla ja designmuodoilla. Yleensä perinteisissä kitaroissa on jääny rahaa myös muihin osiin. :) Ei kannata olla liian kranttu kitaran mallista.
 
Ainakin ESP:n halpiskitarat (10 ja 50 -sarjat) on oman kokemuksen perusteella melko onnettomia. Samickilla on ainakin ihan asiallisia kitaroita siinä reilun 200€ hintaluokassa.
 
EDIT: Jaaha tässä vissiin oli akkarista puhe. No mä puhuin sähkäristä. Väliäkö sillä. :)
 
Kitara on soitin
Toonika
01.05.2012 19:33:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

quiver: Tästä on monenlaisia näkemyksiä. Nylonkielet ovat pehmeitä joten niitä on kevyempi painaa, nylon kielisten kaulat ovat yleensä todella leveitä ja paksuja. Teräskieliset ovat hiukan raskaanpia soittaa, mutta jos kitara on laadukas ja oikein säädetty tämä ei mikään ongelma. Teräskielinen on monipuolisempi kuin nylonkielinen. Itse aloitin teräskielisellä ja näin sokkona voisin suositella sitä. Minkälaista musiikkia ajattelit soitella?
 
Jazz/pop varmastikkin.
 
quiver
01.05.2012 19:35:31 (muokattu 01.05.2012 19:44:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vainottu: Jos on joku tuttu kitaristi, kannattaa ottaa kaveri mukaan kiertelemään musiikkiliikkeitä.
 
Tämä on harvinaisen totta.
Jos tämä ei millään käy päinsä kannattaa hankkia joku perus yamaha, ibanez jne.
 
Tässäpä jotain perusmalleja
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_f310_na.htm
http://www.thomann.de/fi/yamaha_f370_bl.htm
http://www.thomann.de/fi/ibanez_v72ebk.htm
 
Stone
01.05.2012 21:14:49 (muokattu 01.05.2012 21:15:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä voisin ainakin suositella testaamaan. Erinomainen hinta-laatusuhde, miellyttävä soittaa, kokopuinen kuusikansi. Hyvin myös alapää soundissa läsnä. Yamahaa olin silloin hommaamassa, mutta tämä vakuutti.
 
www.musikantti.fi/product_details.php?p=2230
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
Alex K
01.05.2012 21:29:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei muuta kun paikalliseen musakauppaan etsimään ja testailemaan mieluisaa. Henkilökunta osaa varmasti auttaa asiassa kun kertoo tarpeensa heille.
 
Gabe
02.05.2012 00:04:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toonika: Saisiko alle satasella kitaran, joka ei ole mikään leikkikitara? Mistä kannattaisi hankkia? En ole soittanut kitaraa yhtään, mutta tiedän kyllä sointuja yms. Ja siis ihan akustinen saisi olla.
 
Alle satasella ei mun kokemuksieni mukaan valitettavasti saa laadukasta kitaraa. Kyllä budjetti kannattaisi asettaa edes neljän sadan tuntumaan niin laadukkaita vaihtoehtoja löytyy enemmän. Joku parin sadan käytetty kitara saattaisi olla lähin?
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Uto
02.05.2012 10:37:06 (muokattu 02.05.2012 10:38:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Alle satasella ei mun kokemuksieni mukaan valitettavasti saa laadukasta kitaraa. Kyllä budjetti kannattaisi asettaa edes neljän sadan tuntumaan niin laadukkaita vaihtoehtoja löytyy enemmän. Joku parin sadan käytetty kitara saattaisi olla lähin?
 
Ei saa millään. Eikä kitaroissa ole olemassa mitään aloittelijoille erityisesti sopivia ominaisuuksia, ei siis kannata uskoa halpojen kitaroiden myyntiargumentteja "sopii aloittelijalle".
 
I learn tapping so that I need never use it.
Laulava Kylätohtori
02.05.2012 10:48:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uto: Ei saa millään. Eikä kitaroissa ole olemassa mitään aloittelijoille erityisesti sopivia ominaisuuksia, ei siis kannata uskoa halpojen kitaroiden myyntiargumentteja "sopii aloittelijalle".
 
Olen myös ihmetellyt näitä "aloittajan ominaisuuksia", että mitä ihmettä ne mahtavat olla?
 
Oma näkemykseni on, että "sopii aloittelijalle" tarkoittaa, että:
 
"Kitara on lähes soittokelvoton romu, jota ei ketään vähääkään perillä oleva taho huoli, joten ainut mahdollisuus dumpata se johonkin, on muiluttaa se aloittelijalle, joka ei vielä sillä hetkellä ymmärrä, kuinka romu ko. vehjas todellisuudessa oikein onkaan..."
 
Periaatteessahan aloittelijalle sopii parhaiten mahdollisimman kallis, laadukas ja helpposoittoinen kitara. Kokenut pystyy paljon paremmin soittamaan jollain romuilla ritsoillakin....
 
San snää mnuu snuuks, snuuks mnääki snuu sano...
Gabe
02.05.2012 13:52:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Periaatteessahan aloittelijalle sopii parhaiten mahdollisimman kallis, laadukas ja helpposoittoinen kitara. Kokenut pystyy paljon paremmin soittamaan jollain romuilla ritsoillakin....
 
Näinpä juuri :D Itsekin aikoinaan kun halpiskitara vaihtui laadukkaaseen tuli ekana ajatuksena "tältäkö tämä soittaminen tuntuu" :) Kannattaa satsata kunnon kitaraan heti niin välttyy kaikelta turhalta vaivalta mitä se paska halpis tuottaa.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Jeszse
02.05.2012 14:46:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Näinpä juuri :D Itsekin aikoinaan kun halpiskitara vaihtui laadukkaaseen tuli ekana ajatuksena "tältäkö tämä soittaminen tuntuu" :) Kannattaa satsata kunnon kitaraan heti niin välttyy kaikelta turhalta vaivalta mitä se paska halpis tuottaa.
 
Mä taas tykkäsin siitä, et reenasin soittoo alkuun muutaman kuukauden 40v vanhalla tuhannen paskalla naikkarilla. Sit ku se lähti kulkeen sillä ns. hyvin, ni ai että miten kiva oli ku sai sen ensimmäisen oman, uuden kitaran. Lähti meinaan soitto ihan uudelle tasolle välittömästi, ja omalla kohdalla se myös takas sen ettei motivaatio loppunu alussa kesken. :)
 
Toki vain henkilökohtainen juttu, ite koin paskasta alotuskitarasta olevan hyötyä.
 
Karvamammutti: Mutta siulla on ultra-secks-Salovaara -ääni.| The Jasser Arafats | Alternaty
madcow2
02.05.2012 15:24:44 (muokattu 02.05.2012 15:27:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Toki vain henkilökohtainen juttu, ite koin paskasta alotuskitarasta olevan hyötyä.
 
Nojoo, kaikkein huonoin vaihtoehto noin niinkun oppimisen kannalta on, jos eka kitara on joku hyvä/kallis (merkki)keppi ja senkin saa lahjana vanhemmilta tms.
 
Paras on kyl tolta kantilta just, että ostaa omilla pennosilla eka halvan ja aina välillä pykälää paremman. Osaa arvostaa ja nauttia paremmin. Plus just toi sormivoimajuttu.
 
Tietty muutenhan homma toimii just toisinpäin: kallis kitara hyvä, halpa kitara huono
 
Möö. Koti on mun stage.
Sergei Fallinen
02.05.2012 18:26:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkin koen että oli hyötyä siitä etten liikaa miettinyt mitään ominaisuuksia silloin ekan kitaran kohdalla. Soittotaito on menny vain alamäkeä sitä mukaa kun on vehkeistä alkanut jotain oppia.
 
Mutta totta on toki että ne "alottelijalle hyvä peli"t lienee vähän riskialttiita ja siksi suosittelen että laittaa saman tien sen 200-300 euroa ekaan kitaraan jos suinkin mahdollista.
 
vain taito on rajana
Gabe
03.05.2012 00:09:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä. 300 euro ja sillä löytää hyvän kitaran alkajalle... voi sitten myöhemmin etsiä sopivamman kalliin kun mieltymykset alkaa selviämään.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti