Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Framus Cobra ja omistaja kaipaavat neuvoja
1
azlag
14.04.2012 14:33:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensin vähän taustaa, eli olen koko suht. lyhyen soittamisjaksoni käyttänyt melkein pelkästään transistorivahvistimia. Ja nyt ajattelin että hankintaanpa kunnon putkinuppi. Kun kuitenkaan kokeilemaan ei päässyt ilman että matkakulut olisivat paisuneet suuremmiksi kuin kamojen hankinta, jouduin sokkona tekemään hankinnan (kuitenkin noin 1000 tuntia googlausta ja pohdintaa, tiedän kuitenkin mitä haluaisin) ja kyseessä liikkeessä esillä ollut Framus Cobra. Kun kerran "halvalla" sain.
 
Joka tapauksessa olen uppo-oudolla maaperällä putkivehkeiden kanssa joten toivottavasti joku osaisi osoittaa edes suunnilleen oikeaan suuntaan.
 
Nyt olen kokeillut jo kaikkeni että saisin siitä metallisoundit pihalle mutta ei ota onnistuakseen. Biasit nostin 33mA:iin (tehdasasetukset 24mA). SPL:n Reducerilla koitin nupit kaakossa josko se auttaisi, mutta ei juuri mitään eroa oli sitten reducer tahi ei, volyymin säädölläkin vain vähän merkitystä.
 
Se nyt tietysti vaikuttaa että "kaappina" on tässä kokeilussa 100W Framus FR112CB (1 x 12" Celestion G12T-100) tilan ja rahanpuutteen vuoksi. Mutta ei se järkeni mukaan VOI niin paljon tehdä (?). Vertailun vuoksi voisin sanoa että nurkassa lojuva Line6 Spider IV:kin kuulostaa vähintään 5 kertaa paremmalta. Tiukemmalta, raskaammalta, puhtaammalta ja sustainiakin on yli Cobran 0. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin käytettynä yli 20v sitten (soitin teininä jonkin aikaa, nyt aloitellut uudelleen) ostettu VOX Lead 100:kin kuulostaa paljon hevimmältä.
 
Kitaramikkeinä kokeillut sekä EMG:n aktiiveja että Duncanin passiiveja, eikä mitään merkitystä korviini niilläkään.
 
Jos jotain "raskasta" tuolla saisin soitettua edes sinnepäinkään niin kyseessä olisi ehkä AC/DC. Jos kavereiden laitteilla olisi ilmavaivoja. Ainoa mitä saan ulos on "pörinää" jota säestää pienoinen surina. Eli lopulta kyseessä on ääni mistä olen vuosia nähnyt painajaisia; heittää maailman upeimman voimasoinnun ja kuuluu *plonk*
 
Mitäs siis teen väärin? Onko tilanne toivoton vai pitäisikö jostain vielä ottaa selvää? Pitäisikö turvautua ammattiapuun (joko vahvistimen tai käyttäjän suhteen?.. Hjälp?
 
ReBeat
14.04.2012 15:34:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihda putkia siihen.
 
azlag
14.04.2012 17:21:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitänee vielä tarkentaa että olen siis ihan täysi aloittelija mitä tulee putkizydeemeihin :$ Siispä parasta aloittaa ihan perusteista. Kuten, voiko viallinen putki/putket aiheuttaa tuollaista? Ja saako niitä mitenkään testattua ovatko rikki? Vai pitääkö vain alkaa hankkimaan satunnaisesti erilaisia putkia ja kokeilemaan niitä, vaikka nettimielipiteisiin perustuen?
 
Kun pihalla on niin pihalla on :) Kiitoksia joka tapauksessa.
 
hallu
14.04.2012 17:56:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

azlag: Pitänee vielä tarkentaa että olen siis ihan täysi aloittelija mitä tulee putkizydeemeihin :$ Siispä parasta aloittaa ihan perusteista. Kuten, voiko viallinen putki/putket aiheuttaa tuollaista? Ja saako niitä mitenkään testattua ovatko rikki? Vai pitääkö vain alkaa hankkimaan satunnaisesti erilaisia putkia ja kokeilemaan niitä, vaikka nettimielipiteisiin perustuen?
 
Kun pihalla on niin pihalla on :) Kiitoksia joka tapauksessa.

 
Kyllähän ne putket voi aiheuttaa vähän monenlaistakin häiriötä. Jos ne on loppu, niin se vaikuttaa soundiin ja voi tulla myös häiriöitä (siis hurinoita ja pörinäitä) sitten putkien kuluneisuus voi ilmentyä tehon vaihteluna. Putkien kuntoa ei voi varsinaisesti testata muuten kuin erityisellä testerillä, jollaisia on putkifirmoilla vaikkapa uraltonella sekä "juccizella". Kotikonstein voit ainakin tarkistaa onko putket mikrofonisuituneet eli vahvistin päällä koputtelet varovaisesti jollakin sähköä johtamattomalla esineellä, joka ei riko putkea (vaikka joku puukeppi tms.), niitä putkia ja jos kopse kuuluu kaijuttimesta niin silloinpa ne ovat mikrofonisoituneet ja kaipaavat ainakin vaihtoa.
 
Putkethan on aika kestäviä ja muuan putkiguru totesikin, että kitaristeilla on taipumusta vaihtaa putkia aivan liian usein. Etuasteputket eivät käytännössä lopu ikinä ja pääteputkekin kestävät aika kauan (tietenkin putkesta ja käytöstä riippuva asia). Biasointi vaikuttaa putken kestoikään olennaisesti (väärin biasoitu pääteputki voi kärähtää loppuun minuuteissa kun oikein biasoitu putki kestää vuosia).
 
Sinuna veisin vahvistimen huoltoon tarkistettavaksi (esim. uraltonen perushuolto on alle satasen ja samalla voi vaihdattaa ne putket jos ilmenee tarvetta eikä tee paljoa lisää). Putkivinkeistä sen verran, että oman kokemukseni sekä netistä lukemani perusteella Tungsolin etuasteputket ovat gainikkaat ja antavat vahvistimelle lisää ärhäkkyyttä. Toisalta tuo sun vahvari näyttää semmoiselta heavymörssäriltä, että pitäisi varmaan lähteä hevisäröt putkilla kuin putkilla.
 
Tuli muuten mieleen semmoinenkin, että oletko tarkistanut käyttöohjeista että miten se kaappi on kytketty vahvariin. Itselläni nimittäin Fenderin Combo tekee sitä, että jos kaiuttimen kytkee siihen väärään kaiutinliitäntään niin se vaan pihisee ja pörisee eikä tule kunnon ääntä ennen kuin siihen ensimmäiseen liitäntäänkin laittaa kaiuttimen. En tiedä framuksesi kytkentää, mutta kannattanee varmistaa että on suositusten mukaan nuo kytkennät.
 
Uraltonen sivuilla oli tuollainen samanlainen framus ollut huollossa kuin sinulla ja siinä oli ollut ongelmana ponneton ääni ja olematon alapää ja syyksi paljastui löystyneet putken kannat. Joten siellä voi olla muutakin vikaa kuin loppuun palaneet putket.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
pekurides
14.04.2012 19:09:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heh, näin aluksi ehkä hämmentävä kommentti, eli onneksi olkoon rajusta pelistä:=)
 
asiaan, oliko tuo uutena ostettu vai käytetty?
 
Täällä nimittäin oli cobra muutaman vuoden ja edelleen sanoisin että yksi tiukimmista vehkeistä mitä maa päällään kantaa ja ottaisin uudestaankin!
 
joko siinä on putket paskana tai sitten et vain yksinkertaisesti osaa säätää sitä sitten pätkän vertaa.
 
nimittäin tuon säätäminen on aika tarkkaa hommaa ja jos ei kokemusta putkivehkeistä niin saapi filosofiat saundin hakemiseksi opetella aikalailla uusiksi ja varsinkin sen tiukan metallijyysteen hakeminen oma taiteenlajinsa.
 
siitähän löytyy jo ch.2:llä rankat jyystöt kunhan ymmärtää että se kikkeli irtoaa ilman hullua sirinää vaan dynaamisella murinalla ja sormista(demppikädestä) se tiukkuus lähtee.
 
En enää muista ulkoa säätöjä mutta se kanavakohtainen volume vaikuttaa siihen kuinka paljon etuaste tuuttaa tavaraa ulos ja mastereilla sitten sitä pääteastetta ajellaan eli jos tuuttaat liikaa etustavaraa se menee tukkoon ja alkaa pörisemään.
 
olisko se ollu jossain puolessa välissä sweetspotti volumessa ja ch.2 sai gainit ruuvata about tappiin ja ch.3 sitten ehkä puoleenväliin, riippuen kuinka kuumat mikit kepissä tietenkin.
 
Presence ja treble oli myös tosi herkät eli sai aluksi pitää jossain klo.9 hollilla muistaakseni.
 
siitähän tuo cobra oli kiva että siitä sain suht kivat ac/dc:t ja kliinikanavakin oikeasti lämminsaundinen.
 
lisää säätöä vaan ja gainia pienemmälle.
 
-p-
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
nakedzen
14.04.2012 20:17:12 (muokattu 14.04.2012 20:19:17)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekurides: En enää muista ulkoa säätöjä mutta se kanavakohtainen volume vaikuttaa siihen kuinka paljon etuaste tuuttaa tavaraa ulos ja mastereilla sitten sitä pääteastetta ajellaan eli jos tuuttaat liikaa etustavaraa se menee tukkoon ja alkaa pörisemään.
 
Itsellä oli täysin päinvastaista kokemusta tuosta nupista, siinä kello 2-3 paikkeilla kanavavolume niin alkoi aukeamaan ihan eri tavalla. Ja volumea tuo tarvii taakseen että kuulostaa hyvältä, siinä klo 11 oli sweet spot masterilla minulla.
 
Se tuossa nupissa hankaloittaa eq:n säätämistä että jos haluat paljon middleä, vähennä bassoa, koska middle lisää molempia. Omat säädöt oli jotain tännepäin hevin jyystämiseen:
 
Kanava 2:
 
Bass 3
Mid 6
Treble 5
Pres 4
Deep 6
Gain 10
 
Mid cut pois
 
Jos middle cut namiska päällä, niin middlet täysillä. Käytin tuota nuppia sen oman kaapin kanssa.
 
Sekin vielä jos on tottunut Line6:n ylikompressoituneeseen soundiin niin tuo on ehkä hiukan tottumiskysymyskin.
pekurides
14.04.2012 20:44:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nakedzen: Itsellä oli täysin päinvastaista kokemusta tuosta nupista, siinä kello 2-3 paikkeilla kanavavolume niin alkoi aukeamaan ihan eri tavalla. Ja volumea tuo tarvii taakseen että kuulostaa hyvältä, siinä klo 11 oli sweet spot masterilla minulla.
 
Sekin vielä jos on tottunut Line6:n ylikompressoituneeseen soundiin niin tuo on ehkä hiukan tottumiskysymyskin.

 
joo, ehkä se olikin noin päin.. ei muista enää, kokeilemalla selviää.... joo tais ne volat olla siellä iltäpäivän puolella.
 
niin, ja se särön luonne on erilainen kuin tiheä ja sirisevä trankkupeli, sitä voi aluksi kuvitella että ei tule tarpeeksi hönkää jos tottunut trankkuun mutta hetken päästä se trankku ei taas tunnu enään miltään kun se ei reagoi mitenkään soittoon.
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
azlag
14.04.2012 20:47:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hallu: muutama erinomainen pointti kyllä mitä en ole tullut ajatelleeksikaan, kuten kannat. Matkahuollon kauttahan tuo tuli, "fragile" merkintöjen päälle vedetty teipit joten onhan se mahdollista että esim. kannat olisivat löystyneet.
 
Manuaalissa sanotaan että "Socket for the connection of speaker cabinets. Two sockets are provided, both of them are internally switched parallel." Ja korjatkaa jos olen väärässä mutta kai rinnakkaisuus tarkoittaa ettei ole väliä kumpaan röörin tökkäilee?
 
Ja pekurides: kiitoksia. Tiedän että ne soundit lymyilevät siellä mutta kun eivät tule pihalle :) Ostin näytteillä olleen kappaleen liikkeestä, eli varmasti on kokeilussakin ollut ja paketista ainakin pois mutta en usko että muutoin kaltoin kohdeltu. Kuljetus on tosiaan kysymysmerkki.
 
Siinähän käsityksessä minäkin olin ettei Cobrasta voi täysin kamalia soundeja aikaiseksi saadakaan. Mutta käsitykseni oli väärä, kun tarpeeksi "taitoa" löytyy niin kaikki on mahdollista :P Kanavakohtaista volyymia en edes ottanut huomioon mutta pitää sekin nyt tehdä.
 
Kaivoin shuren esiin ja soitin muutaman satunnaisen riffin pekurideksen asetusten pohjalta. Kanava 2 siis kyseessä. Löytyy osoitteesta koti.mbnet.fi/zeitani/FramusCobra.mp3 Ja jos mbnetin mainio playeri ei osaa toistaa niin samasta paikasta löytyy myös FramusCobra.zip Tuon parempia ääniä en ole onnistunut irti saamaan. Joten jos on EVO niin sitten nou hätä ja saan nukuttua yöni hyvin ja huomenna jatkuu opettelu, jos vika onkin muualla niin sitten alkaa hajottamaan. Kuitenkin haluaisin hyvän, toimivan vahvistimen niin ehkä soittajankin olisi jokin päivä mahdollista päästä laitteidensa tasolle.
 
Ja onneksi tarkistin vielä ennenkuin vastasin ja huomasin että nakedzen oli myös osallistunut. Piuhat laitoin kuitenkin pois, soundi on noilla asetuksilla ihan yleisesti parempi. Jo sinnepäin, mutta vieläkin pohjimmiltaan samanlainen kuin "näytteissä", vain hienostuneempana eikä ihan yhtä tukkoinen. Eli siis suunta on ehdottomasti oikea. TACK!
 
Pahoittelen näitä nooboiluja etenkin näin lauantai-iltana mutta kun se hätä on kova :) Kiitos.
 
ReBeat
14.04.2012 20:52:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millä kitaralla kokeilit ja onko mikit olleet kaukana kielistä?
 
azlag
14.04.2012 20:55:09 (muokattu 14.04.2012 20:57:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.mayones.com/en/katalog/setius/setius_pro_7 ja mikit aika tasaisesti noin 5mm etäisyydellä
 
EDIT: siis tuon nauhoituksen kanssa. Majoneesissa aktiivi EMG:t, mutta koitin myös Jackson Kelly KE5FR:llä (Seymour Duncan passiivit)
 
pekurides
14.04.2012 21:11:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho:=) anteeksi röhönaurut, oli niin "rouhea" CLIPPI !
 
tuota juu, siellä on nyt varmaankin etuasteen putkia pois pelistä.
 
normaalisti clean kanavaltakin lähtee enempi gainia...
 
jos sulla ei oo vara putkia niin kokeile vaikka niiden etusputkien paikkoja vaihdella ja kokeile tapahtuuko mitään, voihan siellä olla joku putki huonosti paikoillaankin.
 
niin, ja ne cobran tehdas elektro-harmonix putket on aika paskoja niin laita ainakin etusputkia heti tilaukseen, Tung-solit ja JJ:t (ecc83)ihan ok mitä halvalla löytyy. vaikka pari tsibaletta kumpiakin aluksi.
 
päätteeseen sitten svetlanan C-logoiset el34 tai vaikka JJ:n KT77 niistä ite tykkäsin cobrassa.
 
oikeasti kyllä suosittelisin T.a.d highgrade etusia, hiukan kalliimpia ja joutuu saksasta asti tilaa mutta tulevat alle viikossa kotiovelle reilun kybän postimaksuilla.
 
juu, eiku uusia putkia etuseen niin alkaa kummasti hymyilyttämään!!!!
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
pekurides
14.04.2012 21:26:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainii.. eiku siis otat yhteyttä liikkeeseen ja kerrot että putkia paskana ja pyydät takuun piikkiin pistämään uusia tilalle.
 
jos päätepuikot antaneet yleismittarilla oikeita lukemia niin silloin ne on tod.näk ok ja ne ei muutenkaan vaikuta säröön vaan mölyyn.
 
etusputket yleensä 90% aiheuttaa ongelmia.
 
-p-
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
azlag
14.04.2012 21:46:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gotcha. A. Koita etuputket josko höllässä ja sillä korjaantuisi B. Ota yhteyttä liikkeeseen ja koita saada takuun piikkiin C. Hanki uudet putket
 
Vähän kyllä toivoin että olisin vaan niin käsi. Mutta toisaalta se nyt on pääasia että vika selvisi. Ehdottomasti hankin parhaat mahdolliset heti kunhan rahatilanne vaan sallii, ei se tässä konkurssissa enää voi paljon tuntua. Nyt on myös jotain minkä pohjalta lähteä niitä katselemaan. Ehkä sen jälkeen voisi keskittyä jo siihenkin että opettelisi vielä soittamaan niin paketti olisi jotakuinkin kasassa :D
 
Tuhannesti kiitoksia teille mahtaville ihmisille, erityisesti pekurides:ille, pelastitte päivän ja samalla koko loppuvuoden!
 
Terry Pantheras
14.04.2012 23:31:32 (muokattu 14.04.2012 23:32:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ei kyllä yhtään kuulostanut siltä miltä pitää, eli jotain feilua vaffarissa/putkissa kyllä on... Ottaisin kyllä yhteyttä kauppiaaseen.
 
Mulla oli monta vuotta Framus Dragon, josta siitäkin saa melko mörssärisaundit, mutta tuo Cobra on astetta tykimpi/tiukempi.
 
Itse tykkäsin JJ KT77:stä päätteessä ja sekoituksesta Svetlanaa, Tungsolia ja JJ:tä etusessa. Ne tehtaan EHX:t on melkoista pirinää ja sirinää... Sitten sekin vielä, että saundi syttyy ihan eri lailla kun avaa enempi volaa.
 
*kvarts*
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti