Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Idea Relic/Road Worn/Aged Kitaroiden takana?
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gabe
24.03.2012 20:31:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen miettinyt pääni puhki mikä idea näissä kitaroissa on? Ovatko ihmiset nykyään niin kiireisiä etteivät ne ehdi kuluttamaan omia kitaroitansakaan enää?
 
Toki ymmärrän sen että tällaisissa kauhtuneissa kitaroissa on kivasti mojoa. Mutta minulle ainakin se jokin tällaisiin tulee kuitenkin vasta kun se on vuosien saatossa itse omin pikku kätösin soittamalla kulutettu. Siinä voi katsoa sitten ja muistella yhteistä taivalta. Ei tuntuisi ollenkaan samalta jos se olis jo tehtaan paketista nostettuna tuollainen.
 
Tässä muutama linkki:
 
http://www.thomann.de/fi/fender_63_fat_tele_heavy_relic_car.htm
 
http://www.thomann.de/fi/fender_road_worn_60_stratocaster_owt.htm
 
Ja oma suosikkini on tämä Ace Frehleyn nimikko keppi. Siinä on kaulakin paskottu kerran jo valmiiksi niin ei sitäkään tarvitse murehtia.
 
http://www.thomann.de/fi/gibson_ace_frehley_aged_2.htm
 
Ja jos tykkää tällaisista kauhtuneemmista yksilöistä niin miksi ei vaan ennemmin osta tällaista faded/satiini lakattua? Mun omasta Les Paul Juniorista jossa on tällainen lakka alkaa nyt noin tuhannen soittotunnin jälkeen näkymään bodyn reunassa mahonki kivasti.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
benny
24.03.2012 20:38:51 (muokattu 24.03.2012 20:40:02)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sapettaa vähemmän ne kolhut jo valmiiksi kuluneessa kitarassa?
 
shitfuck inc.
Kivijalka
24.03.2012 20:42:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kai tuollaista polylakattua runkoa edes saa semmoiseksi "katu-uskottavaksi" soittamalla, joten pitää sitten ostaa se kuluminen rahalla?
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
ballfish
24.03.2012 21:32:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyaikana pitää kato ostaa käsin kulutettu niin tietää saavansa käsityönä tehdyn kepin. Ainakin fenkun relikit ovat kaikki olleet keskivertoa paremman tuntuisia soitettavia.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
MadMatt
24.03.2012 21:48:16 (muokattu 24.03.2012 21:54:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Ei tuntuisi ollenkaan samalta jos se olis jo tehtaan paketista nostettuna tuollainen.
 
Kannattaa kokeilla... Saattaa tosin käydä niin että se oma vanha kitara jää sen jälkeen täysin tarpeettomaksi.
 
Gabe
24.03.2012 21:57:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä kitaroitahan ne varmasti soitettavuudeltaan ovat. Niin voihan siinä tosiaan olla se pointti että ei sitten sapeta jos kitaran mällää seinään :D Ja eihän se ikäännyttäminen jää noissa kaikissa edes puuosiin vaan metalliosia on happokäsitelty jne.
 
Mutta onhan noissa fenkun uusissa relikoimattomissa kitaroissakin jo aika ohut lakkapinta, ainakin vanhempiin verrattuna.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
ReBeat
24.03.2012 22:47:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Hyviä kitaroitahan ne varmasti soitettavuudeltaan ovat. Niin voihan siinä tosiaan olla se pointti että ei sitten sapeta jos kitaran mällää seinään :D Ja eihän se ikäännyttäminen jää noissa kaikissa edes puuosiin vaan metalliosia on happokäsitelty jne.
 
Joo. Just tuolta kitaratohtori -sivulta luin ja naureskelin kun kerrottiin, että Fenderin relicoiduissa (Custom Shop) kepeissäkin ilmenee sitä ongelmaa, että happokäsitellyissä talloissa säätöruuvit on ruostuneet kiinni.
 
Gabe
24.03.2012 23:14:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Joo. Just tuolta kitaratohtori -sivulta luin ja naureskelin kun kerrottiin, että Fenderin relicoiduissa (Custom Shop) kepeissäkin ilmenee sitä ongelmaa, että happokäsitellyissä talloissa säätöruuvit on ruostuneet kiinni.
 
Mä luin saman jutun :D Sitä mä just mietin et ei ole järkeä kun tuosta kärsii jo kitaran soittokin kun ei pysty sit kunnolla säätämään.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Krice
24.03.2012 23:39:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Olen miettinyt pääni puhki mikä idea näissä kitaroissa on?
 
Ulkonäkö ja mielikuvat. Eli vähän sama kuin tavallisissakin kitaroissa. Blues-janttu ostaa Straton, rock-dude Les Paulin, hevari heittotähden jne.
 
Old Joe
25.03.2012 00:06:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ulkonäkö ja mielikuvat.
 
Tätä. Uskottavuutta siinä haetaan. Pyritään kitaran kuluneisuudella antamaan mielikuva kokeneesta soittajasta.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta et sinä sitä tiedä.
Gabe
25.03.2012 00:14:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Joe: Tätä. Uskottavuutta siinä haetaan. Pyritään kitaran kuluneisuudella antamaan mielikuva kokeneesta soittajasta.
 
EI voi enään luottaa mihinkään :) ennen pyrittiin kitaristin soittotaidolla luomaan kuva kokeneesta soittajasta. Mut joo, näinhän se varmaankin on. Kukin tyylillään.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
fox
25.03.2012 00:24:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: EI voi enään luottaa mihinkään :) ennen pyrittiin kitaristin soittotaidolla luomaan kuva kokeneesta soittajasta. Mut joo, näinhän se varmaankin on. Kukin tyylillään.
 
Alun perinhän noita "vanhennettuja" tehtiin tilaajille lähinnä sen vuoksi, ettei niiden "tarvinnut" ottaa sitä oikeeta -55 Stratoa tai -59 LP:ta keikkareisuun, mutta että "lavaimago" pysyis muuttumattomana, tarvittiin tuollanen samalla tavalla kulunut ja kauhtunut yksilö.
Sitten niitä ryhdyttiin enemmältikin tekemään, kun tilauskirjat alkoivat täyttyä. Ja tarjontaa tuli jonkun ajan päästä ihan "laidasta laitaan". Tosin budjettiluokan skeboissa tuo "kuluneisuus" on joskus pikkusen ylitsevuotavaista.. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
RamoQ
25.03.2012 01:40:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omalla laillaanhan noissa on tietysti se ulkonäöllinen syykin. Kyllä omasta mielestä kuluneen ja soitetun näköiset kitarat ovat hienoja. Ja omia kitaroitani kohtelen niin varoivaisesti että ne eivät tottatosiaan tule koskaan siltä näyttämään. Kitaran on kuitenkin ennemmin oltava ehyt, kuin hieno.
 
Esimerkiksi tämä miellyttää omaa silmääni kovasti:
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lximrcBXs81qaqr3zo1_500.jpg
Ja pidänkin sitä yhtenä tyylikäimmistä kitaroista mitä on.
 
Ja jos haluaa kitaran joka näyttää ja tuntuu siltä aidolta 50 -luvun vintagekitaralta, niin voiko sitä fiilistä edes uudenkarhealla, kiiltävällä ja puhtaalla kitaralla saavuttaa..?
 
Pohjimmiltaanhan kyse on kuitenkin taas rahasta. Jos kulutetuille kitaroille on kysyntää niitä myös tehdään. Harvapa uskaltaisi itse lähteä uutta kitaraa "kuluttelemaan"
 
Pahoittelen viestin sekavuutta mutta syytän kellonaikaa.
 
"Nobody boogie like the boogieman"
aristoteles666
25.03.2012 01:55:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keith Richards.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
blues guitar
25.03.2012 07:44:51 (muokattu 25.03.2012 07:46:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se hyvä puoli noissa kuitenkin on, että niitä ei tarvitse ostaa jos ei miellytä.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Gabe
25.03.2012 09:38:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, hieman ylitsevuotavaista. Ja toinen homma on se että miksi tuota vanhentamista ei voisi jättää noihin puu- ja muoviosiin? Kun nämä tallan happokäsittelyt ym. alkavat jo vaikuttamaan kitaran käyttöön/soittomukavuuteen ja minusta se soitettavuus on kuitenkin pääasia.
 
Tietty se jos oikeasti haluaa edullisemin semmoisen vintage skeban niin tuohan on lompakkoystävällisempi ratkaisu kyllä. Tulee vaan väkisin mieleen ettei tässäkin ole taustalla valmistajien taholta joku muu motiivi, tulee esimerkiksi mieleen että onko tällaisen keinotekoisesti vanhennetun kitaran käyttöikä paljonkin lyhempi kuin uuden vastaavan? Eli pitääkö uudempi kitara ostaa sitten aiemmin?
 
Enemmän myytyjä kitaroita=enemmän rahaa valmistajalle.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
ReBeat
25.03.2012 09:49:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Ja toinen homma on se että miksi tuota vanhentamista ei voisi jättää noihin puu- ja muoviosiin? Kun nämä tallan happokäsittelyt ym. alkavat jo vaikuttamaan kitaran käyttöön/soittomukavuuteen ja minusta se soitettavuus on kuitenkin pääasia.
 
Uskon että jos noiden tallan pikkuruuvien kanssa on tosiaan ilmennyt ongelmia, niin tallan vanhentaminen olisi mahdollista toteuttaa vähän hallitumminkin. Niin ettei siellä mene ne kierteet pilalle ruuveista eikä vastakappaleesta. Mutta koska kyseessä on Fender eli massatuontantofirma, niin ei siellä kovin hanakasti aleta tekemään ihan nysväämällä tuollaista juttua.
 
blues guitar
25.03.2012 10:00:44 (muokattu 25.03.2012 10:03:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe:Enemmän myytyjä kitaroita=enemmän rahaa valmistajalle.
 
Mielestäni tämä on valmistajan ainoa motiivi. Ei ne niitä kitaroita huvikseen tee, kyllä se on ihan vaan raakaa bisnestä. Sellaisia malleja valmistetaan joilla on kysyntää. Itsekin teollisuuden palveluksessa työskentelevänä ymmärrän tämän.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Gabe
25.03.2012 10:17:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Uskon että jos noiden tallan pikkuruuvien kanssa on tosiaan ilmennyt ongelmia, niin tallan vanhentaminen olisi mahdollista toteuttaa vähän hallitumminkin. Niin ettei siellä mene ne kierteet pilalle ruuveista eikä vastakappaleesta. Mutta koska kyseessä on Fender eli massatuontantofirma, niin ei siellä kovin hanakasti aleta tekemään ihan nysväämällä tuollaista juttua.
 
Sepä se. Tuntuu vaan vähän hassulta että ostaa ensin uuden vanhennetun kitaran johon sitten ensitöikseen joutuu alkaa ostamaan uusia rautaosia niiden ruostuneiden tilalle jotta saa kitaraansa säädöt kuntoon. Kai tässäkin pätee se kohtuus kaikessa. Onhan ne hienoja kyllä.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Lancelot
25.03.2012 11:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon myös miettinyt noitten road wornien tarkoitusta. Noh, kaikille on ostajakuntansa. Hieman aiheesta sivuten muistan nuoruudestani yhen tyypin joka hiomapaperia ja viilaa käyttäen teki skeittilaudastaan uskottavamman näköisen..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti