Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 2 Ohm kaapin ajaminen..
1
Maisteri
11.04.2012 11:41:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tiedän. Ohmi-FAQeja yms. on paljon. Lukenutkin olen, mutten nyt ihan suoraa vastausta niistä saa..
 
Elikkä nyt mulla olis ainoana kaappina kotosalla eksoottisempi Peaveyn 4x12, 2 ohminen vuodelta -76. Se mätsää kyllä ihan kivasti tuo Peavey Mark IV -bassotrankkunupin kanssa, koska siinä ihan on ilmoitettu että minimikuorma 2 ohmia. Mutta nyt tuli hommattua Sound City 120 PA -putkinuppi. Sitä olis kiva testailla tuolla 2 ohmisella Peavey-komerollakin, edes vähäsen, ennen kuin saan roudattua parin viikon päästä treenimestoille, 8-ohmisten Marsukomeroiden luokse.
 
Mutta.. Sound Cityssähän ei ole ohmivalitsimessa kuin 4, 8 ja 16 ohm asennot. Noissa ohmikeskusteluissahan on käytännössä todettu, ettei ne vehkeet siitä yhtään miksikään hetkessä hajoa, jos valitsinarvo pykälän vaikka poikkeaa kuormasta, pidemmänkin aikaa. Mutta minimiarvo taitaa olla semmoinen ettei sitä kannattaisi kauheasti alitella?? Tai vastatkaapa joku kohtalaiseksi elektroniikkaguruksi itsensä kokeva, että tulisiko Sound City -nupille damagea, jos sitä vähän kokeilisi 2 ohm Peavey-kaapilla, nupin ohmivalitsin 4 ohmin asennossa? Heittohan on "vain pykälän", mutta tosiaan alle minimivalinta-arvon.. Kun ei ihan heti ainakaan jaksaisi alkaa modifioimaan tuon Peavey-kaapin kytkentää 8 ohmiseksi, niin siksipä myös tässä kyselen (sehän mahdollisuuskin toki olisi tulevaisuutta ajatellen olemassa).
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
Numb
11.04.2012 14:09:48 (muokattu 11.04.2012 14:10:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tosiaan vainvähän kokeilet, niin tuskin se nuppi tuleen syttyy. Mitään vastuuta en tästä neuvosta ota, mutta itte kyllä kokeilisin :)
 
Paha vaan, että noi Sound Cityt taitaa tykätä, että niitä ajetaan aika lujalla.
 
Terv. Kikki Hiiri
Jucciz
11.04.2012 14:19:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää johdottaisin kaapin uudestaan: kitarakäytössä 8-ohminen kaappi toimii miltei joka vahvistimen kanssa, 2-ohminen on puolestaan jokseenkin hankala. Luultavasti siellä on nyt neljä 8-ohmista kaiutinta rinnankytkettynä. Jos vaihdat paketin sarjaan-rinnankytkennäksi, saat kaapista 8-ohmisen.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
MasterRuben
11.04.2012 15:29:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2ohmin kaappi kuormittaa vahvaria aika reilusti, varsinkin jos suositeltu minimikuorma on 4ohmia.
 
Hetkessä mikään ei mene rikki, mutta kovaa soitettaessa vahvistin tulee kuumenemaan ja tod. näk. jossain vaiheessa sulake antautuu (toivottavasti). Tai sitten kaiuttimet ottaa osumaa. Mutta nämä tosiaan vain kovan käytön seurauksena, pikku testailusta ei pitäis olla mitään haittaa.
 
www.myspace.com/thecarltoncrewband
-HP-
11.04.2012 21:22:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mää johdottaisin kaapin uudestaan: kitarakäytössä 8-ohminen kaappi toimii miltei joka vahvistimen kanssa, 2-ohminen on puolestaan jokseenkin hankala. Luultavasti siellä on nyt neljä 8-ohmista kaiutinta rinnankytkettynä. Jos vaihdat paketin sarjaan-rinnankytkennäksi, saat kaapista 8-ohmisen.
 
Tätä komppaisin, jos on itellä peukalo keskellä kämmentä niin joku vähääkään sähköhommista tietävä tuttu voi tuon kanssa tehdä.
 
Immature asshole
Maisteri
11.04.2012 23:10:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-HP-: Tätä komppaisin, jos on itellä peukalo keskellä kämmentä niin joku vähääkään sähköhommista tietävä tuttu voi tuon kanssa tehdä.
 
Bassopuolelle tuli pidempään vastattuakin...
 
Joo, eli testasin 2 ohmisena parikyt minuuttia. No eihän tuosta mitään damagea. Mutta kyllähän mä sitte googlasin rinnan/sarjaan -kytkiksen teko-ohjeen, niin helppohan tuo oli lopulta modata. 20-30 min meni. Nytpä on soveliaampi impedanssi. Ja huhhuh, miten jytisee bassolla tuon Sound City -nupin kanssa!
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti