Muusikoiden.net
22.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kimppatilaus? Kaappi kokopuusta mittojen mukaan Helsingistä
1
artal
25.03.2012 13:20:16 (muokattu 25.03.2012 13:28:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Olen ollut yhteydessä helsinkiläiseen puuseppäverstaaseen mittojen mukaan tehdyn kitarakaapin tilaamisesta (tarve oli erityisen kokoiselle ja sen näköiselle, että emäntä hyväksyy sisustuksen osaksi). Hinta tilatessa yhtä kaappia on kohtuu suolainen, mutta jos kaappeja tilaisi useampia, laskisi yksikköhinta, koska duunia voi tehdä enemmän sarjassa.
 
Eli olisitko kiinnostunut hankkimaan kokopuisen (tammea) kitarakaapin, jonka tarkemmat mitat ja pintaviimeistelyn saisit valikoida itse? Ajatus olisi kuitenkin puupintaisia kaappeja hankkia, mutta petsaus/lakkaus/vahaus/väritys olisi valittavissa, samoin se, minkä kokoisille elementeille aukkoja laitetaan, avoin/suljettu/avattava rakenne, tv-front.. Itsellä esimerkiksi ajatuksena kokeilla kaappia, joka ei ole takaa avoin, vaan sivuista.
 
Kaappihan tulisi tietty tyhjänä, eli itse saisit vastata elementtien hankinnasta. Toki voidaan tähän osallistuvien kanssa taas harkita kimppatilausta esim. Weberiltä, jos useampi tarvitsisi elementtejä.
 
Lähtökohta olisi 2x10 / 2x12 -kokoinen kaappi, joita lupailtiin nyt noin 350€ hintaan, jos tilausmäärä nousee kuuteen kaappiin. Jos tilaajia tulisi enemmän, niin hinta tuosta vielä laskisi. Muunkin kokoisia varmasti voisi tehdä, eikä mittojen vaihtaminen kuulemma ole ongelma, kunhan puulaji säilyy samana.
 
Keräilen nyt pari päivää halukkaita ja katson, tuleeko väkeä sen vertaa, että kannattaa. Pikaviestiä laittamalla voi kysellä lisätietoa tai ilmoittautua mukaan. Myös sähköpostiini arto.alho-at-gmail.com voi laittaa kysymyksiä tai ilmoittautua mukaan. Koetan muistaa tännekin laittaa tietoa, että näyttäkö toteutuvan vai ei.
 
harryk
25.03.2012 13:48:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole osallistumassa kimppatilaukseesi, mutta ajattelin kysyä oletko koskaan kuunnellut kaiutinta joka on tehty umpitammiseen koteloon. Tammi on aika kova puulaji ja saattaa tuottaa yllätyksen kaiutinkaappina. Tein yhden 2x10" kaapin nyatohista, joka on myös kova puulaji. Kaappi on seissyt lyhyen kokeilun jälkeen tyhjänä, sillä sen saundi oli kova ja kolkko. Saattaa kuitenkin olla, että tietyillä kaiuitinelementeillä kaapin saundia saa pehmennettyä, mutta se vaatinee aika paljon kokeiluja eri elementeillä.
 
Ainoa jalopuu josta itsellä on hyviä kokemuksia kaiutinkäyttöön, on umpimahonki. Se soi akustisesti kohtuullisen hyvin, joskin se on aika painavaa materiaalia. Olen itse ajatellut tehdä yhden 2x12" kaiuttimen umpimahongista/liimapuumahongista, sillä todellista täyspuumahonkia ei ole helppoa löytää ja se maksanee paljon.
 
Suomalaisia käsintehtyjä putkivahvistimia kaikille soittajille www.bluetone.fi
artal
25.03.2012 14:17:49 (muokattu 25.03.2012 14:18:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harryk: En ole osallistumassa kimppatilaukseesi, mutta ajattelin kysyä oletko koskaan kuunnellut kaiutinta joka on tehty umpitammiseen koteloon. Tammi on aika kova puulaji ja saattaa tuottaa yllätyksen kaiutinkaappina. Tein yhden 2x10" kaapin nyatohista, joka on myös kova puulaji. Kaappi on seissyt lyhyen kokeilun jälkeen tyhjänä, sillä sen saundi oli kova ja kolkko. Saattaa kuitenkin olla, että tietyillä kaiuitinelementeillä kaapin saundia saa pehmennettyä, mutta se vaatinee aika paljon kokeiluja eri elementeillä.
 
Ainoa jalopuu josta itsellä on hyviä kokemuksia kaiutinkäyttöön, on umpimahonki. Se soi akustisesti kohtuullisen hyvin, joskin se on aika painavaa materiaalia. Olen itse ajatellut tehdä yhden 2x12" kaiuttimen umpimahongista/liimapuumahongista, sillä todellista täyspuumahonkia ei ole helppoa löytää ja se maksanee paljon.

 
Puhtaan nettiselailun perusteella noita tehdään kyllä, tosin ei normaalissa sarjavalmistuksessa kellään. Pitäisi tulla kirkkaan kuuloinen kaappi, joten varmaan elementissä pitää ottaa huomioon, ettei mene ihan yli. Mahonkivaihtoehtoakin verstas tarjosi, mutta olisi noin kolmanneksen kalliimpi. Mutta en ole kyllä soittanut ensimmäistäkään, joten palaute otetaan arvostuksella vastaan!
 
artal
25.03.2012 18:29:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä yksi esimerkki tammesta kitarakaappeja valmistavasta puljusta, hinnat tuolla lähtevät 1000 dollarista:
http://www.alessandro-products.com/main.php?p=speakers
 
Aiemmin näitä ovat tammesta tehneet käsittääkseni ainakin isoista Fender ja Rivera. Lisää löytää googlella, jota kiinnostaa.
 
Gabe
25.03.2012 20:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa on huone joka on ihan kimppatilauksille tarkoitettu, saattais löytyä porukka kasaan nopeammin sieltä :)
 
http://muusikoiden.net/huoneet/tiedot.php?id=611
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
artal
29.03.2012 19:00:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Väliaikatietoa sen verran, että näyttäisi olevan riittävä massa löytymässä, eli tuo kuusi kaappia. Jokainen lisätilaaja toki laskee hintaa, eli vielä ehtii mukaan! Kysele lisää maililla, soittamalla tai pikaviestillä.
 
Yhteystiedot vaikka täältä:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=620726
 
artal
06.04.2012 17:07:06 (muokattu 06.04.2012 17:11:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä alustavaa kiinnostusta on yhteensä seitsemän kaapin tilaukseen, mutta lisääkin mahtuu mukaan!
 
Kävin eilen verstaalla, ja katsottiin kaapin perusrakenne läpi. Lähdetään nyt siitä, että peruskaappi on 2x10/2x12 -kokoinen kaappi, jossa on kolmiosainen takalevy. Erilaisina variaatioina kysyin nyt sitten
- 1x10 -kokoisen pikkukaapin ja 4x12-kokoisen kaapin hinnat,
- Sivuista auki olevan ja äänenohjauslevyillä varustetun mallin (tää on idea, jolla oman kaappini haluaisin toteutettavan, voin kertoa lisää, jos kiinnostaa, kysy!)
- Etulevyn kallistamisen 2x10/2x12 -kaapissa niin että kajarit suuntautuisivat hiukan yläviistoon (jos tykkää käyttää lattialla on kiva, että kaappi puhaltaa jonkin verran ylöspäin)
- Slantin 4x12-kaappiin.
 
Perushinta + variaatioiden hinnat tammesta tehtynä mun pitäisi saada pääsiäisen jälkeen, mutta se alustava 350€ hinta tulee olemaan lähellä. Kysyin myös vaihtoehtoisista materiaaleista ja esim. koivusta tekemällä materiaali olisi n. kolmanneksen halvempaa. Jalopuista tammi on edullisin vaihtoehto. Kokeiltiin myös hiukan painoa about samankokoisella tammiarkulla, ja ihan inhimillisen painoisia noista pitäisi tulla, jopa siitä 4x12-kaapista.
 
Lähtökohtana olisi nyt siis 20mm tammesta tehdyt kaapit. Puusepän ehdotus oli vinoin jiiriliitoksin tehdyt kulmat, joihin sisään upotetaan "tukipalaset". Puusepän mukaan tuo on äärimmäisen pitävä ja tiivis liitostapa. Päälle siis näkyisi vain vino sauma.
 
Yhteystiedot täältä: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=625240
 
artal
09.04.2012 21:58:38 (muokattu 09.04.2012 22:00:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt tuli laskelmia verstaalta. Tällä hetkellä tällaiset:
 
1x10/1x12 -kaappi 300€
2x10/2x12 -kaappi 350€
4x10/4x12 -kaappi 500€
 
Kaikkiin kuuluvat pintakäsittelyt valinnan mukaan, jos jotain hyvin spesiaalia haluaa, niin sitten saattaa maksaa, mutta perus lakkaus-öljy-vahaus-petsaus -tyyppinen kuuluu asiaan. Perusmalli on kolmiosaisella, avattavalla takalevyllä ja tammea.
 
Jakkilevystä hintaa tulee pari euroa päälle, haen ne valinnan mukaan Uraltonesta ja vien verstaalle sovitettavaksi paikalleen.
 
Sitten modifikaatiot:
Slant tai etulevyn kallistus: +80e
Sivuilta avoin ja äänenohjauslevyillä varustettu malli: +130e
 
Sivuilta avoimen ideaa voi urkkia täältä:
http://www.fortemusical.com/3dcabinets.html
 
Peruskoko pienelle kaapille (leveys-korkeus-syvyys) 40x40x25, keskikokoiselle 65x40x30 ja isolla 65x80x30. Tuosta saa sitten muutella mieleiseen suuntaan jonkin verran ilman lisämaksua.
 
Perusviimeistelynä vahaus, jolloin lopputulokseksi on luvattuu jotain tämän näköistä pintaa: http://www.emerysound.com/Sup12.jpg
 
Jos tilaajia sattuisi vielä tulemaan reilummin lisää, niin hinta saattaa tästä pudota.
 
Twinkle
10.04.2012 03:11:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

alkoi kiinnostamaan tämmöinen, mutta mimmoinen grilli näissä vekottimissa tulee olemaan? vai pitääkö se sitten säveltää itse?
 
artal
10.04.2012 06:39:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: alkoi kiinnostamaan tämmöinen, mutta mimmoinen grilli näissä vekottimissa tulee olemaan? vai pitääkö se sitten säveltää itse?
 
Kyllä niihin kangas on tarkoitus laittaa, mitään mallistoa ei tässä ole heittää, mutta toiveisiin on senkin kohdalla varmasti varaa.
 
Trifon
12.04.2012 10:32:12 (muokattu 13.04.2012 18:15:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla vois olla halu ihan "tavallisen" perushyvän 2x12 kaapin hommamiseen / teettämiseen. Varmaan se koivuvaneria olis ja koko vähän isompi kuin noi sun mitat (pikaisesti vertailin marsujen ym. mittoja).
 
Jäi vähän epäselväksi että sopisiko tommoisen teettäminen tähän kimppaan?
 
EDIT: Sain tiedon ettei oikein sovi tähän kimppaan, kuten arvelinkin.
 
artal
13.04.2012 18:17:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trifon: Mulla vois olla halu ihan "tavallisen" perushyvän 2x12 kaapin hommamiseen / teettämiseen. Varmaan se koivuvaneria olis ja koko vähän isompi kuin noi sun mitat (pikaisesti vertailin marsujen ym. mittoja).
 
Jäi vähän epäselväksi että sopisiko tommoisen teettäminen tähän kimppaan?
 
EDIT: Sain tiedon ettei oikein sovi tähän kimppaan, kuten arvelinkin.

 
Juu, varmaan sama firma tekee sellaisenkin, mutta tuossa nyt kimpan kasaamisessa on mieltä vain silloin, jos teetetään samasta puusta.
 
artal
27.04.2012 17:51:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedoksi: kimppa on toistaiseksi jäissä, koska seitsemästä kiinnostuneesta huvettiin neljään, kun lopullisia päätöksiä piti tehdä, eikä itsellä ole lähiaikoina aikaa metsästää lisätilaajia.
 
Jos kiinnostuneita kuitenkin on, niin laittakaa viestiä. Periaatteessa homma pyörähtää eteenpäin heti kun kuusi tilaajaa löytyy tai kyllästyn ja keksin jonkin toisen tavan hankkia tarvitsemani :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti